pierruś Opublikowano 14 Maja 2021 Opublikowano 14 Maja 2021 za komplet piast novatec 791/792 płaciłem 280zł +80zł za montaż dwóch kół , po 40 za jedno. z tym że na piasty w tej cenie czekasz 2-3 tygodnie / azja.
Darasgw Opublikowano 18 Maja 2021 Opublikowano 18 Maja 2021 W dniu 14.05.2021 o 20:26, pierruś napisał: za komplet piast novatec 791/792 płaciłem 280zł +80zł za montaż dwóch kół , po 40 za jedno. z tym że na piasty w tej cenie czekasz 2-3 tygodnie / azja. Jak pogoda sprzyja czy czekałbyś tyle nie jeżdżąc? 😁
JaPatryk Opublikowano 9 Czerwca 2021 Opublikowano 9 Czerwca 2021 wybaczcie może to pytanie nie na miejscu ale jaki suport posiadaja rowery gravelowe od cuba ?? mam cube nuroad race 2020 przyszedł czas na wymiane ale kompletnie nie wiem jaki , producent tego nie podaje a nie wiem jakie narzędzia
Eddek Opublikowano 10 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2021 Suport jest press-fitowy, ale jaki dokładnie, to ci nie powiem, bo mój jak na razie przy przebiegu 10kkm nie wymaga jeszcze wymiany.
JaPatryk Opublikowano 10 Czerwca 2021 Opublikowano 10 Czerwca 2021 No ja mam coś około 7 k i już skrzypi i strzela.No nic czekam dalej może rozwiąże się ta zagadka
amator2kolek Opublikowano 14 Czerwca 2021 Opublikowano 14 Czerwca 2021 W dniu 9.06.2021 o 21:36, JaPatryk napisał: wybaczcie może to pytanie nie na miejscu ale jaki suport posiadaja rowery gravelowe od cuba ?? mam cube nuroad race 2020 przyszedł czas na wymiane ale kompletnie nie wiem jaki , producent tego nie podaje a nie wiem jakie narzędzia Już wcześniej była mowa o suporcie, poniżej wpis z modelem pasującym i polecanym do Nuroad Pro: :
amator2kolek Opublikowano 21 Czerwca 2021 Opublikowano 21 Czerwca 2021 W dniu 7.09.2020 o 20:17, Eddek napisał: Cubek dostał nowe okładziny tydzień temu. Metaliczne od Szaja. @Eddek - zadowolony jesteś z tych okładzin? Moje już niedługo czas zmienić, ciężki jestem i na dłuższych czuję smażone frytki. Chyba zniósłbym hałas, ale na sile hamowania mi najbardziej zależy. @Darasgw - jak Twoje odczucia na ceramicznych okładzinach? Jak i gdzie jeździsz, jaka jest Twoja waga, że wybrałeś ceramiki?
Eddek Opublikowano 21 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2021 2 godziny temu, amator2kolek napisał: @Eddek - zadowolony jesteś z tych okładzin? Moje już niedługo czas zmienić, ciężki jestem i na dłuższych czuję smażone frytki. Chyba zniósłbym hałas, ale na sile hamowania mi najbardziej zależy. Robią robotę na tyle, na ile mogą w mechanicznych heblach. Powiedziałbym, że zachowują się podobnie do fabrycznych.
