TomekCorsa Opublikowano 31 Lipca 2020 Opublikowano 31 Lipca 2020 Trzeba wiedzieć że każde pół centymetra ma znaczenie. Gdzie kolwiek, czy wysokość siodełka, nachylenie to nawet milimetry, czy wznios kierownicy. Ogólnie żeby się ułożyć na rowerze to ... długa sprawa.
worms14 Opublikowano 31 Lipca 2020 Opublikowano 31 Lipca 2020 Wiem o tym , tylko nigdy nie miałem z tym takich problemów, możliwe że wiek robi swoje, zastałem się jestem mniej elastyczny. Kiedyś, 5-13 lat temu wsiadałem na rower i każdy leżał jak trzeba, tylko siodełko regulowałem, a teraz jest strasznie.
TomekCorsa Opublikowano 31 Lipca 2020 Opublikowano 31 Lipca 2020 No ja codziennie 50 kilometrów nie jestem w stanie zrobić bo mnie wszystko boli. Aktualnie mam wszystko ustawione więc w czasie jazdy jest git ale już w domu to cały połamany. Na siłkę teraz nie chodzę żeby masy mięśniowej nie woźić. 1
worms14 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Ktoś mi wytłumaczy jak to jest, że wszędzie jest informacja o amortyzacji 120mm w naszych rowerach, dziś chciałem ustawić sobie SAG lepiej i spuściłem całkowicie powietrze, okazało się że przód ma 110mm, a tył 50mm. Czy to tak ma być i jest ok? Jak u siebie ustawiacie SAG, ktoś waży 78KG, może się podzielić ile psi stosuje? Na przyszłość taki amortyzator będzie lepszy od tego który aktualnie jest zastosowany, będzie pasował? ROCK SHOX RECON RL 29'' 120mm TAPERED BOOST https://allegro.pl/oferta/rock-shox-recon-rl-29-120mm-tapered-boost-9556363394 1
TomekCorsa Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Trudne pytanie ? Chyba tak. Ja mam około centymetra jak usiądę i 130 z przodu a tył 180. Powrót mniej niż połowa całej regulacji. Ważę powyżej 120 kilo. Używa ktoś lampek od kompletu ? Są tam dodatkowe diody. Zapalają się czasami przed włączeniem światła. Dotyczy przodu i tyłu.
Deco_10 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zastanawiam się nad zakupem tego modelu roweru, może nie modelu z tego roku bo odstrasza mnie ten landrynkowo/różowy kolor dlatego zaczekam na model przyszłoroczny. Natomiast pomijając kwestie kolorystyczne jak sprawuje Wam się ten rower, zadowoleni z niego jesteście czy kupilibyście coś innego? Przeczytałem ten wątek i odniosłem wrażenie, że Wasze oceny są takie bez zachwytu ale pozytywne. Domyslam się, że na zjazdach na pewno jest fajniejszy od hardtaila natomiast mam pytanie czy na podjazdach, na prostych po zablokowaniu amortyzacji czujecie, że Wasz wysiłek idzie w gwizdek, pompowanie czy konstrukcja na tyle staje się sztywna, że podjeżdżanie też jest efektywne?
worms14 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Od zakupu minęło ponad miesiąc i generalnie rower bardzo mi przypadł do gustu. Na początku strasznie mi się on nie podobał kolorystycznie, a teraz uważam go za pięknego, chyba mi się coś zmieniło. W międzyczasie poczyniłem pewne zmiany, skróciłem linki, oryginalnie były takie długie że mogłem się w nich zaplątać, jak bym leciał przez kiere, hehe. Hamulce odtłuszczone, lepiej łapią, ale i tak nie jest to mistrzostwo. Chciałbym zamówić z netu okładziny metaliczne, ale nie wiem jaki model będzie pasował, poza tym samo mocowanie okładzin wydaje mi się jakieś dziwne, czemu tam nie zastosowali śrubki, tylko jakiś drut, pierwszy raz coś takiego widzę. Kierownica skrócona dość poważnie, co w żaden sposób nie pogorszyło moich doznań, a dodatkowo nie muszę taszczyć roweru po schodach, spokojnie wchodzi do windy. Opony zamierzam zmienić, w Warszawie i tak głównie asfalt jest grany, jakieś Race King wrzucę, albo Terazzo, jeszcze nie wiem, ale coś z mniejszymi oporami. Siodło zmienione, sztyca teleskopowa założona, więc generalnie, rower prawie ideał. Jedyny ból to przedni amortyzator i luz na prawej ladze, co prawda podczas jazdy tego nie czuję, ale sam fakt bubla nie daje mi spokoju. Oddam go na koniec