Skocz do zawartości

Rockrider AM100S 2020

Rokoszoko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam do Szanownych kolejne pytanie. Tym razem o amor. W teorii 150mm skoku, ale jestem w stanie dobić go jedynie do 80-90mm. Ustawiłem sag na jakieś 25%. Przy mojej wadzie, zgodnie z tabelką, powinno być około 90psi. Próbowałem wyrównać ciśnienie kilkakrotnie i pompować po trochu. Kicha. Nawet jak obniżyłem do 50psi to dalej nie byłem w stanie dobić nawet blisko korony i zostawało jakieś 30-40mm. Oczywiście wiem, progresja i że osiągnięcie pełnego skoku nie da się uzyskać od tak, naciskając na kierownicę. To nie mój pierwszy amor. Odnoszę wrażenie, że coś jest nie tak. Jakie są Wasze doświadczenia?

Edytowane przez gRby
Opublikowano

Też tak mam i wszyscy inni mają tak też. 

Przed wymianą oleju nie zwracałem uwagi na to a po moim serwisie była obawa że coś źle zrobiłem. 

Nie, tak ma być. 

Jak jest spuszczone powietrze to przecież "zamyka" się. 

Opublikowano
Macie jakieś tokeny zamontowane?
Mam dwa włożone, czyli max dla RS35gold. Jestem bardzo zadowolony.

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Nie mam żadnych i jestem bardzo zadowolony 

Opublikowano
10 godzin temu, wolek napisał:

Macie jakieś tokeny zamontowane?

Nie wiem czy mam jakieś włożone, choć to by po części wyjaśniało sytuację. Fabrycznie chyba nie ma. Delikatnie mówiąc, jestem średnio zadowolony - nowy amor ze skokiem 150 pracuje na 60% zakresu i zachowuje się gorzej niż moja wiekowa Reba ze skokiem 100.
Myślałem nawet, że wsadzili wideł z mniejszym skokiem, ale wpisując nr seryjny na stronie RS wszystko się zgadza - 150mm

Zresztą McLeaod też nie lepiej. Zero dokumentacji (tylko serwisówki) i nawet nie wiadomo jak go pompować. Mam niecałe 90kg, nabiłem do 160psi, a ten dzban ma dalej ze 35% sagu albo więcej.

11 godzin temu, TomekCorsa napisał:

Też tak mam i wszyscy inni mają tak też. 

Wydaje mi się, że tak być nie powinno.

Opublikowano
Mam do Szanownych kolejne pytanie. Tym razem o amor. W teorii 150mm skoku, ale jestem w stanie dobić go jedynie do 80-90mm. Ustawiłem sag na jakieś 25%. Przy mojej wadzie, zgodnie z tabelką, powinno być około 90psi. Próbowałem wyrównać ciśnienie kilkakrotnie i pompować po trochu. Kicha. Nawet jak obniżyłem do 50psi to dalej nie byłem w stanie dobić nawet blisko korony i zostawało jakieś 30-40mm. Oczywiście wiem, progresja i że osiągnięcie pełnego skoku nie da się uzyskać od tak, naciskając na kierownicę. To nie mój pierwszy amor. Odnoszę wrażenie, że coś jest nie tak. Jakie są Wasze doświadczenia?
Rozbierać i zrobić pełen serwis

Wysłane z mojego RMX2202 przy użyciu Tapatalka

• Pomógł 1
Opublikowano (edytowane)

1 godzinę temu, akir19 napisał:

Rozbierać i zrobić pełen serwis

Tak właśnie sobie myślę. Tyle, że czekam bo być może Deca wymieni amor ze względu na porysowanie w transporcie.

A co do McLoad, to chyba zmienili wajchy bo mam tak

269807194_DSC_0000_BURST20220514134807443(Medium).thumb.JPG.812c8ab40f16a5c2e50ff293324268e5.JPG

i przyznam, że bardzo wygodne. Szkoda tylko, że pokrętło rebound nie ma clicku

Edytowane przez gRby
Opublikowano

Oprócz tego że Wam to źle wygląda to mimo to jak się Wam jeździ ? 

Może bardziej koncentrować się na pokonywaniu kolejnych kilometrów i zabawie. 

No chyba że te dylematy nie pozwalają jeździć. 

