BIIR Opublikowano 10 Marca 2018 Opublikowano 10 Marca 2018 do mnie jakos tribun nie przemawia. z tego zestwienia co podajesz w moje gusta najbardziej trafia fuji ale to tylko moje skromne zdanie. ps ja bym rozważył w tej półce cenowej jeszcze zakup roweru uzywanego.
konop90 Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 Jeśli to ma być nowy rower to w tej półce cenowej ciężko będzie znaleźć coś lepszego niż triban 540. Istnieje jeszcze szansa, że znajdziesz coś z modeli z tamtego roku jak poszukasz dobrze.Z nowych rowerów większość w cenie do 4 tyś będzie na tiagrze. Jeszcze mógłbyś zerknąć na rower Rose bike ale nie ma gdzie ich przymierzyć więc może to być problem.Jeśli chcesz dokładać do droższego tribana to wtedy już rozjerzalbym się za czymś innym i celowalbym w pełny karbon plus 105. W przypadku używanych rowerów masz już większe pole manewru i możesz wyrwać nawet coś na ramie karbonowej w cenie 540 ale tu już trzeba by rower obejrzeć czy nie ma żadnych wad. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Grzeszaldo Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 Wlasnie w podobnej cenie do Tribana sa te Fuji i Focus tylko jakie sa plusy wzgledem Tribana tych rowerow?? tak jak mowisz do 4k sa ale na tiagrze a tu 105 to jednak roznica , patrzalem na Rose swietne rowerki jednak z przesylka wychodzi prawie 5 k .... jest toche na allegro fajnych używek jednak jakie one maja historie ?? tylko pewnie one wiedza... jeszcze mam takie pytanie, jeżdżąc pierwszy raz kolarka po sklepie w czasie skrętu zachaczalem butem o opone , jaka tego moze być przyczyna ??? ktos wie ??
WojtekWojtek Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 Greszaldo - szosa musi się podobać. Dla ogromnej większości użytkowników marka i wygląd wizualny ma b. duże znaczenie i sprawiają, że często kupuje się rower z gorszym osprzętem i w dodatku droższy zamiast tańszego, lepiej wyposażonego. Jeżeli nie przeszkadza ci marka Triban i masz gdzieś wygląd - bierz rower z Decathlonu, bo taniej w takim przypadku ciężko będzie znaleźć nowe rowery. Decathlon ma dobre rowery szosowe w świetnych cenach, ale brakuje im czegoś (tylko tym czymś nie każdy musi być zainteresowany). Popatrz jeszcze może na ofertę Rometa.
konop90 Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 Rozumiem, ze rowery podane przez ciebie nie przekraczają 4tys. Bo Fuji kosztuje 3900 plus minus, focus zaś z tamtego roku na przecenach 3700 plus minus. Jak możesz dołożyć to brałbym Fuji ze względu na pełną grupę 105 razem z hamulcami. Jedyne co to musisz się przymierzyć żeby sprawdzić czy ta geometria ci odpowiada. Spróbuj jeszcze poszukać rowerów powystawowych bądź w sklepach ostatnie sztuki z poprzednich lat. Kolega kupił tak szosę w 2017 z 2015 roku ze zniżką 40% bo chcieli jej się pozbyć ze sklepu.
Grzeszaldo Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 Fuji Roubaix 1.3 LTD 105 moge miec za 3450 to jest wersja limitowana nie ma korby od 105 i slabsze kola sa ale mimo to wydaje sie byc dobra opcja dla Tribana , zgadza sie sa rowery w promocjach ale takie rozmiary ktore sa malo chodliwe tzn albo dla krasnali albo dla wielkoludów ja potrzebuje roz. 56
GBike Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 3 godziny temu, Grzeszaldo napisał: jeszcze mam takie pytanie, jeżdżąc pierwszy raz kolarka po sklepie w czasie skrętu zachaczalem butem o opone , jaka tego moze być przyczyna ??? Jeśli nie masz przesadnie długiej stopy i zachaczasz butem o przednie koło nie mniej nie więcej przyczyną jest za mała rama.
