Skocz do zawartości

Rockrider AM100S 2020

Rokoszoko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, właśnie pojawiły się L na magazynie, mam wzrost 185 - jak to jest z zamówieniem, przymiarką i ewentualnym nie wzięciem  ? 

Opublikowano
Cześć, właśnie pojawiły się L na magazynie, mam wzrost 185 - jak to jest z zamówieniem, przymiarką i ewentualnym nie wzięciem  ? 

Jak chcesz ten rower to zamawiaj z wysyłką. Najwyżej zwrócisz, jeśli rozmiar nie taki jak potrzeba. Ewentualnie zamów z odbiorem w sklepie, ale i tak dostaniesz zapakowany. Przynajmniej kiedyś tak było.

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Właśnie dzwoniłem do Deca

Magazyn w Łodzi to punkt odbioru, tam tylko wydadzą. Nie można obejrzeć 

Najlepiej zamówić i odebrać w sklepie, wtedy można zwrócić. 

Moje wymiary:

Wzrost 184,5

Przekrok: 82

Ktoś ma podobnie w L ?

Opublikowano

L bym brał. W sklepie nie możesz dostać rowerka w kartonie 😉

Opublikowano

Nie wiem jak to mierzyłem w sobotę ale przekrok z książką pod drzwiami wychodzi mi 88 😅

Tak czy siak dopiero w sklepie ocenię jak to leży. 

Ogólnie pisałem do Decathlonu o kolejną dostępność, wrzucam screen... niestety na am500s chyba nie ma co liczyć 😥

SmartSelect_20220111-155532_Gmail.jpg
Opublikowano (edytowane)
W dniu 11.01.2022 o 15:59, STR napisał:

Nie wiem jak to mierzyłem w sobotę ale przekrok z książką pod drzwiami wychodzi mi 88 😅

Tak czy siak dopiero w sklepie ocenię jak to leży. 

Ogólnie pisałem do Decathlonu o kolejną dostępność, wrzucam screen... niestety na am500s chyba nie ma co liczyć 😥

SmartSelect_20220111-155532_Gmail.jpg

Jak jesteś z Śląska to możesz podjechać - przyjechać się moją am100s, może Ci się spodoba, sprzedam :D

Edytowane przez Rokoszoko
Opublikowano

Dziękuję, ale już zamówiony i mam nadzieję że na dniach odbiorę (no i że L będzie git) 

Ogólnie dramat jest z rowerami jeśli chodzi o ceny  - dla przykładu  - 2 lata temu Neurona AL 6 zamówiło się za 7999, dzisiaj 10799... a to dalej wersja mocno okrojona 

Opublikowano
Godzinę temu, STR napisał:

Dziękuję, ale już zamówiony i mam nadzieję że na dniach odbiorę (no i że L będzie git) 

Ogólnie dramat jest z rowerami jeśli chodzi o ceny  - dla przykładu  - 2 lata temu Neurona AL 6 zamówiło się za 7999, dzisiaj 10799... a to dalej wersja mocno okrojona 

Jak kupowałem strive to spectral był poniżej 10k, neuron na foxie też. Sprawdzałem oferty i tydzień po tygodniu dźwigało się po kilka stówek i jak zwracałem Strive to spectral był już prawie w cenie za którą kupiłem strive :D Co zrobisz jak nic nie zrobisz :(

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, STR napisał:

W oczekiwaniu na  AM człowiek głupieje (już były tutaj przypadki gdzie zamówienie anulowano) i zamiast spać na spokojnie człowiek  czyta fora, przegląda opinie oferty...

Zapytam się na szybko - czy ten Giant jest lepszą alternatywą dla AM ?

https://www.olx.pl/d/oferta/giant-trance-2-29-er-l-2021r-CID767-IDME8p2.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=7

Nie, inny typ roweru :)

jak coś to pamiętaj o mojej, igła.  ponegocjujemy jak coś bez problemu :)

Opublikowano

Pytanie do osób które miały rower używany (nie były pierwszym właścicielem). 

Jak wyglądała obsługa gwarancji ? Sprawdzali tylko książeczkę, czy kartę klienta ? A może angażowaliście 1 właściciela ?

Opublikowano

Ja sprzedałem kilka Rockrider i w jednej sytuacji serwisu nowy właściciel oddał rower podając mój email konta Decathlon. Wymieniał damper. Widziałem naprawę na moim koncie. 

Drugim razem kupujący powiedział od kogo kupił rower i gwarancja przeszła na niego. Wymieniał łożyska w sterach. 

Widać że problemu nie robią. Jeden serwis w Łodzi drugi nie wiem.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Na kanale YT https://youtube.com/channel/UCQFzEoFL5W8HKRuJBJzb8TA są pokazane nowe 2022 ale tylko XC, nie ma mowy o AM. 

Dobrze te rowery wyglądają, zakładam że AM też się pojawią. 