sezonu na serwis, zobaczę jak sobie z tym poradzą, choć najchętniej to bym sam to naprawił. Co do bujania, to ciężka sprawa, jadąc po twardym nie ma tego efektu, wydaje się że jest sztywny prawie jak HT, ale jak zaczniemy przeginać z kadencją to zacznie nas z siodełka wysadzać. Radą na to jest spowolnienie odbicia, więc problem poniekąd rozwiązany, mi to już nie przeszkadza. Pod górkę go jeszcze nie sprawdzałem na leśnych warunkach, asfalt blokada dużo poprawa, ale na stojąco jeszcze nie prułem. Denerwujące są dla mnie przełożenia 12 tył, ciężko mi się do tego przyzwyczaić, zdecydowanie wolałbym 2x10. Generalnie nie żałuje zakupu. 1
komandosek Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Od zakupu minęło ponad miesiąc i generalnie rower bardzo mi przypadł do gustu. Na początku strasznie mi się on nie podobał kolorystycznie, a teraz uważam go za pięknego, chyba mi się coś zmieniło. W międzyczasie poczyniłem pewne zmiany, skróciłem linki, oryginalnie były takie długie że mogłem się w nich zaplątać, jak bym leciał przez kiere, hehe. Hamulce odtłuszczone, lepiej łapią, ale i tak nie jest to mistrzostwo. Chciałbym zamówić z netu okładziny metaliczne, ale nie wiem jaki model będzie pasował, poza tym samo mocowanie okładzin wydaje mi się jakieś dziwne, czemu tam nie zastosowali śrubki, tylko jakiś drut, pierwszy raz coś takiego widzę. Kierownica skrócona dość poważnie, co w żaden sposób nie pogorszyło moich doznań, a dodatkowo nie muszę taszczyć roweru po schodach, spokojnie wchodzi do windy. Opony zamierzam zmienić, w Warszawie i tak głównie asfalt jest grany, jakieś Race King wrzucę, albo Terazzo, jeszcze nie wiem, ale coś z mniejszymi oporami. Siodło zmienione, sztyca teleskopowa założona, więc generalnie, rower prawie ideał. Jedyny ból to przedni amortyzator i luz na prawej ladze, co prawda podczas jazdy tego nie czuję, ale sam fakt bubla nie daje mi spokoju. Oddam go na koniec sezonu na serwis, zobaczę jak sobie z tym poradzą, choć najchętniej to bym sam to naprawił. Co do bujania, to ciężka sprawa, jadąc po twardym nie ma tego efektu, wydaje się że jest sztywny prawie jak HT, ale jak zaczniemy przeginać z kadencją to zacznie nas z siodełka wysadzać. Radą na to jest spowolnienie odbicia, więc problem poniekąd rozwiązany, mi to już nie przeszkadza. Pod górkę go jeszcze nie sprawdzałem na leśnych warunkach, asfalt blokada dużo poprawa, ale na stojąco jeszcze nie prułem. Denerwujące są dla mnie przełożenia 12 tył, ciężko mi się do tego przyzwyczaić, zdecydowanie wolałbym 2x10. Generalnie nie żałuje zakupu.Na co czekasz? Do serwisu i niech naprawią albo niech dają nowy amortyzatorWysłane z mojego dandelion przy użyciu TapatalkaJak stwierdzą że nie do naprawy to w kilka dni dostaniesz nowy to nie canyon że czekasz kwartał. W moim poprzednim rowerze nowy amortyzator przyszedł z magazynu we Francji w.. 4 dni?Wysłane z mojego dandelion przy użyciu Tapatalka
worms14 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Poczekam na załamanie pogody, teraz szkoda mi na to czasu.Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka
PiotrRockrider Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Co do tej blokady,.ktora komus tu slabo w manitou odbija, to pewnie po prostu sam plastik, w ktorym jest linka przy amorze sie blokuje, a sam system blokujacy w amorze jest ok. Ten plastik jest imbusem przykrecony, a pod nim sprezyna. Warto imbusem plastik odkrecic, wyjac go i zobaczyc, czemu sie blokuje. Albo nawet wczedniej nie z kierownicy , a z tego plastiku sprobowac ruszac blokada i wyczuc, czy cos haczy.
TomekCorsa Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Kto dostał bon na 100 PLN po zakupie roweru ? Dostałem e-mail od Decathlonu i jest na okaziciela. Przy kasie w sklepie mam zeskanować i już. Pytam bo ... czy to trzeba jakieś warunki spełnić czy każdy dostaje.
