Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 4 minuty temu, elmapeto napisał: Tak jak @SpiderMAN pisze. W takiej konfiguracji łańcuch będzie żył własnym życiem . Jaki budżet przewidujesz na ten projekt? Od określenia całkowitej kwoty budżetu na rower należało by zacząć. Co więcej, należałoby zrobić sobie zestawienie potrzebnych części w jakimś arkuszu kalkulacyjnym. Co do kół, to jeśli celujesz w primala i w "czasami hopki" to nie oszczędzaj na kołach. Podobnie w przypadku amorka... To nie jest dobry pomysł, oszczędzać na tym polu. Co więcej, należałoby sprawdzić kompatybilność Twoich propozycji ze sobą wzajemnie, w czym chętnie pomożemy.
Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Właśnie i tutaj powinno paść to pytanie jako pierwsze
_N0REK_ Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Przepraszam bardzo że zapomniałem i nie podałem , budżet około 3,5 tysiąca jesli trzeba będzie moge dać troche więcej.
elmapeto Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Ja bym na to patrzył tak 3500 -700 rama 2800 teraz amor , coś o większym skoku. Koszt pewnie z 1500 1300 i tu zaczynają się schody. Na kołach nie masz co oszczędzać mając hopki i skakanie w planie,a budżet się kurczy.
Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 W 4000 tyś złożysz fajną maszynkę na której nie powinieneś sobie zrobić krzywdy Jak będziesz chciał nowe części zawsze możesz napisać dam ci namiar na kumpla zawsze kilka złoty taniej będzie
elmapeto Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Kaseta ,łańcuch i korba z suportem to też kilka stówek ,szczególnie w zestawieniu 1x gdy dojdzie jeszcze kilka innych rzeczy.
Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Jeżeli nie będzie sięgał po wyższe modele nie będzie tak źle
elmapeto Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 (edytowane) Wiadomo. Tak jak piszesz @piter614 da się coś złożyć za tą kasę. Myślę,że trzeba by się skupić nad przednim zawieszeniem,żeby było jak należy ,a jednak budżetu nie naciągnąć zbytnio. Jak już w domu stanie rama z widłami to już będzie dobrze. Dalej koła. Edytowane 24 Kwietnia 2019 przez elmapeto
Chrismel Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 A mnie zastanawia ta korba. Bo z wyglądu to ta: https://e-rower.pl/mechanizmy-korbowe/5372-acera-fc-mt300-hollowtech.html i dołożona zębatka https://ekfan.pl/strona-glowna/22-413-zebatka-narrow-wide-ekfan-.html 144 + 102 = 246
wozo13 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Przepraszam bardzo że zapomniałem i nie podałem , budżet około 3,5 tysiąca jesli trzeba będzie moge dać troche więcej. za 3.5 tysia lub trochę więcej to ja bym szukał roweru 2018 na wyprzedażach ...ja kupiłem swojego Kellys'a Thorx 30 2017 na wyprzedaży w sklepie lokalnym w kwietniu 2018 za 2400pln więc myślę że warto poszukać, tym bardziej że większość sklepów stacjonarnych ma swoje strony...szacun
elmapeto Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Godzinę temu, wozo13 napisał: za 3.5 tysia lub trochę więcej to ja bym szukał roweru 2018 na wyprzedażach ...ja kupiłem swojego Kellys'a Thorx 30 2017 na wyprzedaży w sklepie lokalnym w kwietniu 2018 za 2400pln więc myślę że warto poszukać, tym bardziej że większość sklepów stacjonarnych ma swoje strony...szacun Wydaje mi się ,że składanie roweru z nowych klamotów może czasem okazać się droższe niż zakup całego roweru. Oczywiście można go wtedy w stu procentach dostosować do własnych potrzeb. Nie zmienia to faktu,że jak ktoś lubi sam pogrzebać to satysfakcja gwarantowana.
wozo13 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Elmapeto satysfakcja jest na pewno ja swój poprzedni rower składałem od podstaw, ale teraz postanowiłem kupić powyprzedażowy i się opłaciło...teraz przerabiam napęd z 2x10 na 1x10 lub 1x11 ...zmiana kiery, mostka, siodła etc. a najlepsze jest to, że wymieniane graty sprzedam na olx i mam zwrot gotówki...i nawet gdybym wymienił większość rzeczy to wyjdzie mnie taniej niż składak z Nowych gratów przeliczalem to wiele razy bo też mnie kusiło składanie...szacunek No ale jak już bym się uparł na składanie to tylko z części zdjętych z Nowych lub prawie nowych rowerów...jest tego mnóstwo na olx i ceny czasem naprawdę fajne...
Ares Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Z taką wiedzą to na pewno się to składanie uda...
Łza Włóczynutka Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Czy składanie roweru się w ogóle opłaca? W zeszłym roku składałem, ale nie dlatego że było by taniej, tylko dlatego, że wśród seryjnych rowerów nie mogłem znaleźć nic dla siebie. Rower wyszedł mnie w sumie tyle samo co gdybym kupił o podobnych specyfikacjach gotowy, z tym że miałem dokładnie co chciałem. Ale taki prosty rower to taniej wyjdzie kupić nowy, gotowy. tak mi się wydaje IMHO
elmapeto Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 37 minut temu, Ares napisał: Z taką wiedzą to na pewno się to składanie uda... Więcej wiary:-D
wrctk Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Cześć. Jak wyżej .Do czego nadaje się ten rower . W jakiego typu zawodach mogę nim startować? Jestem początkujący w tej materii . Pomóżcie.dzieki
Gość Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Kawał porządnej maszynki. Rotwild G1, według informacji z sieci jest rower enduro. Co prawda geo i rozmiar koła nie takie nowoczesne jak w aktualnych maszynach, ale sądzę, że na początek przygody z kolarstwem grawitacyjnym będzie to fajna zabawka.
elmapeto Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 (edytowane) To w sumie niezła maszyna jak na początek. Edytowane 25 Kwietnia 2019 przez elmapeto
wrctk Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Chce taką maszynę mieć do przemieszczania się .W zasadzie poza treningami na poczatek w okolicznych lasach i przyszlosciowych stratach w pucharze. chce nim się tez poruszać po ulicach miasta i bardziej wycieczkowych trasach. na codzień. Będzie dobrze?
Gość Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Moim zdaniem na wycieczkowe trasy gdybyś chciał np śmigać po 50 km średnio się nadajeBardzie do ostrego katowania po lesie z elementami dropy, hopy skoki itpGeometria tego roweru może sprawiać że po 3 godzinach w siodle będziesz czuł dyskomfortRower bardziej do DH i enduro
elmapeto Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 (edytowane) To prawda. To rower do mocniejszego ujeżdżania. Z drugiej strony jak już masz to kto Ci zabroni po mieście nim pośmigać. Ludzie też dżipami jeżdżą po mieście:-D Edytowane 26 Kwietnia 2019 przez elmapeto
wrctk Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Hahaha.no tak jeżdżą i jakoś żyją. Będzie dobrze. Lasy w około mam .górki też się znajdą. Więc będzie rower uniwersalny;)
elmapeto Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 W sumie to też bym mógł mieć "taki" uniwersalny zamiast mojego 😄 jakoś bym wytrzymał. 1
Gość Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Uniwersalność jego jednak będzie mocno ograniczała ta dwu półka o pokaźnym skoku...
Gość Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Wyjdzie w praniuAle za to wszytkie schody i krawężniki twoje
Rekomendowane odpowiedzi