pecio Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Dziś oficjalnie wyszła stabilna wersja 6.0. Wszystkie zgłaszane błędy poprawione , ładnie się samo zaktualizowało po osiągnięciu sieci Wi-Fi . Zanim wtoczyłem się do domu już było aktualizacji i przesłaniu jazdy. Super !!!!
Łza Włóczynutka Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Dziś oficjalnie serwisy garmina leżą i nawet nie kwiczą. Garmin zhackowany ponownie?
eathan Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2020 1 minutę temu, Łza Włóczynutka napisał: Dziś oficjalnie serwisy garmina leżą i nawet nie kwiczą. Garmin zhackowany ponownie? E nic nie leży => https://connect.garmin.com/status/
Łza Włóczynutka Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Opublikowano 24 Sierpnia 2020 o, teraz wstało. Parę godzin był ten sam komuniakat co ostatnio
Andrew1985 Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Cześć , mam pytanie , bo po aktualizacji musiałem licznik od początku ustawić a wcześniej tego nie musiałem robić i teraz nie wiem gdzie mogę włączyć dźwięk przy uruchamianiu startu gdy rozpoczynam jazdę. Przed aktualizacja dawał dziwiek na start i stop teraz daje tylko dźwięk na autopauza która ustawiłem a jak latam po tych ustawieniach to wydaje mi się , ze wszystko mam włączone.
bahamut24 Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Wejdz w SYSTEM i odszukaj DŹWIĘKI. Jak masz suwak na zielono to wyłącz i włącz DŹWIĘKI. Mi pomogło 🙂
pecio Opublikowano 6 Września 2020 Opublikowano 6 Września 2020 Zauważyłem ,że na sofcie 6.0 w 830 zaczyna fiksować nawigacja. Problem objawia się przy kursach z Komoota , niby obliczy trasę ale nie prowadzi . Również przy nawigacji po wyznaczeniu punktu na mapie z ekranu cisza . Potworne zamulenie a czasami zawieszka i brak wyznaczenia. Bawił się ktoś i zauważa mniej więcej to samo ?
dfq Opublikowano 6 Września 2020 Opublikowano 6 Września 2020 (edytowane) U mnie wszystko Ok. I wyznaczanie punktu na mapie działa i trasa utworzona w Komocie też na e830 działa. Przed chwilą sprawdzalem. W trakcie jakiś update GPS mi się zrobił (GPS 4.50) Edytowane 6 Września 2020 przez dfq
pecio Opublikowano 6 Września 2020 Opublikowano 6 Września 2020 Oooo! To muszę też zaktualizować i zobaczę.
zaako Opublikowano 7 Września 2020 Opublikowano 7 Września 2020 Mam dziwny problem z edge 830. Mianowicie licznik kupiony nowy w lipcu. Podczas jazdy górskiej zmieniają się same ekrany. Próbowałem przy zablokowanym ekranie i dalej to samo. Podejrzewam że wstrząsy tak na niego działają. Na szosie jest ok. Ostatnio na maratonie wariował z tymi ekranami. Spotkaliście się z podobnym problemem?Na ekranie założona folia ochronna, dotyk działa powiedzmy dobrze, bo jak mam mokre lekko ręce to jest problem z obsługą.
eathan Opublikowano 8 Września 2020 Autor Opublikowano 8 Września 2020 @zaako sprawdź ustawienia profilu na MTB. Tam jest opcja, którą automatycznie przewija ekrany. Może masz to włączone dla profilu MTB a wyłączone w profilu szosy.
pecio Opublikowano 8 Września 2020 Opublikowano 8 Września 2020 (edytowane) Wchodzisz w menu i tam masz profil aktywności wybierasz ten od MTB potem funkcje automatyczne i na końcu masz auto przewijanie i po prostu to wyłącz. Od tej chwili ekrany się nie będą zmieniać. Z drugiej strony w celach poznawczych proponuję się pobawić urządzeniem aby poznać w pełni jego potencjał i na przyszłość ograniczyć różnego rodzaju bezzasadne podejrzenia. Edytowane 8 Września 2020 przez pecio 1
zaako Opublikowano 8 Września 2020 Opublikowano 8 Września 2020 Panowie, oczywiście że przewijanie ekranów jest wyłączone, w innym wypadku bym nie pytał w temacie. Garmin wariuje na nierównościach.
dfq Opublikowano 8 Września 2020 Opublikowano 8 Września 2020 No to nie jest normalne. Może zrób reset urządzenia
Karol_Bogusz Opublikowano 8 Września 2020 Opublikowano 8 Września 2020 Mam dziwny problem z edge 830. Mianowicie licznik kupiony nowy w lipcu. Podczas jazdy górskiej zmieniają się same ekrany. Próbowałem przy zablokowanym ekranie i dalej to samo. Podejrzewam że wstrząsy tak na niego działają. Na szosie jest ok. Ostatnio na maratonie wariował z tymi ekranami. Spotkaliście się z podobnym problemem?Na ekranie założona folia ochronna, dotyk działa powiedzmy dobrze, bo jak mam mokre lekko ręce to jest problem z obsługą. Zobacz czy pod folijką nie ma jakiś paprochów. Jak jest ich kilka to może to właśnie powodować te przełączanie.Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Bogen Opublikowano 8 Września 2020 Opublikowano 8 Września 2020 W dniu 7.08.2019 o 10:10, skrzypol napisał: Cały czas testuje w miarę możliwości moją 530 i mam uwagi/pytania: 1. Zauważyłem że jak sparuje Garmina z telefonem po bluetooth to po jakimś czasie około 30-60 minutach następuje rozłączenie - nie wiem co może być tego przyczyną? 2. Przy dłużej jeździe po około 2h otrzymuje komunikat na garminie, że Virtual partner został zakończony - gdzie tą opcję wyłączyć, nie potrzebuje virtualnego partnera bo jeżdżę tak jak lubię bez ścigania się z widmem ? 3. Używacie automatycznego podświetlania ja póki co tak, ale czy jak to wyłączę to faktycznie bateria wytrzyma dużo więcej? Testowaliście to w praktyce? a tak poza tym urządzenie działa bardzo dobrze, prowadzi po śladzie aż miło Hej. Czy ktoś wie jak wyłączyć virtualnego partnera ? W dniu 30.06.2020 o 16:10, cichy300 napisał: Panowie przy nawigacji po lesie garmin pokazuje 2sciezki. Ciemno rozowa to ta wlasciwa i jasno rozowa ktora nie wiadomo gdzie prowadzi. Przez nia mapa jest nieczytelna. Co zrobić zeby ja wylaczyc? Przy kursie zaznaczam zeby garmin NIE nawigowal do poczatku a mimo wszystko dalej jest ta jasno rozowa. Mam wrazenie ze Garmin probuje mnie prowadzic sciezkami ktore on widzi i pozniej takie sa efekty Hej. znalazłeś rozwiązanie ?