Zmienić olej samemu to nie problem, smaru dać i sprawdzić jak się zachowuje. 

Teraz często są braki w nowym sprzęcie. Źle złożone, nie nasmarowane, bez oleju. 

Opublikowano
7 godzin temu, TomekCorsa napisał:

Oprócz tego że Wam to źle wygląda to mimo to jak się Wam jeździ ? 

Jestem bardzo zadowolony, choć nie wiem na ile to zasługa samej przesiadki z 26 na 29er i "nowożytnej" geometrii (która podobno jest konserwatywna). Zrobiłem na razie ze 130km. Bardzo mnie mile zaskoczyły podjazdy bo rower jest trochę krowiasty i o parę kilo cięższy od mojego wysłużonego BMC FourStroke. Wciąga się na górę bez zadyszki. Zawieszenie bardzo buja, ale efektywność kręcenia całkiem dobra. Jak to powiedział znajomy po przejechaniu się am100s - Cadillac. Faktycznie. Wielki, ciążki i komfortowy. W zjazdach też super, choć jeszcze w górach nie byłem. Wykonanie nie ustępuje markowym, a w niektórych aspektach jest nawet lepiej.
Nic od dwóch lat się nie zmieniło - nie ma szans na kupienie w tej cenie podobnego klasą roweru (nowego). Przepaść się tylko pogłębia mimo podnoszenia cen przez Deca. 

Swoją drogą niezłą opcją jest też o półtora tysiąca tańszy am50s jako baza i robienie sukcesywnego upgardu.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 15.05.2022 o 21:47, gRby napisał:

Nie wiem czy mam jakieś włożone, choć to by po części wyjaśniało sytuację. Fabrycznie chyba nie ma. Delikatnie mówiąc, jestem średnio zadowolony - nowy amor ze skokiem 150 pracuje na 60% zakresu i zachowuje się gorzej niż moja wiekowa Reba ze skokiem 100.
Myślałem nawet, że wsadzili wideł z mniejszym skokiem, ale wpisując nr seryjny na stronie RS wszystko się zgadza - 150mm

Zresztą McLeaod też nie lepiej. Zero dokumentacji (tylko serwisówki) i nawet nie wiadomo jak go pompować. Mam niecałe 90kg, nabiłem do 160psi, a ten dzban ma dalej ze 35% sagu albo więcej.

Wydaje mi się, że tak być nie powinno.

Ja przy tej wadze mam 200psi z tyłu. Damper pompuje się do sagu i trudno jest ustawić serwisówkę z tabelką co do psi, ten sam amortyzator w innym typie ramy będzie się kompletnie inaczej zachowywał i będzie potrzebne inne ciśnienie. Dlatego uszczeleczka i sag. Trzeba przeliczyć 140mm skoku wahaczu na 50mm ugięcia dampera ile to wychodzi ugięcie=skok i ustawić tak na 20-25% 

Z przodu, porównujesz 100mm do 150mm. Żaden amortyzator z takim skokiem nie będzie Ci dobijał tylko pod Twoim ciężarem jak 80tka czy 100tka skoku... Ja z mam z przodu 90psi +/- (nie pamiętam już) i na prawdę z 40km/h muszę przypierdzielić w przeszkodę wielkości wysokiego krawężnika, albo zrobić konkretny lot, żeby ten amortyzator zamknąć na 100% i tak ma być. Podczas zwykłej jazdy zazwyczaj używam tak 80% skoku na lajcie, a pozostałe 20% to musi być dobitka większa. Ten skok to Twój bufor bezpieczeństwa przy ekstremalnych sytuacjach, a nie do wykorzystywania przy byle pierdole na drodze, bo wtedy ten rower by się nadał do tego co Twoja stara reba... vmax 20km/h i jazda na hamulcach. Ten Twój BMC to był XC na niskim skoku, więc całkiem inny typ jak ta AM. Fajny rower na techniczne, proste trasy, ale trochę korzenia, czy innego kamienia i ten rower się zamykał razem z kierowcą przy małych prędkościach rzędu 20-30km/h.... 

