pecio Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 (edytowane) Ale takie fafuśne mięsiste i fajnie przylega.W razie dzwona z racji tej mięsistości będzie dobrze chronić. Cyknij fote jak od spodu to się prezentuje. A w " czajna" nie obiły się Tobie o oczy jakiś folie na ekran. Bo mnie ta z dziurą strasznie palcująca zaczyna w......ć. Znalazłem na ali za 3,5 dolca tego gumowego kondonika w zestawie z folią na ekran. Z tego co widzę plecki też są oblane gumą i tylko jest dziura na mocowanie . Nie przeszkadza to w wpinaniu Garmina do uchwytu ? Edytowane 30 Kwietnia 2020 przez pecio
Jimmy Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Tak to wygląda. Kupione w komplecie z szybką..Nie ma żadnych problemow z montażem. Nic nie ociera o uchwyt. .
cichy300 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Panowie 830 przestala mi wyswietlac komunikaty na nawigacji. Nie wyswietla gdzie skrecic itd itp. Jak mam ekran z mapa to tam jest trasa ok. Ale brak komunikatow. O co chodzi?
pecio Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Na belce kliknij te 3 kreseczki potem profile aktywności, wybierasz ten profil na którym śmigasz , potem przewijasz do nawigacja, klikasz to i wchodzisz na komunikaty nawigacji ......i co tam masz odznaczone?
Marek Opublikowano 1 Maja 2020 Opublikowano 1 Maja 2020 W dniu 29.04.2020 o 17:02, Sziva napisał: U mnie w 820 jak już wjadę na trasę z kursu, to po chwili łapie, że jestem na kursie i prowadzi dalej. Najlepiej wyznacz sobie jakiś kurs blisko domu, przejedź kawałek, zapisz sobie aktywność, a następnie rozpocznij nową lub nawet dla pewności wyłącz i włącz licznik i zobaczysz jak to się zachowuje. Gdyby licznik pytał czy nawigować do początku kursu, to kliknij nie. Dziękuję serdecznie za informację.
Grz_Bo Opublikowano 3 Maja 2020 Opublikowano 3 Maja 2020 Hej,Użytkuje 1030, ale to pewnie ten sam soft, co w pozostałych. Co może, być powodem braku informacji o czasie w poszczególnych strefach tętna? Czasami pokazuje czasami nie?Tętno mierzy zegarek 945.Dziękuję za informację.Pozdrawiam,GB
pecio Opublikowano 3 Maja 2020 Opublikowano 3 Maja 2020 Każdy Edge ma swój specyficzny soft dostosowany do bebechów. Wspólne są tylko pliki językowe i parę innych. Wina leży po stronie zegarka . "Optyczne " tętno ma dużo wad w porównaniu do tego z elektrod ( np. pas piersiowy )i nie zawsze może być płynnie czytane z powodu ruchu nadgarstka i "mili chwili " utraty kontaktu optyki z materiałem "biologicznym.
Jimmy Opublikowano 3 Maja 2020 Opublikowano 3 Maja 2020 Z zegarka zgrywa Ci tętno do aplikacji prawidłowo i pokazuje wtedy strefy prawidłowo? Bo jak rozumiem łączysz dane z dwóch urządzeń na raz?W wersji na przeglądarkę stacjonarna też raz działa raz nie?
Gość Opublikowano 4 Maja 2020 Opublikowano 4 Maja 2020 U mnie jest tak, że albo opaska na klatkę łączy się z licznikiem Garmina albo w Vivosport włączam tryb wysyłania danych o tętnie na zewnątrz i po sparowaniu z licznikiem mam źródło tętna z nadgarstka. Pas na klatkę jest dużo dokładniejszy.
