nctrns Opublikowano 14 Maja 2020 Opublikowano 14 Maja 2020 Do jazdy szosowej z ciśnieniem >3 bar moim zdaniem nie, do jazdy gravelowo-terenowej na szerokiej oponie i niskim ciśnieniu - być może.
Bujak Opublikowano 14 Maja 2020 Opublikowano 14 Maja 2020 By się, tyle, że od razu wymieniasz szprychy, bo to piasta na straight-pull. Ja myślałem raczej o D792, ale ta nie występuje natywnie w wersji 12x142, więc jeszcze dochodzi koszt ośki (~50zł).Można kupić w komplecie:https://lemonbike.eu/product/dt-swiss-545d-29-novatec-d791-d792-sapim-leader/ A Jaka średnica mocowania szprych? Jak się nie zgadza to i tak szprychy nie będą pasować.
kogucik Opublikowano 20 Maja 2020 Opublikowano 20 Maja 2020 GUB 6 Plus tak bez problemu wchodzi na taką głębokość? Mam zamontowanego na kierownicy i strasznie mnie przez to odpycha. Jest wysoki i to bardzo. Nawet nie wiedziałem, że można go tak zamontować.
Eddek Opublikowano 20 Maja 2020 Autor Opublikowano 20 Maja 2020 Możesz potrzebować dłuższą śrubę, zależy jak głęboko masz wbitą gwiazdkę w rurę sterową. W Casto jakieś 50gr.
bartek.serco@gmail.com Opublikowano 27 Maja 2020 Opublikowano 27 Maja 2020 Cześć, Czy obręcze w Nuroad Pro są tubeless ready ? pzdr
Eddek Opublikowano 27 Maja 2020 Autor Opublikowano 27 Maja 2020 2 godziny temu, bartek.serco@gmail.com napisał: Cześć, Czy obręcze w Nuroad Pro są tubeless ready ? pzdr Wg Cube tak.
bartek.serco@gmail.com Opublikowano 28 Maja 2020 Opublikowano 28 Maja 2020 Dzięki. Powiedzcie jeszcze proszę czy obie osie są przelotowe ? I najważniejsze gdzie go kurde kupić.... 😉 chcialem najpierw wersję Race...teraz chetnie wezme PRO w rozmiarze 58....niestety najwiekszy problem że tych rowerów nie da się kupić...ehh
Eddek Opublikowano 28 Maja 2020 Autor Opublikowano 28 Maja 2020 Obie ośki są przelotowe, jak w spec: 12x100 przód i 12x142 tył. Wyłącznym importerem na PL jest SkiTeam, więc jak oni nie mają, to małe szanse, żeby kto inny miał. Z tego, co słyszałem w sklepach, które miały i które mają w ofercie Cube, to raczej nie trzymają ich na miejscu, głównie ze względu na potyczki właśnie ze SkiTeam.
pierruś Opublikowano 28 Maja 2020 Opublikowano 28 Maja 2020 (edytowane) Rocznik 2019 czy 2020 chcesz w rozmiarze 58? Znalazłem jak narazie w rozmiarze 58, model Nuroad Race FE, black'n'iridium Edytowane 28 Maja 2020 przez pierruś
bartek.serco@gmail.com Opublikowano 28 Maja 2020 Opublikowano 28 Maja 2020 wolałbym rocznik 2020 ale 2019 tez jak najbardziej ale interesuje mnie wlasnie wersja "zwykła" nie FF... Co do SkiTeam....generalnie kontakt dramat. Dowiedzenie się czegoś czy dodzwonienie koszmar...Cube mi się podoba ale sieć dilerska jest mega słaba (porównująć np. do Gianta czy Treka, itd - w całej małopolsce 3 sklepy...w tym w dwóch Cube to marka "dodatkowa" wiec nie mają żadnych modeli dostepnych). Zastanawiam się jak w przyszlosci z obslugą gwarancyjną...jeżeli zakup w SkiTeam jest takim problemem to serwis / gwarancja zaczyna mnie troche przerażać 😉
Eddek Opublikowano 28 Maja 2020 Autor Opublikowano 28 Maja 2020 Warunki gwarancji w Cube sa takie, że tylko sklep, który ci rower sprzedał ma obowiązek rozpatrzyć gwarancję. Wszystkie pozostałe "punkty partnerskie" mogą, ale nie muszą przyjąć. Więc jak mieszkasz w KRK, a znajdziesz rower w Szczecinie, to w razie problemów tylko sklep w Szczecinie musi ci pomóc, reszta ewentualnie może. Stąd ja się gwarancją przestałem specjalnie przejmować, szczególnie że rzecz, która jakościowo była najsłabsza i tak zostałaby odrzucona, jako naturalne zużycie (piasta znaczy).