Strek Opublikowano 21 Czerwca 2021 Opublikowano 21 Czerwca 2021 (edytowane) W dniu 9.06.2021 o 21:36, JaPatryk napisał: wybaczcie może to pytanie nie na miejscu ale jaki suport posiadaja rowery gravelowe od cuba ?? mam cube nuroad race 2020 przyszedł czas na wymiane ale kompletnie nie wiem jaki , producent tego nie podaje a nie wiem jakie narzędzia Ja zamówiłem sobie do mojego Nuroada Pro press fit SHIMANO SM-BB92 , uważam że powinien pasować choć na razie nie wymieniam. W samo narzędzie do wymiany też się zaopatrzyłem to prasa SUPER B TB-19002 DO (DE)MONTAŻU SUPORTÓW PressFit BB86/91. Edytowane 21 Czerwca 2021 przez Strek
amator2kolek Opublikowano 22 Czerwca 2021 Opublikowano 22 Czerwca 2021 W dniu 31.05.2019 o 07:48, Eddek napisał: U mnie heble się dotarły po ~100km i parę razy celowo wbijałem się na podjazdy, żeby później z górki dotrzeć okładziny. Mimo to wydaje mi się, że te z pierwszego montażu to nie jest jakiś szał. Teraz jest już ogólnie cacy, nawet na łapach jak zacznę hamować, to jest prawie kotwica. O zmianie okładzin myślę w zasadzie tylko w chwilach, gdy przy hamowaniu zaczynają wyć. W dniu 21.06.2021 o 12:27, Eddek napisał: Robią robotę na tyle, na ile mogą w mechanicznych heblach. Powiedziałbym, że zachowują się podobnie do fabrycznych. Początkowo zauważyłeś większą różnicę, teraz są wg Ciebie podobne. Zastanawiam się skąd ta róznica. Do tego nie jestem w stanie powiedzieć, czy te seryjne to żywica, czy półmetaliczne ?razy celowo wbijałem się na podjazdy, żeby później z górki dotrzeć okładzi
Eddek Opublikowano 22 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2021 Prawdę mówiąc nie wiem czym to jest spowodowane, obecnie wydaje mi się, że Szajowe zachowują się podobnie do fabrycznych, mniej wyją, siła hamowania jest podobna, ale ja mam heble ustawione z minimalnym luzem i rzadko mi się zdarza hamować do oporu.
t0mi Opublikowano 24 Czerwca 2021 Opublikowano 24 Czerwca 2021 (edytowane) Witam, też posiadam nuroad (2018) po jakim czasie tudzież przebiegu warto zaglądać do tylnej piasy w celu przeserwisowania? Czy lepsze smarowanie coś pomoże na jej bolączki? Na chwilę obecną wszystko wydaje się dzialać ok. Edytowane 24 Czerwca 2021 przez t0mi
Eddek Opublikowano 25 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2021 Moja siadła po ~6k przelotu i nie było sensu jej serwisować.
t0mi Opublikowano 25 Czerwca 2021 Opublikowano 25 Czerwca 2021 Czyli uważasz że po powiedzmy 2 tys nie warto do tej piasty zaglądać jak jest ok?
Eddek Opublikowano 25 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2021 Czyli uważasz że po powiedzmy 2 tys nie warto do tej piasty zaglądać jak jest ok?Jak nie chroboli I jeszcze nie jest krzywa to nie.
Strek Opublikowano 25 Czerwca 2021 Opublikowano 25 Czerwca 2021 3 godziny temu, t0mi napisał: Czyli uważasz że po powiedzmy 2 tys nie warto do tej piasty zaglądać jak jest ok? Jak ją mocno zalejesz wodą to warto tam spojrzeć uszczelki nie są jakieś wybitnie mocne. Ja swoją piastę rozebrałem na części pierwsze po ok 1,5k km bo skrzypiała jakby dostał się do niej piasek. Na tą chwilę pomogło i poprawiło nieco pracę piasty.Same piasty to ponoć typ Formula brandowany przez Cube i są one niestety także nie z wysokiej półki.Używam tych kół dopóki się nie rozlecą. Drugą parę kół Shimano WH-RX570 mam już jako tubeless i te chodzą o wiele lepiej. Na zdjęciu piasta (bębenek)z Cube bez kulek, strzałka wskazuje ogranicznik drutu od zapadek.
amator2kolek Opublikowano 27 Czerwca 2021 Opublikowano 27 Czerwca 2021 W dniu 14.05.2021 o 20:26, pierruś napisał: za komplet piast novatec 791/792 płaciłem 280zł +80zł za montaż dwóch kół , po 40 za jedno. Ceny montażu są mocno różne. Byłem w 3 serwisach i kolejno za jedno koło, sama robota została wyceniona na 80, 120, 150 zł. Cena 40 zł to chyba w serwisie, który nie za bardzo jest oblegiwany i nie wybrzydza. Swoją drogą widziałem już słaby efekt jednego z drozszych serwisów, ale tam nie chodzę i ceny są z innych miejsc.
Jacek19 Opublikowano 26 Lipca 2021 Opublikowano 26 Lipca 2021 Cześć, Panowie pomóżcie w doborze kół kpl lub tylko koła tył do Nuroad pro z 2019r. Planuję na ten sezon zimowy zamontować Cuba na trenażer na którym robię ok 3k
darecki_ Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Opublikowano 5 Sierpnia 2021 początkiem roku kupiłem komplet kol DT Swiss e1800 Spline do tego kaseta i 2 tarcze oraz oponki schwalbe durano plus 28c, trzy maratony w lipcu objechane zero problemow i te kola moge ci polecic.
Jacek19 Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Opublikowano 5 Sierpnia 2021 8 godzin temu, darecki_ napisał: początkiem roku kupiłem komplet kol DT Swiss e1800 Spline do tego kaseta i 2 tarcze oraz oponki schwalbe durano plus 28c, trzy maratony w lipcu objechane zero problemow i te kola moge ci polecic. Super dzięki, o takie info właśnie mi chodzi. Na popularnym portalu znalazłem nowe DT Swiss XR331 na piastach Novatec D791 D792 w rozsądnych złotówkach. możesz coś o tych kołach powiedzieć ? i jeszcze jedna prośba, podeślij na priv gdzie kupiłeś.
Wojtas_wwa Opublikowano 29 Marca 2022 Opublikowano 29 Marca 2022 (edytowane) Siema, podbijam temat piast. Czy wie ktoś czy w Nuroad Pro z 2022 zostały poprawione? Oraz czy mieliście w swoich nowych rowerach problem z luźną kasetą? W serwisie powiedzieli mi że chyba ktoś zapomniał wsadzić podkładkę przy montażu z kolei w sklepie przez telefon powiedzieli mi że tak ma być Edytowane 2 Kwietnia 2022 przez Wojtas_wwa
amator2kolek Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Opublikowano 19 Kwietnia 2022 W dniu 29.03.2022 o 13:03, Wojtas_wwa napisał: Siema, podbijam temat piast. Czy wie ktoś czy w Nuroad Pro z 2022 zostały poprawione? Oraz czy mieliście w swoich nowych rowerach problem z luźną kasetą? W serwisie powiedzieli mi że chyba ktoś zapomniał wsadzić podkładkę przy montażu z kolei w sklepie przez telefon powiedzieli mi że tak ma być To nie kaseta jest luźna, ale luz jest na bębenku. Mi w jendym serwisie skręcili mocniej zmniejszając nieco luz, ale pojawił sie opór na piaście, który poprawiono w innym serwisie zwiększając nieco luz. Tak i tak da się jeździć, serio Co do nowych kół i bębenka, to nie mam pojęcia, ale nie oczekiwałbym zbyt wiele. Ja kupiłem sobie za wczasu piasty, ale zanim pojawił się problem nabrałem ochoty na wymianę kół, więc dokupiłem obręcze i szprychym i teraz mam dwa komplety. Stare wciąż działają i mimo, że nowe piasty nie mają luzu, a w rękach kręcą się bardziej płynnie, to na obu kompletach jeździ się tak samo dobrze.
pierruś Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Opublikowano 20 Kwietnia 2022 w piątek odbieram nowego nuroad na rok 2022 i zobaczę czy z bębenkiem/kasetą wszystko ok :_
Oleum Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Dzień dobry, od jakiegoś czasu jestem posiadaczem Nuroad'a, chciałbym zakupić do niego bagażnik ACID'a ale z tego co widzę przykręca się go tylko na dwie śrubki do widełek, trzyma się to stabilnie?
Rekomendowane odpowiedzi