GBike Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 15 godzin temu, Grzeszaldo napisał: nikt mi tu nie doradzi ??? https://www.expertbike.pl/kross-vento-40-2015-p-941.html
Grzeszaldo Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 3 godziny temu, GBike napisał: Jeśli nie masz przesadnie długiej stopy i zachaczasz butem o przednie koło nie mniej nie więcej przyczyną jest za mała rama. rozmiar stopy mam 45 , jezdzilem rowerem Ultra 900AF w rozmiarze L , kurde to za mala rama jest ?? to jaka dla mnie bedzie dobra ?? mam 183wz , ok 85 noga ......
suchy Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 (edytowane) Dnia 4.03.2018 o 16:34, Grzeszaldo napisał: może ktoś mi doradzić jeszcze coś innego wartego uwagi ?? Szczerze to w tym przedziale cenowym będziesz miał w 90% do wyboru tak jak napisał kolega: 8 godzin temu, konop90 napisał: Z nowych rowerów większość w cenie do 4 tyś będzie na tiagrze Jeżeli pozostaniesz w tym pułapie to bardziej zwracałbym uwagę na rower który najbardziej tobie podoba się. Moim zdanie ciekawszą propozycją od krossa vento jest: https://www.romet.pl/Rower,HURAGAN_4,10,733,734,14824,2018.html z uwagi na full karbon widelec. Edytowane 11 Marca 2018 przez suchy
Grzeszaldo Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 40 minut temu, suchy napisał: Szczerze to w tym przedziale cenowym będziesz miał w 90% do wyboru tak jak napisał kolega: Jeżeli pozostaniesz w tym pułapie to bardziej zwracałbym uwagę na rower który najbardziej tobie podoba się. Moim zdanie ciekawszą propozycją od krossa vento jest: https://www.romet.pl/Rower,HURAGAN_4,10,733,734,14824,2018.html z uwagi na full karbon widelec. Romet chyba ma za bardzo wyscigowa geometrie jak na pierwsza szose
WojtekWojtek Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 5 godzin temu, GBike napisał: https://www.expertbike.pl/kross-vento-40-2015-p-941.html No, za 3400 zł można spokojnie dostać Kross Vento 4.0 z 2018 roku - nie trzeba szukać w starych modelach z 2015. Bierz te Fuji, jeżeli ci pasuje. Ładny jest, w dobrej cenie - też mierzyłem, ale dla mnie rozmiar 56 był trochę za duży (mam 180cm), a mniejsze były już tego roku w innych cenach. Te Fuji było robione właściwie przez Performance Bikes na ramie Fuji - stąd w nazwie limited edition.
Grzeszaldo Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 kurde panowie tylko jest problem z rozmiarem ramy poniewaz jak jezdzilem rowerem na ramie 56 to obcieralem butem w czasie skretu o przednie kolo , rower rozmiar L w Deca Ultra 900AF
de Villars Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 Ale w szosie tak się zdarza i niekoniecznie świadczy to o za małej ramie. W moim rowerze to też się zdarza, przy mocno obróconym kole i pedale w poziomie. Ale nie sprawiło mi to nigdy żadnego kłopotu w trakcie jazdy. Myślę, że człowiek instynktownie prawidłowo ustawia pedały w trakcie skrętu rowerem.
WojtekWojtek Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 Przymierz Fuji i zobacz po wpięciu w pedały czy trzesz.
Grzeszaldo Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 18 minut temu, de Villars napisał: Ale w szosie tak się zdarza i niekoniecznie świadczy to o za małej ramie. W moim rowerze to też się zdarza, przy mocno obróconym kole i pedale w poziomie. Ale nie sprawiło mi to nigdy żadnego kłopotu w trakcie jazdy. Myślę, że człowiek instynktownie prawidłowo ustawia pedały w trakcie skrętu rowerem. wiec nie martwic sie tym ?? 17 minut temu, WojtekWojtek napisał: Przymierz Fuji i zobacz po wpięciu w pedały czy trzesz. niestety nie mam gdzie go przymierzyć ...