Premier01 Opublikowano 28 Maja 2020 Opublikowano 28 Maja 2020 16 minut temu, Eddek napisał: Warunki gwarancji w Cube sa takie, że tylko sklep, który ci rower sprzedał ma obowiązek rozpatrzyć gwarancję. Wszystkie pozostałe "punkty partnerskie" mogą, ale nie muszą przyjąć. Więc jak mieszkasz w KRK, a znajdziesz rower w Szczecinie, to w razie problemów tylko sklep w Szczecinie musi ci pomóc, reszta ewentualnie może. Stąd ja się gwarancją przestałem specjalnie przejmować, szczególnie że rzecz, która jakościowo była najsłabsza i tak zostałaby odrzucona, jako naturalne zużycie (piasta znaczy). Zgadzam się tylna piasta 5000 km i do wymiany.
Premier01 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Wie ktoś z szanownych posiadaczy nuroad pro jaki gwint mają osie ? Niestety zerwałem gwint w widelcu i muszę zastosować zestaw naprawczy, tyle że nie wiem jaki kupić.
Premier01 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Opublikowano 7 Czerwca 2020 6 minut temu, Eddek napisał: Standardowy M12. Hmm M12x1,5 ?
Eddek Opublikowano 7 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2020 Nie mam grzebienia, żeby sprawdzić na 100% niestety, ale wszystkie znaki mówią, że M12x1.0.
Premier01 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Dzięki za info. Jutro spróbuję ogarnąć temat gwintu.
Darasgw Opublikowano 12 Czerwca 2020 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Tak myślałem kiedyś po co "Eddek" zamienił opony z przodu do tyłu. Teraz już wiem 🙂 Na zdjęciu będzie to widać. Dziś do swego gravel-a w miejsce G-One kupiłem opony szosowe 32 mm. Ponad 80% u mnie to asfalt. Nie mogę się doczekać by sprawdzić czy będę choć trochę szybszy niż dotąd.
Premier01 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Opublikowano 12 Czerwca 2020 W dniu 7.06.2020 o 20:16, Eddek napisał: Nie mam grzebienia, żeby sprawdzić na 100% niestety, ale wszystkie znaki mówią, że M12x1.0. Potwierdzam sprawdzone grzebieniem M12x1. Tak na marginesie gwint naprawiony wklejeniem sprężynki. Zgodnie z przysłowiem klucz dynamometryczny kupiony po szkodzie.
Eddek Opublikowano 12 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2020 Ja dociągam na wyczucie i jeszcze nigdy nie przekręciłem gwintu No i nigdy mi się nic nie zluzowało, czy to w aucie czy w rowerze.