Edytowane przez Rokoszoko
Opublikowano

Jakich tokenów używacie? Bo wg instrukcji są dwa rodzaje bottomlessów, które na pierwszy rzut oka różnią się wysokością. Na allegro widziałem tylko te szare. 

https://www.sram.com/globalassets/document-hierarchy/service-manuals/rockshox/bottomless-tokens-english.pdf

I jakie gąbki pod uszczelki kurzowe? Coś takiego będzie pasować: 
https://allegro.pl/oferta/rock-shox-yari-35mm-gabka-uszczelniajaca-7113879844

Co do amora, to pompuję go na jakieś 25% sagu i również nie dochodzę do końca przy zwyczajnej jeździe. Dopiero jak skacze to zbliżam się do maximum, a i tak chyba tylko raz zdarzyło mi się go dobić. Damper również około 25% (1 cm ugięcia jak siedzę) i w jego przypadku nie mam najmniejszego problemu aby wykorzystać jakieś 95% skoku. 

Opublikowano

Chcę kupić AM 100s, ale zastanawiam się czy to jeszcze trail czy juz raczej enduro, patrząc chociaż na skok damperów. Kolega namawia mnie mocno na fulla xc, podnosząc, że będzie dużo bardziej uniwersalny, a na cięższa jazde można coś wypożyczyć. 

Mieszkam w mazowieckim, ale liczę na okazjonalne wypady w góry. 

Co myślicie?

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, astorath napisał:

Mieszkam w mazowieckim, ale liczę na okazjonalne wypady w góry. 

Co myślicie?

Jam Ci też z mazowieckiego i od lat mam fulle.  Oczywiście AM100S to nie rower miejski, ale spokojnie się sprawdzi w lesie, pagórkach czy jakimś małym bikeparku, a i po mieście można sobie pokruzować. O górach to już niech się wypowiedzą koledzy górale. A definicje trail czy enduro lekko płynne. Biorąc po uwagę skok, no to tak na granicy, ale to raczej kwestia umiejętności niż sprzętu. W Czechach widziałem gości na XC/HT ostawiających takie "enduro", że mi kopara opadła.

11 godzin temu, Rokoszoko napisał:

Ja przy tej wadze mam 200psi z tyłu. Damper pompuje się do sagu i trudno jest ustawić serwisówkę z tabelką co do psi, ten sam amortyzator w innym typie ramy będzie się kompletnie inaczej zachowywał i będzie potrzebne inne ciśnienie. Dlatego uszczeleczka i sag. Trzeba przeliczyć 140mm skoku wahaczu na 50mm ugięcia dampera ile to wychodzi ugięcie=skok i ustawić tak na 20-25% 

To jest jasne. Chodziło mi o "ludzką" dokumentację jaką daje RS czy DT. Do mojego DT mam krótką instrukcję z informacjami max/min psi i rekomendowanym zakresem, ustawieniem rebound i łopatologiczną instrukcją jak nasmarować co ileś tam godzin. Tego do McLoad nie znalazłem.

11 godzin temu, Rokoszoko napisał:

Z przodu, porównujesz 100mm do 150mm. Żaden amortyzator z takim skokiem nie będzie Ci dobijał tylko pod Twoim ciężarem jak 80tka czy 100tka skoku... Ja z mam z przodu 90psi +/- (nie pamiętam już) i na prawdę z 40km/h muszę przypierdzielić w przeszkodę wielkości wysokiego krawężnika, albo zrobić konkretny lot, żeby ten amortyzator zamknąć na 100% i tak ma być. Podczas zwykłej jazdy zazwyczaj używam tak 80% skoku na lajcie, a pozostałe 20% to musi być dobitka większa. Ten skok to Twój bufor bezpieczeństwa przy ekstremalnych sytuacjach, a nie do wykorzystywania przy byle pierdole na drodze, bo wtedy ten rower by się nadał do tego co Twoja stara reba... vmax 20km/h i jazda na hamulcach. Ten Twój BMC to był XC na niskim skoku, więc całkiem inny typ jak ta AM. Fajny rower na techniczne, proste trasy, ale trochę korzenia, czy innego kamienia i ten rower się zamykał razem z kierowcą przy małych prędkościach rzędu 20-30km/h....

