PanMarcinPL Opublikowano 21 Lipca 2021 Opublikowano 21 Lipca 2021 11 minut temu, erw napisał: Mam 176. L jest bardzo dobra. No i git! A jak z mykmykiem jak dasz na maxa, da się jechac czy za wysoko?
erw Opublikowano 21 Lipca 2021 Opublikowano 21 Lipca 2021 No i git! A jak z mykmykiem jak dasz na maxa, da się jechac czy za wysoko?Sztycę mam dodatkowo wysuniętą jakieś 2cm, czyli spoko. Jednak to bardzo indywidualna sprawa. Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka
PanMarcinPL Opublikowano 21 Lipca 2021 Opublikowano 21 Lipca 2021 Czy możecie mi powiedzieć jaki jest offset zębatki korby? Zamierzam wrzucić od razu oval i pytanie 3 czy 6mm, z tego co widzę to raczej 3mm.
erw Opublikowano 21 Lipca 2021 Opublikowano 21 Lipca 2021 @PanMarcinPL 3mmWysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka
PanMarcinPL Opublikowano 23 Lipca 2021 Opublikowano 23 Lipca 2021 (edytowane) Data dostawy i możliwość zakupu online przesunięta na 02.08, także mamy poślizg... A we Francji wskoczył młodszy brat AM50S w końcu oficjalnie dostępny, zapewne u nas niedługo również się pokaże: https://www.decathlon.fr/p/velo-vtt-all-mountain-am-fifty-s/_/R-p-331990?mc=8641873 Dostępny już również w Czechach, dobrze to wróży jak się towarują, czekamy na AM100S Edytowane 26 Lipca 2021 przez PanMarcinPL
Adziu74 Opublikowano 26 Lipca 2021 Opublikowano 26 Lipca 2021 (edytowane) I dupa blada kobita coś mi ględziła na infolinii,że AM 100s dostępny będzie pod koniec sierpnia... łapy opadają🙄 Edytowane 26 Lipca 2021 przez Adziu74 Błąd
PanMarcinPL Opublikowano 28 Lipca 2021 Opublikowano 28 Lipca 2021 W dniu 26.07.2021 o 21:06, Adziu74 napisał: I dupa blada kobita coś mi ględziła na infolinii,że AM 100s dostępny będzie pod koniec sierpnia... łapy opadają🙄 Mi odpisali na maila, że dostępność przesunięta na po 30.08, czyli wrzesień, a przesunąć jeszcze się może... Ja odpuściłem i zakupiłem wczoraj roczną używkę Kross Soil 2.0 rocznik 2020 z papierami w perfekcyjnym stanie po symbolicznym przebiegu 800km, który rzadko widział nawet las, w cenie Rockridera. Szkoda, ale nie mogłem już sobie pozwolić na dalsze zwlekanie bez konkretnej daty dostawy AM100S
AniaK Opublikowano 28 Lipca 2021 Opublikowano 28 Lipca 2021 1 godzinę temu, PanMarcinPL napisał: Mi odpisali na maila, że dostępność przesunięta na po 30.08, czyli wrzesień, a przesunąć jeszcze się może... Ja odpuściłem i zakupiłem wczoraj roczną używkę Kross Soil 2.0 rocznik 2020 z papierami w perfekcyjnym stanie po symbolicznym przebiegu 800km, który rzadko widział nawet las, w cenie Rockridera. Szkoda, ale nie mogłem już sobie pozwolić na dalsze zwlekanie bez konkretnej daty dostawy AM100S Zwklekaja bo chińczycy blokują dostawy, nie tylko rowerów i osprzętu, a quadów, samochodów, stali i wielu innych. To nie wina decathlona bezpośrednio, bo oni nic nie wiedzą to nie mają co pisac, nie trzeba było przenosic wszystkich produkcji na tania siłę robocza do Chin... to teraz mamy co mamy i potrwa. Trzeba brać co jest bo za chwilę nie będzie i tego
Adziu74 Opublikowano 28 Lipca 2021 Opublikowano 28 Lipca 2021 1 godzinę temu, PanMarcinPL napisał: Mi odpisali na maila, że dostępność przesunięta na po 30.08, czyli wrzesień, a przesunąć jeszcze się może... Ja odpuściłem i zakupiłem wczoraj roczną używkę Kross Soil 2.0 rocznik 2020 z papierami w perfekcyjnym stanie po symbolicznym przebiegu 800km, który rzadko widział nawet las, w cenie Rockridera. Szkoda, ale nie mogłem już sobie pozwolić na dalsze zwlekanie bez konkretnej daty dostawy AM100S Ja też olałem,zamówiłem bluebirda pro...jeździć na czymś muszę,a dla mnie w zupełności wystarczy.
