puchatek Opublikowano 9 Września 2021 Opublikowano 9 Września 2021 (edytowane) Ja, szczególnie odkąd przerzuciłem się na myk myki to mam podobne problemy. Teraz już mogę w ciemno kupować rower, bo z wymiarów wiem "w co wejdę". Przy L musiałbyś zmienić sztycę na 12 cm. Ja wolę założyć dłuższy mostek. Bo nie dopisałem - mam sztycę 15 cm przy M 😀. Edytowane 9 Września 2021 przez puchatek
enadxx Opublikowano 9 Września 2021 Opublikowano 9 Września 2021 3 godziny temu, TomekCorsa napisał: Na kiedy masz planowany odbiór ? Ja 15 września. Masz jakieś super zniżki w decathlon, czy jesteś wiernym fanem marki? 2 godziny temu, puchatek napisał: Bo nie dopisałem - mam sztycę 15 cm przy M Ile masz wzrostu? Przy tej sztycy 15, w m-ce jaka jaka masz ustawiona wysokość od pedałów do szczytu siodełka?
puchatek Opublikowano 9 Września 2021 Opublikowano 9 Września 2021 (edytowane) Zmierzę Ci wieczorem. O ile dobrze pomierzyłem to od osi pedału do góry siodełka 85 cm. Sztyca wysunięta 1,5 cm. Mam 1,78 cm. Edytowane 9 Września 2021 przez puchatek 1
slacku Opublikowano 13 Września 2021 Opublikowano 13 Września 2021 Ten trytyczek to jednak element konstrukcyjny i trzyma ramę, nie zdejmujcie go przypadkiem Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
TomekCorsa Opublikowano 13 Września 2021 Opublikowano 13 Września 2021 (edytowane) W tych Rockrider jest mały problem z prowadzeniem linek w okolicy suportu. Ta opaska jest bardzo potrzebna ale dokładnie w którym miejscu to już różnie bywa. P.S. Się napisałem a teraz dojrzałem o co kaman Gratuluję sytuacji, tak się jeździ a nie jak ... Jak był jakiś nie dolot to szkoda ale jak było dobrze jechane i rower się poddał to gratuluję Co na to Decathlon ? Edytowane 13 Września 2021 przez TomekCorsa
Rokoszoko Opublikowano 13 Września 2021 Autor Opublikowano 13 Września 2021 4 godziny temu, slacku napisał: Ten trytyczek to jednak element konstrukcyjny i trzyma ramę, nie zdejmujcie go przypadkiem Sent from my Pixel 5 using Tapatalk Łoo, jak do tego doszło
abra Opublikowano 13 Września 2021 Opublikowano 13 Września 2021 (edytowane) No to mamy pierwszy test "dożywotniej gwarancji na ramę". Czy zawiecha wchodzi w ramach gwarancji ramy?🤔 Poszło na spoinie. Edytowane 13 Września 2021 przez abra
slacku Opublikowano 14 Września 2021 Opublikowano 14 Września 2021 12 godzin temu, TomekCorsa napisał: Się napisałem a teraz dojrzałem o co kaman Gratuluję sytuacji, tak się jeździ a nie jak ... Jak był jakiś nie dolot to szkoda ale jak było dobrze jechane i rower się poddał to gratuluję Co na to Decathlon ? Decathlon ma 2 tygodnie na rozpatrzenie sprawy, bo muszą zweryfikować, czy rower był używany zgodnie z przeznaczeniem Natomiast Panowie z serwisu już po pierwszym telefonie zamówili tylny trójkąt z Francji, powiedzieli, że raczej nie będzie problemów z wymianą. 9 godzin temu, Rokoszoko napisał: Łoo, jak do tego doszło Rower dziwnie się zachowywał przez czas powrotu z ostatniego wypadu, myślałem, że jakieś śruby się poluzowały w ramie i dokręcałem na trasie, ale nic to nie pomagało - wróciłem i następnego dnia przy myciu zauważyłem zonka Rower żadnych niedolotów nie doświadczał, a stało się to prawdopodobnie na zwykłej objazdówce po lasku tynieckim. 8 godzin temu, abra napisał: No to mamy pierwszy test "dożywotniej gwarancji na ramę". Czy zawiecha wchodzi w ramach gwarancji ramy?🤔 Poszło na spoinie. Na logiczny chłopski rozum - zawiecha to nie rama, gwaranacja jest na ramę
Rokoszoko Opublikowano 14 Września 2021 Autor Opublikowano 14 Września 2021 (edytowane) 17 minut temu, slacku napisał: Na logiczny chłopski rozum - zawiecha to nie rama, gwaranacja jest na ramę Inne firmy wyłączają trójkąt z gwarancji jako część ramy, np. rama 5lat, a trójkąt 2 lata. W Decathlon takiej adnotacji się nie doczytamy także gwarancja jest razem z trójkątem. A do którego Decathlonu to rzuciłeś, czy odsyłałeś online ? Edytowane 14 Września 2021 przez Rokoszoko
abra Opublikowano 14 Września 2021 Opublikowano 14 Września 2021 @slacku przyznaj teraz na czym to tak pstrykło? Jakieś loty były?
