Skocz do zawartości

Garmin EDGE 530 / 830 / 1030plus

eathan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 4.01.2020 o 08:59, JaW napisał:

Pytanko do posiadaczy 830-tki. Czy zdarzają się zawieszenia sprzetu? Podczas wczorajszej jazdy Garmin przestał reagować, po długim przytrzymaniu przycisku Power zrobił restart i było OK. Soft 5.10, najnowszy. 

Macie takie przypadki? 

Mam Garmina 830 od kilku dni. Zawiesił się dwa razy. Dzień po dniu. Oprogramowanie 6.0. Czy komuś na obecnym sofcie jeszcze zawiesza się urządzenie?

Opublikowano
Mam Garmina 830 od kilku dni. Zawiesił się dwa razy. Dzień po dniu. Oprogramowanie 6.0. Czy komuś na obecnym sofcie jeszcze zawiesza się urządzenie?

Tez mam 830 i raz się zawiesił podczas treningu. Natomiast czujnik prędkości wiesza się non stop.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano

Jest nowa aktualizacją do wersji 6.20. Warto zainstalować.

• Lubię to! 1
Opublikowano
Jest nowa aktualizacją do wersji 6.20. Warto zainstalować.
Dzięki za info. Zrobione
Opublikowano
10 godzin temu, PiotrRockrider napisał:

Opona Hutchinson Toro 

Mnie wychodzi 2280 z poprawką na bogate klocki opony. Zrób jeszcze tak jak pisałem z automatyczną kalibracją czujnika z GPS i zobaczymy z ciekawości ile pokaże. Z drugiej strony rozmiarówka opon jednej firmy nie jest taka sama jak innej.

Ja nigdy nie miałem zwiechy, fakt czasami przymula jak mu za dużo zadam  do zrobienia. Obecnie na 6.20 wczoraj automatycznie aktualizowane.

Opublikowano
52 minuty temu, pecio napisał:

Mnie wychodzi 2280 z poprawką na bogate klocki opony. Zrób jeszcze tak jak pisałem z automatyczną kalibracją czujnika z GPS i zobaczymy z ciekawości ile pokaże. Z drugiej strony rozmiarówka opon jednej firmy nie jest taka sama jak innej.

Ja nigdy nie miałem zwiechy, fakt czasami przymula jak mu za dużo zadam  do zrobienia. Obecnie na 6.20 wczoraj automatycznie aktualizowane.

A miałem wpisane 2288 i byłeś mega zdziwiony, a wyszło Ci praktycznie to samo 

Opublikowano
13 godzin temu, Shah napisał:

Chcę kupić 830 ale jak widzę, że towar za 1500 zł się wiesza to drama...

Opublikowano
2 minuty temu, 89neo napisał:

Nie kupuj, skoro jest drama... ;) 

Opublikowano

Kup WAHOO - zobaczysz co to drama

• Lubię to! 1
Opublikowano
Kup 530.
Opublikowano
20 godzin temu, 89neo napisał:

Tzw. wieszanie może być także zależne od ilości aktywnych map na profilu. Może wystąpić "konflikt" podczas nawigacji, przy przeliczaniu trasy.  

Opublikowano
Tzw. wieszanie może być także zależne od ilości aktywnych map na profilu. Może wystąpić "konflikt" podczas nawigacji, przy przeliczaniu trasy.  
No właśnie teraz zauważyłem, że mam włączone wszystkie mapy które są zainstalowane w urządzeniu.
Opublikowano

Jak nie " dogrywałeś" swoich map tylko masz to co w oryginale to nic nie musisz wyłączać. Natomiast jak masz dodatkowe sety map to zawsze wyłączaj te z których nie kożystasz a przedstawiają ten sam wycinek globusa 😁

Opublikowano
Jak nie " dogrywałeś" swoich map tylko masz to co w oryginale to nic nie musisz wyłączać. Natomiast jak masz dodatkowe sety map to zawsze wyłączaj te z których nie kożystasz a przedstawiają ten sam wycinek globusa
Nie dogrywałem żadnych innych. To wieszanie to nie jest jakaś tragedia. Najważniejsze, że po resecie można wrócić do jazdy.
Opublikowano
W dniu 17.09.2020 o 10:32, PiotrRockrider napisał:

A miałem wpisane 2288 i byłeś mega zdziwiony, a wyszło Ci praktycznie to samo 

Nie dawało mi to spokoju i z iście aptekarską precyzją  ( przy użyciu analogowych jak i laserowych urządzeń ) dokonałem pomiarów na mojej baloniastej oponie 29x2,3 przy standardowym zalecanym ciśnieniu na przestrzeni 10 obrotów koła ( w celu zwiększenia precyzji) i wyszło dokładnie 2262 mm.  Potem próba drogowa z automatyczną kalibracją z GPS i pokazało 2270 mm. Czyli reasumując musisz mieć mniej niż ja.  A matematyczne czysto teoretyczne obliczenia na podstawie danych producenta to można sobie z tego widać wsadzić między bajki. I teraz z czystym sumieniem i zaspokojoną ciekawością idę pośmigać. 😃