Grz_Bo Opublikowano 5 Maja 2020 Opublikowano 5 Maja 2020 U mnie jest tak, że albo opaska na klatkę łączy się z licznikiem Garmina albo w Vivosport włączam tryb wysyłania danych o tętnie na zewnątrz i po sparowaniu z licznikiem mam źródło tętna z nadgarstka. Pas na klatkę jest dużo dokładniejszy.Tak właśnie u mnie było. 945 był przetłączony w tryb transmisji tętna z 1030.1030 zapisał dane tętna, na co wskazuje wykres tętna, natomiast nie policzył tętna w poszczególnych strefach. Dziwne.Pozdrawiam,GB
Krystiano Opublikowano 11 Maja 2020 Opublikowano 11 Maja 2020 Czy też tak macie że Garmin 530 pokazuje nachylenie terenu z opóźnieniem? To kwestia dokładności mapy? Czasem jest to irytujące, bo zaczynam zjazd, jestem w połowie a na wyświetlaczu widzę 6%, potem dynamiczny podjazd i analogicznie np. -3%. Wiem, że może się czepiam, ale czasem chciałbym wiedzieć na podjeździe jak bardzo cierpię:P
Grz_Bo Opublikowano 12 Maja 2020 Opublikowano 12 Maja 2020 1030 też zauważyłem taką przypadłość. Nie wiem czy ewneualnie kalibracja nie pomoże. Mi to jakoś nie przeszkadza.Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka
pecio Opublikowano 12 Maja 2020 Opublikowano 12 Maja 2020 Niestety ale Garminy nie są wyposażone w inklinometr , który daje natychmiastowy realny pomiar nachylenia nawet na postoju. W Edgach nachylenie jest wypadkową przebytej odległości i wskazań wysokości , dla tego jest "po jakimś czasie " 😛 . Gdy osiągniemy szczyt i już będzie w dół to zanim on to przeliczy upłynie chwilka.
Ola Opublikowano 14 Maja 2020 Opublikowano 14 Maja 2020 Shimano Zakupiłam Garmina 530 i mam problem, może ktoś będzie znał temat. Nie mogę sparować nawigacji z telefonem IOS. Gdy wejdę w parowanie w telefonie to pokazuje mi, że urządzenia są połączone, ale Garmin dalej szuka telefonu, nie chce przejść do następnego kroku, a gdy próbuje wykryć nawigację w aplikacji Garmin Connect to nie chce się również połączyć. Ktoś może pomoc? Pozdrawiam i dziękuje za pomoc
pecio Opublikowano 15 Maja 2020 Opublikowano 15 Maja 2020 Zacytuję oficjalną instrukcję Garmina : Aby korzystać z funkcji online, należy sparować urządzenie Edge bezpośrednio z poziomu aplikacji Garmin Connect, a nie z poziomu ustawień Bluetooth w smartfonie. Korzystając ze sklepu z aplikacjami w smartfonie, zainstaluj i otwórz aplikację Garmin Connect. Przytrzymaj , aby włączyć urządzenie. Przy pierwszym uruchomieniu urządzenia wybierz odpowiedni język. Na kolejnym ekranie zostanie wyświetlony monit o sparowanie urządzenia ze smartfonem. PORADA: Przesuń palcem w dół od górnej krawędzi ekranu głównego, aby wyświetlić widżet ustawień i wybierz kolejno Telefon > Paruj smartfon, aby ręcznie przejść do trybu parowania. Wybierz jedną z opcji, aby dodać urządzenie do konta Garmin Connect: Jeśli parujesz pierwsze urządzenie z aplikacją Garmin Connect, postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie. Jeśli z aplikacją Garmin Connect zostało już sparowane inne urządzenie, w menu lub wybierz kolejno Urządzenia Garmin > Dodaj urządzenie, a następnie postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie. Po udanym sparowaniu urządzeń zostanie wyświetlony komunikat i urządzenie zsynchronizuje się automatycznie ze smartfonem.
