Rokoszoko Opublikowano 10 Października 2020 Autor Opublikowano 10 Października 2020 Ale, że tak długo czekasz na rower, czy jak ;d ?
Bujak Opublikowano 10 Października 2020 Opublikowano 10 Października 2020 Ale co jest nie tak. Sztyca?Za długą sztycę da się skrócić. Przedłużyć już nie.Jeśli ktoś chce oszczędzić koszty skrócenia to tak jak pisałem mogę się zamienić na swoją 120 mm.
Jarod Opublikowano 10 Października 2020 Opublikowano 10 Października 2020 3 minuty temu, Rokoszoko napisał: Ale, że tak długo czekasz na rower, czy jak ;d ? Zamówiłem w piątek, czas dostawy 19.10, choć dziś widzę, że została 1 szt i dostawa od razu. Mój pewnie jedzie z Francji. 4 minuty temu, Bujak napisał: Za długą sztycę da się skrócić. Serio? W jaki sposób? Gwarancja chyba tego nie obejmie.
Rokoszoko Opublikowano 10 Października 2020 Autor Opublikowano 10 Października 2020 (edytowane) Panie, to nima źle, półtora tygodnia na rower w tym okresie... Ja tyle czekałem na canyona, a niektóre modele były zapłać teraz, dostań za pół roku... @Bujak Też jestem ciekaw jak to skrócić (nie mam problemu z wysokością :P) ale w am100s jest sztyca TranX na naboju (kartridż) Edytowane 10 Października 2020 przez Rokoszoko
Jarod Opublikowano 10 Października 2020 Opublikowano 10 Października 2020 3 minuty temu, Rokoszoko napisał: Panie, to nima źle, półtora tygodnia na rower w tym okresie... Ja tyle czekałem na canyona, a niektóre modele były zapłać teraz, dostań za pół roku... Eee, każdy dzień się liczy bo zima idzie Inne rozmiary były od ręki, XL także, tyle że na początku tygodnia, potem nagle się skończyły. I co chwilę znikały z oferty i się pojawiały 1-2 szt. Nie wiem jak oni kontrolują te zapasy. Rano dziś była duża ilość, teraz 1 szt, ale z dostawą natychmiast. Mam wątpliwości czy mój przyjedzie tego 19.10. Pytanie, czy coś dają w gratisie, jakieś lampki, pompkę itp?
Rokoszoko Opublikowano 10 Października 2020 Autor Opublikowano 10 Października 2020 (edytowane) Odblaski, dzwoneczek, dwie lampki, instrukcję, naklejke rockshoxa, dwa imbusy cobyś sobie kierownicę przestawił i tyle. Pompki do zawieszenia niestety nie dają, ale jeśli miałaby to być jednorazówka jak w canyona to lepiej, że jej nie ma 😜 Edytowane 10 Października 2020 przez Rokoszoko
Looban Opublikowano 10 Października 2020 Opublikowano 10 Października 2020 32 minuty temu, Bujak napisał: Nie no nawet tak nie mów. Sztyca ma pracować 0-1. Inaczej jest to bez sensu. Za każdym użyciem będziesz miał inną wysokość siodełka. Doświadczenie mam żadne ale... Po pierwsze zapis w instrukcji, który zacytowałem. "Dopasowanie do każdego terenu". Oraz "wciśnij, przytrzymaj i obniż lub podnieś do do oczekiwanej wysokości". Poza tym po co sztyca blokowałaby się na dowolnej wybranej wysokości skoro powinna właściwie tylko na 0-1 ? Wysokości siodełka nie trzeba mieć różnej - jeżeli znasz swój rower to wyczuwasz nawet 3mm różnicy, nie? Nie wiem, jechałem se dziś po asfalcie i podwyższałem, jak bujało w terenie - obniżałem - i było mi dobrze bo zachowana była efektywność. Może mam złe przyzwyczajenia ale na min to ja se wezmę chyba dopiero na zjeździe. 13 minut temu, Jarod napisał: Eee, każdy dzień się liczy bo zima idzie Inne rozmiary były od ręki, XL także, tyle że na początku tygodnia, potem nagle się skończyły. I co chwilę znikały z oferty i się pojawiały 1-2 szt. Nie wiem jak oni kontrolują te zapasy. Rano dziś była duża ilość, teraz 1 szt, ale z dostawą natychmiast. Mam wątpliwości czy mój przyjedzie tego 19.10. Pytanie, czy coś dają w gratisie, jakieś lampki, pompkę itp? Mi też tak dostępność znikała, a na swoją sztukę czekałem o 1 dzień dłużej niż obiecywali. Dają beznadziejną (bo zupełnie nie ekologiczną i ekonomiczną) lampkę na przód, pedały, klucze, odblask na tył, naklejki i 2 szpatułki z napisem sram. BTW do czego one służą? 2