Premier01 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Opublikowano 12 Czerwca 2020 9 minut temu, Eddek napisał: Ja dociągam na wyczucie i jeszcze nigdy nie przekręciłem gwintu No i nigdy mi się nic nie zluzowało, czy to w aucie czy w rowerze. Widocznie wyczucie mi się rozlegulowało. Dzisiaj zakończyłem modyfikacje nuroad-a. Na pierwszy ogień poszła tylnia piasta dalej korby od 105 z pomiarem mocy, przerzutka tylna na grx 400 dzisiaj montaż token ninja suport na maszynówkach . Parę porad dostałem na tym forum za co dziękuję. 1
Eddek Opublikowano 12 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2020 Do mnie w przyszłym tygodniu mają przyjść całe koła, ale to się pochwale jak już je będę miał w łapkach
Premier01 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Opublikowano 12 Czerwca 2020 8 minut temu, Eddek napisał: Do mnie w przyszłym tygodniu mają przyjść całe koła, ale to się pochwale jak już je będę miał w łapkach Chętnie posłucham recenzji.
zazul Opublikowano 17 Czerwca 2020 Opublikowano 17 Czerwca 2020 W dniu 12.06.2020 o 20:55, Premier01 napisał: Widocznie wyczucie mi się rozlegulowało. Dzisiaj zakończyłem modyfikacje nuroad-a. Na pierwszy ogień poszła tylnia piasta dalej korby od 105 z pomiarem mocy, przerzutka tylna na grx 400 dzisiaj montaż token ninja suport na maszynówkach . Parę porad dostałem na tym forum za co dziękuję. A mogę zapytać, który support ninja wybrałeś i który pasuje do nuroad-a ? Bo na stronie producenta nie specjalnie są szczegółowe informacje na ten temat, a mój półroczny shimano bb-rs500 coś popiskuje, nawet sprawdzałem czy to nie wysłużone spd 540 zmieniając je na zwykłe pedały i dalej czasem popiskuje, więc podejrzewam, że marny montaż nowego roweru, ale też nie wiem czy warto się męczyć i próbować to reklamować skoro koszt dojazdu do sklepu przewyższy wartość wymienionego fabrycznego supportu i lepiej problem rozwiązać kompleksowo i definitywnie. I czy warto dopłacić 300 cebulionów za łożyska tbt ? Wymianę kół też planuje, najlepiej zanim słynna tylna piasta się podda, a to może już być niedługo, okres aktualnej apokalipsy sprawił, że miałem całkiem dużo czasu by sobie pojeździć na rowerze. Czy ktoś z przeglądających ten wątek forumowiczów miał kontakt z takimi kołami: https://www.huntbikewheels.com/collections/gravel-wheels/products/4season-gravel-disc-road-cx-wheelset-1589g-24deep-24wide?variant=7930232515
Premier01 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Opublikowano 18 Czerwca 2020 5 godzin temu, zazul napisał: A mogę zapytać, który support ninja wybrałeś i który pasuje do nuroad-a ? Bo na stronie producenta nie specjalnie są szczegółowe informacje na ten temat, a mój półroczny shimano bb-rs500 coś popiskuje, nawet sprawdzałem czy to nie wysłużone spd 540 zmieniając je na zwykłe pedały i dalej czasem popiskuje, więc podejrzewam, że marny montaż nowego roweru, ale też nie wiem czy warto się męczyć i próbować to reklamować skoro koszt dojazdu do sklepu przewyższy wartość wymienionego fabrycznego supportu i lepiej problem rozwiązać kompleksowo i definitywnie. I czy warto dopłacić 300 cebulionów za łożyska tbt ? Wymianę kół też planuje, najlepiej zanim słynna tylna piasta się podda, a to może już być niedługo, okres aktualnej apokalipsy sprawił, że miałem całkiem dużo czasu by sobie pojeździć na rowerze. Czy ktoś z przeglądających ten wątek forumowiczów miał kontakt z takimi kołami: https://www.huntbikewheels.com/collections/gravel-wheels/products/4season-gravel-disc-road-cx-wheelset-1589g-24deep-24wide?variant=7930232515 https://sklep.token-polska.pl/zamiast-shimano-n-36.html tutaj jest zestawienie zamienników. Do nuroad-a pasuje BB841T-41. https://www.sbike.pl/czesci-szosowe-cx-gravel-suporty-suport-token-ninja-bb841t-41-bb86-bb89.5-bb92-pod-os-shimano-24mm-o_l_139_12993.html 2
Rekomendowane odpowiedzi