polluks Opublikowano 11 Czerwca 2019 Opublikowano 11 Czerwca 2019 (edytowane) Generalnie jest bardzo ciężko znaleźć ten rower. Szukam rozmiaru 61 i lipa jest. Powiedzcie mi tak z doświadczenia, kiedy będą dostępne rowery z kolekcji 2020? Jeszcze w tym roku? Edytowane 11 Czerwca 2019 przez polluks
Macxc Opublikowano 12 Czerwca 2019 Opublikowano 12 Czerwca 2019 Jakbyś chciał rozmiar 61cm to za około 3800 zł mógłbym mojego sprzedać po przebiegu 300 km
treko1991 Opublikowano 12 Czerwca 2019 Opublikowano 12 Czerwca 2019 A skąd jesteś? Kiedy wychodzi nowa kolekcja Nuroad Pro 2020??
Eddek Opublikowano 12 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2019 @treko1991, @Macxc, bądźcie tak mili przenieście rozmowę do właściwego wątku w giełdzie? 2
danielkot Opublikowano 14 Czerwca 2019 Opublikowano 14 Czerwca 2019 W dniu 30.05.2019 o 13:36, Eddek napisał: Dlatego EH500 były fajne - przyszły w komplecie z blokami SH56, które w ataku paniki można wyszarpać Ja się kilka razy zapomniałem, ale jeszcze się ani razu nie wyglebiłem dzięki temu zdecyduję się na same spd bez wariantu z platformówkami, tylko pytanie czy warto inwestować w takie za ok 280zł czy model za 110zł wystarczy mianowicie mam na myśli shimano m520 vs Deore XT PD-M8000. cenowo różnią się 170 zł przy czym nie dopatrzyłem się większych różnic pomiędzy nimi oprócz wagi
Eddek Opublikowano 14 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2019 A to już musisz pytać kolegów, którzy więcej polatali w SPD EH500 to moje pierwsze SPD i mi pasują, nie mam odniesienia do innych 1
mataman Opublikowano 14 Czerwca 2019 Opublikowano 14 Czerwca 2019 M520 w zupełności wystarczą, w dodatku jest to zakup na długie lata. 1
Kawasaki Opublikowano 14 Czerwca 2019 Opublikowano 14 Czerwca 2019 Różnica jest w wadze i serwisie - do rozkręcenia 520tek przyda się specjalny klucz za 8 pln Kwestia czy waga ma znaczenie, jeśli nie, nie obrażę się jeśli podzielisz się tymi zaoszczędzonymi 170pln-ami 1
danielkot Opublikowano 14 Czerwca 2019 Opublikowano 14 Czerwca 2019 Godzinę temu, Kawasaki napisał: Różnica jest w wadze i serwisie - do rozkręcenia 520tek przyda się specjalny klucz za 8 pln Kwestia czy waga ma znaczenie, jeśli nie, nie obrażę się jeśli podzielisz się tymi zaoszczędzonymi 170pln-ami Mistrz marketingu 😀 dzięki za porady, podzielę się, ale wrażeniami z jazdy, zaoszczędzone złotówki prędko się rozpłyną na 'rowerowe sprawy'
-AdamG- Opublikowano 14 Czerwca 2019 Opublikowano 14 Czerwca 2019 Jeżeli chcesz jeździć tylko w butach z spd: kupuj bez platformy, jeżeli chcesz mieć wybór: kupuj z platformą 1
danielkot Opublikowano 14 Czerwca 2019 Opublikowano 14 Czerwca 2019 Godzinę temu, -AdamG- napisał: Jeżeli chcesz jeździć tylko w butach z spd: kupuj bez platformy, jeżeli chcesz mieć wybór: kupuj z platformą Z tym akurat nie mam problemu wybór jest pomiędzy dwoma rodzajami pedałów bez platformy 1
Darasgw Opublikowano 17 Czerwca 2019 Opublikowano 17 Czerwca 2019 Fajnie wymieniać się opiniami by nie kupić czegoś czego się pożałuję. Jestem zadowolony z pedałów Shimano M324. Z jednej strony platforma z drugiej SPD. U Eddek podpatrzyłem na fotkach uchwyt na telefon. Jest świetny i niedrogi. Ale ostatnio po jazdach gęba cieszy mi się z przydatności lusterka Cateye BM-45, które jest umieszczane zamiast zatyczki-korka na końcu kierownicy. Teraz w ogóle nie trzeba się obracać a lusterko wygląda dyskretnie. Na mych pierwszych fotkach po zakupie roweru które tu umieściłem jest już umieszczone.
M.C Opublikowano 17 Czerwca 2019 Opublikowano 17 Czerwca 2019 5 godzin temu, Darasgw napisał: Fajnie wymieniać się opiniami by nie kupić czegoś czego się pożałuję. Jestem zadowolony z pedałów Shimano M324. Z jednej strony platforma z drugiej SPD. U Eddek podpatrzyłem na fotkach uchwyt na telefon. Jest świetny i niedrogi. Ale ostatnio po jazdach gęba cieszy mi się z przydatności lusterka Cateye BM-45, które jest umieszczane zamiast zatyczki-korka na końcu kierownicy. Teraz w ogóle nie trzeba się obracać a lusterko wygląda dyskretnie. Na mych pierwszych fotkach po zakupie roweru które tu umieściłem jest już umieszczone. Sam chyba kupię taki wynalazek. Na stronie producenta nie chwałą się czy mozna kąt nachylenia sobie zmieniać?
