piotrofff Opublikowano 5 Marca 2020 Opublikowano 5 Marca 2020 16 godzin temu, PiasQ napisał: Siema, Właśnie czekam na dostawę mojego Nuroada Pro. Pierwsze co będę na pewno potrzebował to błotniki. Pytanie co polecacie? Coś lekkiego z SKS się nada? Sent from my SM-G975F using Tapatalk Do Nuroada są dedykowane, do kupienia np w SkiTeam. Zwróćcie uwagę że w modelu 2020 jest specyficzne mocowanie błotnika tylnego - bez rzeźby podejdzie chyba tylko dedykowany.
PiasQ Opublikowano 5 Marca 2020 Opublikowano 5 Marca 2020 Do Nuroada są dedykowane, do kupienia np w SkiTeam. Zwróćcie uwagę że w modelu 2020 jest specyficzne mocowanie błotnika tylnego - bez rzeźby podejdzie chyba tylko dedykowany.Acid Trekking 45?Sent from my SM-G975F using Tapatalk
piotrofff Opublikowano 5 Marca 2020 Opublikowano 5 Marca 2020 Nie wiem. Do sprawdzenia na stronie Cube'a.
PiasQ Opublikowano 5 Marca 2020 Opublikowano 5 Marca 2020 Nie wiem. Do sprawdzenia na stronie Cube'a. Wychodzi na to, że kompatybilne są ACID MUDGUARD SET TREKKING 45.BTW. Jaki koszyk na bidon, żeby nie zniszczyć ramy i jakie zabezpieczenia/zapięcia stosujecie?Sent from my SM-G975F using Tapatalk
M.C Opublikowano 5 Marca 2020 Opublikowano 5 Marca 2020 11 godzin temu, PiasQ napisał: Ma to sens. Są jeszcze bluemels z chlapaczami. Kuszą, ale waga szybko wzrasta ;-). Sent from my SM-G975F using Tapatalk Miałem Bluemels bez chlapacze i dosyć szybko kupiłem chlapacze do nich. Na crossie nie miałem problemu ale na gravelu jakoś bardziej bez nich brudziło.
mataman Opublikowano 5 Marca 2020 Opublikowano 5 Marca 2020 Zawsze mozna dac krotszy mostek. w wiekszej rami.. Ja mam 178cm i w Nuroad Pro rozmiar 56 dalem mostek 80mm i jest idealnie. Rozmiar 53 wydawal mi sie zdecydoanie za maly, zwlaszcza, ze jezdzac w SPD to zyskuje sie dodatkowo pewnie 3-4cm przekroku.Nigdy nie idzie się w stronę skracania mostka. ZAWSZE lepiej jest kupić mniejsza ramę i wydłużyć mostkiem niż odwrotnie.Druga sprawa to dobieranie wielkości ramy przekrokiem. To tak nie działa.Najlepiej użyć jakiegoś kalkulatora do wyliczenia wielkości ramy, po dokładnym zmierzeniu swoich wymiarów.Np. https://www.wrenchscience.com/Secure/Fit/Height.aspx
Maciej__ Opublikowano 6 Marca 2020 Opublikowano 6 Marca 2020 20 godzin temu, mataman napisał: Nigdy nie idzie się w stronę skracania mostka. ZAWSZE lepiej jest kupić mniejsza ramę i wydłużyć mostkiem niż odwrotnie. Druga sprawa to dobieranie wielkości ramy przekrokiem. To tak nie działa. Najlepiej użyć jakiegoś kalkulatora do wyliczenia wielkości ramy, po dokładnym zmierzeniu swoich wymiarów. Np. https://www.wrenchscience.com/Secure/Fit/Height.aspx Ja u siebie skrocilem mostek i jezdzi mi sie o wiele wygodniej... Wiec jednak pozostane przy empriycznym podejsciu do sprawy... 1
Eddek Opublikowano 9 Marca 2020 Autor Opublikowano 9 Marca 2020 W końcu sprawy zawodowo-osobiste zaczynają się przejaśniać to i wracam powoli na rower. Z cieniem zeszłorocznej kondycji, ale zawsze Na początek robie mały eksperyment ergonomiczny ze swoim barankiem: Na razie zrobione z tym 30km i w sumie nawet robi robotę, szczególnie jak lecę po mniej równym gruncie (kostka, szuter). Gąbka pod owijką fajnie tłumi drgania, a sama kierownica zrobiła się całkiem przyjemna w chwycie. Na tylne koło wrócił Panaracer, o którym kiedyś marudziłem, głównie z powodu, że dętka miała tak krótki wentyl, że stacjonarne pompki na mieście go nie łapały, a jak już miałem i tak koło rozebrane, to stwierdziłem, że odstawię tego parcha za 30zł i założę moją super-wypasioną oponę za prawie dwie stówy. Bo 180g piechotą nie chodzi Poza tym stara opona po 1kkm już nosi ślady zużycia.
