Fimala Opublikowano 18 Lipca 2019 Opublikowano 18 Lipca 2019 7 minut temu, GrochowaMTB napisał: A to ciekawe. fakt jest faktem, że obiecywał mi wiele razy i nic z tego nie wyszło. Dałem sobie w końcu spokój. Trudno ciągle komuś wisieć nad głową, przypominać się i prosić. Faktem jest jednak, że torby prezentują się super. Jeśli robią takie od razu dopasowane do rowerów Rondo to to jest świetny pomysł. Tylko czy nadążą z produkcją? Większość towaru pewnie idzie za granicę. Komu on nie obiceywał... Znam dziewczyne która dopiero po 2 latach dostała od niego obiecaną torbe. Rzeczy robi super, ale szkoda czasu na czekanie. Jestem ciekaw czy faktycznie będzie robił te torby dla Rondo. Coś mi się nie chce wierzyć, że nagle się zepnie i rozpocznie masową produkcje,
kolunio Opublikowano 26 Lipca 2019 Opublikowano 26 Lipca 2019 WitamZapytam w tym temacie. Zakupiłem fuji jari 1.5 i posiada on mocowania na górnej rurze jak rozumiem pod tobre? Czy ktoś się orientuje gdzie taka mogę zakupić aby wykorzystać to mocowanie?Pozdrawiam
Dreamin Opublikowano 28 Lipca 2019 Opublikowano 28 Lipca 2019 W dniu 26.07.2019 o 23:20, kolunio napisał: Witam Zapytam w tym temacie. Zakupiłem fuji jari 1.5 i posiada on mocowania na górnej rurze jak rozumiem pod tobre? Czy ktoś się orientuje gdzie taka mogę zakupić aby wykorzystać to mocowanie? Pozdrawiam Zobaczyłem Twój wpis i przypomniał mi się filmik, który oglądałem jakiś czas temu. Przy okazji polecam tego gościa, świetnie się ogląda jego filmy. Opis takiej torby zaczyna się gdzieś ok. 3.30 min.
Yarooo Opublikowano 29 Lipca 2019 Opublikowano 29 Lipca 2019 W dniu 26.07.2019 o 23:20, kolunio napisał: Witam Zapytam w tym temacie. Zakupiłem fuji jari 1.5 i posiada on mocowania na górnej rurze jak rozumiem pod tobre? Czy ktoś się orientuje gdzie taka mogę zakupić aby wykorzystać to mocowanie? Pozdrawiam 16 godzin temu, Dreamin napisał: Zobaczyłem Twój wpis i przypomniał mi się filmik, który oglądałem jakiś czas temu. Przy okazji polecam tego gościa, świetnie się ogląda jego filmy. Opis takiej torby zaczyna się gdzieś ok. 3.30 min. https://allegro.pl/oferta/torba-pro-discover-na-rame-0-75l-na-gorna-rure-7809436601?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_UZSD_pla_sport_turystyka_rowery_akcesoria&ev_adgr=Rowery+i+akcesoria&gclid=EAIaIQobChMIrcqf9ara4wIVBdKyCh0-WA-lEAQYAiABEgKCx_D_BwE 1
mareq Opublikowano 29 Lipca 2019 Opublikowano 29 Lipca 2019 Nie wiem czy Triban rc500 to gravel. Fabrycznie ma opony 28mm i można dać większe, ma ramę endurace, hamulce tarczowe i mocowania na bagażnik i błotniki. Ja czuję,że to gravel i zapisuje się do klubu. Do tego jeżdżę w zwykłych szortach i sandałach a do szosówki to by nie przystawało .