WojtekWojtek Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 1 minutę temu, Grzeszaldo napisał: niestety nie mam gdzie go przymierzyć ... To ryzykuj, albo kup rower, który możesz przymierzyć.
konop90 Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 Jeśli się nie mylę to kupując przez internet masz możliwość zwrotu towaru w ciągu 2 tygodni bez podania przyczyny, jedyne co tracisz to koszt wysyłki. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
de Villars Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 3 godziny temu, Grzeszaldo napisał: wiec nie martwic sie tym ?? Ja się nie martwię, długo zresztą jeździłem i wcale o tym nie wiedziałem - wyszło przypadkiem jak stałem na światłach i koło się obróciło. Tak na chłopski rozum - to fakt zahaczania o koło nie powinien wynikać z niedopasowania ramy do wzrostu (bo wysoki będzie tak samo zahaczał jak niski), tylko raczej z długości ramion korby albo ustawienia bloków. Gdzieś spotkałem się z opinią, że zjawisko zahaczania w szosie jest powszechne i należy przejść nad tym do porządku dziennego. Ale i tak wybór należy do Ciebie możesz jeszcze tu poczytać: https://szosa.org/topic/739-uderzanie-czubkiem-buta-o-przednie-kolo/
Grzeszaldo Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 powiem wam Panowie ze mam co raz wiekszy metlki w glowie .... patrze tak teraz na używane rowery i w tej cenie mozna juz fajne rowerki znalesc np. : http://allegro.pl/show_item.php?item=7229603258&msg=Twój+e-mail+został+wysłany.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62 http://allegro.pl/super-szosa-rose-pro-sl-105-pro-sl-2000-7-9kg-i7223209477.html#thumb/5 co o nich sadzicie ?? a moze to sa czlonkowie tego forum ??
de Villars Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 Zaintrygowało mnie z tym zahaczaniem butem o koło. Ostatnio zmieniłem widelec, i przed chwilą sprawdziłem jak to teraz wygląda. I okazuje się, że teraz nie zahaczam. Ale słowo daję, coś takiego zdarzyło mi się kiedyś przy starym widelcu. A nie wygląda żeby ten nowy miał diametralnie inny kształt. Dziwne...
Antyszprycha Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 rzuć okiem na factory outlet od Canyona bo możesz w tej cenie wyhaczyć nowy rower u nich po zwrocie od klienta na przykład.. https://www.canyon.com/pl/factory-outlet/category.html#category=road-bikes&sort=price&order=1
WojtekWojtek Opublikowano 12 Marca 2018 Opublikowano 12 Marca 2018 5 godzin temu, Antyszprycha napisał: rzuć okiem na factory outlet od Canyona bo możesz w tej cenie wyhaczyć nowy rower u nich po zwrocie od klienta na przykład.. https://www.canyon.com/pl/factory-outlet/category.html#category=road-bikes&sort=price&order=1 Factory Outlet obserwuję od dłuższego czasu i - albo bardzo duże, albo bardzo małe, albo dla kobiet. Prędzej jakaś oficjalna promocja będzie - w zeszłym roku jakoś tak była na rozpoczęcie sezonu. Krotka, ale była.
Grzeszaldo Opublikowano 12 Marca 2018 Opublikowano 12 Marca 2018 6 godzin temu, WojtekWojtek napisał: Factory Outlet obserwuję od dłuższego czasu i - albo bardzo duże, albo bardzo małe, albo dla kobiet. Prędzej jakaś oficjalna promocja będzie - w zeszłym roku jakoś tak była na rozpoczęcie sezonu. Krotka, ale była. dokladnie rowniez sledze na bieżąco i nic nie ma, a jaka byla w zeszlym roku promocja tzn ile % i mniej wiecej kiedy ?? a poza tym ladnie polecieli sobie w kulki z tym ze Endurance AL 6.0 w tamtym roku byl na 105 a w tym jest na Tiagrze w takiej samej cenie jak w tamtym roku 105....
Rekomendowane odpowiedzi