jarovit Opublikowano 20 Listopada 2019 Opublikowano 20 Listopada 2019 No, stronka jest naprawdę bardzo fajna. Co do subiektywnych odczuć z jazdy - opierając się o moje (bolesne niekiedy) doświadczenia, to trzeba by do równania dorzucić długość mostka. Bo sądzę, że wygodną/wyprostowaną relację stack/reach można zawalić zbyt długim mostkiem. Może tak było z tym divergiem?
GrochowaMTB Opublikowano 20 Listopada 2019 Autor Opublikowano 20 Listopada 2019 4 godziny temu, jarovit napisał: No, stronka jest naprawdę bardzo fajna. Co do subiektywnych odczuć z jazdy - opierając się o moje (bolesne niekiedy) doświadczenia, to trzeba by do równania dorzucić długość mostka. Bo sądzę, że wygodną/wyprostowaną relację stack/reach można zawalić zbyt długim mostkiem. Może tak było z tym divergiem? Setup był raczej fabryczny bo to fabryczne testy. Sam nie wiem skąd moje odczucia. Wierzę w cyfry, wierzę w konkret. Ale w tym przypadku odczucia niejako były przeciwko liczbom Ale to prowadzi do jeszcze jednego wniosku, warto jak tylko jest okazja przejechać się jakimś rowerem. Warto uczestniczyć w testach firmowych, które są czasami organizowane - o ile ktoś planuje zakup roweru. Jazdy są bardzo pouczające.
blackone Opublikowano 20 Listopada 2019 Opublikowano 20 Listopada 2019 Zmieniam temat: Tubeless. Ponieważ złapałem ostatnio snejka (nie mam ciśnieniomierza, pompuję "na oko") zastanawiam się nad budżetową opcją tubeless. Czy ktoś z Was próbował systemu tubeless na obręczach stockowych nie-tubeless w gravelu. Może ktoś ma jakieś dobre/złe doświadczenia? Opony które bardzo się nadają / nieszczególnie się nadają? Z tego co obejrzałem u Szajbajka najlepszy jest uszczelniacz i ogólnie akcesoria Stans? Mam w Nicasio obręcze sygnowane przez Marina 19mm szerokości wewnętrznej.
Nemrod Opublikowano 20 Listopada 2019 Opublikowano 20 Listopada 2019 Ja mam w CX założone oponki na mleku na zwykłych kołach Fulcrum Racing LG7(obręcz 17 mm). Nakleiłem nową taśmę i wyciąłem dwa wentyle z przedzurawionych dętek. Jeździłem na G-Onkach w lato a obecnie na zimę mam Mittas X-Road.
Bujak Opublikowano 20 Listopada 2019 Opublikowano 20 Listopada 2019 Jeżdżę na mleku cafelatex i jest ok.Opona nie może się pocić. Jak się poci to mleko będzie parować i szybko straci właściwości. Niektóre tubeless też się pocą = nie nadają
blackone Opublikowano 21 Listopada 2019 Opublikowano 21 Listopada 2019 9 godzin temu, Nemrod napisał: Jeździłem na G-Onkach w lato a obecnie na zimę mam Mittas X-Road. G-One Allround? Czyli one nadają się pod mleko? Bo niby nie są TLR...
Eddek Opublikowano 21 Listopada 2019 Opublikowano 21 Listopada 2019 45 minut temu, blackone napisał: G-One Allround? Czyli one nadają się pod mleko? Bo niby nie są TLR... Nie wszystkie, ale ogólnie są. https://www.schwalbe.com/en/tour-reader/schwalbe-g-one-allround
GrochowaMTB Opublikowano 21 Listopada 2019 Autor Opublikowano 21 Listopada 2019 Słyszałem, że koła w marinach robią na mleku i działa. Np 4C.
Ziombi Opublikowano 21 Listopada 2019 Opublikowano 21 Listopada 2019 Jeszcze tylko małe pytanko dotyczące moich rozterek zakupowych, może ktoś będzie miał podobne Gdybym poddał stalowy widelec, jest oferta od Rondo. https://7anna.pl/product-pol-12058-Rower-Rondo-2020-Bogan-ST.html Taki Spec Sequoia na kołach od Kony Sutra, dodatkowo podoba mi się idea kupienia polskiego roweru. Co myślicie?
