zaako Opublikowano 30 Października 2020 Opublikowano 30 Października 2020 1 godzinę temu, Łukasz_P napisał: Nie wiem czy to najprostszy sposób, ale zapisujesz z kursu w Strava .GXP i wgrywasz go przez Garmin Connect. Ok. Ale jak ze stravy zapisać ten kurs do gpx?a później wysłać do GC
bahamut24 Opublikowano 30 Października 2020 Opublikowano 30 Października 2020 Chyba tylko przez strone stravy można
nctrns Opublikowano 30 Października 2020 Opublikowano 30 Października 2020 Nawet jeśli nie masz premium, a masz zapisane albo zagwiazdkowane jakieś trasy, to powinny się automatycznie synchronizować z garminem.
zaako Opublikowano 30 Października 2020 Opublikowano 30 Października 2020 Godzinę temu, nctrns napisał: Nawet jeśli nie masz premium, a masz zapisane albo zagwiazdkowane jakieś trasy, to powinny się automatycznie synchronizować z garminem. Podpowiedz proszę jak to zagwiazdkować?Czy w aplikacji stravy, czy na stronie? W GC włączoną mam opcje przesyłania kursów ze stravy.
Łza Włóczynutka Opublikowano 31 Października 2020 Opublikowano 31 Października 2020 https://support.strava.com/hc/en-us/articles/115000919304?mobile_site=true
zaako Opublikowano 31 Października 2020 Opublikowano 31 Października 2020 (edytowane) W aplikacji strava/profile/Routes nic się nie wyświetla żeby móc oznaczyć gwiazdką, w tym cały problem. Edytowane 31 Października 2020 przez zaako
Łza Włóczynutka Opublikowano 1 Listopada 2020 Opublikowano 1 Listopada 2020 Strava chce ode mnie pieniądze, jak chcę się wklikać do strava routes. A że im nie dam, to nie wiem. XD
maniol Opublikowano 2 Listopada 2020 Opublikowano 2 Listopada 2020 W aplikacji strava/profile/Routes nic się nie wyświetla żeby móc oznaczyć gwiazdką, w tym cały problem. Jak wejdziesz przez stronę na strave i w trening, to na mapce masz guzik "create route"Klikasz w to.Później w "Save to my route" i już.W darmowej wersji możesz tylko zapisywać trasy.Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
Łza Włóczynutka Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 Dzisiaj wspaniały sprzęt prawie za 2 koła zaliczył zwiechę podczas ładowania. musiałem zrobić hard reset. Nie da się napisać oprogramowania tak, żeby potrafiło przeprowadzić urządzenie przez niezwykle skomplikowany proces naładowania akumulatorka? 😹😹
eathan Opublikowano 5 Listopada 2020 Autor Opublikowano 5 Listopada 2020 @Łza Włóczynutka dziwie się, że tak się męczysz. Sprzedaj to w diabły i kup coś co działa...
Karol_Bogusz Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 Dzisiaj wspaniały sprzęt prawie za 2 koła zaliczył zwiechę podczas ładowania. musiałem zrobić hard reset. Nie da się napisać oprogramowania tak, żeby potrafiło przeprowadzić urządzenie przez niezwykle skomplikowany proces naładowania akumulatorka? “Garmin” mówi: Nie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
pecio Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 3 godziny temu, Łza Włóczynutka napisał: Dzisiaj wspaniały sprzęt prawie za 2 koła zaliczył zwiechę podczas ładowania. musiałem zrobić hard reset. Nie da się napisać oprogramowania tak, żeby potrafiło przeprowadzić urządzenie przez niezwykle skomplikowany proces naładowania akumulatorka? 😹😹 Ja bym dziada wyrzucił przez okno. Tylko podaj adres i o której będziesz nim ciskał.