Oczywiście się zgadza i wszystko to wiem. Mówiąc o porównaniu Reby z 35 chodziło mi nazwijmy to o kulturę pracy, a nie sam zakres. Zresztą Reby w normalnych warunkach nie dobijam do korony. Niemniej jednak w RS zakres naprawdę jest "dziwny". Np w instrukcji piszą, że o wyrównywaniu ciśnienia przy pompowaniu przez ugięcie do 50% i ja z tym mam problem. Nie jestem jakimś amorowym znawcą, ale parę dmuchanych wideł miałem w łapach i żden tak dziwnie się nie zachowywał. O pokrętle rebound nie wspomnę. Poza tym, że "click" to jakiś żart, mogę sobie kręcić i specjalnej różnicy w tłumieniu nie widzę. W Rebie czuję każdy obrót...

Edytowane przez gRby
Opublikowano
18 godzin temu, gRby napisał:

Poza tym, że "click" to jakiś żart, mogę sobie kręcić i specjalnej różnicy w tłumieniu nie widzę. W Rebie czuję każdy obrót...

Jak go zablokujesz to blokada działa? Nie czuć idealnie 1 clicka, ale podczas jazdy jest to wyczuwalne i sam często robię klik prawo w lewo. Jak nie blokuje się, to znaczy, że nie ma oleju w tłumiku i dlatego też nie czuć różnicy. W RS to się często zdarzało, że fabrycznie przychodził suchy

Opublikowano
7 godzin temu, Rokoszoko napisał:

Jak go zablokujesz to blokada działa?

Tak, blokada działa. Jednak click przy obracaniu od jednego skrajnego położenia do drugiego, czuć delikatnie może trzy, cztery razy. Nie wiem czy powinien być raz na obrót czy więcej.

W każdym razie Decathlon staną na wysokości zadania i amor został zakwalifikowany do wymiany (porysowany w transporcie). Muszę ich bardzo za to pochwalić. Podeszli ze zrozumieniem. Zapomnieli co prawda o zacisku, który też oberwał w transporcie, ale myślę nie będzie problemu. Wymianę zrobi serwis w sklepie, gdzie rower odebrałem. Tylko amorów nie ma i ta wymiana nastąpi we wrześniu, więc chyba zrobię serwis i sprawdzę olej 🙂 

Opublikowano

Panowie kto wymieniał tarcze na większe ? potrzebuje porady jakie adaptery i jakie wielkości tarcz najlepiej wrzucić. Z tyłu da się w ogóle coś większego wcisnąć ?

Opublikowano
Panowie kto wymieniał tarcze na większe ? potrzebuje porady jakie adaptery i jakie wielkości tarcz najlepiej wrzucić. Z tyłu da się w ogóle coś większego wcisnąć ?
Na przód dałem cloud perform 203 pływająca. Adapter shimano SM-MA90-F203P/PM jest ok, chociaż klocki łapią, aż na skraju tarczy, ale może się czepiam. Tył niezmieniony, ale jeśli już zmieniać to na 203. 180 nie wchodzi swobodnie, jeśli chodzi o zacisk. Adapter na 203 ma inny kształt.

Z mojej strony pytanie, czy ktoś zmieniał klocki? Jakie są fabrycznie?

Opublikowano
5 godzin temu, kmucha3212 napisał:

Ja na tył dałem tarcze 180 mm i adapter SM-MA90-F180P/P. Nie było łatwo go założyć, ale ostatecznie dałem radę i śmigam bez problemów. Aczkolwiek siedzi na styk, odległość zacisku od ramy w zerowym położeniu to około jeden milimetr. Z przodu adapter ten sam co @erw, tarcza to stary Shimano Saint. Gdzieś z okolic 2008 roku, 203mm.

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, kmucha3212 napisał:

Jak koledzy wyżej

Najlepiej 203/203 przód tył. Na tył wchodzi 180 na prawdę na styk, a jednym wadzi o ramę (zależy od spasowania ramy zapewne). Adapter 203 przesuwa zacisk w bok i nie ma problemu, a 180 go dźwiga do góry i stąd problem.

@erw

Ja cały czas zmieniałem na fabryczne, teraz mam z tyłu te z decathlonu za 35zł (takie niebieskie, czy tam czerwone), odziwo hamują bardziej zadziornie niż fabryczne, ale potrafią piszczeć i to tak fest. Może trafiłem na dziwny komplet, ale raczej wrócę do fabrycznych za niedługo. To są te same klocki co do elixirów 

https://www.decathlon.pl/p/okladziny-do-hamulcow-tarczowych-avid-sram-elixir-xx-level-t-tl/_/R-p-X8236944

A przód oczywiście są inne, te co do guidów - szerokie. 

