Skocz do zawartości

Rockrider AM100S 2020

Rokoszoko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie techniczno-odbiorcze ;)

Zamawiać go do sklepu, cośtam na miejscu sprawdzić i od razu do serwisu na regulację i ew. dolewki ;) czy do domu i na spokojnie?

Opublikowano
3 minuty temu, Looban napisał:

Pytanie techniczno-odbiorcze ;)

Zamawiać go do sklepu, cośtam na miejscu sprawdzić i od razu do serwisu na regulację i ew. dolewki ;) czy do domu i na spokojnie?

Zamawiasz z odbiorem w sklepie i na miejscu go mają sprawdzić przed wydaniem. Zablokuj i amortyzator - jeśli blokada nie działa, to trzeba mu dolewać. 

Opublikowano
W dniu 26.09.2020 o 13:03, Jarod napisał:

Masz na zero, i czy to jest optymalne, czy też czujesz że mogłoby być lekko niżej?Mam podobne rozmiary (87 w kroku - pomiar domowy)i wg wszelkich wyliczeń wychodzi że siodło w XL będzie za wysoko. No i dylemat.

Wiem że można zamówić z odbiorem w sklepie i zwrócić, ale z tego co mówili mają 2 tyg na oddanie kasy czyli trochę zachodu z tym jest. Także wolałbym od razu zamówić właściwy rozmiar i mieć to z głowy.

@jarod miałem sztycę prawie na zero, ale po pierwszej jeździe stwierdzam że musi być trochę wyżej i dałem wg skali na sztycy jakieś 12mm wyżej. Jak przejadę kolejnych kilka km to będę wiedział czy nie dać jeszcze 1cm wyżej.

Wrażenie po pierwszej jeździe spiszę wkrótce.

Pytanie: Wam też przedni amor tak trzeszczy jak chcecie podskoczyć przednim kołem (chodzi o moment w którym amor się "rozciąga")? Ten typ tak ma czy na przeglądzie zerowym zgłosić jako reklamacja?

Pozdrower!

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Rokoszoko napisał:

Mam nadzieje, że nie macie wymówek, że pada i nie schowaliście swoich am100s pod płachtę :P

20200928_153828.thumb.jpg.bf61a4d2e86aa24d28119852e1a27d1b.jpg

Ninja nie może być mientka (;))

20200913_171856.jpg

24 minuty temu, coueck napisał:

Wam też przedni amor tak trzeszczy jak chcecie podskoczyć przednim kołem

Nie trzeszczy, ale może to nie amortyzaror tylko niedokręcony mostek/kierownica?

Edytowane przez Airman
  • Lubię to! 1
Opublikowano
@jarod miałem sztycę prawie na zero, ale po pierwszej jeździe stwierdzam że musi być trochę wyżej i dałem wg skali na sztycy jakieś 12mm wyżej. Jak przejadę kolejnych kilka km to będę wiedział czy nie dać jeszcze 1cm wyżej.
Wrażenie po pierwszej jeździe spiszę wkrótce.
Pytanie: Wam też przedni amor tak trzeszczy jak chcecie podskoczyć przednim kołem (chodzi o moment w którym amor się "rozciąga")? Ten typ tak ma czy na przeglądzie zerowym zgłosić jako reklamacja?
Pozdrower!
Jak tak to wsio ok http://cloud.tapatalk.com/s/5f7219ab8a9c6/received_2934579176831433.mp4
Opublikowano

On tak śmiesznie świszczy przy rozprężaniu, odgłos powietrza, nie znam się ale myślę że to normalne :)

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, coueck napisał:

Pozdrower!

Pytanie, czy nie chodzi Ci o dźwięk oleju z prawej lagi, nie jest to słyszalne jak lekko go ugniesz, dopiero jak dostanie mocniejszy strzał - tak ma być, a w raz regulacją w stronę żólwia będzie to głośniejsze. Podczas jazdy na małych nierównościach może być słyszalne takie delikatne pukanie, to jest okej, tak ma być 

Edytowane przez Rokoszoko
Opublikowano
12 minut temu, coueck napisał:

Tak, takie właśnie trzeszczenie przy rozprężaniu. Dzięki!

Ma ktoś może jakiś dobry patent na ocierającą linkę tylnej przerzutki o przednią zębatkę (przy trytytce)? Jeszcze nad tym nie myślałem a może ktoś coś już wykombinował :) Dzięki!

Przesunąłem trytytkę maksymalnie do tyłu w stronę tylnego koła, poza tym zamieniłem kolejność linek w uchwytach do linek pod ramą i pod suportem. Jak będę w garażu to zrobię foto.

Opublikowano

Dawaj fotę :), ale u mnie nic nie ociera, ciekwe to musi być jakiś drobna różnica w ułożeniu, skoro może dochodzić do obcierania. 

Opublikowano
10 minut temu, C4D4V3R napisał:

WTF???

100w.JPG

Wczoraj w nocy (ok 23.30) były wszystkie rozmiary....

Opublikowano
23 minuty temu, C4D4V3R napisał:

WTF???

100w.JPG

Rano sklep online był przez jakiś czas niedostępny więc pewnie aktualizowali stany, obstawiam że jakiś błąd, bo jakiś czas temu rozmawiałem z konsultantem przez chat i pisał że jakiś nowy system mają i to co na stronie czasem jest błędne. Trzeba poobserwować dzisiaj / jutro możliwe że się to zmieni, bo nie raz miałem przed kupnem że mój rozmiar niedostępny a za chwilę 1 - 2 szt.