zaako Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 W dniu 2.11.2020 o 15:58, maniol napisał: Jak wejdziesz przez stronę na strave i w trening, to na mapce masz guzik "create route" Klikasz w to. Później w "Save to my route" i już. W darmowej wersji możesz tylko zapisywać trasy. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Dziękuję
von.effective Opublikowano 10 Listopada 2020 Opublikowano 10 Listopada 2020 Pytanie do użytkowników Edge'a. Na standardowym podglądzie mapy szczegółowość jest normalna (widać dokładnie skrzyżowania, ronda). Podczas nawigacji wyświetlają się komunikatów nawigacji przed zakrętami/skrzyżowaniami i wyskakuje okienko z mapą i odległością do skrzyżowania. Problem w tym, że podgląd mapy w tych komunikatach nie jest tak szczegółowy, jak w normalnym podglądzie, tzn. upraszcza siatkę dróg i np. na rondzie, które normalnie jest wyświetlane w standardowym przeglądaniu mapy (rys. po lewej) - w komunikacie jest widoczne jako zwykłe skrzyżowanie (rys po prawej). Dodam, że mam wgraną i włączoną mapę UMPpcPL (tylko ta jest włączona). Wiece dlaczego nie jest ten podkład wyświetlany w takiej obniżonej szczegółowości ? Macie coś podobnego u siebie?
Łza Włóczynutka Opublikowano 12 Listopada 2020 Opublikowano 12 Listopada 2020 Nie zwróciłem nigdy uwagi na to, więc nie jestem na 100% pewny, ale wydaje mi się że coś takiego u mnie nie występuje. Ja używam map OSM (openMTBmap albo openfietsmap, zależy od tego gdzie jeżdżę) Zrób jakiegoś screena/fotki, bo do końca nie jestem pewien o jaki widok Ci chodzi, to wtedy sprawdzę jak to wygląda u mnie No i jeszcze jaki model Edga masz, bardzo możliwe że jest różnie w różnych modelach. (ja mam model 830)
pecio Opublikowano 12 Listopada 2020 Opublikowano 12 Listopada 2020 Wyświetlanie zależy od mapy. Zmień mapę i wypróbuj.
von.effective Opublikowano 14 Listopada 2020 Opublikowano 14 Listopada 2020 (edytowane) @Łza Włóczynutka Udało mi się dzisiaj ująć to na screenach. Sytuacja 1 opisuje dokładnie to, co miałem na myśli w pierwszym poście. "Komunikat 1" pokazuje wygląd mapy podczas komunikatu przed dojazdem do skrzyżowania, natomiast "Podgląd mapy 1" jest screenem ze standardowego podglądu mapy. Porównując kolory dróg na obu screenach można by powiedzieć, że w "Komunikacie 1" wyświetliło wszystkie drogi które do najbliższego skrzyżowania dochodzą, ale w najprostszym możliwym schemacie, czyli linia prosta (dodatkowo kąt tych linii zgadza się z kątem, z jakim trafiają one na skrzyżowanie), no i kolor drogi i jeszcze jakieś oznaczenia szlaków (na zielono) Żadnych dodatkowych informacji (tak, jakby nie zdążyły się wczytać albo nie mam pojęcia co). Ale co mnie zdziwiło to to, że następny komunikat za jakieś kilka kilometrów już wygląda jak najbardziej OK. Dla porządku dodam, że te screeny są zrobione z włączoną mapą UMPpcPL, a urządzenie to Edge 530. Następna jazdę przetestuję z mapą "Garminowską" albo z jedną z tych, które podałeś. Edytowane 14 Listopada 2020 przez von.effective
zaako Opublikowano 17 Listopada 2020 Opublikowano 17 Listopada 2020 Czy istnieje możliwość żeby w opcjach 830 dodać swój pułap tlenowy i później garmin wyświetlał w czasie aktywności? Czy tylko z czujnikiem mocy ta funkcja działa?