Eddek Opublikowano 17 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2019 23 minuty temu, M.C napisał: Sam chyba kupię taki wynalazek. Na stronie producenta nie chwałą się czy mozna kąt nachylenia sobie zmieniać? Też mam, chwalę sobie. Nie jest ogromne, ale jak chcesz widzieć wszystko, co się za tobą dzieje, to lusterko z Żuka na pałąku To jest fajne, bo dyskretnie siedzi na końcu baranka. Ja kupiłem, żeby widzieć czy żona jeszcze za mną jedzie czy już odpadła Ale sprawdza się fajnie, zawsze łatwiej kuknąć w lusterko niż obracać całą głowę. Lusterko trzyma na miejscu uchwyt rozsuwny na imbusa 3mm (jak stare kierownice w rowerach), więc nie ma problemu, że się wysunie. Dodatkowo jest regulacja pochylenia we wszystkie strony, więc spokojnie można ustawić jak się lubi. Ja dałem chyba 46zł za nie i jest rewelacja.
JaW Opublikowano 17 Czerwca 2019 Opublikowano 17 Czerwca 2019 Uważajcie z tymi lusterkami, nie ufajcie im do końca. Zdarzało mi się, że zerknąłem w lusterko i pusto. Oglądam się, a tam motocykl lub samochód ze słabymi światłami. Nie wszystko w tych Cateye widać i zawsze lepiej się jednak obejrzeć i upewnić.
Eddek Opublikowano 17 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2019 5 minut temu, JaW napisał: Uważajcie z tymi lusterkami, nie ufajcie im do końca 53 minuty temu, Eddek napisał: Nie jest ogromne, ale jak chcesz widzieć wszystko, co się za tobą dzieje, to lusterko z Żuka na pałąku Jak wyżej
M.C Opublikowano 17 Czerwca 2019 Opublikowano 17 Czerwca 2019 (edytowane) W Irlandii bez świateł się jeździ, niektórzy w nocy tez nie włączają - na autostradzie jak zmieniałem pas to patrzę, a tam za mną czarny van bez świateł się pojawił 🤐 To lusterko by mi słuzyło jedynie do sprawdzania czy jakieś auto jedzie z tyłu, zeby dziur nie omijać jak auta nadjezdzają i czy rowerzysta jakiś mi siedzi na ogonie. Nada się czy jednak az tak mało widać? Edytowane 17 Czerwca 2019 przez M.C
Eddek Opublikowano 17 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2019 Jak dla mnie to się sprawdza. Mam ustawione tak, żeby widzieć za siebie i lekko na lewo (czyli jadąc poboczem/skrajem jezdni żeby widzieć swój pas za sobą na wypadek skrętu w lewo) i jest OK. Skutecznie widać auta tak do 100m za sobą, później już trochę za małe są.
JaW Opublikowano 17 Czerwca 2019 Opublikowano 17 Czerwca 2019 No cóż. Po mojemu to jest tak, że w pewnych (wcale nie tak rzadkich) sytuacjach obiekt w lusterku jest niewidoczny. Chińskie samochodowe pseudoledy do jazdy dziennej, motocyklista bez świateł, na bocznej drodze, jadący tylko po kokakolę do sklepiku, samochód jadący pod słońce itp. W lustereczku ich nie widać. To jest jakiś tam procent sytuacji w czasie jazdy. Na pewno nikt nie może powiedzieć, że te lusterka mają skuteczność 100%. Można w nich monitorować, czy żona jedzie za nami, jak najbardziej. Jednak poleganie na nich, kiedy ma się zamiar skręcić w lewo to proszenie się o wypadek.
Darasgw Opublikowano 17 Czerwca 2019 Opublikowano 17 Czerwca 2019 Lusterko sprawdza się dobrze jeśli uważnie popatrzymy. Jak Eddek napisał można je regulować w różne strony. A zdrowy rozsądek i tak trzeba zachować bo np ktoś bez świateł będzie za nami jechał. Dlatego trzeba liczyć na swą uwagę . Bo to nie jest lusterko jak w samochodzie co zapali lampkę jak ktoś się zbliży. Jeden minus to sama końcówka która jest tylko wciśnięta. Nie wiedziałem i jak prowadziłem rower idąc i przechodząc pod barierką na koncercie pochylając rower prawdopodobnie nogą trąciłem i zgubiłem samo lusterko. Musiałem kupić drugie i teraz będę uważał.
M.C Opublikowano 17 Czerwca 2019 Opublikowano 17 Czerwca 2019 (edytowane) Czyli do mojego użytku się sprawdzi, na jego podstawie będę mógł chociaż w małym stopniu kontrolować co się dzieje z tyłu. Zawsze coś, a nigdy nie wiadomo co się może stać na drodze. Dzięki! PS. zamówiłem oponki G-Oney. Zobaczymy czy rzeczywiście fajne Edytowane 18 Czerwca 2019 przez M.C
Eddek Opublikowano 23 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2019 A ja się dziś wybrałem z żoną na polatanie po wioskach i tak wracając do domu zerkam w licznik, a tam jakoś dużo dziewiątek. No to zrobiłem ekstra rundę p parku, żeby było równo Cubekowi stuknęło 2k od nowości. Należy się chyba jakieś mycie czy coś? 1
-AdamG- Opublikowano 23 Czerwca 2019 Opublikowano 23 Czerwca 2019 „Cubekowi stuknęło 2k od nowości. Należy się chyba jakieś mycie czy coś?” Mycie ze smarowaniem :-)
polluks Opublikowano 24 Czerwca 2019 Opublikowano 24 Czerwca 2019 Mam możliwość kupienia Cube Cross Race prawdopodobnie z 2015 roku, tak wygląda malowanie. Cena 2200 zł, wydaje się warty tej ceny. Niestety nie ma sztywnych osi i hamulców tarczowych. Nie wiem tylko czy wychodziły one z osprzętem Ultegra, bo takie ma "na sobie". W sieci znalazłem tylko ze 105tką... Macie wiedzę na ten temat?
Rekomendowane odpowiedzi