Geo4 Opublikowano 30 Lipca 2021 Opublikowano 30 Lipca 2021 AM 50 S jest już dostępny w rozmiarach L i XL ale sprzętowo odstaje od 100S...
TomekCorsa Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Była gleba i ... nie ma tego złego co ... i tak teraz będzie.
Airman Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Znaczy się mamy nowe hamulce i napęd?Dawaj więcej info co i jak
Airman Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Spawdzajcie regularnie śruby, bo inaczej ... się odkręcą i zgubią...
TomekCorsa Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Opublikowano 10 Sierpnia 2021 (edytowane) Właśnie wczoraj wszystkie śruby odkręciłem, są na klej, damper też. Były mocne trzaski i szukałem przyczyny. Okazało się że śruby te najniższe przy korbie miały taki luz że palcem można było obracać. U mnie na dole, w poście wyżej górna śruba. Fakt, radzę to kontrolować. Zwrócić trzeba uwagę na podkładki które są od środka po wykręceniu śrub. U góry są cieńsze a na dole grubsze. To przy czarnym elemencie, przy damperze. Edytowane 10 Sierpnia 2021 przez TomekCorsa
Geo4 Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Pojawił się rozmiar L na stronie DECA...
Bosman Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Opublikowano 11 Sierpnia 2021 10 godzin temu, Geo4 napisał: Pojawił się rozmiar L na stronie DECA... Niedostępny
Geo4 Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Gdy to pisałem był jeden rozmiar tylko... Niestety szybko zniknęły.
orzelek76 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Z jaką korbą przyszły Wasze AM-y? Mój z Truvativem zamiast Srama 😐 Do tego dotarł do sklepu uszkodzony i odbiór się wydłuży!
orzelek76 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 (edytowane) Za mną pierwsza jazda, było... dziwnie. Mogłem się najpierw przejechać na takim rowerze, zanim kupiłem Kto wie czy nie zdecydowałbym się wtedy na XC100S... ps korba jest lepsza od sramowskiej, to truvativ descendant, a wioząc rower ze sklepu zgubiłem kapsel od mostka Edytowane 23 Sierpnia 2021 przez orzelek76
Rokoszoko Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2021 21 godzin temu, orzelek76 napisał: Za mną pierwsza jazda, było... dziwnie. Mogłem się najpierw przejechać na takim rowerze, zanim kupiłem Kto wie czy nie zdecydowałbym się wtedy na XC100S... ps korba jest lepsza od sramowskiej, to truvativ descendant, a wioząc rower ze sklepu zgubiłem kapsel od mostka Super A co do dziwności, to ustawili Ci powietrze w amortyzatorach i dałeś sobie dobrze siodełko ?
orzelek76 Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Sam sobie ustawiłem Rower jest dziwny, bo ostatnie lata jeździłem na gravelu i MTB z czasów, kiedy nie było trailówek, endurówek itd., a po prostu górale Na pewno też moja technika i ogólnie pojęcie o jeździe takim rowerem kuleje Nie mogę przywyknąć do pozycji na rowerze. Przekręciłem o kilkanaście stopni kierownicę i cofnąłem siodło, zobaczymy, może będzie lepiej. Jeśli się nie zgramy, to nowiutki RR pójdzie do ludzi, a ja wezmę coś o geometrii XC
TomekCorsa Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Gdybyś chciał sprzedać to ja od razu do Ciebie jadę z kasą. Sztyca nie ma ofsetu więc cofnij siodło bo za blisko jesteś. Mostek daj wyżej albo zmień na taki który do góry idzie. Napompuj zawieszenie i dopiero szukaj pozycji. Czym wyżej dasz siodło to więcej miejsca będzie. Po tych ustawieniach zrób odpowiednie ciśnienie w zawieszeniu. Nie mów że rower jest dziwny bo to Ty nie jesteś przygotowany na niego. Przy złej wysokości siodła i małym ciśnieniu zawieszenia i po przesiadce z grawela to wiem że jesteś załamany. Ale to kwestia ustawienia tylko.
Airman Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Opublikowano 25 Sierpnia 2021 A właśnie, mostek da się podnieśc?
puchatek Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Bodajże 3-5 mm albo dać inny mostek. @orzelek76, rozumiem, że Ty chcesz pozycję pochylić? Dopytuję, bo w sugestiach od @TomekCorsa masz wyprostowanie pozycji poprzez "Mostek daj wyżej albo zmień na taki który do góry idzie"... Zmiana pozycji siodła powinna być w małym zakresie, to nie służy do "wydłużenia" roweru. Możesz podkładki spod mostka przełożyć nad niego.
Rekomendowane odpowiedzi