Rokoszoko Opublikowano 12 Października 2020 Autor Opublikowano 12 Października 2020 @Raptor Też spoko opcja, ale nadal będzie lecieć mi pod siodełko chyba @Looban Ja nie patrzę na wagę i nie wiem, czy ktoś przy tym rowerze powinien... W ogóle jeśli nie leci ktoś w lidze światowej to czy powinien się przejmować 0,5kg prawo w lewo... Podejrzewam, że moje błoto, którym aktualnie jest oblepiony mój rower tyle waży 😅
Raptor Opublikowano 12 Października 2020 Opublikowano 12 Października 2020 Ten błotnik zakładam tylko jak dojeżdżam do pracy. W teren nic nie zakładam bo i tak co by nie było założone to i tak jesteś uwalony.
Rokoszoko Opublikowano 12 Października 2020 Autor Opublikowano 12 Października 2020 (edytowane) Cenna informacja, bo do pracy też dojeżdżam przez las, albo mam wybór asfaltem nadrabiać, albo lasem połowę krócej. Wychodzę z domu i wpadam w las, przez 8km, potem 1km asfaltem i jestem w pracy Edytowane 12 Października 2020 przez Rokoszoko
Looban Opublikowano 12 Października 2020 Opublikowano 12 Października 2020 39 minut temu, Rokoszoko napisał: @Raptor Też spoko opcja, ale nadal będzie lecieć mi pod siodełko chyba @Looban Ja nie patrzę na wagę i nie wiem, czy ktoś przy tym rowerze powinien... W ogóle jeśli nie leci ktoś w lidze światowej to czy powinien się przejmować 0,5kg prawo w lewo... Podejrzewam, że moje błoto, którym aktualnie jest oblepiony mój rower tyle waży 😅 Dobra dobra, ja nie raz i nie dwa we mieście mym muszę go po schodach wnosić
tomasz.oleksy Opublikowano 13 Października 2020 Opublikowano 13 Października 2020 Siema, Kto zdecydował się na wymianę a kto nie opony z przodu TORO na inną? i w sumie co polecacie
Rokoszoko Opublikowano 13 Października 2020 Autor Opublikowano 13 Października 2020 (edytowane) Ja wymieniłem na maxxis forekaster, jeden znajomy na ardenty, a jeszcze jeden na jakiegoś schwabla, nie pamietam nazwy ;d Jednego widziałem na dwoch taipanach, też ponoć lepiej Najbardziej mi zależało, aby się nie zapychał, trzymał na błocie i miał budowę owalną, nie ścięty na prosto jak TORO, nabije więcej to można spokojnie jechać po płaskim, nie jak traktorem. Jak się składamy w zakręt to fajnie trzyma, szczególnie na grząskim - prócz piachu, wiadome na to nie ma opcji, chyba, że faty ;d Edytowane 13 Października 2020 przez Rokoszoko
tomasz.oleksy Opublikowano 13 Października 2020 Opublikowano 13 Października 2020 Ale pewnie wszyscy wymienialiście na 2,25
Rokoszoko Opublikowano 13 Października 2020 Autor Opublikowano 13 Października 2020 Chyba tak, ja na pewno Nie potrzeby grubszej
Looban Opublikowano 14 Października 2020 Opublikowano 14 Października 2020 To TORO ma jednak swoje zalety. Wpakowałem się w weekend niechcący na plażę na Wisłą, już planowałem jak zaraz zaryję i będę zsiadał a tu niespodzianka - po wierzchu jak poduszkowcem 2
Airman Opublikowano 15 Października 2020 Opublikowano 15 Października 2020 Trochę się support zapiaszcza, ale śmiganie po piachu to masa radochy na tych oponach
Bujak Opublikowano 15 Października 2020 Opublikowano 15 Października 2020 https://www.decathlon.pl/dzwignia-sterowania-sztyca-id_8597284.html?gclid=CjwKCAjww5r8BRB6EiwArcckCxogRuPaTpYSBx67SdG-Qz6vdJhySdJ3VHuwtvDE2yaDCIO9TzMY0hoCC7oQAvD_BwE&gclsrc=aw.dsTrafiłem przypadkiem na manetkę do sztycy w rozsądnej cenie. Ta montowana oryginalnie pracuje góra - dół, a ta z odnośnika lewo - prawo. Wydaje mi się, że powinna być wygodniejsza - jak myślicie?Dawno nic nie zmieniałem, a kusi No dobra, pokażę mój tylny błotnik, al'a potwór Frankensteina. Składniki: blotnik przedni, trytytki, błotnik tylny z Jula..., działa, trochę bardzo się telepie, ale działa Ten błotnik dupy nie ochroni, bo jest za krótki. Jedynie nogi i napęd.Jak nie chcesz mieć porysowanej ramy to daj bezbarwną taśmę pod trytytki.