pavello Opublikowano 30 Lipca 2019 Opublikowano 30 Lipca 2019 Panie i Panowie, Szukam sklepu w Polsce który sprzedaje GravelKing w wersji Slick 700x38. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie ? Największe jakie widziałem to 700x32
GrochowaMTB Opublikowano 31 Lipca 2019 Autor Opublikowano 31 Lipca 2019 W dniu 29.07.2019 o 17:28, mareq napisał: Nie wiem czy Triban rc500 to gravel. Fabrycznie ma opony 28mm i można dać większe, ma ramę endurace, hamulce tarczowe i mocowania na bagażnik i błotniki. Ja czuję,że to gravel i zapisuje się do klubu. Do tego jeżdżę w zwykłych szortach i sandałach a do szosówki to by nie przystawało . Gravel to stan umysłu Rowery są różne Lajkry też nie dyskryminujemy Pamiętaj, że prawdopodobnie możesz sobie wrzucić tam kołka 27,5 i laczki tak zwane "road plus" np te: https://www.rosebikes.pl/wtb-2681171-2681171?channable=a12327.MjI4OTExMDAx&source=detail&sku=228911001&product_shape=16404&article_size=6067946&gclid=CjwKCAjw-ITqBRB7EiwAZ1c5Uw2f4GFcZhIuStZnAkfsUB1N6YEjY5X9tmtAiDxkl-RZscV_Inz6yBoCZnUQAvD_BwE
SZOGI Opublikowano 31 Lipca 2019 Opublikowano 31 Lipca 2019 Świeży nabytek do ESKERa 6.0 siodło PRO TURNIX zobaczymy czy się polubimy, bo oryginał WTB mi jakoś nie podszedł.
kolunio Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 WitamZapisuję się do klubu bo posiadam Fuji Jarii 1.5 .Powoli dokupuje do niego graty i obecnie szukam jakiś sprawdzonych, dobrze wykonanych i przede wszystkim pasujących pełnych blotników. Możecie jakieś polecić?Obecnie siedzi fabryczna opona 38c i tak zostanie. Z góry dzięki i pozdrawiam
Fimala Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 2 minuty temu, kolunio napisał: Witam Zapisuję się do klubu bo posiadam Fuji Jarii 1.5 . Powoli dokupuje do niego graty i obecnie szukam jakiś sprawdzonych, dobrze wykonanych i przede wszystkim pasujących pełnych blotników. Możecie jakieś polecić? Obecnie siedzi fabryczna opona 38c i tak zostanie. Z góry dzięki i pozdrawiam Rzuć okiem na SKS Bluemels Matt 1
pavello Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Gdyby ktoś planował zakup mostka Shockstop od Redshifta to dziś zapisując się do newslettera jest 20% zniżki i wysyłka free 1
Fimala Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 4 minuty temu, pavello napisał: Gdyby ktoś planował zakup mostka Shockstop od Redshifta to dziś zapisując się do newslettera jest 20% zniżki i wysyłka free Kupiłeś? Kurde szkoda, że teraz nie mam funduszy... Może nowe kapcie, które kupiłem będą lepiej amortyzować
pavello Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 25 minut temu, Fimala napisał: Kupiłeś? Kurde szkoda, że teraz nie mam funduszy... Może nowe kapcie, które kupiłem będą lepiej amortyzować Tak zamówiłem - planowałem nowe kapcie, ale okazja była więc kliknąłem i kapci u mnie nie będzie Niestety w VeloLabie w Gdańsku z dostępnością ShockStopa jest cokolwiek średnio więc trzeba kombinować
Fimala Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 1 minutę temu, pavello napisał: Tak zamówiłem - planowałem nowe kapcie, ale okazja była więc kliknąłem i kapci u mnie nie będzie Niestety w VeloLabie w Gdańsku z dostępnością ShockStopa jest cokolwiek średnio więc trzeba kombinować Masz moze ten kod rabatowy? Bo ja nic na stronie nie widze.
pavello Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 (edytowane) 6 minut temu, Fimala napisał: Masz moze ten kod rabatowy? Bo ja nic na stronie nie widze. REDVPA Edytowane 9 Sierpnia 2019 przez pavello
SZOGI Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Magia tego mostka polega na regulacja? To ja podziękuj za nieplanowane dodatkowe odgłosy. Ale jeśli ktoś poleci mostek 70mm lekki z oryginalnym albo podobnym kątem to z miłą chęcią wydam kilka groszy.
Kawasaki Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Magia tego mostka polega na amortyzacji, nie regulacji, taka alternatywa dla future shock od Speca.