PiasQ Opublikowano 11 Marca 2020 Opublikowano 11 Marca 2020 @Eddek, zadowolony jesteś z jazdy na M520? Używasz może wpinanych platform? Widzę, że przesiadłeś się z EH500. Ja potrzebuję pedałów dwufunkcyjnych właśnie i się mocno zastanawiam. Czy EH500 nie będzie miało lepszego podparcia na platformie jak M520 z nakładką? Druga sprawa, czy ustawienie koła jak na zdjęciach jest ok? Nie powinno być idealnie w środku? Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Eddek Opublikowano 11 Marca 2020 Autor Opublikowano 11 Marca 2020 (edytowane) Miałem EH500 przez jakieś pół roku, ale stwierdziłem, że platformy mi nie są potrzebne, bo w sumie skorzystałem z nich może ze 2x po 5km Z M520 jestem bardzo zadowolony, z wczepianymi platformami jeszcze ich nie używałem i nie mam porównania. EH500 tej platformy jakiejś wielkiej nie mają wbrew pozorom, ale to też kwestia wielkości buta. Ja mam duzy rozmiar i dla mnie były raczej na zasadzie, żeby było na wszelki wypadek, ale jak zrobiłem 2 małe dojazdy w adidasach z miekką podeszwą, to wolałbym jednak coś szerszego. A koło powinno być na środku, to ustawienie nie jest OK. Edytowane 11 Marca 2020 przez Eddek 1
Gaca Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 Przy wzroście 187cm i przekroku 91cm rozmiar 56 bd okej ? Bo właśnie natknąłem się na wyprzedaż rocznika blisko Zielonej Góry i mogę go ściągnąć w super cenie
marcin.jka Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 No jeśli super cena to warto jeździć na zbyt małym rowerze
PiasQ Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 Przy wzroście 187cm i przekroku 91cm rozmiar 56 bd okej ? Bo właśnie natknąłem się na wyprzedaż rocznika blisko Zielonej Góry i mogę go ściągnąć w super cenieJa przy 184cm, 90 w przekroku brałem 58.Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Gaca Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 9 minut temu, PiasQ napisał: Ja przy 184cm, 90 w przekroku brałem 58. Sent from my SM-G975F using Tapatalk I nie jest za duży ?(długi)
PiasQ Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 I nie jest za duży ?(długi)Mam długie łapy i bardziej mi odpowiadał.Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Gaca Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 No właśnie ja mam mega długie nogi, a tors i ręce krótkie ;/.
PiasQ Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 Przymierz się do Speca Diverge. Ma niemal identyczną geometrię. Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Chmielo Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 Godzinę temu, Gaca napisał: Przy wzroście 187cm i przekroku 91cm rozmiar 56 bd okej ? Bo właśnie natknąłem się na wyprzedaż rocznika blisko Zielonej Góry i mogę go ściągnąć w super cenie Nie wydaje mi się żeby taki rozmiar był ok.Ja mam 182 i 80cm przekroku i wg mnie rozmiar 56 był dla mnie ok.
Gaca Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 No nic to w takim razie zdecyduje się jednak na Vento cx 2.0, a szkoda bo ten cube jest za 2600 powystawowy...
Chmielo Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 wow super cena faktycznie A nie masz możliwości jego przymiarki?
Chmielo Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 Kurcze ciężko doradzać, cena fajna, rozmiar wg mnie będzie zbyt mały, pytanie tez na jakie trasy śmigasz, jak masz zamiar latać 1-2godziny to pewnie byś wytrzymał w takiej sportowej pozycji,no ale 4 godz w takim opadzie to ja sobie nie bardzo wyobrażam 1
PiasQ Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 No cena mega, ale bez przymiarki słabo. Naprawdę nie masz możliwości przymiarki Speca Diverge gdzieś w pobliżu? Rozmiary niemal identyczne jak w NuroadzieSent from my SM-G975F using Tapatalk
Gaca Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 (edytowane) Speca mam o ile będą mieli na sklepie, ale temat chyba upadł bo sklep podniósł cenę o 1k ze względu na duże zainteresowanie... Edytowane 23 Marca 2020 przez Gaca
PiasQ Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 Speca mam o ile będą mieli na sklepie ale temat chyba upadł bo sklep podniósł cenę o 1k ze względu na duże zainteresowanie...Albo nie przyznają się, że się pomylili ;-). Taki zestaw z widelcem Carbo i sztywnymi osiami to nawet za 3600 jest spoko.Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi