Skocz do zawartości

Garmin EDGE 530 / 830 / 1030plus

eathan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W czasie aktywności nie można dokonywać synchronizacji. 

Opublikowano

Czyli jedyny sposób to przerwać aktywność, zrobić synch i potem już będę miał kurs do wyboru?

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
niekoniecznie
Coś więcej?

Opublikowano

Nie wiem czy na telefonie można wyznaczyć trasę na Garmin. Zdaje się nie jest to możliwe. W komputerze owszem, jest taka możliwość.

Pozdrawiam,
GB

Opublikowano

Można na telefonie, tylko nie można jej wgrać w czasie aktywności. 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 9.03.2020 o 17:32, Mymlok napisał:

Cześć!

Czy garmin 830 edge korzysta z funkcji typu quick charge (przyspieszone ładowanie) ?, czy jest jakaś funkcja która zapobiega przeładowaniu baterii, bo w 820 wiele razy zdarzyło mi się zostawić na noc podpięte do usb no i bateria obniżyła mocno loty..

Quick Charge raczej nie ma. 

U mnie 830 po naładowaniu do 100% się automatycznie wyłącza.

Edytowane przez jaro0011
Opublikowano
Można na telefonie, tylko nie można jej wgrać w czasie aktywności. 
A jak to zrobić?

Pozdrawiam,
GB

Opublikowano

Garmin connect - treningi - kursy - wyznacz nowy kurs - wyślij do urządzenia

Opublikowano

Wystarczy przeczytać manuala. Dokładnie tak, jak to @maniol napisał. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, jeżdżę na mtb, Beskidy itd. Mam licznik sigmy ale zastanawiam się kupnem jakiegoś komputerka i skłaniam sie ku garminowi 830 albo wahoo element bolt. 

Wahoo wydaje sie bardziej przyjazny do obsługi w trudnych warunkach jak deszcz. 

Jakie macie doświadczenia z tymi produktami? 

Opublikowano

Cześć , mam pytanie czy da się przesłać do garmina 530 edge z aplikacji Komoot albo Trailforks trasę która się samemu wyznaczy ? 

Opublikowano

Tak. Masz do tego aplikacje w zakładkach na liczniku. Trasę trzeba wgrać przed rozpoczęciem aktywności.

Opublikowano
W dniu 27.03.2020 o 09:55, lechu napisał:

Tak. Masz do tego aplikacje w zakładkach na liczniku. Trasę trzeba wgrać przed rozpoczęciem aktywności.

Zakładkę na liczniku ? Mam w liczniku Trailforks , strave i best bike split , i nie ukrywam , ze nie wiem jak to się robi. Wiem ze w aplikacji Garmin C. mogę wyznaczyć sobie kurs , niby fajnie ale jednak dobrze ukladało mi się trasę w koomot a stamtąd nie dałem radę przegrać tego na licznik. 

Opublikowano

Witam,

Czy używa ktoś uchwytu enduro do którejś 30'tki?

Jaka jest średnica obejmy? Na jaką średnicę kierownicy pasuje?

Z góry dziękuję za informację.

Pozdrawiam,
GB

Opublikowano

Cześć,

Posiadam model 530 (gdyby pojawiły się jakieś pytania na które jasno nie odpowiada instrukcja urządzenia to śmiało) i mam jedną zagwozdkę. Po podłączeniu do komputera pojawia się aktualizacja map, ponad 7gb do pobrania. Czy jest opcja aby dokonać aktualizacji samej mapy polski? 

Opublikowano

Nie ma takiej opcji . Do pobrania cały pakiet . Ale zawsze możesz sobie zapodać mapę topo PL na bazie OSM, które są o wiele dokładniejsze niż garminowskie i co tydzień aktualizowane. Serwisów z takimi mapami jest wiele dla przykładu  http://garmin.opentopomap.org/#download

Opublikowano

Cześć, 

mam pytanie odnośnie Garmin 530. Czy ktoś zamawiał to urządzenie ze strony BikeInn? Z jakiej dystrybucji pochodzi urządzenie? Czy można wybrac język polski menu? Czy dołączona jest mapa Polski? Dziękuje za informacje, pozdrawiam. 

Opublikowano
12 godzin temu, pecio napisał:

Nie ma takiej opcji . Do pobrania cały pakiet . Ale zawsze możesz sobie zapodać mapę topo PL na bazie OSM, które są o wiele dokładniejsze niż garminowskie i co tydzień aktualizowane. Serwisów z takimi mapami jest wiele dla przykładu  http://garmin.opentopomap.org/#download

Dzięki za odp, tak coś właśnie myślałem. Szukałem też info czy można usunąć inne kraje aby została tylko PL i to ona się aktualizowała ale już wiem że tego się nie zrobi;) Dzięki za podesłanie linku, będę zgłębiał temat bo przyznam że jeszcze nie wiem jak dograć inną mapę i jej używać. W moich okolicach mapy które są w urządzeniu są bardzo aktualne i sam się zdziwiłem ilością ścieżek które mają w bazie;) Nie ma opcji aby się zgubić.

Opublikowano

Czy Garmin Edge 130 będzie dobrze współpracował i prowadził ze śladami ściągniętymi z Naviki? Jak wyglada do tego współpraca tej nawigacji z Garminem Fenix 5? Czy jak odpalam trening w nawigacji, to jest możliwość pomiaru tętna z nadgarstka?

Opublikowano

Pytanie czego poszukujesz, bo Fenix 5 sprawdzi Tobie  puls + pomoże z nawigacją + zarejestruje dystans, trasę i podstawowe dane. Można umieścić go na kierownicy i rozwiązanie jest całkiem ok;)

Opublikowano
13 minut temu, Krystiano napisał:

Pytanie czego poszukujesz, bo Fenix 5 sprawdzi Tobie  puls + pomoże z nawigacją + zarejestruje dystans, trasę i podstawowe dane. Można umieścić go na kierownicy i rozwiązanie jest całkiem ok;)

Nawigacje/komputer rowerowy chcialem. Wiem, że Fenix ma dużo tych opcji, jednak nie chce miec zegarka na kierownicy (choc aktualnie tak uzywam), no i zalezy mi na tym, aby wlasnie z naviki sciagac slady gpx, ktore beda mnie prowadzic potem jako nawigacja :) 

Opublikowano

Fenixa możesz użyć jako monitora tętna używają opcji Transmituj tętno. Wtedy w Edge 130 wyszukujesz go jako monitor HR. Chyba, że o coś innego Ci chodzi. 

Opublikowano
8 minut temu, Łukasz_P napisał:

Fenixa możesz użyć jako monitora tętna używają opcji Transmituj tętno. Wtedy w Edge 130 wyszukujesz go jako monitor HR. Chyba, że o coś innego Ci chodzi. 

Całkowicie o to mi chodzi :) Dzieki! A w roli nawigacji Edge 130 dobrze się sprawdza?