Marcin Kwita Opublikowano 9 Grudnia 2019 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Kurcze to na widelcu jest co zbijać. Czyli mam już cel oszczędnościowy na 2020 😊
Fimala Opublikowano 9 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2019 Godzinę temu, Marcin Kwita napisał: Kurcze to na widelcu jest co zbijać. Czyli mam już cel oszczędnościowy na 2020 😊 Nie jest tak prosto jakby mogło sie wydawac. Trzeba stery smienic na te od wersji expert no i sam widelec praktycznie niedostępny jest. Finalnie dąże do takiego efektu:
Marcin Kwita Opublikowano 9 Grudnia 2019 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Myślałem że prosta sprawa, przełożyć i tyle. Ale faktycznie trzeba inny wideł znaleźć. Pisałem do Speca i nie ma możliwości kupna takiego. A chętnie bym wziął. Więc trzeba będzie fora z USA przeszukać może ktoś już przetarł szlak. Chociaż widzę na tym zdjęciu że tu też Carbon. Wiadomo jaki? No i ta sztyca robi robotę, chociaż nie wiem czy nie lepiej iść w tę od Canyona. Kurcze jednak taki tunning jak przeliczyć to lepiej może poszukać od razu wersji Elite na OLXach
Fimala Opublikowano 9 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2019 No bo kupic nie mozesz, ale jako czesc serwisowa zamowic a i owszem
Marcin Kwita Opublikowano 9 Grudnia 2019 Opublikowano 9 Grudnia 2019 A w ogóle szacun, że sobie sam ogarniasz taki generalny serwis 😎 Czyli co pisać do nich że chcę jako część serwisową?
Fimala Opublikowano 12 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2019 Przewody już wymienione i poprowadzone. Pozostało teraz zalać tylny hamulec i odpowietrzyc. Podoba mi sie taki clean look. Szkoda że nie ma wewnetrznego prowadzenia pancerzy
Marcin Kwita Opublikowano 12 Grudnia 2019 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Ciekawe jaka owijka wyląduje? 😊
Fimala Opublikowano 12 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2019 56 minut temu, Marcin Kwita napisał: Ciekawe jaka owijka wyląduje? 😊 Supacaz Oil Slick 1
Bujak Opublikowano 12 Grudnia 2019 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Jak dla mnie to pasują do pończoch ;P
Yarooo Opublikowano 12 Grudnia 2019 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Masz zamiar planować mufę suportową?
Fimala Opublikowano 12 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2019 8 minut temu, Yarooo napisał: Masz zamiar planować mufę suportową? Nie, gwint jest cały i wszystko siadło dobrze.
Fimala Opublikowano 17 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2019 Mały update, napęd 1x już złożony. 2
Fimala Opublikowano 18 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2019 Dzisiaj dojechał ostatni elemnt układanki. Komplet tarcz pływających Hope Race X2. 160mm przód, 140mm tył. Jeśli wszystko uda się poskładać to w sobote zacznę testy nowego konfigu
Fimala Opublikowano 8 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2020 Oficjalnie ogłaszam koniec prac. To już finalna wersje tego jak rower będzie się prezentować w tym sezonie. Jedyne dodatki jakie dojdą to zależnie od charakterystyki wyścigów będą to torby bikepackingowe. 8
Chino Opublikowano 8 Stycznia 2020 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Po to zrobił taką dużą dokumentację zdjęciową - żeby cieszyć oko, bo zaraz się zacznie ostre tyranie i maszyna będzie wyglądała inaczej 😉 Luz, ja na ramę zarzuciłem twardy wosk 🙃 Spoko to wygląda całościowo, podoba mi się ten blotniczek na przednim widelcu, rozumiem, że jego główna rola to osłona dolnego łożyska steru? Zastanawiałem się, czy nie ma jakichś tego typu gotowych patentów, ale chyba wykonam sobie podobny z jakiegoś ass savera. Intrygują mnie te tarcze, fajna waga, ciekawe, jak ze skutecznością, tylko, że chyba nie są robione na centerlock, a takich potrzebuję. Jaką szerokość realnie mają te resoluty? W punkt/mniej/więcej od tego co podaje producent? Jak to jest z WTB generalnie? Bo np. Panaracer daje trochę szerokości w gratisie. Cały czas myślę co wybrać, wydaje mi się, że Resolute będą trochę zbyt powolne na asfalcie, (a tej nawierzchni nie uniknę w swojej okolicy), ale za to dzielne w terenie. Pozdro.