Rokoszoko Opublikowano 15 Października 2020 Autor Opublikowano 15 Października 2020 @Bujak W nowej AM jest fabrycznie już taka, która działa na boki, nie góra dół (pop-lock). Tą co Ty masz jest dla mnie do przyjęcia, trzeba rękę wychylać, aby to nacisnąć, dla mnie jakoś nie poręczne O wiele bardziej wolę tą na boki, co mam w swojej am 1
Airman Opublikowano 15 Października 2020 Opublikowano 15 Października 2020 2 godziny temu, Bujak napisał: Ten błotnik dupy nie ochroni, bo jest za krótki. Jedynie nogi i napęd A nie, bo już chroni :p, albowiem został przedłużony o kolejny element, ale poprzednie zdjęcie wygląda lepiej
Looban Opublikowano 15 Października 2020 Opublikowano 15 Października 2020 6 godzin temu, Bujak napisał: https://www.decathlon.pl/dzwignia-sterowania-sztyca-id_8597284.html?gclid=CjwKCAjww5r8BRB6EiwArcckCxogRuPaTpYSBx67SdG-Qz6vdJhySdJ3VHuwtvDE2yaDCIO9TzMY0hoCC7oQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds Trafiłem przypadkiem na manetkę do sztycy w rozsądnej cenie. Ta montowana oryginalnie pracuje góra - dół, a ta z odnośnika lewo - prawo. Wydaje mi się, że powinna być wygodniejsza - jak myślicie? Dawno nic nie zmieniałem, a kusi Ten błotnik dupy nie ochroni, bo jest za krótki. Jedynie nogi i napęd. Jak nie chcesz mieć porysowanej ramy to daj bezbarwną taśmę pod trytytki. Tak, taka jest w tegorocznym am. Pionowa była ok, a ta też jest fajna - jak manetka od przerzutki, b.wygodna. Zwykłą taśmę czy jest jakaś lepsza/specjalna? 3 godziny temu, Airman napisał: A nie, bo już chroni :p, albowiem został przedłużony o kolejny element, ale poprzednie zdjęcie wygląda lepiej a co jest z przodu, nie wiem czy już pisałeś?
Airman Opublikowano 15 Października 2020 Opublikowano 15 Października 2020 Z przodu jest Polisport X-CAPE. Z tyłu zresztą też jako podpora mocująca do trójkąta. 1
Bujak Opublikowano 15 Października 2020 Opublikowano 15 Października 2020 @Looban Allegro: taśma ochronna na rowerBłotnik Author X Flap.2x bardzoBardzo taniBardzo dobry
Rokoszoko Opublikowano 18 Października 2020 Autor Opublikowano 18 Października 2020 Godzinę temu, Airman napisał: Heloł, ktoś coś jeździ? Mnie niestety uziemiło L4
Jarod Opublikowano 19 Października 2020 Opublikowano 19 Października 2020 17 godzin temu, Airman napisał: Heloł, ktoś coś jeździ? Jeździ Rowerek doszedł w piątek, wczoraj 50 km po singlach, banan na twarzy. Na razie jeszcze nie ogarniam tych wszystkich ustawień dampera, ciśnienie było ustawione w domu na czuja (SAG 20-25%), a w czasie jazdy wydawało mi się że damper bardziej się ugiął (do połowy, oczywiście na postoju), tak jakby ciśnienie spadło. Napiszcie coś jak to ustawiać (waga 100kg) i na jakie trasy są te ustawienia na pokrętłach.
Rokoszoko Opublikowano 19 Października 2020 Autor Opublikowano 19 Października 2020 (edytowane) 100kg to myślę, że ok 170-180psi, zrób na siedząco, tak aby uginał się nie więcej jak 1cm=25%. Platformę jak używam to 1 - trasa mocno wyboista, tarka, dużo małych kamorów 2 - na singlach, tam gdzie teren jest bardziej prosty, są mocne i krótkie podjazdy, gdzie potrafi podbić tyłek na 1, na drugim stopniu już tego nie ma 3 - szuter, mocna rekreacja z niewielikimi uskokami 4 - asfalt, mocno pod górkę Powrót przy swojej wadzę mam ustawiony prawie na max i tego prawie nie ruszam - jest ok. Czasem jak wiem, że mam traskę, która jest podzielona takimi dechami w poprzek - odwodnienie (np. w Brennej) to zmieniam kompresje na połowę. Dechy te są jak krawężniki i przy wyższej prędkości amor to łyka i wolniej wraca do siebie przez co kompletnie nic nie czujemy. Przy max powrocie za mocno odbija przy takich dużych sporadycznych przeszkodach, aż kopie po nogach. Edytowane 19 Października 2020 przez Rokoszoko 1
Jarod Opublikowano 19 Października 2020 Opublikowano 19 Października 2020 39 minut temu, Rokoszoko napisał: 100kg to myślę, że ok 170-180psi, zrób na siedząco, tak aby uginał się nie więcej jak 1cm=25% Ok, dzięki. Nabiłem mu 150 PSI i na siedząco w domu było właśnie ok 1 cm. Ale podczas jazdy po płaskim asfalcie, wyraźnie bardziej się uginał. Spróbuję jak piszesz.
Rokoszoko Opublikowano 19 Października 2020 Autor Opublikowano 19 Października 2020 Sprawdz też przód, tak aby sag przód/tył był zbliżony. Może przód Ci nurkuje za dużo. O ile dobrze pamiętam, to ja mam 140-150psi przy 84kg
Looban Opublikowano 19 Października 2020 Opublikowano 19 Października 2020 1 godzinę temu, Rokoszoko napisał: Sprawdz też przód, tak aby sag przód/tył był zbliżony. Może przód Ci nurkuje za dużo. O ile dobrze pamiętam, to ja mam 140-150psi przy 84kg Co do przodu to jest też tabelka na goleni. No cudowny ten rower, ja dziś 20pare kilometrów po mieście bo na więcej zabrakło czasu. Czysta przyjemność. 2 kilkusetmetrowe podjazdy i podjeżdża się super. Ale na startach ze świateł przedniej blokady brak i buja się przez pierwsze metry jak szalony. Wiec sobie chyba jednak te blokadę sprawię. I naklejki na ramę, bo ciągle kopię lewy tył. Weryfikuję też info, że nawet przy tych moich 187cm na max wyciągniętej sztycy da się jechać. Pierwszy też raz z Sigma Pure GPS i mogę toto polecić choć jak jej się nie da złapać satelitów na stojąco to może ich w czasie jazdy nie złapać przez pierwszych parę kilometrów.
Rokoszoko Opublikowano 19 Października 2020 Autor Opublikowano 19 Października 2020 Ja w każdym rowerze kopie prawy tył Ah te krzywe nogi
Looban Opublikowano 19 Października 2020 Opublikowano 19 Października 2020 1 minutę temu, Rokoszoko napisał: Ja w każdym rowerze kopie prawy tył Ah te krzywe nogi w przypadku rockridera to jest bardzo krzywa rama
Rekomendowane odpowiedzi