Edytowane przez Rokoszoko
Opublikowano

Byłbym wdzięczny za jakieś fotki jak to z tyłu wygląda z tą tarczą 180 i 203 .

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, kmucha3212 napisał:

Byłbym wdzięczny za jakieś fotki jak to z tyłu wygląda z tą tarczą 180 i 203 .

Proszę, 180 z tyłu.

IMG_20220522_164433.jpg IMG_20220522_164424.jpg IMG_20220522_164412.jpg IMG_20220522_164400.jpg

Edytowane przez GZuk
Opublikowano
3 godziny temu, GZuk napisał:

Proszę, 180 z tyłu.

IMG_20220522_164433.jpg IMG_20220522_164424.jpg IMG_20220522_164412.jpg IMG_20220522_164400.jpg

Dzięki wielkie za fotki. Widze , że faktycznie te 180 to na styk , ale chyba pójde w tym kierunku . Jeszcze raz dzięki :D

Opublikowano
W dniu 27.07.2020 o 23:04, Rokoszoko napisał:

Cześć ! 

Pochwalę się moim nowym nabytkiem :D Dość długo szukałem roweru, min. próbowałem Ghostów, Marine, Scotta Genius, Giantów, Treka Fuel7/8, potem Remedy, finalnie zakupiłem Canyona Strive CF5.0... w którym pękła mi rama, ale canyon nie schował głowy w piasek i oddał 100% kosztów. Niestety kolejny Strive nie jest dostępny, a na spectrala mógłbym czekać do teraz ;(

W końcu zainteresowałem się nową AM100S z Decathlonu. Trochę się wahałem, ale nie żałuje ani złotówki. Osprzęt praktycznie ten sam co w fuelu 7, a cena o wiele niższa, a i mam wrażenie, że geometria jest także o wiele lepsza jak w Treku, czy Ghost'cie. Bliżej mu do Trance. 

Wrażenia z jazdy są na prawdę bardzo dobre, chociaż z początku przedni amortyzator nie działał mi jak należy - okazało się, że fabrycznie Rockshox 35 miał w sobie za mało oleju, przez co nie działała także blokada skoku, ale serwis ogarnął to na poczekaniu i szczerze mówiąc mam wrażenie, że to zawieszenie pracuje o wiele lepiej jak w moim poprzednim canyonie. Niby fox, ale nie do końca byłem zadowolony. W AM genialny jest damper Manitou z platformą IPA, jak nigdy nie korzystałem z blokad, tak teraz tą regulacją wachluje non stop :D

Wracając do geometrii największym zaskoczeniem dla mnie jest uniwersalność tego roweru, siedząc na nim spokojnie można sobie rekreacyjnie trzaskać kilometry, jest bardzo wygodny, a zniżając siodełko na myk myku od razu leci do zjazdu, pomimo kół 29" jest na prawdę zwrotny, choć wiadomo zjazdówka to nie jest, to czuję się na niej pewnie. (Pół życia w DH, także wiem o czym mówię). Choć powiem, że bardzo się przyzwyczaiłem do shapeshiftera z canyona, gdzie wchodząc w tryb podjazdu ten roweru składał się agresywnie pod górę, no ale porównuje tutaj rower za 13 000zł do roweru z Decathlonu za 6500zł... Może i na podjazdach nie czuję ,,tego czegoś", ale za tą cenę jestem z tego roweru niesamowicie zadowolony, tym bardziej, że ten sam osprzęt, lub nawet gorszy ?! np. Trek woła sobie 11-12tys w modelu fuel 7, nie wiem skąd wynika ta cena. 

