Skocz do zawartości

[Gravel] Specialized Sequoia [2017]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Fimala napisał:

Tymczasem po 12k km prawdopodobnie game over. Rozpoczynamy procedurę gwarancyjną.

co się stało ?

Opublikowano
8 godzin temu, GravelManiak88 napisał:

co się stało ?

Pękła rura podsiodłowa. Na zdjęciu załączonym widać jak idzie pękniecie od tego kółka na środku rury.

Opublikowano

myślałem że to po prostu rysa

Opublikowano
8 godzin temu, Fimala napisał:

Pękła rura podsiodłowa. Na zdjęciu załączonym widać jak idzie pękniecie od tego kółka na środku rury.

Fimala Ty chyba specialnie dobiłeś ta rame :) a tak na poważnie to już prędzej stawialbym na to że carbon sztyce polamiesz. Chociaż trochę historii z pękniętymi ramami w sequoiach słyszałem. 

Opublikowano
17 minut temu, Vasyluk napisał:

Fimala Ty chyba specialnie dobiłeś ta rame :) a tak na poważnie to już prędzej stawialbym na to że carbon sztyce polamiesz. Chociaż trochę historii z pękniętymi ramami w sequoiach słyszałem. 

Niestety prawda jest taka, że pęka ich naprawdę sporo i to w różnych miejscach. Z większymi lub mniejszymi przebiegami. Projekt roweru fajny, ale wykonanie fatalne jeśli chodzi o gatunek rurek użytych do produkcji.

Opublikowano
7 godzin temu, Fimala napisał:

Niestety prawda jest taka, że pęka ich naprawdę sporo i to w różnych miejscach. Z większymi lub mniejszymi przebiegami. Projekt roweru fajny, ale wykonanie fatalne jeśli chodzi o gatunek rurek użytych do produkcji.

...No to rondo albo cinelli 🙌👌

Opublikowano

Wielka szkoda z tym pęknięciem, ale faktyczenie na fejsie coraz więcej tego typu przypadków. Ehh... 

Z tego co pamiętam to jestes kolejnym właścicielem sequoi.

Napisz proszę jak wygląda proces reklamacyjny ?? 

Oby się temat pozytywnie zakończył.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Temat wyczerpany. Sequoia zakończyła swój żywot po 12tys. km Reklamacja rozpatrzona pozytywnie. Ode mnie to już wszystko w tym temacie. Nowy frameset już w drodze więc możliwe, że powstanie nowy temat za jakiś czas :) Zdradzę tylko, że będzie to dużo bardziej agresywna maszyna.