Skocz do zawartości

Rockrider XC 💯 S

TomekLodz1973

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dwa razy pisałem i raz odpowiedzieli że jest opóźnienie i jest im przykro a drugi raz że chyba dzisiaj wydadzą kurierowi i że przepraszają. Dziś jest ósmy dzień czyli odbioru. Na stronie cały czas że przygotowany do pakowania, czy jakoś tak. W Łodzi i Gliwicach są magazyny i jestem pewien że nie mają tego roweru. Dosłownie jak janusze z Allegro. Jutro pisze że rezygnuje. A, jeszcze zwrot kasy do 14 dni. No zaje 🤬

Edytowane przez TomekLodz1973
Opublikowano

Dwa razy pisałem i raz odpowiedzieli że jest opóźnienie i jest im przykro a drugi raz że chyba dzisiaj wydadzą kurierowi i że przepraszają. Dziś jest ósmy dzień czyli odbioru. Na stronie cały czas że przygotowany do pakowania, czy jakoś tak. W Łodzi i Gliwicach są magazyny i jestem pewien że nie mają tego roweru. Dosłownie jak janusze z Allegro. Jutro pisze że rezygnuje. A, jeszcze zwrot kasy do 14 dni. No super.

Opublikowano

W obecnym czasie "podobno" magazyny wszystkich większych firm, marketów są puste. Ludzi rzucili się jak by rower tego roku wynaleziono :)

Ja wybrałem shimano pd-eh500, ze względu na platformę. Pytanie mam dla bardziej doświadczonych w spd, czy luz roboczy buta może tak duży, że piętę wychylam na około 5-8cm, i dopiero następuje wypięcie ?

Buty shimano me 400 bardzo wygodne, mogę polecić.
Hamulce poleciały od razu do wymiany na Shimano deore.

Opublikowano
12 godzin temu, TomekLodz1973 napisał:

Dwa razy pisałem i raz odpowiedzieli że jest opóźnienie i jest im przykro a drugi raz że chyba dzisiaj wydadzą kurierowi i że przepraszają. Dziś jest ósmy dzień czyli odbioru. Na stronie cały czas że przygotowany do pakowania, czy jakoś tak. W Łodzi i Gliwicach są magazyny i jestem pewien że nie mają tego roweru. Dosłownie jak janusze z Allegro. Jutro pisze że rezygnuje. A, jeszcze zwrot kasy do 14 dni. No super.

Tomasz to chyba nie tragedia , żeby poczekać na rower :) myśle , ze jak masz na czym jeździć to poczekasz na tego RR a sezon przecież trwa caly rok. Kasę niby oddają do 14 dni ale zawsze jest szybciej( ja tak np miałem). Rower wyglada dobrze i myśle , ze warto poczekać ;). Sam chce spróbować przekonać żonę , ze taki rower mi się przyda ale jeszcze nie wiem jak ja podejść 🤣

Opublikowano (edytowane)

Oczywiście że masz rację a ja histeryzuje. Wiem o tym ale jednak powinien być jakiś porządek. O opóźnieniu powinni informować sami i przed zakupem a nie wtedy kiedy ja dopytuje. Wcześniej kupowałem rowery na pewnych zasadach to i teraz oczekuje od Decathlon tego samego. No ale epidemia wszystko powoduje. Dziś będę dzwonił jak się jasno nie określą to rezygnuje i biorę w Łodzi w Fast Bike Marina fula "Jastrzębie Wzgórze" za 6400 PLN. 

Edytowane przez TomekLodz1973
Opublikowano
51 minut temu, TomekLodz1973 napisał:

Oczywiście że masz rację a ja histeryzuje. Wiem o tym ale jednak powinien być jakiś porządek. O opóźnieniu powinni informować sami i przed zakupem a nie wtedy kiedy ja dopytuje. Wcześniej kupowałem rowery na pewnych zasadach to i teraz oczekuje od Decathlon tego samego. No ale epidemia wszystko powoduje. Dziś będę dzwonił jak się jasno nie określą to rezygnuje i biorę w Łodzi w Fat Bike Marina fula "Jastrzębie Wzgórze" za 6400 PLN. 

mysle ze padłeś ofiarą jakiegos fakapu na magazynie

Opublikowano

Wybrałem Decathlon bo: szybkość serwisu, dostępność części, przyjazna obsługa klienta. W tej chwili nic z wymienionego nie ma miejsca. Lepiej wybrać lokalny sklep-serwis i liczyć że nic się nie zepsuje. 

Sprawa chyba ku końcowi zmierza 

Screenshot_2020-07-08-09-04-44-666_com.google.android.gm~2.jpg
Opublikowano

Super że się ruszyło u Ciebie.