Fimala Opublikowano 21 Listopada 2019 Opublikowano 21 Listopada 2019 Godzinę temu, Ziombi napisał: Jeszcze tylko małe pytanko dotyczące moich rozterek zakupowych, może ktoś będzie miał podobne Gdybym poddał stalowy widelec, jest oferta od Rondo. https://7anna.pl/product-pol-12058-Rower-Rondo-2020-Bogan-ST.html Taki Spec Sequoia na kołach od Kony Sutra, dodatkowo podoba mi się idea kupienia polskiego roweru. Co myślicie? Sama rama super, reszta kibel w porownaniu z Kona lub Specem 1
Eddek Opublikowano 22 Listopada 2019 Opublikowano 22 Listopada 2019 Rondo ładne maszyny, ale czy tylko ja mam wrażenie, że pancerze poukładane na ramie są na zasadzie "no i będzie"? Idą wszędzie koślawo, jakby je jakiś ukrainiec po pijaku prowadził. Zrozumiałbym to w takim Tribanie za 1.5k, a nie w rowerze za taki hajs, jaki Rondo woła. Pomijając już śmieszny w tej kategorii cenowej osprzęt...
Bujak Opublikowano 23 Listopada 2019 Opublikowano 23 Listopada 2019 W zeszłą zimę jeździłem na fullu z przednią oponą z kolcami.W tym roku zastanawiam się czy nie kupić opon Schwalbe 700x40c Winter do geavela.Jeździł ktoś?https://www.rowertour.com/p/50620/schwalbe-winter-28-kg-ts-116k-opona-rowerowa-zimowa-drutowa-reflex#51804-rozmiar-28-x-1.60Ciekawe czy da się jeździć w śniegu?
Fimala Opublikowano 23 Listopada 2019 Opublikowano 23 Listopada 2019 10 godzin temu, Bujak napisał: W zeszłą zimę jeździłem na fullu z przednią oponą z kolcami. W tym roku zastanawiam się czy nie kupić opon Schwalbe 700x40c Winter do geavela. Jeździł ktoś?https://www.rowertour.com/p/50620/schwalbe-winter-28-kg-ts-116k-opona-rowerowa-zimowa-drutowa-reflex#51804-rozmiar-28-x-1.60 Ciekawe czy da się jeździć w śniegu? Kolega ma w Sootcie i sobie chwali. Zmienił z G-One'ów jak zaliczył szlifa w zeszłym roku. 1
Ziombi Opublikowano 24 Listopada 2019 Opublikowano 24 Listopada 2019 (edytowane) Zdecydowałem się wstępnie na Genka, rama i widły ze stali Reynolds 853, w poniedziałek jak się wyrobie z czasem pojadę zamówić. I mam pytanko, myślicie, ze powinienem tutaj dyskutować o ubieraniu ramy w komponenty czy otworzyć osobny temat? Edytowane 24 Listopada 2019 przez Ziombi 1
KryMar1983 Opublikowano 24 Listopada 2019 Opublikowano 24 Listopada 2019 Zdecydowałem się wstępnie na Genka, rama i widły ze stali Reynolds 853, w poniedziałek jak się wyrobie z czasem pojadę zamówić. I mam pytanko, myślicie, ze powinienem tutaj dyskutować o ubieraniu ramy w komponenty czy otworzyć osobny temat?Podeślij foty jak ją otrzymasz...też na nią choruję ale nici bo nikt Staszka nie chce kupić Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
blackone Opublikowano 24 Listopada 2019 Opublikowano 24 Listopada 2019 7 godzin temu, Ziombi napisał: czy otworzyć osobny temat? Ziombi, zdecydowanie osobny. To dopiero będzie tasiemiec Panowie, super oferta od Redshift, Ostatnie 24h promocji: https://redshiftsports.com/shockstop-suspension-stem. Ma ktoś kogoś w Stanach kto mógłby to przywieźć do PL?
korea83 Opublikowano 24 Listopada 2019 Opublikowano 24 Listopada 2019 11 godzin temu, Ziombi napisał: Zdecydowałem się wstępnie na Genka, rama i widły ze stali Reynolds 853, w poniedziałek jak się wyrobie z czasem pojadę zamówić. Kibicuję temu tematowi 👍 Zaczynam u siebie zauważać pewne objawy podobnej choroby więc będę śledzić z dużym zainteresowaniem.
