Skocz do zawartości

Garmin EDGE 530 / 830 / 1030plus

eathan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Grz_Bo napisał:

Ktoś mówił o Stravie. Ale mam tam konto niepłatne i też nie mogę zlokalizować.

Może ktoś zrozumiał tak jak my tutaj, że chodzi o przewyższenia, a nie długość podjazdów. Bo też na Stravie nic takiego nie widziałem. 

Opublikowano

Szkoda.

W sumie w 1030 - nie wiem czy w pozostałych modelach - jest funkcja, która mówi, ile będzie podjazdów i jakiej długości jeśli trasa jest wcześniej zaplanowana w urządzeniu.

Pozdrawiam,

GB.

Opublikowano
Pewnie mówisz o ClimbPro
Tak.

Opublikowano
3 godziny temu, jaro0011 napisał:

U mnie się kilka razy zawiesił przy wyłączaniu - był na ekranie znaczek Power Off i tak zostało aż zeszła bateria do 0...

Podejrzewam, że u mnie to mogło być wyziębienie baterii, a co za tym idzie spadek napięcia i zwis. Teraz mam na Garminie gumowe etui, od trzech jazd jest ok, bez zawieszki. 

Opublikowano
7 godzin temu, Łukasz_P napisał:

Pewnie mówisz o ClimbPro ;)

A w 1030 nie ma climbpro ? Ja zakupiłem niedawno 530 i narazie ja rozgryzam , bo pierwszy raz mam styczność z takim kosmicznym licznikiem :) i chyba w 530 jest climbpro i wydaje mi się ze w 830 tez. 

• Lubię to! 1
Opublikowano
35 minut temu, Andrew1985 napisał:

A w 1030 nie ma climbpro ? Ja zakupiłem niedawno 530 i narazie ja rozgryzam , bo pierwszy raz mam styczność z takim kosmicznym licznikiem :) i chyba w 530 jest climbpro i wydaje mi się ze w 830 tez. 

W całej serii jest, czyli 530, 830 i 1030.

Opublikowano
W dniu 14.01.2020 o 11:02, Grz_Bo napisał:

Ktoś mówił o Stravie. Ale mam tam konto niepłatne i też nie mogę zlokalizować.

Jak używasz Chrome, to wrzuć sobie dodatek Elevate for Strava, tam masz więcej statów, niż potrzebujesz :) Dystanse up/down/flat też.

308047509_2020-01-1707_06_19-WOPRide_Ride_Strava.thumb.jpg.084ca63e5a23bc4245ce7b93a5aa762e.jpg

• Lubię to! 1
Opublikowano
Jak używasz Chrome, to wrzuć sobie dodatek Elevate for Strava, tam masz więcej statów, niż potrzebujesz  Dystanse up/down/flat też.
308047509_2020-01-1707_06_19-WOPRide_Ride_Strava.thumb.jpg.084ca63e5a23bc4245ce7b93a5aa762e.jpg
Przepraszam, a co to jest Chrome?

Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Google Chrome
Ok. Sprawdzę i dam znać czy się udało.

Opublikowano
Przepraszam, a co to jest Chrome?

Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka

Google chrome, taka przeglądarka do netu.

Wytapowane z telefonu.

Opublikowano

Dodajmy jeszcze że to chodzi o komputerową wersję, na telefonie czy tablecie to nie działa. 

• Lubię to! 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć. Kupiłem Garmin Edge 530. Czy ktoś mi może powiedzieć tak lopatologicznie za pomocą jakiego programu lub aplikacji wyznaczyć trasę? Czytałem gdzieś że.mozna w urządzeniu wyznaczyć sobie trasę np MTB wpisując ilość km i punkt początkowy? Da się? Instrukcja nie pomaga. Będę wdzięczny za wszelką pomoc. 

Opublikowano

Za pomocą Garmin Connect na telefonie lub www. Trening --> Kursy.

Opublikowano
1 godzinę temu, Łukasz_P napisał:

Za pomocą Garmin Connect na telefonie lub www. Trening --> Kursy.

bardzo dziękuje!!:)

56 minut temu, eathan napisał:

@lechoo80 tak jak napisał na @Łukasz_P można na stronie https://connect.garmin.com Po zaplanowaniu konieczna jest synchronizacja. Można też w Stravie na stronie zaplanować trasę. Potem można użyć aplikacji na garmina go synchronizacji https://apps.garmin.com/pl-PL/apps/945c964a-314b-41fa-9a13-32a1f7931335

bardzo dziękuje!!:)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam trasę, która zaczyna i kończy się w tym samym punkcie. Chce do niej nawigować, tylko niezależnie co ustawię prowadzi mnie do punktu początkowego, a chciałbym zacząć ją w punkcie najbliższym, zrobić kółko i wrócić. Da się to zrobić?

Opublikowano

Szanowni Garminowcy,

W jaki sposób aktualizowane są mapy na takich urządzeniach ? Robi się manualnie czy robi to Garmin - czy można też mapy dogrywać ?

Opublikowano

Robisz to sam przez Garmina Express podłączając Edge pod kompa. 

Możesz też wrzucić sam inną apkę do nawigowania trzeciej firmy. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć!

Czy garmin 830 edge korzysta z funkcji typu quick charge (przyspieszone ładowanie) ?, czy jest jakaś funkcja która zapobiega przeładowaniu baterii, bo w 820 wiele razy zdarzyło mi się zostawić na noc podpięte do usb no i bateria obniżyła mocno loty..

Opublikowano

Ani w 820, ani w 830 nie zauważyłem skrócenia żywotności przez długie ładowanie. Nie wydaje mi się to możliwe. 

Opublikowano

Planuje zakup 530 ale jedna rzecz nie daje mi spokoju.
Sytuacja wygląda tak.
Jadę w trasęp, nagle stwierdzam że chce jechać gdzieś indziej i by mnie nawigowal do tego miejsca.
Biorę telefon, wyznaczam miejsce na telefonie jadę na liczniku?
Mogę to zrobić przez connect na telefonie i w czasie jazdy zsynchronizować z licznikiem by ten nowy kurs się pojawił na liczniku?

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka