Fimala Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Opublikowano 23 Kwietnia 2020 @evcia_lina Jestem ciekawy twoich wrażeń
evcia_lina Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Godzinę temu, Fimala napisał: @evcia_lina Jestem ciekawy twoich wrażeń Doczekać się nie mogę. Ciekawe czy pyknie jeśli tak muszę zacząć kasę odkładać 😂
Chmielo Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Mój Marin Nicasio 2 wczoraj pyknął traskę 130km do okoła jeziora Śniardwy, dał sobie radę świetnie choć susza strasznie zpiaszczyła niektóre ścieżki 2
Yarooo Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 8 godzin temu, Chmielo napisał: choć susza strasznie zpiaszczyła niektóre ścieżki Dzisiaj ten sam ból. Jechałem trasę niecały miesiąc temu i było wszystko ok. Dzisiaj kilkaset merów pchania, bo koła zapadały się w piachu tak, że nie było widać obręczy. Na szczęście takie fragmenty trasy jak poniżej powodowały uśmiech na twarzy. 2
evcia_lina Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Nadal czekam na to "przejechanie" się gravelem. Czytam szukam oglądam.. Wiem w teorii czego chcę Najlepiej szybki prawie jak szosa zwinny jak Mtb Czyli szukam gravela najlepiej z przerzutkami od mtb Takie coś istnieje ?
IOO Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Możesz tak zrobić ze sram bezprzewodowym tylko będzie to kosztowne. A poważnie to poszukaj NS RAG+, jak jesteś z KRK to możemy się zgadać.
evcia_lina Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 24 minuty temu, IOO napisał: Możesz tak zrobić ze sram bezprzewodowym tylko będzie to kosztowne. A poważnie to poszukaj NS RAG+, jak jesteś z KRK to możemy się zgadać. Ja z od Łodzi więc ciężko:) Fajny ten Ns Rag+ Najpierw muszę spróbować jak mi leży taki gravel Napaliłam się Jak koń na marchewkę a jak wyjedzie w praniu
IOO Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Rower fajny, zdecydowanie bardziej zabawowy niż wyprawowy. Pozycja jest zbliżona do agresywnej szosowej.
evcia_lina Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Ciekawa jestem Czekam na jazdę i odczucia po Dzięki za podpowiedzi
Bujak Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Gravela z przerzutkami od mtb Takie coś istnieje ?O co dokładnie chodzi?
evcia_lina Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 6 godzin temu, Bujak napisał: O co dokładnie chodzi? Zależy mi na szybkości chciałabym spróbować:) pojezdzić szosą/bez jakiś szaleństw/,ale i jak mnie najdzie zjechać do lasu na szutrowe drogi. Stąd myślę bY spróbować na gravelu z przerzutkami takimi "przystępnymi"dla amatorki
Palhessi Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 10 minut temu, evcia_lina napisał: Zależy mi na szybkości chciałabym spróbować:) pojezdzić szosą/bez jakiś szaleństw/,ale i jak mnie najdzie zjechać do lasu na szutrowe drogi. Stąd myślę bY spróbować na gravelu z przerzutkami takimi "przystępnymi"dla amatorki Miałam takie same obawy, pół roku się zbierałam z zakupem, a po kilku dniach jestem zachwycona, mimo, że nigdy nie jeździłam na szosie, ani na baranku. Przerzutki ogarniesz szybko, to nic strasznego, a baranek jest bardzo wygodny pod kątem różnorodności chwytów. 1
evcia_lina Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 (edytowane) 36 minut temu, Palhessi napisał: Miałam takie same obawy, pół roku się zbierałam z zakupem, a po kilku dniach jestem zachwycona, mimo, że nigdy nie jeździłam na szosie, ani na baranku. Przerzutki ogarniesz szybko, to nic strasznego, a baranek jest bardzo wygodny pod kątem różnorodności chwytów. Dziękuję za te słowa dały mi dużego kopa żeby spróbować:) i się nie bać Edytowane 26 Kwietnia 2020 przez evcia_lina 1
Bujak Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Weź coś z możliwie kompaktowym napędem, a będziesz zadowolona. 1
Yarooo Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Dzisiaj z plusów single po lesie i wale oraz gravelostrada. Z minusów coraz więcej piachu na trasach, jeżeli dalej będzie tak sucho , to żeby się nie wkurzać trzeba się będzie trzymać asfaltu.