U mnie bez zmian cały czas trwa procesowanie, zaczynam się denerwować, coś czuję że będą nici z sobotniej wycieczki. Z tego co zdążyłem prześledzić 1 złożyłeś zamówienie, miałeś mieć 8 lipca, teoretycznie 2 dni opóźnienia, to jeszcze nie tragedia, trzymam kciuki by szybko dotarło, bez żadnych już wpadek.

Opublikowano

az tez rzuciłem, kolego pół internetu czyta jaka to tragedia się stała. Skoro złozyłeś zamówienie 1 lipca to minęło zawrotne 5 dni roboczych i to pod warunkiem że policzymy też dzień składania zamówienia

Opublikowano

Takie mamy czasy, że ludzie się przyzwyczaili do tego, że jak coś zamówisz z rana to na drugi dzień kurier jest u ciebie. Co poradzisz.

Opublikowano

A dlaczego mam nie oczekiwać szybkiej wysyłki, szybkiego odbioru. Pisałem nie raz że histeryzuję, że tragedii nie ma. Ale skoro kiedyś było tak to czemu teraz mam się godzić na inne warunki. Dodatkowo firma musi informować przed dokonaniem zakupu o problemach a nie po jak już ma nasze pieniądze. To jest chyba normalne nie ? Np. Xblitz na Allegro, oficjalny sklep. Dosłownie czekasz kilkanaście godzin i towar masz w paczkomacie. Nie raz korzystałem i również w czasie epidemii. Wybieram sprzedawcę na podstawie korzyści dla mnie a nie współczucia czy zrozumienia problemów sprzedającego. Ja przekazuje pieniądze natychmiast więc oczekuje że druga strona też tak się zachowa i nie będę marnował swojego czasu. 

Opublikowano

bo masz podany na stronie czas realizacji 2-5 dni roboczych. To tylko magazyn, ktoś mógł równie dobrze rozwalić karton z rowerem, źle go spakować czy cokolwiek.

A co mają powiedzieć na takich klientów jak ja np - w zeszłym miesiącu zamówiłem dwa xc500 zamiast jednego bo okazało się że kurierowi nie mozna płacic kartą kredytową decathlonu. Rower sobie jezdził kurierem po kraju na koszt decathlonu bo mi sie po..bało to znaczy nie doczytałem.

Opublikowano

Właśnie dostałem SMS i e-mail z kodem odbioru. Rower czeka w sklepie. Panikarz usatysfakcjonowany 🏁

• Lubię to! 1
Opublikowano

Czyli co , dotrzymali terminu który był założony od początku.

Teraz czekamy na informację, co i jak dalej, plus porównanie do poprzedniego modelu.

Opublikowano (edytowane)

2 x tak 

Sorry, kupiłem jednak tv 65 cali. Była promocja w Decathlon. Iiihhhaaa jest i on 🏁 On nie jest czerwony a pomarańczowo różowy. O k ...

IMG_20200708_151026.jpg

IMG_20200708_151511.jpg

IMG_20200708_153128.jpg Edytowane przez TomekLodz1973
  • Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, TomekLodz1973 napisał:

On nie jest czerwony a pomarańczowo różowy. O k ...

Czy starsze malowanie jest ok :) Ciekawi mnie manetka blokady amorków, bo obecna czasami doprowadza mnie do lekkiego zdenerwowania to mało powiedziane.

Edytowane przez Bronek5
Opublikowano

Dopiero do domu dojechałem. Manetka jest inna, czarna i jak by szersza. Cała kolorystyka jest lepsza bo amortyzator i damper są czarne mimo nalepek. Tylko ta rama, cukierkowa. Kto wiedział że to tak wygląda. 

Opublikowano

Kolego jak to czytam to nie mogę uwierzyć co się dzieje. Normalnie telenowela brazylijska, ciągła zmiana fabuły budująca napięcie. Ale teraz masz już swój wymarzony rower. Więc czas na konkrety czym różni się od poprzedniego i jak jeździ. Na kolor też nie masz co narzekać różowy będzie widoczny z daleka. 

A teraz na poważnie panowie chce wymienić blokadę amortyzatorów na cos czym się nie obraca a wciska. Zmieniał ktoś z was tą blokadę albo wie co będzie pasować. Wiem że scott ma 3 poziomów blokadę skoku ale nie wiem czy będzie pasować.

Opublikowano

Manetka blokady zawieszenia jest długa teraz i chwyt jest krótki, nie symetryczny z drugą stroną. W wahaczu tylnym jest więcej miejsca na grubą oponę. Udało się założyć zacisk do tyłu M6000 i tarcze 180. Trochę spiłowałem korpus zacisku w koło śruby. Źle wyglądało jak przód 203 a tył zwykła 160. Teraz jest git. Jutro zielone pedały i w drogę. Zielone bo są na wahaczu zielono żółte wstawki. Dobrze że teraz Amo i damper są czarne. Tylko te cieniutkie oponki 2.1 takie śmieszne. 