Sumując, myślę, że na nowy rok wymienię sobie jeszcze oponki, siodełko i tarcze hamulcowe np. na polskiego clouda z pająkiem i będzie bajka. Muszę jeszcze poszukać, czy jest możliwość założenia manetki do dampera :D. Mając taki rozstrzał z zakładanego budżetu na rower, a finalnego zakupu to można się pobawić :D 

@@edit 09.09.2020

Wpadła nowa oponka Maxxis Forekaster 29x2,25 EXO/TR zamiast przedniej TORO, oraz dwie tarcze hamulcowe Cloud DR-10FA, pływające z aluminiowym pająkiem, oraz złotymi śrubkami Reverse, rozmiar 203/180 ❤️. Zaopatrzyłem się w licznik (pierwszy raz w życiu coś porządniejszego) Bryton Rider 15, w końcu będę wiedział ile robię km :D

Zaraz będę wymieniał łańcuch, więc rower już z ~1500-2000km ? ma. Ale nie obeszło się bez drobnych problemów. Na gwarancję poszła sztyca TranzX - bardzo głośno pracowała, jakby w środku był papier ścierny. Do tego podczas jazdy rower zaczął mi głośno skrzypieć, okazało się, że fabrycznie nie było kleju na śrubie wahacza i się poluzował - zakręciłem z klejem do gwintów i od tamtej pory (z 2-3tyg ?) jest już okej. W tylnym kole poluzowały się szprychy, koło przestawiło się lekko w osi.

W sumie, to co wyskoczyło to kwestia eksploatacyjno-dotarciowa (istnieje takie określenie :D?), jedyna niepożądana usterka to ta sztyca, ale od początku coś źle chodziła, nowa działa o wiele lepiej - miękko i smukle :D

Zaraz serwis amorków i lecim w sezon zimowy ! :D

Tym samym podtrzymuje wszystkie superlatywy nt. tego rowerka, jestem mega zadowolony.

@@edit 04.10.2021

Rower nadal śmiga bez problemu

-> do wymiany poszła tylna tarcza z clouda 180 na sram centerline 203(kryzys na rynku rowerowym i trzeba brać co jest). Co ciekawe tylna skończyła się o wiele wcześniej (180mm i 1,4mm grubości), a przednia (203mm i ~1,75mm grubości)... A hamuje zawsze na dwa hamulce i mocniej naciskam przedni o.o

-> Po przelocie tarczami z przodu 34T->30T->32T stwierdzam, że do jazdy górskiej ta 32T to najlepszy kompromis 

-> Poza eksploatacją (klocki hamulcowe, opony, serwis zawieszenia) w rowerze nic nie odpadło i nadal jestem bardzo zadowolony

-> Jak do tego roweru zmieniać tarcze to tylko na 203 lub 200, z tyłu nie ma co kombinować jednak z 180

GOPR0045.thumb.JPG.b2abd2751655196af6250a7ce80198c0.JPGGOPR0065.thumb.JPG.e3c8ed1e207813be6ba1a170454de35a.JPG

20200809_161258.jpg

@@Edit 26.12.2021 

-> 11.2021 pękła mi rama, co odkryłem przypadkiem, do tego rozleciała się tylna obręcz - pękła na łączeniu szprych :( Wymienione na gwarancji bez problemu

1986489644_IMG20211025155826(1).thumb.jpg.8d304b63a9f24580d139824a0c65e3a7.jpgIMG20211208134355.thumb.jpg.69200c83777705ffea649d50c5fa923d.jpg

-> wpadła przerzutka GX z tyłu

-> nowa opona, Continental cross king 2.3

IMG20211225150712.thumb.jpg.726cbc4b0beb8a70d73ae4dc90d68b97.jpg

-> serwis tylnego amortyzatora

-> tylna tarcza 203 zmieniona z srama centerline, który zrobił się w... jajo na avid G2CS 200mm

-> błotniczek mudhugger

-> lecim w zimę i czekam na sezon 2022. Kończę 2021 z lekkim niesmakiem - związany z tym co stało się z ramą po jednym roku intensywnej eksploatacji (zgodnie z przeznaczeniem)... Co prawda wymieniona na gwarancji bez zająknięcia się, ale żebym takie rzeczy uznał za normalne to min. te 3-4 sezony powinna wytrzymać. 

IMG20211226012153.thumb.jpg.c588885adcae5132dc590b90b8396fd0.jpgIMG20211226012458.thumb.jpg.e9cde431093b4f003696bb2b5b0652dc.jpg

Zobaczymy co przyniesie kolejny rok :) 

Jaki adapter użyłeś żeby wstawić 200 tarcze z tyłu? 

Opublikowano
W dniu 23.05.2022 o 22:34, RASTAMAM25 napisał:

Jaki adapter użyłeś żeby wstawić 200 tarcze z tyłu? 

Zasadniczo ludność montuje Shimano SM-MA/F203P/P