gianfranco Opublikowano 27 Listopada 2019 Opublikowano 27 Listopada 2019 W dniu 19.03.2019 o 10:44, Fimala napisał: Jedzie do mnie komplet błotników gravelowych od Ass Savers Trochę odgrzebany temat ale jestem na kupnie błotników i zastanawiam się właśnie nad firmą Ass Savers a konkretnie tym modelem : https://www.cyklomania.pl/ass-savers-blotnik-tylny-fendor-bendor-regular-czarny,id12893.html zastanawiam się jednak nad stabilnością tego błotnika ... czy montowanie na same paski nie będzie powodowało np obracania błotnika wokół sztycy.... mógłbyś napisać jaki model zakupiłeś i czy jesteś zadowolony ? Dzięki
mareq Opublikowano 27 Listopada 2019 Opublikowano 27 Listopada 2019 Nie będzie się obracał, bo jest wciśnięty między rurkami tylnych trójkątów. Masz to wszystko na fotkach. 1
Yarooo Opublikowano 27 Listopada 2019 Opublikowano 27 Listopada 2019 Godzinę temu, gianfranco napisał: Trochę odgrzebany temat ale jestem na kupnie błotników i zastanawiam się właśnie nad firmą Ass Savers a konkretnie tym modelem : https://www.cyklomania.pl/ass-savers-blotnik-tylny-fendor-bendor-regular-czarny,id12893.html zastanawiam się jednak nad stabilnością tego błotnika ... czy montowanie na same paski nie będzie powodowało np obracania błotnika wokół sztycy.... mógłbyś napisać jaki model zakupiłeś i czy jesteś zadowolony ? Dzięki Jak dla mnie błotnik jest ok. Oczywiście pełne błotniki chronią dużo lepiej, ale Ass Savers też daje rade. Błotnik jest stabilny nie przesuwa się i nie obraca nawet podczas jazdy w terenie. 1
Fimala Opublikowano 27 Listopada 2019 Opublikowano 27 Listopada 2019 (edytowane) 2 godziny temu, gianfranco napisał: Trochę odgrzebany temat ale jestem na kupnie błotników i zastanawiam się właśnie nad firmą Ass Savers a konkretnie tym modelem : https://www.cyklomania.pl/ass-savers-blotnik-tylny-fendor-bendor-regular-czarny,id12893.html zastanawiam się jednak nad stabilnością tego błotnika ... czy montowanie na same paski nie będzie powodowało np obracania błotnika wokół sztycy.... mógłbyś napisać jaki model zakupiłeś i czy jesteś zadowolony ? Dzięki Jest tak jak koledzy mówią. Mój jest prawie tak stabilny jak pełny błotnik. Z tym, żę ja mam wersje Fendor Bendor Big. Edytowane 27 Listopada 2019 przez Fimala 1
blackone Opublikowano 27 Listopada 2019 Opublikowano 27 Listopada 2019 A ja mam BlackWednesday, nieoczekiwanie i w sumie przypadkowo wygrała mi się aukcja allegro: Nowe koła od Lemonbike na DTSwiss X412 z piastami Novatec D791 / D792, waga 1745g za 810zł, nie bardzo wiedziałem co to za obręcze, ale okazuje się że chyba nienajgorsze, 22,5 szerokości wewnętrznej (obecnie mam 19mm) więc pewnie jakieś kapcie ~40 trzeba by tam dać. Do tego przyszły do paczkomatu zębatki 46/30 na zastępstwo za 50/34 więc zapowiada się spora aktualizacja wątku o przygodach z Nicasio 2. 2
gianfranco Opublikowano 28 Listopada 2019 Opublikowano 28 Listopada 2019 15 godzin temu, Yarooo napisał: Jak dla mnie błotnik jest ok. Oczywiście pełne błotniki chronią dużo lepiej, ale Ass Savers też daje rade. Błotnik jest stabilny nie przesuwa się i nie obraca nawet podczas jazdy w terenie. dzięki wszystkim za informację. Zamówiłem błotnik
gianfranco Opublikowano 1 Grudnia 2019 Opublikowano 1 Grudnia 2019 Panowie dotarła do mnie paczką z grupa 105 Zabieram się za wymianę grupy z sora na 105 . Główny powód to zmiana hamulców na hydrauliczne. Poczytałem trochę o wymianie i mam nadzieję , że dam radę jeśli ktoś z Was robił taką wymianę to proszę o podzielenie się widzą na ten temat Dzięki
Rekomendowane odpowiedzi