IMG_20200708_234059.jpg IMG_20200708_233831.jpg IMG_20200708_233921.jpg IMG_20200708_233906.jpg IMG_20200708_233940.jpg IMG_20200708_233956.jpg IMG_20200708_234018.jpg
Opublikowano

Super się prezentuje, choć ten kolor taki trochę wydaje się zbyt jasny, mógłby być ciemniejszy, przynajmniej na zdjęciach.

Myślałem że zaliczysz szlak z oryginalnym osprzętem i napiszesz jak się sprawują hample, bo chyba tam zaszła zmiana porównując do poprzedniego modelu. Będę musiał sam sprawdzić.

Oponki może i cienkie, ale po jeździe wyjdzie wszystko, czuję że też długo u Ciebie nie pozostaną.

U mnie pierwsza modyfikacją będzie zakup sztycy, tylko muszę się upewnić że nie będzie żadnego konfliktu.

https://pl.aliexpress.com/item/32976026762.html

Rowerowa Szajba
Opublikowano
43 minuty temu, worms14 napisał:

U mnie pierwsza modyfikacją będzie zakup sztycy, tylko muszę się upewnić że nie będzie żadnego konfliktu.

https://pl.aliexpress.com/item/32976026762.html

Co do sztycy bo sam myślałem żeby zmienić taka aluminiową chodź nie dawno kupiona na taka karbonową z Ali Express. Tylko mam obawy co do tego czy tam kupując sztyca poprostu nie pęknie. Mam nietypowy wymiar bo 30,4 mm nie wchodzi w grę redukcja bo już to testowałem obracało mi się podczas zachaczenia nogą. 

Opublikowano

Kolor faktycznie ... ale nie ma wyboru, jest podobny AM ale błękitny. Tak często zmieniam rower a nawet kupuję te same, porąbany jestem, że mam zestaw hamulców który wiem że mnie zatrzyma i od razu przekładam. Wcześniej były Tektro, w tym roku dali Levele i wygląda to dużo lepiej ale nie przekonam się.Z rurą podsiodłową ja nie kombinuje bo przy mojej wadze, 125 kilo, luzy gwarantowane będą. Bardzo ważne info to jest więcej miejsca niż wcześniej w tylnym kole w stronę suportu. Wcześniej ledwo 2.2 weszło a i tak pilnik poszedł w ruch. Ogólnie wszystko wygląda super lepiej. Gdyby ktoś miał wybór między starym a nowym, mimo kilku stówek więcej to nie ma co się zastanawiać. Kolor rzecz gustu.

Opublikowano

Napisz jak te oryginalne opony trzymają, bo coś czuję że będzie tez trzeba zmienić. Dobrze że można wrzucić coś większego, pytanie ile da radę wejść bez problemu.

U mnie cisza nic się nie zmienia, choć z infolinii wiem że rower został wysłany we wtorek 7 lipca, dowiedziałem się że status procesowanie zmieni się gdy dotrze do naszego magazynu.

Siedzę jak na szpilkach, czuję się jak dziecko, dawno się tak na coś nie cieszyłem, nigdy nie sadziłem że po tak długiej przerwie wrócę jeszcze do tego sportu.
Najlepsze że w głowie siedzi cały czas zapał sprzed 5 lat, coś czuję że przyjdzie szybkie rozczarowanie i ten sezon będzie mocnym zawodem, wcześniej człowiek jeździł cały rok. żebym tylko się nie spalił.

Opublikowano

Spokojnie, dobrze będzie. Ja panikowałem i okazało się nie potrzebnie, rower jest. Każdy dostanie swoje zamówienie. Teraz łatwiej mi to mówić ale jednak rower odebrałem w oczekiwanym terminie. Opony przód to na sto procent wejdzie 2.4 z dużym klockiem a tył 2.3 a może jak przód. Jest poprawa z tyłem, zmienili ten wahacz. 

Opublikowano

O to już całkiem spoko, można poszaleć z oponami.
O cho chodzi z poprawą na tyle wahacza, może to jakoś praktycznie wytłumaczyć.

U mnie nie będzie tak różowo, raczej nie otrzymam sprzętu w sobotę, dowiedziałem się że z fabryki sprzęt idzie 4 dni, wysyłka była we wtorek, wiec 99% szans że nie dojdzie, no chyba że jakiś cud.

Właśnie doszły buty Shimano M-089, Kask Alpina, jeszcze brakuje pedałów SPD i pompki do amora, ale to zamierzam spróbować wyrwać przy odbiorze XC100S ze sklepu gratis.