Andrew1985 Opublikowano 15 Maja 2020 Opublikowano 15 Maja 2020 Ja mam taka przypadłość w swoim Garmin edge 530 , ze jak połączę telefon z licznikiem to powiedzmy , ze przez 4 albo 5 dni jest dobrze a np w 6 dniu gdy biorę licznik , telefon to nie chcą się niby połączyć , na liczniku wyskakuje napis telefon nie połączony ale jakoś dziwnym trafem trasę zrzucić na telefon i w różne aplikacje. I powiadomienia dostaje na licznik jak ktoś mi SMS-a napisze albo jak ktoś dzwoni to widzę kto to ale jak wchodzę w parowanie telefonu to wyglada tak jak by się nie połączył 🤔 Dziwne zjawisko.
Ola Opublikowano 15 Maja 2020 Opublikowano 15 Maja 2020 14 godzin temu, pecio napisał: Zacytuję oficjalną instrukcję Garmina : Aby korzystać z funkcji online, należy sparować urządzenie Edge bezpośrednio z poziomu aplikacji Garmin Connect, a nie z poziomu ustawień Bluetooth w smartfonie. Korzystając ze sklepu z aplikacjami w smartfonie, zainstaluj i otwórz aplikację Garmin Connect. Przytrzymaj , aby włączyć urządzenie. Przy pierwszym uruchomieniu urządzenia wybierz odpowiedni język. Na kolejnym ekranie zostanie wyświetlony monit o sparowanie urządzenia ze smartfonem. PORADA: Przesuń palcem w dół od górnej krawędzi ekranu głównego, aby wyświetlić widżet ustawień i wybierz kolejno Telefon > Paruj smartfon, aby ręcznie przejść do trybu parowania. Wybierz jedną z opcji, aby dodać urządzenie do konta Garmin Connect: Jeśli parujesz pierwsze urządzenie z aplikacją Garmin Connect, postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie. Jeśli z aplikacją Garmin Connect zostało już sparowane inne urządzenie, w menu lub wybierz kolejno Urządzenia Garmin > Dodaj urządzenie, a następnie postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie. Po udanym sparowaniu urządzeń zostanie wyświetlony komunikat i urządzenie zsynchronizuje się automatycznie ze smartfonem. Dziękuje za odpowiedź, udało się sparować 🙂 A czy możecie mi jeszcze zdradzić, jak dodać pozycje na mapie, do których chciałabym nawigować? Z poziomu nawigacji jest to bardzo niewygodne. Czy da się to zrobić w aplikacji Garmin Connect?
pecio Opublikowano 15 Maja 2020 Opublikowano 15 Maja 2020 (edytowane) Tak jest to możliwe z Garmin Connect .Ale bardzo banalnie prosto można z Edge wyznaczyć punkt i to na kilka sposobów. A .....Ty masz 530 to palcem nie dasz rady na ekranie klapnąć punkta. Edytowane 15 Maja 2020 przez pecio
eathan Opublikowano 22 Maja 2020 Autor Opublikowano 22 Maja 2020 Ok, wygląda na to, że wpadła nowa aktualizacja do 830. Oznaczenia 5.50. Lista zmian: Cytat Changes made from version 5.10 to 5.50: Indoor Riding Improvements: - Added the ability to set system time using WiFi or Bluetooth when GPS is not available. - Added a Free Ride indoor trainer mode that enables the trainer to be set to a target grade. - Add the ability to set target grade in the context menu for Indoor Trainer rides. - Added a 'Remind Me' prompt for the trainer search. - Made a change so LiveTrack is not started automatically for indoor or virtual activities. - Prevent light network from forming indoors. ClimbPro Improvements - Added grade coloring to the elevation plot on the segment page. - Changed the Time to Destination data field to show estimated time to the top of the climb if ClimbPro is activated. - Fixed an issue with cumulative ascent and ClimbPro not working properly when a course is transferred from Garmin Connect. - Fixed incorrect category colors on the ClimbPro page. - Fixed an issue where some short climbs were not detected. Made Mountain Bike feature settings available in all activity profiles to allow for Grit, Flow, and Jump data metrics to be enabled if desired. These remain turned off by default