Nowa fabryka rowerów też już chyba działa, https://spidersweb.pl/bizblog/decathlon-konczy-budowe-fabryki-rowerow-w-polsce/ 

Czyżby na wiosnę były rowery z Polski ??? 

p.s. 

dwa magazyny, fabryka, podoba mi się to 

Opublikowano
W dniu 15.01.2022 o 12:06, TomekCorsa napisał:

Na kanale YT https://youtube.com/channel/UCQFzEoFL5W8HKRuJBJzb8TA są pokazane nowe 2022 ale tylko XC, nie ma mowy o AM. 

Dobrze te rowery wyglądają, zakładam że AM też się pojawią. 

Nowa fabryka rowerów też już chyba działa, https://spidersweb.pl/bizblog/decathlon-konczy-budowe-fabryki-rowerow-w-polsce/ 

Czyżby na wiosnę były rowery z Polski ??? 

p.s. 

dwa magazyny, fabryka, podoba mi się to 

I tak większość na eksport :P JA jednak przemyślałem sprawę i rower sobie zostawiam długoterminowo sprzedaż jest nieopłacalna, a jednak pośmigać coś pośmigam jeszcze :) 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Przyznaj się, nie było zainteresowania. 

Może bliżej wiosny ... 

Opublikowano

I tym sposobem dzisiaj odebrałem swoją świeżynkę z Deca - na start wleciała folia na ramę od The Trail, pedały zatrzaski (bardzo się do nich przyzwyczaiłem i dla mnie bardzo spoko) i lampka Lumintop. 

Super sprawa że można licznik wpiąć w miejsce zaślepki. 

Pierwsza nocna jazda za mną banan na twarzy i czekam na więcej.  

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Hej.

Czy jest jakiś sposóbna zwiększenie progresji dampera manitou mcleod? Zakładamna 95%, że nie, ale warto zapytać :)

Zauważyłem, że przy większym napompowaniu zaczął mi bujać przy pedałowaniu, a niższe ciśnienie powoduje dobijanie.

Platformę mam zazwyczaj ustawioną, na 2-3 pozycji z 4-ech.

Edytowane przez erw
Opublikowano
21 minut temu, erw napisał:

Hej.

Czy jest jakiś sposóbna zwiększenie progresji dampera manitou mcleod? Zakładamna 95%, że nie, ale warto zapytać :)

Zauważyłem, że przy większym napompowaniu zaczął mi bujać przy pedałowaniu, a niższe ciśnienie powoduje dobijanie.

Platformę mam zazwyczaj ustawioną, na 2-3 pozycji z 4-ech.

Dziwne, powinno być w drugą stronę. Do jazdy po płaskim używa się ostatnią pozycję 4tą. Ten damper ma to do siebie, że musi być idealnie napompowany pod wagę. Na uszczelce ugięcie jakieś 4-5mm (chyba  bo już nie pamiętam. Trzeba byłoby znowu przeliczyć) jak na niego siadasz. 

Czy da się mu zwiększyć progresje da się

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 27.07.2020 o 23:04, Rokoszoko napisał:

-> błotniczek mudhugger

Jaki dokładnie zamontowałeś? Widziałem że są różne długości. Będę wdzięczny za link.

pozdro :)

Edytowane przez MariuszN88
Opublikowano (edytowane)
W dniu 26.01.2022 o 21:22, MariuszN88 napisał:

Jaki dokładnie zamontowałeś? Widziałem że są różne długości. Będę wdzięczny za link.

pozdro :)

https://rowerowy.com/sklep/akcesoria/blotnik/prod/mudhugger-medium-rear?v=37818

Nie wiem, czy minimalnie nie żałuje, że nie wziąłem LARGE, bo jak teraz cisnę to chroni tak do ramion, plecak u góry i kask ciągle mam uwalony :D Brakuje tego 1-2cm, aby w 100% chronił. 

Do tego z boku fajnie widać, jak zbiera wodę... I odbija ją idealnie w napęd, wręcz robi prysznic w dół :D 

Trzeba z nim na maxa dbać o napęd, bo jak nie to nasz łańcuch 

IMG20220125170757.thumb.jpg.47d32bf533c0e55e73901aa6b4f18bb2.jpg

Tak skończy :D Szczęście, że nie był on pierwszej świeżości, to nie szkoda mi aż tak. Bez błotniak w zimę czasem zapominałem aby to posmarować i nigdy, żaden poprzedni łańcuch tak nie skończył :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Panowie i Panie, AM100s ma znowu nową cenę - 7899zł 

Edytowane przez kmucha3212
Opublikowano

5600 roczne do prawie 8 nowe i jestem przekonany że nie sprzeda. 

Opublikowano
W dniu 21.02.2022 o 20:06, TomekCorsa napisał:

A to dlaczego?

Opublikowano
Dlaczego?

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka