pierruś Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Opublikowano 21 Kwietnia 2022 (edytowane) te bagażniki są 3 punktowe , dwa do dolnych widełek i trzeci do tego samego miejsca gdzie przykręcasz błotnik Jak nie masz błotnika , to w zestawie jak taka metalowa listwa. na takiej zasadzie : Edytowane 21 Kwietnia 2022 przez pierruś 1
Oleum Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Opublikowano 21 Kwietnia 2022 O! Dziękuję za odpowiedź, u mnie w błotniku nie ma żadnej dziurki ani z drugiej strony żadnego miejsca na śrubkę mniej więcej w zaznaczonym miejscu. Przeglądając oferty ciągle się zastanawiałem na jakiej zasadzie on się trzyma ale już wszystko jasne ;D
Wojtas_wwa Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Hej! Oddawaliście piasty do czyszczenia w swoich Cubach? Mój ma dopiero miesiąc a już coś w tylnej chrupie. Co prawda nie oszczędzałem go i po błocie jeździł i był myty pare razy już.
pierruś Opublikowano 23 Maja 2022 Opublikowano 23 Maja 2022 (edytowane) próbował ktoś założyć bagażnik https://www.cube.eu/pl/equipment/bagazniki/tyl/product/acid-carrier-gravel-black/ z oponami 45c? wiem że pisze że maks 40c , ale jestem ciekaw czy rzeczywiście to jest maks 40c Edytowane 23 Maja 2022 przez pierruś
zazul Opublikowano 23 Czerwca 2022 Opublikowano 23 Czerwca 2022 Chciałbym delikatnie odświeżyć temat i nawiązać do tematu związanego z łożyskiem sterów opisanego tutaj: I chciałem zapytać, czy tylko ja mam taki problem, że po przejechaniu kilkuset km od każdego czyszczenia tego miejsca, jak tylko włożę w jazdę więcej wysiłku,to z tych okolic dochodzi trzeszczenie. Tak samo jak autor mam pytanie czy czegoś mi brakuje w moim cube, albo coś źle robię, bo to miejsce jest brudne dosłownie po każdej jeździe, i wygląda jakby jeszcze jakaś uszczelka czy inna osłona miała tam przyjść.
darecki_ Opublikowano 8 Lutego 2023 Opublikowano 8 Lutego 2023 ktoś się może orientuje za ile wycenić Cuba Nuroad Pro Fe z 2020 r. na pełnej Tiagrze ?
Eddek Opublikowano 5 Maja 2023 Autor Opublikowano 5 Maja 2023 Czołem. Gdzieś przepadła giełda, to tylko tutaj zostawię info: Cubek jest na sprzedaż, historia roweru jest w sumie w tym wątku cała, z wyjątkiem ostatnich zmian, do których należą: Przyszła nowa korba (Tiagra 4700, 50x34, jak fabryczna), nowa kaseta (HG500, 11-34, jak fabryczna) razem z łańcuchem KMC X10, oryginalna przerzutka Tiagry się urwała, więc przyszedł GRX400 + nowy hak. Rower miał kompletny serwis i konserwację w zeszłe wakacje i od tamtego czasu stoi sobie grzecznie w pokoju w suchym i ciepłym, bo się przesiadłem na Grail-a 7 AL. Do roweru dorzucam fabryczne koła (przednie powinno być OK, tylne wymaga wymiany piasty, nie chciało mi się bawić, więc kupiłem całe nowe koła, gdzieś w wątku jest o tym więcej szczegółów), pedały podwójne EH500 (przydałaby się im konserwacja, ale mi tylko zalegają) i 2 boczne koszyki, więc mój klasyczny setup. SN ramy w razie coś: WOW33869, mam jeszcze książeczkę i paragon, chociaż trochę wyblakł. Rower ma obecnie coś w rejonie 12000km przebiegu, więc nosi na sobie kilka śladów, w końcu to gravel, więc bytował systematycznie poza czystymi, gładkimi asfaltami. Kwota, jaka mnie interesuje to 4000zł, wyłącznie odbiór osobisty w ZG. Kilka najświeższych fotek też dorzucam.
t0mi Opublikowano 17 Czerwca 2023 Opublikowano 17 Czerwca 2023 Jak rozebrać tylna piastę od nuroad, po każdej stronie widać tylko miejsce na jeden klucz od konusow.
Eddek Opublikowano 18 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2023 Jeżeli Cubeł robi ciągle te same, to po stronie tarczy masz konus, dystans i konus. Oba konusy mają wcięcie na klucz.
t0mi Opublikowano 18 Czerwca 2023 Opublikowano 18 Czerwca 2023 (edytowane) To jest model 2018, nie widzę drugiego konusa, muszę zdjąć tarcze? Edytowane 18 Czerwca 2023 przez t0mi
Eddek Opublikowano 18 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2023 Cóż, mój 2019 nie miał piast DT-Swiss, tylko jakies brandowane Cube i na IS6, a nie na centerlocku.
Rekomendowane odpowiedzi