pecio Opublikowano 8 Września 2020 Opublikowano 8 Września 2020 5 godzin temu, zaako napisał: Panowie, oczywiście że przewijanie ekranów jest wyłączone, w innym wypadku bym nie pytał w temacie. Garmin wariuje na nierównościach. Jaki masz numer firmware i jaką folię na ekran nalepioną. Jeżeli reset nie pomoże i zakładając ,że masz najnowszy soft 6.0 to pisz do Garmina bezpośrednio z problemem. Może być tak ,że każą zapakować i odesłać i dostaniesz nówkę. A ekran virtual partnera wyłączysz tam gdzie masz ustawianie wyświetlania ekranów i definiujesz co chcesz aby się wyświetlało.
Bogen Opublikowano 8 Września 2020 Opublikowano 8 Września 2020 2 godziny temu, pecio napisał: A ekran virtual partnera wyłączysz tam gdzie masz ustawianie wyświetlania ekranów i definiujesz co chcesz aby się wyświetlało. Nie mam na ekranie danych dotyczących VP. Za cholerę nie wiem gdzie to wyłączyć.
zaako Opublikowano 8 Września 2020 Opublikowano 8 Września 2020 2 godziny temu, pecio napisał: Jaki masz numer firmware i jaką folię na ekran nalepioną. Jeżeli reset nie pomoże i zakładając ,że masz najnowszy soft 6.0 to pisz do Garmina bezpośrednio z problemem. Może być tak ,że każą zapakować i odesłać i dostaniesz nówkę. A ekran virtual partnera wyłączysz tam gdzie masz ustawianie wyświetlania ekranów i definiujesz co chcesz aby się wyświetlało. Folia dedykowana. Zobaczę po resecie. Soft 6.0. Wcześniej było to samo.
pecio Opublikowano 8 Września 2020 Opublikowano 8 Września 2020 Godzinę temu, zaako napisał: Folia dedykowana. Zobaczę po resecie. Soft 6.0. Wcześniej było to samo. To nie baw się tylko pisz do Garmin Polska z problemem i oni powiedzą co dalej. Prawdopodobnie dostaniesz nówkę. Może coś w środku uwalone.
zaako Opublikowano 8 Września 2020 Opublikowano 8 Września 2020 Godzinę temu, pecio napisał: To nie baw się tylko pisz do Garmin Polska z problemem i oni powiedzą co dalej. Prawdopodobnie dostaniesz nówkę. Może coś w środku uwalone. Ok. Napisałem. Ściągnąłem jeszcze folie.
Bart_Z Opublikowano 9 Września 2020 Opublikowano 9 Września 2020 Witam. Mam problem z GE830. Posiadam czujnik prędkości garmin GEN3 bscm, który często się odłącza od urządzenia. Konieczne jest kolejne parowanie i ustawianie wielkości koła. W GC pokazuje brak możliwości synchronizacji czujnika prędkości. Może ktoś tak tez miał i wie co zrobić ? Dodam, ze mam czujnik kadencji garmina i ten działa prawidłowo Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
pecio Opublikowano 9 Września 2020 Opublikowano 9 Września 2020 (edytowane) Usuń ten czujnik i potem w czujnikach daj wykrywanie nowego , zakręć kołem aby go wzbudzić i sam się doda ponownie. Potem dodaj obwód koła ręcznie lub możesz zostawić i sam sobie skalibruje obwód na podstawie GPS i pierwszej przejazdu. Jeżeli to nie pomoże to będziemy szukać dalej. Edytowane 9 Września 2020 przez pecio 1
Bart_Z Opublikowano 9 Września 2020 Opublikowano 9 Września 2020 Usuń ten czujnik i potem w czujnikach daj wykrywanie nowego , zakręć kołem aby go wzbudzić i sam się doda ponownie. Potem dodaj obwód koła ręcznie lub możesz zostawić i sam sobie skalibruje obwód na podstawie GPS i pierwszej przejazdu. Jeżeli to nie pomoże to będziemy szukać dalej.Dziekuje. Zrobię dzisiaj. Jeszcze może głupie pytanie - czy czujnik ma być na przednim czy tylnim kole ? Może to jest przyczyną ? Mam założony z przodu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Bogen Opublikowano 9 Września 2020 Opublikowano 9 Września 2020 Hej. W trybie komputera ( nie nie Navi) co jakiś czas uruchamia mi się mapa. Jak to wyłączyć ? -------------- Podczas navi. Jak wyłączyć virtual Partner?
Rekomendowane odpowiedzi