Fimala Opublikowano 8 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2020 (edytowane) 3 godziny temu, Chino napisał: Po to zrobił taką dużą dokumentację zdjęciową - żeby cieszyć oko, bo zaraz się zacznie ostre tyranie i maszyna będzie wyglądała inaczej 😉 Luz, ja na ramę zarzuciłem twardy wosk 🙃 Spoko to wygląda całościowo, podoba mi się ten blotniczek na przednim widelcu, rozumiem, że jego główna rola to osłona dolnego łożyska steru? Zastanawiałem się, czy nie ma jakichś tego typu gotowych patentów, ale chyba wykonam sobie podobny z jakiegoś ass savera. Intrygują mnie te tarcze, fajna waga, ciekawe, jak ze skutecznością, tylko, że chyba nie są robione na centerlock, a takich potrzebuję. Jaką szerokość realnie mają te resoluty? W punkt/mniej/więcej od tego co podaje producent? Jak to jest z WTB generalnie? Bo np. Panaracer daje trochę szerokości w gratisie. Cały czas myślę co wybrać, wydaje mi się, że Resolute będą trochę zbyt powolne na asfalcie, (a tej nawierzchni nie uniknę w swojej okolicy), ale za to dzielne w terenie. Pozdro. Ten błotniczek faktycznie ma za zadanie chronić stery jak i osłaniac od syfu który mógłby leciec na twarz. Jest to gotowe rozwiązanie właśnie od Ass Savers. Nic nie rzeźbiłem. Co do opon to faktyczna szerokość dużo bedzie zależeć od szerokosci obręczy, ale myślę że bedzie to rejon 45mm. Nie mam kurcze suwmiarki aby to sprawdzic dokładnie. Mi w poprzednich gumach brakowało przyczepności na luźnym, a że trasy robie tak aby były jak najdalej od asfaltow to teoretycznie wiekszy opór na asfalcie mi nie przeszkadza. W terenie przejeżdżam tam gdzie większość osób po prostu staje. Co do tarcz to praktycznie identyczne są też na centerlock. Te moje to Deore XT po prostu. Myślę jeszcze czy na tył nie wrzucix klasycznego Ass Savera. Cos na wzór tego 3T ze zdjecia: Edytowane 8 Stycznia 2020 przez Fimala
Chino Opublikowano 8 Stycznia 2020 Opublikowano 8 Stycznia 2020 (edytowane) Dopiero teraz dojrzałem, a dlaczego nie te Hope'y ze zdjęć wyżej? Przeglądam test opon gravelowych https://granfondo-cycling.com/the-best-gravel-tire/ i co ciekawe, wg testu te Resoluty całkiem lekko się toczą, a Panaracery 43C są wąskie w rzeczywistości, dziwne to. Jeśli nawijasz km niezależnie od pogody, po deszczu i błocie, to chyba warto tego Ass Savera wrzucić, lepiej to, niż nic. Edytowane 8 Stycznia 2020 przez Chino
Fimala Opublikowano 9 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2020 23 godziny temu, Chino napisał: Dopiero teraz dojrzałem, a dlaczego nie te Hope'y ze zdjęć wyżej? Przeglądam test opon gravelowych https://granfondo-cycling.com/the-best-gravel-tire/ i co ciekawe, wg testu te Resoluty całkiem lekko się toczą, a Panaracery 43C są wąskie w rzeczywistości, dziwne to. Jeśli nawijasz km niezależnie od pogody, po deszczu i błocie, to chyba warto tego Ass Savera wrzucić, lepiej to, niż nic. Hope-y odpuściłem ponieważ tylna tarcza miała spore luzy. Te tarcze Deore XT w każdych testach są w czołówce więc postanowiłem je sprawdzić.
Gucci Opublikowano 28 Stycznia 2020 Opublikowano 28 Stycznia 2020 Jakbyś ocenił geometrię tego roweru? Szukam gravela, który będzie miał wygodną pozycję a niestety mam wrażenie, że np na NS Bikes Rag +2 pozycja jest bardzo podobna, do tej którą mam na moim szosowym S10 od Scotta. Sequoia jest nazywana rowerem wyprawowym więc pozycja też powinna być bardziej komfortowa żeby przejechać kilkaset kilometrów dziennie przez kilka dni pod rząd...
Fimala Opublikowano 28 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2020 18 minut temu, Gucci napisał: Jakbyś ocenił geometrię tego roweru? Szukam gravela, który będzie miał wygodną pozycję a niestety mam wrażenie, że np na NS Bikes Rag +2 pozycja jest bardzo podobna, do tej którą mam na moim szosowym S10 od Scotta. Sequoia jest nazywana rowerem wyprawowym więc pozycja też powinna być bardziej komfortowa żeby przejechać kilkaset kilometrów dziennie przez kilka dni pod rząd... No Sequoia jest takim pomostem pomiędzy wyprawówka a sportowym gravelem. Dla mnie jest wygodna. Z pewnością bardziej zrelaksowana niż np Rag +. W zeszłym roku przejechałem nią Wisłe 1200 i super się sprawdziła.
Kawasaki Opublikowano 8 Lutego 2020 Opublikowano 8 Lutego 2020 (edytowane) Pięknie siadło wszystko Mam podobne rozwiązanie w MTB tj. przerzutka SRAMa X1 i kaseta XT 11-46. Trochę musiałem inaczej dobrać długość łańcucha niż standardowe zalecenia SRAMa, żeby móc bardziej zdystansować górne kółko przerzutki od kasety bez nadmiernego napięcia łańcucha i żeby płynnie przechodził na największą koronkę. Edytowane 8 Lutego 2020 przez Kawasaki 1
Fimala Opublikowano 8 Lutego 2020 Autor Opublikowano 8 Lutego 2020 8 godzin temu, Kawasaki napisał: Pięknie siadło wszystko Mam podobne rozwiązanie w MTB tj. przerzutka SRAMa X1 i kaseta XT 11-46. Trochę musiałem inaczej dobrać długość łańcucha niż standardowe zalecenia SRAMa, żeby móc bardziej zdystansować górne kółko przerzutki od kasety bez nadmiernego napięcia łańcucha i żeby płynnie przechodził na największą koronkę. U siebie zrobiłem wszystko według zaleceń Srama i śmiga elegancko
Rekomendowane odpowiedzi