Opublikowano

Możliwe, bo teraz na moim koncie decathlon wyskoczył mi alert: Przerwa techniczna

Opublikowano
Przesunąłem trytytkę maksymalnie do tyłu w stronę tylnego koła, poza tym zamieniłem kolejność linek w uchwytach do linek pod ramą i pod suportem. Jak będę w garażu to zrobię foto.
Ja jeszcze wrzuciłem osłonki na przewody hamulcowe i przerzutki gdzie mocuje się je od dołu do ramy. Kosztują grosze a mamy ciszę podczas jazdy w terenie Warto też spiąć wszystkie linki jedna trytytka przed kierownicą, podpatrzone u ziomka@Rokoszoko
WTF???

100w.thumb.JPG.45a522f15ae7b7ed9a6fac265fa6a31c.JPG
Kupujesz jednak AMke ? Bo chyba podoba Ci się ta druciarnia ebike mona od się robi z YT.
Opublikowano
Teraz, Mik0laj napisał:

Ja jeszcze wrzuciłem osłonki na przewody hamulcowe i przerzutki gdzie mocuje się je od dołu do ramy. Kosztują grosze a mamy ciszę podczas jazdy w terenie emoji6.png Warto też spiąć wszystkie linki jedna trytytka przed kierownicą, podpatrzone u ziomka@Rokoszoko emoji39.png

Masz jakiś link do tych osłonek? :)

Opublikowano
Mam nadzieje, że nie macie wymówek, że pada i nie schowaliście swoich am100s pod płachtę
20200928_153828.thumb.jpg.bf61a4d2e86aa24d28119852e1a27d1b.jpg
Jak ta oponka z przodu się sprawuje po dłuższym użytkowaniu ?
Masz jakiś link do tych osłonek?
Pierwsze lepsze kup tylko o jednakowym kształcie niż np stożki bo one bardziej pod główkę ramy się sprawdzą. Pod przewody hamulcowe grubsze a pod linkę przerzutki cieńsze.
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Mik0laj napisał:
6 godzin temu, C4D4V3R napisał:

Kupujesz jednak AMke ? Bo chyba podoba Ci się ta druciarnia ebike mona od się robi z YT.

Stary rower może przerobię, ale waham się, bo jestem trochę chyba za ciężki na ten silnik... A nowy sprzęt mam zamiar kupić właśnie i będzie to AM, lub Marin. Kolega ma sklep rowerowy i może wyrwę jakąś dobrą zniżkę na Alpine Trail 7 😉 

W AM musiałbym wymienić od razu tarcze, opony, obręcze i kierę..... i pewnie coś więcej

Edytowane przez C4D4V3R
  • Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, C4D4V3R napisał:

W AM musiałbym wymienić od razu tarcze, opony, obręcze i kierę..... i pewnie coś więcej

Lepiej dołóż i kup sobie Stilusa z Decathlonu. Lepszego e-bike nie znajdziesz w tej cenie. Ostatni dzwonek żeby go upolować, bo za rok podejrzewam, że tak fajnie nie będzie :/ 

Co do oponki forekaster jestem zadowolony, nawet strava mi ładnie opisała jedną sytuację zrzut.thumb.jpg.b9d33c9b81e96ac52b0fe4a02bf99699.jpg

przy tej prędkości idealnie w bajorko. Wyleciałem na winklu z jedną nogą, drugą szurałem już po wodzie, żeby nie wyglebić, ale dało rade. Jeśli coś się ślizga, to razem z tyłem, nie mam efektu zaskoczenia, że nagle mi przód spierdziela jak to było przy TORO. Nie zapycha się, nie jedzie jak traktor, z górki przyśpieszam, a nie samoistnie zwalniam - jest git. 

Co do zamówień z Decathlonu to już wiem dlaczego rano nie chciało mi zamówić kurtawki :P Zainwestowałem w coś takiego, niby XC ale spróbujemy. 

1976964673_BTWINVesteVTTXCBleu.thumb.jpg.b8dc74a80faa379aa74caa31da63d12a.jpg

14 godzin temu, C4D4V3R napisał:

100w.JPG

Tak po za tematem, szkoda, że tak mało osób ten rower komentuje na stronie, wątpię aby tego poszło tak mało, że nie ma komu komentować :F 

• Lubię to! 1
Opublikowano
13 godzin temu, Rokoszoko napisał:

Lepiej dołóż i kup sobie Stilusa z Decathlonu. Lepszego e-bike nie znajdziesz w tej cenie

Wiem, nawet na 1Enduro trafił do rankingu... Niestety od paru miesięcy jest niedostępny w rozmiarze XL 😞 

Opublikowano (edytowane)

Faktycznie, niedostępne :( Kto zdążył go kupić, to w czepku urodzony. 

Kolejny dzień pilnuje, aby warstwa ochronna lakieru z błota była dobrze ułożona 😆

20200930_094431.thumb.jpg.8fe35cabc62b42e6c38e556cae4020d2.jpg20200930_130030.thumb.jpg.decb4586f6ce9a408323961070166de1.jpg

Opublikowano
4 minuty temu, Rokoszoko napisał:

Kolejny dzień pilnuje, aby warstwa ochronna lakieru z błota była dobrze ułożona

Jaki on piękny w tym błocie. Powinni oryginalnie tak malować 🤣

• Lubię to! 1
Opublikowano

Wie ktoś może kiedy pojawią się modele rowerów na 2001 rok, większość producentów już zrobiło rezentacje i można się zapoznać z ofertą. Ja to było w tamtym roku, ktoś pamięta?

Opublikowano
10 minut temu, Ignac napisał:

Wie ktoś może kiedy pojawią się modele rowerów na 2001 rok, większość producentów już zrobiło rezentacje i można się zapoznać z ofertą. Ja to było w tamtym roku, ktoś pamięta?

Przespałeś 20 lat :) .

Opublikowano
Teraz, mareq napisał:

Przespałeś 20 lat :) .

haha. 2021 of coz