Opublikowano
4 godziny temu, pecio napisał:

Nie dawało mi to spokoju i z iście aptekarską precyzją  ( przy użyciu analogowych jak i laserowych urządzeń ) dokonałem pomiarów na mojej baloniastej oponie 29x2,3 przy standardowym zalecanym ciśnieniu na przestrzeni 10 obrotów koła ( w celu zwiększenia precyzji) i wyszło dokładnie 2262 mm.  Potem próba drogowa z automatyczną kalibracją z GPS i pokazało 2270 mm. Czyli reasumując musisz mieć mniej niż ja.  A matematyczne czysto teoretyczne obliczenia na podstawie danych producenta to można sobie z tego widać wsadzić między bajki. I teraz z czystym sumieniem i zaspokojoną ciekawością idę pośmigać. 😃

Dzięki za fatygę. Widzę, że na GPS mozna polegać, margines błędu jest mały. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jaką folie lub szkło polecacie na 830 ? Lepsza folia matowa ? Czy kupować jakąś tańszą czy 3mk za 40 pln ?

Opublikowano
Jaką folie lub szkło polecacie na 830 ? Lepsza folia matowa ? Czy kupować jakąś tańszą czy 3mk za 40 pln ?
Kupiłem jedną z tańszych folii (7,90 zł). Póki co spełnia swoje zadanie.
Opublikowano
Kupiłem jedną z tańszych folii (7,90 zł). Póki co spełnia swoje zadanie.

A ja kupiłem 3mk i wyświetlacz w 830 wariował. Myślałem ze urządzenie się zepsuło i wtedy wpadłem na pomysł zdjęcia naklejonej folii. Wszystko wróciło do normy. Teraz mam folie z eazymut i działa

Opublikowano
12 godzin temu, Bart_Z napisał:

A ja kupiłem 3mk i wyświetlacz w 830 wariował. Myślałem ze urządzenie się zepsuło i wtedy wpadłem na pomysł zdjęcia naklejonej folii. Wszystko wróciło do normy. Teraz mam folie z eazymut i działa

Ehh. Wczoraj kupiłem 3mk i czekam na dostawę. Jak będzie problem to najwyzej zareklamuje. Na czym polegało to wariowanie wyświetlacza ? 

Opublikowano
Nie dawało mi to spokoju i z iście aptekarską precyzją  ( przy użyciu analogowych jak i laserowych urządzeń ) dokonałem pomiarów na mojej baloniastej oponie 29x2,3 przy standardowym zalecanym ciśnieniu na przestrzeni 10 obrotów koła ( w celu zwiększenia precyzji) i wyszło dokładnie 2262 mm.  Potem próba drogowa z automatyczną kalibracją z GPS i pokazało 2270 mm. Czyli reasumując musisz mieć mniej niż ja.  A matematyczne czysto teoretyczne obliczenia na podstawie danych producenta to można sobie z tego widać wsadzić między bajki. I teraz z czystym sumieniem i zaspokojoną ciekawością idę pośmigać.

Czy uwzględniacie w swoich pomiarach masę roweru i rowerzysty?
Aby pomiar obwodu koła był dokładny to trzeba na rowerze siedzieć wraz z całym ekwipunkiem z jakim się jeździ.
Opublikowano
Ehh. Wczoraj kupiłem 3mk i czekam na dostawę. Jak będzie problem to najwyzej zareklamuje. Na czym polegało to wariowanie wyświetlacza ? 

Zmieniało ekrany, nie działał dotyk

Opublikowano
9 godzin temu, Maddox1 napisał:

Czy uwzględniacie w swoich pomiarach masę roweru i rowerzysty?
Aby pomiar obwodu koła był dokładny to trzeba na rowerze siedzieć wraz z całym ekwipunkiem z jakim się jeździ.

Ojca będziesz uczył dzieci robić. 😁 Takie rzeczy są tak oczywiste ,że nawet o nich nie wspominam. Jak apteka to apteka. Nawet mam kilka wersji pomiarów w zależności od ciśnienia w oponie.

• Lubię to! 1
Opublikowano

To nie rocket science, tylko jakieś tam statystyki. 

Opublikowano
W dniu 9.06.2020 o 20:11, Jimmy napisał:

Jeśli masz wifi na kanale wyższym niż 12 to moze nie widzieć.... Widzi jakąkolwiek sieć np od sąsiada albo "somsiada" czy nie widzi żadnego Wi-Fi?

No i podstawowe pytanie... W liczniku masz włączone Wi-Fi?

Witam serdecznie.

Nie ukrywam, że trafiłem do Was poszukując rozwiązania tego właśnie problemu... Może ktoś / coś podpowie...

Zrobiłem upgrade z 820 do 830 i zonk. 830 w moim mieszkaniu nie widzi żadnych sieci wi-fi, jak jestem z dala od domu, to wi-fi znajduje i się z nimi łączy.

820 nie ma tego problemu - normalnie w domku widzi wi-fi i łączy się bez zastrzeżeń... Support garmina pierwsze słyszy o takim problemie...

Z góry dziękuję za podpowiedzi...