Mik0laj Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 W dniu 19.08.2020 o 20:12, TomekCorsa napisał: Kto dostał bon na 100 PLN po zakupie roweru ? Dostałem e-mail od Decathlonu i jest na okaziciela. Przy kasie w sklepie mam zeskanować i już. Pytam bo ... czy to trzeba jakieś warunki spełnić czy każdy dostaje. Za każde 1000 zł wydane w Decathlonie dostajesz bon o wartości 20 zł. Możesz wykorzystać w sklepie lub internetowo. Ja sobie sprawiłem platformy aluminiowe Deca i tylko dopłaciłem różnice 😉
TomekCorsa Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Opublikowano 21 Sierpnia 2020 To co pisałem wcześniej dotyczyło zakupu xc100s który miał miejsce wcześniej a teraz ... 20 kupiłem am100s i 22 w sobotę będę odbierał w sklepie. Sprzedawca właśnie mówił że jakaś promocja wciąż trwa. Fajnie, za poprzedni bon, kupon kupię pompkę z nabojami a za nowy pompkę do amortyzatorów. Gdyby coś to od jutra mam dwa ...100s i gdyby były pytania to ... Tylko niech ktoś nie odbiera tego jako wychwalanie się itp Mnie łatwo pieniądze nie przychodzą jak większości.
Andrew1985 Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Opublikowano 21 Sierpnia 2020 1 godzinę temu, TomekCorsa napisał: To co pisałem wcześniej dotyczyło zakupu xc100s który miał miejsce wcześniej a teraz ... 20 kupiłem am100s i 22 w sobotę będę odbierał w sklepie. Sprzedawca właśnie mówił że jakaś promocja wciąż trwa. Fajnie, za poprzedni bon, kupon kupię pompkę z nabojami a za nowy pompkę do amortyzatorów. Gdyby coś to od jutra mam dwa ...100s i gdyby były pytania to ... Tylko niech ktoś nie odbiera tego jako wychwalanie się itp Mnie łatwo pieniądze nie przychodzą jak większości. To już mogłeś kupić jeden Am 500s który w malowaniu i osprzęcie wyglada dużo lepiej 👍
TomekCorsa Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Ja mam XC a syn ma (od jutra) AM Nie porąbało mnie żebym miał dwa na zmianę 😁
Andrew1985 Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Opublikowano 21 Sierpnia 2020 2 minuty temu, TomekCorsa napisał: Ja mam XC a syn ma (od jutra) AM Nie porąbało mnie żebym miał dwa na zmianę 😁 Wiesz ja nie oceniam każdego indywidualna sprawa 👍 Syn pewnie nie może się doczekać i chociaż będzie kompan do latania po lesie
TomekCorsa Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Opublikowano 21 Sierpnia 2020 (edytowane) Dokładnie Nawet zanim dojedziemy do lasu to wszystkie schody zalicza Czasami nawet nie chcę patrzeć Kask z szczęką oby wystarczył Będę się odzywał w temacie AM100S 2020 gdyby coś z rowerem było Jednak 14 latek inaczej traktuje rower niż dorosły Zobaczymy co będzie P.S. te rowery kupiłem w Decathlon kto mnie przebije 😁 Edytowane 22 Sierpnia 2020 przez TomekCorsa 2
worms14 Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Panie ale zestaw, widać decathlon spełnia Twoje oczekiwania. Oddawałeś moze juz xc100s na serwis zerowy?Jest on wymagany by mieć gwarancje?Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka
TomekCorsa Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Jest na to sześć miesięcy chyba więc jeszcze nie A Decathlon bo inne sklepy oszukiwały Zorientowałem się i ... już u nich nie kupuje A w mapach Google tyle pozytywów mają He he
komandosek Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Panie ale zestaw, widać decathlon spełnia Twoje oczekiwania. Oddawałeś moze juz xc100s na serwis zerowy?Jest on wymagany by mieć gwarancje?Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu TapatalkaSerwis zerowy jest darmowy i nieobowiązkowyWysłane z mojego dandelion przy użyciu Tapatalka 1
TomekCorsa Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Żeby mieć gwarancję trzeba zrobić serwis w ciągu 6 mie po zakupie Mylę się ?
Mik0laj Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Opublikowano 23 Sierpnia 2020 (edytowane) 2 godziny temu, TomekCorsa napisał: Żeby mieć gwarancję trzeba zrobić serwis w ciągu 6 mie po zakupie Mylę się ? Nie musisz.... To jest taki gratis od Decathlonu, że Ci do 6 miesięcy rowerek sprawdzą, wyregulują itd. Jak coś będzie poważnego to napewno wymianią w ramach reklamacji. U innych jesteś zmuszony do serwisu płatnego miesięcznego /200km i później rocznego a jak nie zrobisz to gwarancja producenta przepada. W Decathlon nie ma jakiegokolwiek przymusu do serwisu rocznego itp itd. Edytowane 23 Sierpnia 2020 przez Mik0laj 2
TomekCorsa Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Opublikowano 23 Sierpnia 2020 He, kolejny plus dla Decathlonu Konkurencja płacze 😭
Raptor Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zaraz się okaże że rowery z Deca ją najlepsze na świecie 😉
TomekCorsa Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Przez pryzmat ceny do osprzętu i serwisu i ... są 🤪 Tylko się nie kłóćmy 🙏 1
Rekomendowane odpowiedzi