Łukasz_P Opublikowano 10 Marca 2020 Opublikowano 10 Marca 2020 W czasie aktywności nie można dokonywać synchronizacji.
maniol Opublikowano 10 Marca 2020 Opublikowano 10 Marca 2020 Czyli jedyny sposób to przerwać aktywność, zrobić synch i potem już będę miał kurs do wyboru? Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
maniol Opublikowano 11 Marca 2020 Opublikowano 11 Marca 2020 niekoniecznieCoś więcej? Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
Grz_Bo Opublikowano 11 Marca 2020 Opublikowano 11 Marca 2020 Nie wiem czy na telefonie można wyznaczyć trasę na Garmin. Zdaje się nie jest to możliwe. W komputerze owszem, jest taka możliwość.Pozdrawiam,GB
Łukasz_P Opublikowano 11 Marca 2020 Opublikowano 11 Marca 2020 Można na telefonie, tylko nie można jej wgrać w czasie aktywności.
jaro0011 Opublikowano 11 Marca 2020 Opublikowano 11 Marca 2020 (edytowane) W dniu 9.03.2020 o 17:32, Mymlok napisał: Cześć! Czy garmin 830 edge korzysta z funkcji typu quick charge (przyspieszone ładowanie) ?, czy jest jakaś funkcja która zapobiega przeładowaniu baterii, bo w 820 wiele razy zdarzyło mi się zostawić na noc podpięte do usb no i bateria obniżyła mocno loty.. Quick Charge raczej nie ma. U mnie 830 po naładowaniu do 100% się automatycznie wyłącza. Edytowane 11 Marca 2020 przez jaro0011
Grz_Bo Opublikowano 11 Marca 2020 Opublikowano 11 Marca 2020 Można na telefonie, tylko nie można jej wgrać w czasie aktywności. A jak to zrobić?Pozdrawiam,GB
maniol Opublikowano 11 Marca 2020 Opublikowano 11 Marca 2020 Garmin connect - treningi - kursy - wyznacz nowy kurs - wyślij do urządzenia Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
Łukasz_P Opublikowano 11 Marca 2020 Opublikowano 11 Marca 2020 Wystarczy przeczytać manuala. Dokładnie tak, jak to @maniol napisał.
Montano Opublikowano 26 Marca 2020 Opublikowano 26 Marca 2020 Witam, jeżdżę na mtb, Beskidy itd. Mam licznik sigmy ale zastanawiam się kupnem jakiegoś komputerka i skłaniam sie ku garminowi 830 albo wahoo element bolt. Wahoo wydaje sie bardziej przyjazny do obsługi w trudnych warunkach jak deszcz. Jakie macie doświadczenia z tymi produktami?
Andrew1985 Opublikowano 27 Marca 2020 Opublikowano 27 Marca 2020 Cześć , mam pytanie czy da się przesłać do garmina 530 edge z aplikacji Komoot albo Trailforks trasę która się samemu wyznaczy ?
lechu Opublikowano 27 Marca 2020 Opublikowano 27 Marca 2020 Tak. Masz do tego aplikacje w zakładkach na liczniku. Trasę trzeba wgrać przed rozpoczęciem aktywności.
Andrew1985 Opublikowano 28 Marca 2020 Opublikowano 28 Marca 2020 W dniu 27.03.2020 o 09:55, lechu napisał: Tak. Masz do tego aplikacje w zakładkach na liczniku. Trasę trzeba wgrać przed rozpoczęciem aktywności. Zakładkę na liczniku ? Mam w liczniku Trailforks , strave i best bike split , i nie ukrywam , ze nie wiem jak to się robi. Wiem ze w aplikacji Garmin C. mogę wyznaczyć sobie kurs , niby fajnie ale jednak dobrze ukladało mi się trasę w koomot a stamtąd nie dałem radę przegrać tego na licznik.