Airman Opublikowano 10 Października 2020 Opublikowano 10 Października 2020 (edytowane) Pakujesz w szczęki hamulca, jak wyjmiesz koło, żeby się "niechcąco" nie zacisnęły... tak zgaduję że do tego i tak raz użyłem Edytowane 10 Października 2020 przez Airman
Bujak Opublikowano 10 Października 2020 Opublikowano 10 Października 2020 Panie, to nima źle, półtora tygodnia na rower w tym okresie... Ja tyle czekałem na canyona, a niektóre modele były zapłać teraz, dostań za pół roku... [mention=7439]Bujak[/mention] Też jestem ciekaw jak to skrócić (nie mam problemu z wysokością ) ale w am100s jest sztyca TranX na naboju (kartridż) Czyli w tym modelu jednak się nie da. Przepraszam za wprowadzenie w błąd.
Rokoszoko Opublikowano 10 Października 2020 Autor Opublikowano 10 Października 2020 19 minut temu, Airman napisał: Pakujesz w szczęki hamulca, jak wyjmiesz koło, żeby się "niechcąco" nie zacisnęły... tak zgaduję że do tego i tak raz użyłem Dokładnie, to jest blokada między klocki, która powinieneś zawsze wsadzać, gdy ściągasz koło do transportu, albo coś @Bujak No spoko, miałem nadzieje, że się czegoś dowiem, jakiegoś patentu Wiem, że droższe sztycce mają podkładki regulujące
Looban Opublikowano 10 Października 2020 Opublikowano 10 Października 2020 5 minut temu, Rokoszoko napisał: Dokładnie, to jest blokada między klocki, która powinieneś zawsze wsadzać, gdy ściągasz koło do transportu, albo coś @Bujak No spoko, miałem nadzieje, że się czegoś dowiem, jakiegoś patentu Wiem, że droższe sztycce mają podkładki regulujące super, wiozłem go autem z decathlonu, oczywiście bez 😄
Bujak Opublikowano 10 Października 2020 Opublikowano 10 Października 2020 To nic nie szkodzi, tylko nie wciskaj hamulców na zdjętym kole.
Looban Opublikowano 10 Października 2020 Opublikowano 10 Października 2020 1 minutę temu, Bujak napisał: To nic nie szkodzi, tylko nie wciskaj hamulców na zdjętym kole. wkładałem go ze złożoną kierownicą do ciasnej osobówki - szczęśliwy traf, że nie wcisnąłem. Przy okazji, bo miałem napisać: w warszawskim decathlon Targówek widziałem 2 nowe (L i XL) zeszłoroczne am100s po 5499. 1
Rokoszoko Opublikowano 12 Października 2020 Autor Opublikowano 12 Października 2020 (edytowane) Jakiś czas temu wspominałem, że zaopatrzyłem się w kurteczkę XC z Decathlonu. https://www.decathlon.pl/kurtka-mtb-xc-slim-fit-id_8562449.html (foto z profilu Decathlonu) Jakby ktoś szukał, to polecam. Cena - jakość na prawdę mega, tylko trzeba zwrócić uwagę na fakt w opisie, aby zamówić rozmiar większą. Wszystko noszę L, zamówiłem L i nie potrafiłem się zapiąć Dopiero XL jest w porządku. Używałem ją teraz dziennie w te deszczowe dni i spoko. Ściągacze fajnie ją trzymają, jest lekka i ciepła. Nie przepuszcza wody, nawet jak w porannej mgle ciśniemy to osiada i skrapla się po materiale. Na stronie deca kolor jest trochę inny jak w rzeczywistości - na plus w realu. Edytowane 12 Października 2020 przez Rokoszoko