slacku Opublikowano 14 Września 2021 Opublikowano 14 Września 2021 (edytowane) 31 minut temu, Rokoszoko napisał: Inne firmy wyłączają trójkąt z gwarancji jako część ramy, np. rama 5lat, a trójkąt 2 lata. W Decathlon takiej adnotacji się nie doczytamy także gwarancja jest razem z trójkątem. A do którego Decathlonu to rzuciłeś, czy odsyłałeś online ? Jeśli chodziło o trójkąt, to źle zrozumiałem, myślałem, że chodzi o damper Kraków Zakopianka, w serwisie spoko ekipa, podobno kilku z nich też jeździ na tym modelu, więc jeśli czytają to pozdrawiam 20 minut temu, abra napisał: @slacku przyznaj teraz na czym to tak pstrykło? Jakieś loty były? Niet, tego dnia nie było latania w ogóle, sam rower też ma dopiero jakieś 700-800 km nabite. Edytowane 14 Września 2021 przez slacku
Rokoszoko Opublikowano 14 Września 2021 Autor Opublikowano 14 Września 2021 34 minuty temu, slacku napisał: Niet, tego dnia nie było latania w ogóle, sam rower też ma dopiero jakieś 700-800 km nabite. Zdanie klucz ,,tego dnia" no ale jeśli już zamówili ramę na podmianę to problemu nie będzie Niesamowity stres miałem jak mi Canyon pęknął, ale tam też do klienta na poziomie podeszli
GZuk Opublikowano 14 Września 2021 Opublikowano 14 Września 2021 (edytowane) 2 godziny temu, slacku napisał: Niet, tego dnia nie było latania w ogóle, sam rower też ma dopiero jakieś 700-800 km nabite. @slacku czy dużo latałeś w ogóle? I jakiej wielkości/wysokości były to loty? Edytowane 14 Września 2021 przez GZuk
orzelek76 Opublikowano 14 Września 2021 Opublikowano 14 Września 2021 Mam pytanie - oddaję swój rower na przegląd zerowy, czy trzeba chłopakom z decathlonu zwracać uwagę na jakiś szczegół, poprosić o coś konkretnie czy zdać się na nich?
TomekCorsa Opublikowano 14 Września 2021 Opublikowano 14 Września 2021 Dostałem cynę z Deca że mogę już brykę odebrać. Wcześniej o jeden dzień. Jadę.
orzelek76 Opublikowano 14 Września 2021 Opublikowano 14 Września 2021 Obejrzyj wszystko dokładnie, bo u mnie dwa elementy były na starcie do wymiany 1
TomekCorsa Opublikowano 14 Września 2021 Opublikowano 14 Września 2021 No i ... cały plan Miał być full suspension a jest hard tail Taki żarcik, oczywiście wszystko według planu 1
Rokoszoko Opublikowano 14 Września 2021 Autor Opublikowano 14 Września 2021 4 godziny temu, orzelek76 napisał: Mam pytanie - oddaję swój rower na przegląd zerowy, czy trzeba chłopakom z decathlonu zwracać uwagę na jakiś szczegół, poprosić o coś konkretnie czy zdać się na nich? Jeśli widzisz jakąś wadę, typu jak jest ciepło to skrzypi to lepiej im powiedzieć, niż zdać się na nich, że w zimny dzień będą go podgrzewać, czy czasem coś tam nie skrzypi na ciepłym
GZuk Opublikowano 14 Września 2021 Opublikowano 14 Września 2021 4 godziny temu, orzelek76 napisał: Obejrzyj wszystko dokładnie, bo u mnie dwa elementy były na starcie do wymiany @orzelek76 co miałeś do wymiany?
orzelek76 Opublikowano 15 Września 2021 Opublikowano 15 Września 2021 (edytowane) @GZuk mostek i jedną z linek Edytowane 15 Września 2021 przez orzelek76 1
TomekCorsa Opublikowano 15 Września 2021 Opublikowano 15 Września 2021 Ma ktoś do łańcucha coś założone ? Lata na wszystkie strony i hałas. Piszę o fullu. Deore w sztywniaku mocniej naciąga łańcuch.
Rokoszoko Opublikowano 15 Września 2021 Autor Opublikowano 15 Września 2021 (edytowane) 8 godzin temu, TomekCorsa napisał: Ma ktoś do łańcucha coś założone ? Lata na wszystkie strony i hałas. Piszę o fullu. Deore w sztywniaku mocniej naciąga łańcuch. Bo w fullu masz wahacz, który dobijając (pracując) zmniejsza dystans między zębatkami, przerzutka nic tam nie pomoże bo nie ma jak naciągnąć górnej linii łańcucha w takich warunkach. Guma na trójkąt, albo jakiś ochraniacz i będzie spokój. Czym mniejsze zębatki tym większy problem W sztywnym nie ma tego problemu, bo nic tam nie pracuje. Edytowane 15 Września 2021 przez Rokoszoko 1
TomekCorsa Opublikowano 15 Września 2021 Opublikowano 15 Września 2021 (edytowane) Czekając na sztywniaka jeździłem fuulem syna i takie spostrzeżenie że hałas no ale już wyjasniłeś. Wczoraj odebrałem tego białego AM i już jestem w Decathlon. Sztyca ma takie luzy do przodu i tyłu że tych ślizgów chyba nie ma. Jest 30 sztuk w Europie i w ciągu 8 dni będzie w Łodzi. Oczywiście wymiana bez problemu. Z przodu jeszcze coś brzęczy ale chyba sam muszę ustalić. Dobrze że to Decathlon a nie Kros albo Romet albo wszystko inne bo pewnie nie było by tak łatwo o wymianę. Ale numer, wyjechałem ze sklepu po ustaleniach jak pisałem wyżej i mają tylko 120 mm a 150 brak. Facet powiedział że nie wie kiedy będą 150 a na pewno wiosną 2022. Sam powiedział że z tego powodu mogę zwrócić rower i kasę oddają bez kłopotu. Co mam zrobić ??? Edytowane 15 Września 2021 przez TomekCorsa
Rokoszoko Opublikowano 15 Września 2021 Autor Opublikowano 15 Września 2021 51 minut temu, TomekCorsa napisał: Co mam zrobić ??? Jeśli rower Ci się podoba to ciśnij ich żeby zamówili inną u zewnętrznego dostawcy
Rekomendowane odpowiedzi