Łza Włóczynutka Opublikowano 17 Listopada 2020 Opublikowano 17 Listopada 2020 (edytowane) W dniu 14.11.2020 o 22:04, von.effective napisał: włączoną mapą UMPpcPL, a urządzenie to Edge 530. Następna jazdę przetestu Jak gdziesś będę jechać, to sprawdzę na żywo jak to wygląda, ale jestem na bank przekonany że u mnie to nie występuje, bo raczej bym zwrócił na to uwagę. Z map umppcpl nie korzystałem w edge nigdy, więc może to rzeczywiście jakiś ficzer, jakaś dodatkowa uproszczona warstwa 21 minut temu, zaako napisał: istnieje możliwość żeby w opcjach 830 dodać swój pułap tlenowy Przez aplikację connect. Klikasz na górnym pasku na ikonce licznika, potem ustawienia uzytkownika, potem pułap tlenowy. A czy da się to gdzieś wyświetlić/użyć w liczniku to nie wiem, nawet nie wiem za bardzo do czego to służy😹 Edytowane 17 Listopada 2020 przez Łza Włóczynutka
Grz_Bo Opublikowano 19 Listopada 2020 Opublikowano 19 Listopada 2020 Czy ostatnio otrzymaliście aktualizację softu? U mnie wczoraj. Po aktualizacji słabo łapie fixa i spalone kalorie liczy w dziwny sposób. Normalna trasa do pracy 6,5km zawsze kalorie wychodzą około 150 a dziś po aktualizacji 41.Pozdrawiam,GB
XGrzesX Opublikowano 19 Listopada 2020 Opublikowano 19 Listopada 2020 1 godzinę temu, Grz_Bo napisał: Czy ostatnio otrzymaliście aktualizację softu? U mnie wczoraj. Po aktualizacji słabo łapie fixa i spalone kalorie liczy w dziwny sposób. Normalna trasa do pracy 6,5km zawsze kalorie wychodzą około 150 a dziś po aktualizacji 41. Pozdrawiam, GB Ja od wczoraj dwa razy korzystałem z 830. Za każdym razem łapanie fixa zajmowało ok 10 minut. Po przeczytaniu Twojego posta postanowiłem sprawdzić czy problem nie wystąpił po aktualizacji, ktorej nie byłem świadom. Wcześniej miałem wersję 6.20. Po włączeniu urządzenia pojawiła się informacja "Aktual7zacja oprogramowania GPS". Po tej aktualizacji nadal mam wersję 6.20. Co to była za aktualizacja oprogramowania GPS ?
Karol_Bogusz Opublikowano 19 Listopada 2020 Opublikowano 19 Listopada 2020 Ja od wczoraj dwa razy korzystałem z 830. Za każdym razem łapanie fixa zajmowało ok 10 minut. Po przeczytaniu Twojego posta postanowiłem sprawdzić czy problem nie wystąpił po aktualizacji, ktorej nie byłem świadom. Wcześniej miałem wersję 6.20. Po włączeniu urządzenia pojawiła się informacja "Aktual7zacja oprogramowania GPS". Po tej aktualizacji nadal mam wersję 6.20. Co to była za aktualizacja oprogramowania GPS ?https://forums.garmin.com/sports-fitness/cycling/f/edge-530/246016/gps-chipset-4-80-is-now-availableWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
pecio Opublikowano 20 Listopada 2020 Opublikowano 20 Listopada 2020 (edytowane) Razem z aktualizacją chipsetu GPS do 4.80 jest nowa wersja układowego 7.0. Chwilowo nie mam opcji sprawdzenia czy wszystko jest OK. Edytowane 20 Listopada 2020 przez pecio
eathan Opublikowano 20 Listopada 2020 Autor Opublikowano 20 Listopada 2020 hm ciekawe. Mnie wpadło 7.0 ale GPS bez zmian.
Karol_Bogusz Opublikowano 20 Listopada 2020 Opublikowano 20 Listopada 2020 hm ciekawe. Mnie wpadło 7.0 ale GPS bez zmian. GPS najszybciej się zaciągnie przez garmin expressWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1
Rekomendowane odpowiedzi