Grz_Bo Opublikowano 30 Marca 2020 Opublikowano 30 Marca 2020 Witam,Czy używa ktoś uchwytu enduro do którejś 30'tki?Jaka jest średnica obejmy? Na jaką średnicę kierownicy pasuje?Z góry dziękuję za informację.Pozdrawiam,GB
Krystiano Opublikowano 30 Marca 2020 Opublikowano 30 Marca 2020 Cześć, Posiadam model 530 (gdyby pojawiły się jakieś pytania na które jasno nie odpowiada instrukcja urządzenia to śmiało) i mam jedną zagwozdkę. Po podłączeniu do komputera pojawia się aktualizacja map, ponad 7gb do pobrania. Czy jest opcja aby dokonać aktualizacji samej mapy polski?
pecio Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Nie ma takiej opcji . Do pobrania cały pakiet . Ale zawsze możesz sobie zapodać mapę topo PL na bazie OSM, które są o wiele dokładniejsze niż garminowskie i co tydzień aktualizowane. Serwisów z takimi mapami jest wiele dla przykładu http://garmin.opentopomap.org/#download
Ola Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Cześć, mam pytanie odnośnie Garmin 530. Czy ktoś zamawiał to urządzenie ze strony BikeInn? Z jakiej dystrybucji pochodzi urządzenie? Czy można wybrac język polski menu? Czy dołączona jest mapa Polski? Dziękuje za informacje, pozdrawiam.
Krystiano Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 12 godzin temu, pecio napisał: Nie ma takiej opcji . Do pobrania cały pakiet . Ale zawsze możesz sobie zapodać mapę topo PL na bazie OSM, które są o wiele dokładniejsze niż garminowskie i co tydzień aktualizowane. Serwisów z takimi mapami jest wiele dla przykładu http://garmin.opentopomap.org/#download Dzięki za odp, tak coś właśnie myślałem. Szukałem też info czy można usunąć inne kraje aby została tylko PL i to ona się aktualizowała ale już wiem że tego się nie zrobi;) Dzięki za podesłanie linku, będę zgłębiał temat bo przyznam że jeszcze nie wiem jak dograć inną mapę i jej używać. W moich okolicach mapy które są w urządzeniu są bardzo aktualne i sam się zdziwiłem ilością ścieżek które mają w bazie;) Nie ma opcji aby się zgubić.
petas93 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Czy Garmin Edge 130 będzie dobrze współpracował i prowadził ze śladami ściągniętymi z Naviki? Jak wyglada do tego współpraca tej nawigacji z Garminem Fenix 5? Czy jak odpalam trening w nawigacji, to jest możliwość pomiaru tętna z nadgarstka?
Krystiano Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Pytanie czego poszukujesz, bo Fenix 5 sprawdzi Tobie puls + pomoże z nawigacją + zarejestruje dystans, trasę i podstawowe dane. Można umieścić go na kierownicy i rozwiązanie jest całkiem ok;)
petas93 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 13 minut temu, Krystiano napisał: Pytanie czego poszukujesz, bo Fenix 5 sprawdzi Tobie puls + pomoże z nawigacją + zarejestruje dystans, trasę i podstawowe dane. Można umieścić go na kierownicy i rozwiązanie jest całkiem ok;) Nawigacje/komputer rowerowy chcialem. Wiem, że Fenix ma dużo tych opcji, jednak nie chce miec zegarka na kierownicy (choc aktualnie tak uzywam), no i zalezy mi na tym, aby wlasnie z naviki sciagac slady gpx, ktore beda mnie prowadzic potem jako nawigacja
Łukasz_P Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Fenixa możesz użyć jako monitora tętna używają opcji Transmituj tętno. Wtedy w Edge 130 wyszukujesz go jako monitor HR. Chyba, że o coś innego Ci chodzi.
petas93 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 8 minut temu, Łukasz_P napisał: Fenixa możesz użyć jako monitora tętna używają opcji Transmituj tętno. Wtedy w Edge 130 wyszukujesz go jako monitor HR. Chyba, że o coś innego Ci chodzi. Całkowicie o to mi chodzi Dzieki! A w roli nawigacji Edge 130 dobrze się sprawdza?
Rekomendowane odpowiedzi