Looban Opublikowano 12 Października 2020 Opublikowano 12 Października 2020 (edytowane) 2 godziny temu, Rokoszoko napisał: Jakiś czas temu wspominałem, że zaopatrzyłem się w kurteczkę XC z Decathlonu. https://www.decathlon.pl/kurtka-mtb-xc-slim-fit-id_8562449.html (foto z profilu Decathlonu) Jakby ktoś szukał, to polecam. Cena - jakość na prawdę mega, tylko trzeba zwrócić uwagę na fakt w opisie, aby zamówić rozmiar większą. Wszystko noszę L, zamówiłem L i nie potrafiłem się zapiąć Dopiero XL jest w porządku. Używałem ją teraz dziennie w te deszczowe dni i spoko. Ściągacze fajnie ją trzymają, jest lekka i ciepła. Nie przepuszcza wody, nawet jak w porannej mgle ciśniemy to osiada i skrapla się po materiale. Na stronie deca kolor jest trochę inny jak w rzeczywistości - na plus w realu. Mam coś podobnego, z wyprzedaży, tylko kolor lepszy Psychoza, ale może dzięki temu nikt mnie w lasie nie zastrzeli. No i się głowie nad błotnikami i licznikiem. Czy sigma pure czy jakiś IGPSport. Edytowane 12 Października 2020 przez Looban
worms14 Opublikowano 12 Października 2020 Opublikowano 12 Października 2020 Dziś bardzo żałowałem braku błotnika, coś sprawdzonego możecie polecić?
CoolBreeze Opublikowano 12 Października 2020 Opublikowano 12 Października 2020 2 godziny temu, worms14 napisał: Dziś bardzo żałowałem braku błotnika, coś sprawdzonego możecie polecić? Proszę bardzo: http://www.zefal.com/en/mudguards-mtb/460-deflector-rs75.html 1
Rokoszoko Opublikowano 12 Października 2020 Autor Opublikowano 12 Października 2020 (edytowane) Tutaj Stilus z tym błotnikiem - not bad. Pytanie jak to się sprawdza podczas szybszej wyboistej jazdy, nie klepnie on na koło ? Edytowane 12 Października 2020 przez Rokoszoko 1
Looban Opublikowano 12 Października 2020 Opublikowano 12 Października 2020 Teraz, Rokoszoko napisał: Tutaj Stilus z tym błotnikiem - not bad Ciekawe co ma z przodu? Ciekawą opcją wydaje sie author x-flap (tani) lub zefal fm20 lub 30.
Rokoszoko Opublikowano 12 Października 2020 Autor Opublikowano 12 Października 2020 Z przodu wyglada mi jak ten co mialem w canyonie, mudhugger
CoolBreeze Opublikowano 12 Października 2020 Opublikowano 12 Października 2020 50 minut temu, Rokoszoko napisał: Tutaj Stilus z tym błotnikiem - not bad. Pytanie jak to się sprawdza podczas szybszej wyboistej jazdy, nie klepnie on na koło ? W ubiegłym sezonie latałem z RS75 po różnych ścieżkach (korzenie, szutr, kamienie, błocko...) na HT i nic mi w koło nie waliło. No dobra nie słyszałem Po błotniku też nie widać żeby gdzieś go tam opona przeszlifowała. A tyłek i plecy suche - w przeciwieństwie do towarzyszy przejażdżek.
Rokoszoko Opublikowano 12 Października 2020 Autor Opublikowano 12 Października 2020 Toś mnie chyba przekonał, bo tylny błotnik u mnie to masakra jakaś Nie potrafiłem nic sensownie dopasować... A mam siodełko z wcięciem na środku...
Looban Opublikowano 12 Października 2020 Opublikowano 12 Października 2020 15 minut temu, Rokoszoko napisał: Toś mnie chyba przekonał, bo tylny błotnik u mnie to masakra jakaś Nie potrafiłem nic sensownie dopasować... A mam siodełko z wcięciem na środku... Mnie trochę przeraża jego waga.
CoolBreeze Opublikowano 12 Października 2020 Opublikowano 12 Października 2020 Teraz, Looban napisał: Mnie trochę przeraża jego waga. 341 g wg. producenta. Dużo? Mi tam w jesienno-zimowym jeżdzeniu XC to nie przeszkadzało. W końcu to solidny kawałek plastiku nie merdający się na wszystkie strony na byle korzeniu. Zapewne i tak w połowie trasy więcej ważyło błoto, które miałem na ramie i nie tylko. Ale, co kto lubi
Rekomendowane odpowiedzi