Skocz do zawartości

[Gravel] Specialized Sequoia [2017]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 godzin temu, kogucik napisał:

Jaki masz mostek, a dokładnie kąt?

Standardowo był 110mm 7 stopni.

Opublikowano
W dniu 14.06.2020 o 23:42, kogucik napisał:

Jaki masz mostek, a dokładnie kąt?

U mnie jest 90mm i 6 lub 7 stopni.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 22.06.2020 o 11:05, Fimala napisał:

U mnie jest 90mm i 6 lub 7 stopni.

Nie zrobiło się nerwowo? Podobno w Sequoi po wymianie mostka traci ona na stabilności. No ale powiedz jak na tych wąskich oponkach się kręci. Czuć różnicę?

Opublikowano
17 minut temu, Marcin Kwita napisał:

Nie zrobiło się nerwowo? Podobno w Sequoi po wymianie mostka traci ona na stabilności. No ale powiedz jak na tych wąskich oponkach się kręci. Czuć różnicę?

W zeszlym tygodniu byłem na fittingu i sporo sie zmieniło. Mostek został zmieniomy na 75mm i wznios 20 stopni. Nowe siodło wyjechało i lemondka porządnie ustawiona. Po skroceniu mostka nir zauważyłem żadnej nerwowosci. Dla mnie to jeden z najbardziej stabilnych rowerów na jakich jezdzilem. Na cienkich kolach jeszcze nie latałem ale moge wrzucić zdjecia jak wygląd na 28c :D Wczoraj wpadlo ponad 200km i lemondka to złoto. Zostaje na stałe. Polecam kazdemu.

PSX_20200702_232621.jpg IMG_20200705_191828.jpg
  • Lubię to! 2
Opublikowano

No to mnie zaskoczyłeś z tym mostkiem. Kurcze niby szkoda kasy na ten fitting a jednak kolejna osoba po, jest zadowolona. No a takie filigranowe oponki trochę śmiesznie :D

Opublikowano
Godzinę temu, Marcin Kwita napisał:

Kurcze niby szkoda kasy na ten fitting

Szkoda to umierać, a fitting to najlepiej wydane pieniądze w temacie roweru ;)

Człowiek ma to do siebie, że jak zapłacił za rower to sam siebie będzie przekonywać, że jest ok, jest wygodnie itp. Dopiero po fittingu widać, że nie było ok, a jednak może być i to przy często minimalnych zmianach.

• Lubię to! 3
Opublikowano
2 godziny temu, korea83 napisał:

Szkoda to umierać, a fitting to najlepiej wydane pieniądze w temacie roweru ;)

Masz 100% rację. Chociaż wkurza to że mając raptem 3 punkty podparcia tak ciężko znaleźć ten ideał samemu kombinując. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
1 godzinę temu, Fimala napisał:

Gotowy na PGR 2020 :)

PSX_20200725_163130.jpg

Mega ta sequoia Panie kolego ja długo rozglądałem się za tym rowerem lub samą ramą ale nie jest łatwo znaleść seq w rozmiarze 54 ;)

Opublikowano
1 godzinę temu, Fimala napisał:

Gotowy na PGR 2020 :)

PSX_20200725_163130.jpg

Ło kurde, patrze a tu co chwilę inna korba + kaseta :D Wygląda jak potwór ❤️ 

Opublikowano
2 minuty temu, M.C napisał:

Ło kurde, patrze a tu co chwilę inna korba + kaseta :D Wygląda jak potwór ❤️ 

Korba ta sama tylko zebatka w konfigu górskim :D

Opublikowano
19 godzin temu, Fimala napisał:

zebatka w konfigu górskim

Ile zębów?

Opublikowano
2 godziny temu, Yarooo napisał:

Ile zębów?

32 owal

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To czas ruszać na Poland Gravel Race 2020.

PSX_20200805_103722.jpg
  • Lubię to! 7
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
5 minut temu, cieq napisał:

Jak poszło na PGR?

Wycof tym razem niestety. Przejechałem jakieś 150-160km trasy i 50-60 do Sanoka. Sumaryczniw wyszło jakies 221km i ponad 3900m w górę. Niestety Bieszczady zabiły mnie fizycznie. Upał też nie pomagał. Miejscami było 38 stopni. Co do trasy to była chyba najlepsza jaką jechałem w życiu. Wymagające podjazdy po czym nagradzające wysiłek długie zjazdy po szutrze lub asfalcie. Po prostu bajka! No i do tego te widoki... Wrócę tam jeszcze pokonać tego potwora i wyrównać rachunki.

• Lubię to! 2
Opublikowano

Brakowało Ci przełożeń w obecnej konfiguracji czy po prostu podjazdów było sporo i były długie?

Opublikowano
Teraz, cieq napisał:

Brakowało Ci przełożeń w obecnej konfiguracji czy po prostu podjazdów było sporo i były długie?

Podjazdy byly caly czas. Wpychac rower na każdy nie było sensu. Przełożenia byly okej. Wszystko raczej dało się wjechac. Prądu w nogach po prostu zabrakło.

Opublikowano (edytowane)

Masz rację trasa piękna i faktycznie trudna i ten upał... rzeżnia - myślałem ze będzie łatwiej - ja po tym ultramaratonie będę się bardziej skupiał na przygotowaniu kndycji a mnij na sprzęcie...

Edytowane przez kaluza.a@wp.pl
błąd gramatyczny
Opublikowano
2 minuty temu, cieq napisał:

Czaję. Ważyłeś może rower z wyposażeniem na PGR?

Wyszlo okolo 20kg z zalanymi bidonami. Sam rower 12.5kg. Bidony 3kg.

Opublikowano

Hej,

Czy wymieniał ktoś wideł na karbonowy ? Jaki model ? Straight czy taperred ? Ktoś przerabiał ?  Stery to pewnie1 1/8" to 1 1/2". Z góry dzięki za info

Opublikowano

Nie jest tak prosto jak się wydaje. Stery to nie zwyczajny tapered tylko ich jakiś wymyślony rozmiar. Więc stery od statlowego widła nie pasują do niczego innego. Najprostszą drogą jest dorwanie widelca od wersji Elite/Expert oraz wymiana sterów na te z modeli Elite/Expert. Koszt widelca w Specu to jakieś 1200-1300zł. Gra raczej nie warta świeczki.

Opublikowano

A dorwać ich wideł Fact też nie jest prosto. Chyba nie prowadzą osobnej sprzedazy z kolei z Olx karbon to duże ryzyko...

Opublikowano
4 minuty temu, Vasyluk napisał:

A dorwać ich wideł Fact też nie jest prosto. Chyba nie prowadzą osobnej sprzedazy z kolei z Olx karbon to duże ryzyko...

Mozna zamowic widelec jako część serwisową bezpośrednio w serwisie. Czego byś nie zrobił i tak musisz zmienić stery. Doszedłem do wniosku, że ten około 1kg wagi mniej nie jest tego zupełenie wart.