Eddek Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Opublikowano 14 Sierpnia 2019 (edytowane) Dziś Cube na stronę wrzucił rowery z kolekcji 2020. Jest Nuroad Pro w nowym malowaniu i dokładnie tym samym osprzęcie, co 2019 i jest Nuroad SL i Nuroad Race na nowej grupie GRX 2x11. Ceny na razie nie są podane. Ciekawi mnie za to fakt, że na stronie wszystkie nowe gravele opisane są jako rowery kategorii 1, gdzie modele 2019 były kategorią 2. Edyta: CUBE odpowiedział co do kategorii, mają błąd na stronie, rowery gravelowe wszystkie są w kat.2 Edytowane 16 Sierpnia 2019 przez Eddek Wincyj info
Zigfir Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Opublikowano 14 Sierpnia 2019 (edytowane) W dniu 10.08.2019 o 14:15, Kawasaki napisał: Magia tego mostka polega na amortyzacji, nie regulacji, taka alternatywa dla future shock od Speca. A tak odnośnie tego mostka - ma ktoś u siebie używa? Ciekaw jestem jaki to ma wpływ np na pokonywanie podjazdów w mocnym tempie - ręce pracują wtedy dość mocno i zastanawiam się czy dodatkowe uginanie się mostka i co za tym idzie całej kierownicy, nie powoduje jakiś dodatkowych mikro opóźnień przy transferze mocy 😈. Edytowane 14 Sierpnia 2019 przez Zigfir
Pazuzu Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 (edytowane) Melduje się kolejny użytkownik grona gravelowców. W domu 2x Fuji Jari 1.5. Zrobiłem już jakieś 900 km, i mogę napisać: - w moim egzemplarzu zębatki korby są krzywe, poradziłem sobie regulacją - ale to tylko pośrednie rozwiązanie. Czekam na korbę GRX 46/30 ewentualnie coś innego 46/30 byle by nie na kwadrat. - w egzemplarzu żony tylna kaseta lata na boki tak że z 2 m widać - siodełko dla mnie jest niewygodne - na wiosnę wymiana. - hamulce po regulacji w zupełności wystarczają. Przynajmniej na dość płaskim terenie. - fabryczne opony są bardzo dobre Edytowane 16 Sierpnia 2019 przez Pazuzu 2
GrochowaMTB Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2019 3 godziny temu, Pazuzu napisał: Melduje się kolejny użytkownik grona użytkowników. W domu 2x Fuji Jari 1.5. Zrobiłem już jakieś 900 km, i mogę napisać: - w moim egzemplarzu zębatki korby są krzywe, poradziłem sobie regulacją - ale to tylko pośrednie rozwiązanie. Czekam na korbę GRX 46/30 ewentualnie coś innego 46/30 byle by nie na kwadrat. - w egzemplarzu żony tylna kaseta lata na boki tak że z 2 m widać - siodełko dla mnie jest niewygodne - na wiosnę wymiana. - hamulce po regulacji w zupełności wystarczają. Przynajmniej na dość płaskim terenie. - fabryczne opony są bardzo dobre Fuji zbierał naprawdę super recenzje. Co się stało, że ostatnio już któryś raz słyszę o jakiś niedoróbkach w tym rowerze? Podobno sama firma miała poważne kłopoty i... nie wiem czy została wykupiona czy co. Ale rowery są dostępne, to mniemam, że działa. Może ten wysyp niedociągnięć to efekt właśnie problemów firmy? Jednak... niestety, w wielu markach zdarzają się niedoróbki. U mnie w Specu od początku był problem z przednią piastą. Poszła do wymiany. U kolegi sztyca leciała samoistnie w dół. U kolegi w Giancie tylnia kaseta lata jak głupia - tak jakby krzywa była oś w piaście. Kolega w Canyonie w kołach Mavica ciągle łapał luzy - wg serwisu po prostu trzeba było z tym żyć. U kolegi w Specu MTB złożyło się koło!
Gość Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 (edytowane) Edytowane 21 Grudnia 2019 przez Gość
Fimala Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 1 godzinę temu, foxy napisał: A ja mam od jakiegoś roku pięknego scott'a I jestem mega zadowolona. cena była mega wysoka ( jak dla mnie ) ale finalnie po całym dniu w sklepie chodząc koło niego i wymyślanjąc powody do obniżenia ceny. kupiłam go ze zniżką 900zł Miałam MTB nawet dwa- sprzedane. Miałam szose... mam dalej. Mam gravela i teraz czuje ze to jest włąśnie to . Teraz to mam wreszcie rower na którym sobie moge jeździć gdize che i jak chce z średnią prędkością akceptowaną na przykład na wyjazd na pizze do sąsiedniego województwa. Którego Scotta masz? Jeździłem na Addict-cie 10 i super sprzęt do zapie...alania. Mega lekki i szybko się rozpędzał.
Gość Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 (edytowane) ad Edytowane 21 Grudnia 2019 przez Gość
Rekomendowane odpowiedzi