for all non-MTB profiles. Added the ability to configure the minimum ride length that should prompt for Nutrition/Hydration intake. Added the ability to customize the activity track color on the map. Fixed an issue where GPS satellites were lost more often than they should be. Improved Bluetooth friendly names to include BLE and BT so they can be distinguished from each other. Fixed an issue that could cause unit-to-unit transfers to fail. Fixed an issue with OSM roundabouts giving incorrect guidance. Fixed an issue where routing to points that are not in the road network could create very long routes. Fixed an issue where the Course Creator out-and-back was not working properly. Integrated the ability to use cached weather data for Firstbeat analysis. Updated the turn review map page so the distance on the top left of the screen updates and the data field on the bottom left shows Heading. Only alert for LiveTrack auto start timeout once per activity. Made OK the first response for LiveTrack and Text Message response prompts to minimize interaction while riding. Improved the Reset HR Zones and Reset Power Zones behavior to only reset the zones and not the Max HR value or FTP. Made it easier to switch between the month/week view in the Training Plan calendar page. Fixed the alert sound not working when a workout is complete. Fixed false level of timer precision on Garmin segments. Added letters to the Polish keyboard to make it easier to type words in other languages. Fixed an issue on the keyboard that could cause the device to shut down. Fixed handling for long course names. Fixed an issue that kept the device from fully suspending. Fixed an issue where the device could falsely report that it was fully charged after coming out of suspend mode. Fixed an issue that could cause the device to lock up.
cichy300 Opublikowano 22 Maja 2020 Opublikowano 22 Maja 2020 W dniu 30.04.2020 o 22:58, pecio napisał: Na belce kliknij te 3 kreseczki potem profile aktywności, wybierasz ten profil na którym śmigasz , potem przewijasz do nawigacja, klikasz to i wchodzisz na komunikaty nawigacji ......i co tam masz odznaczone? Tylko tekst 830 nie pokazywala informacji za ile metrow gdzie skrecic. Zresetowalem do domyslnych i bylo dobrze 2 jazdy. Dzis zaladowalem kurs to nie chciala nawigowac. W polowie trasy zaladowalem jeszcze raz i powiedzmy ze bylo dobrze tylko jak jest informacja o skrecie "30m Г Olszankowa" to odliczalo metry i potem przez jakas minute bylo "0m Г Olszankowa" i jak bylo jakies szybkie lewo prawo to pokazywalo tylko lewo i zostawalo na tym. Tego zakretu w prawo juz nie pokazalo. Mam sciagnieta openfietsmap. Podobno zeby dzialala to trzeba te garminowskie wylaczyc. Jak wylacze garminowskie to wgl nie dziala nawi i info o skretach. Dodaje ss map. Mam juz powoli dosc tego urzadzenia. Przeciez nie bede mu robil resetu co 3jazdy...
pecio Opublikowano 22 Maja 2020 Opublikowano 22 Maja 2020 Nie wszystkie mapy mają routing lub mają bardzo "kulawy". Trzeba postawić na jakieś dobre mapy. Potem mieć tylko włączoną tą mapę z której aktualnie korzystamy bo mogą się funkcje gryźć . 1
cichy300 Opublikowano 22 Maja 2020 Opublikowano 22 Maja 2020 Podobno te openfietsmap sa dobre. Lepsze od garminowskich
Krystiano Opublikowano 26 Maja 2020 Opublikowano 26 Maja 2020 W dniu 22.05.2020 o 21:29, cichy300 napisał: Podobno te openfietsmap sa dobre. Lepsze od garminowskich Dużo zależy od okolicy w której mieszkasz albo poruszasz się rowerem. Ja korzystam z Garminowskich i mają super dokładność. Ogólnie potrzeba poszukiwania i wgrywania map pojawia się wtedy kiedy brakuje obszaru po którym jeździsz, ewentualnie brakuje połowy ścieżek
Rekomendowane odpowiedzi