Andrzej D Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zanosiło się na deszcz,ale zaryzykowałem i wyjechałem moim Black Grizzly ;-) Asfalt,piach,żwir,szyszki,dla każdego coś ciekawego. 1
Yarooo Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 (edytowane) W dniu 26.04.2020 o 12:53, evcia_lina napisał: Zależy mi na szybkości chciałabym spróbować:) pojezdzić szosą/bez jakiś szaleństw/,ale i jak mnie najdzie zjechać do lasu na szutrowe drogi. Stąd myślę bY spróbować na gravelu z przerzutkami takimi "przystępnymi"dla amatorki Jeżeli boisz się roweru z barankiem, to może "gravel" z prostą kierownicą? https://www.centrumrowerowe.pl/rower-gravel-octane-one-gridd-flat-pd21408/ Edytowane 28 Kwietnia 2020 przez Yarooo
ufty Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 RzepakowoWysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka 1
evcia_lina Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, Yarooo napisał: Jeżeli boisz się roweru z barankiem, to może "gravel" z prostą kierownicą? https://www.centrumrowerowe.pl/rower-gravel-octane-one-gridd-flat-pd21408/ O proszę dziękuję za link Jutro będę miała okazję spróbować jazdy gravelem z barankiem zobaczę co i jak. rower z linka fajnie się prezentuje
Bujak Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 to może "gravel" z prostą kierownicą?Gravel to rower z barankiem.Rower z prostą kierownicą to fitness lub cross. 1
Yarooo Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 8 godzin temu, Bujak napisał: Gravel to rower z barankiem. Rower z prostą kierownicą to fitness lub cross. Dlatego słowo gravel jest w cudzysłowie.
chilika Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 10 godzin temu, Bujak napisał: Gravel to rower z barankiem. Rower z prostą kierownicą to fitness lub cross. "Simply said, a gravel bike is a combination of a road bike (happy on tarmac) and a cyclo-cross bike (happy on mud)." Ani słowa o tym, że grawel ma mieć baranka. Na forach amerykańskich grawele mają przeróżne kierownice.
Nemrod Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Road bike = szosa, cyclo-cross = przełaj. Raczej logiczne jest, że z kobinacji dwóch rowerów z barankami nie wskoczy prosta kierownica. Rower z najczęściej napędem szosowym, sztywnym widelcem i prostą kierownicą to hybryda. Sprzedawano takie jeszcze zanim weszła moda na gravele. 2
M.C Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 12 godzin temu, evcia_lina napisał: O proszę dziękuję za link Jutro będę miała okazję spróbować jazdy gravelem z barankiem zobaczę co i jak. rower z linka fajnie się prezentuje Najlepiej wypróbować, bez sensu iść od razu w jakieś hybrydy tylko przez strach do nieznanego 1
evcia_lina Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 (edytowane) Ja już jestem po jeździe na ROWER GRAVEL KROSS ESKER 6.0 Powiem tak mega mega teraz tylko zbierać kasę Oglądałam też MTB stara miłość nie rdzewieje, ale gravel to coś co mi naprawdę leży. Mój mąż dostanie zawału.. Trekkingowego kloca ost kupiłam teraz będę męczyć o gravel tudzież mtb... Bo co tam mam 3 rowery 2nkolejne też się przydadzą Edytowane 29 Kwietnia 2020 przez evcia_lina 2
Rekomendowane odpowiedzi