Accent_Szaj Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 @Inżynier_Mamoń jeszcze poszperałem i kuknij sobie na level 9.0 https://allegro.pl/oferta/kross-level-9-0-29-l-deore-xt-rower-gorski-outlet-9047026120?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_UZSD_pla_sport_turystyka_rowery_akcesoria_sport_bicycles&ev_adgr=Rowery&gclid=Cj0KCQjwsuP5BRCoARIsAPtX_wEGOQqqi1wJQJL_R9G0q6SR8KQF4izCz5I4WQNendWJVmwGDxV1BO4aAuq6EALw_wcB
induss Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 (edytowane) Witam, wiem że koniec sezonu ale chciałem skorzystać z okazji i wymienić wysłużonego Kellysa Salamander na coś na 29". po długich analizach wpadłem na fajną promkę: https://www.greenbike.pl/rower-gorski-kellys-gate-50-29-2019-p-6571.html (wiem że zdjęcie jest nieodpowiednie) myślicie że w tej cenie znajdę coś innego na SLX i XT ? Do tego 2x11 jak dla mnie bomba za tą cenę. Generalnie przeznaczenie w kierunku rekreacji z możliwością pobrykania w terenie. Pytanie dodatkowe czy wyższy model GATE 90 z 2019 https://rower-sport.pl/pl/p/KELLYS-GATE-90-29-2019/5052 będzie lepszy niż powyższy GATE 50 z 2019, on jest na SRAM a nie mam żadnego doświadczenia z tym osprzętem? Edytowane 16 Sierpnia 2020 przez induss
Accent_Szaj Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 39 minut temu, induss napisał: Generalnie przeznaczenie w kierunku rekreacji z możliwością pobrykania w terenie. Weź 50 jest na napędzie 2x i do tego stylu jazdy jest idealny.Zwróć uwagę że jest to rozmiar L.Jakie masz wymiary?
induss Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 3 minuty temu, Accent_Szaj napisał: Weź 50 jest na napędzie 2x i do tego stylu jazdy jest idealny.Zwróć uwagę że jest to rozmiar L.Jakie masz wymiary? Salamandra mam 21,5" i pasuje mi idealnie, dlatego L'ka powinna być ok, z całą pewnością siądę za sterami zanim kupię, chociaż przy moich 185cm wg tabeli powinienem mieć M'kę, kwestia przymiaru. Znalazłem jeszcze tego Krossa, cena podobna ale cały na XT'ku http://dobre-rowery.com/opona/kross_kross_level_9_0_29_l_cze_bia_bor_p_3265.html
Accent_Szaj Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 7 minut temu, induss napisał: wg tabeli powinienem mieć M'kę, kwestia przymiaru. Przymierz się,bo Kellys ma specyficzną/agresywną geometrię i może być za duży 8 minut temu, induss napisał: http://dobre-rowery.com/opona/kross_kross_level_9_0_29_l_cze_bia_bor_p_3265.html Też świetny rower powyżej go polecałem 11 godzin temu, Accent_Szaj napisał: level 9.0 https://allegro.pl/oferta/kross-level-9-0-29-l-deore-xt-rower-gorski-outlet-9047026120?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_UZSD_pla_sport_turystyka_rowery_akcesoria_sport_bicycles&ev_adgr=Rowery&gclid=Cj0KCQjwsuP5BRCoARIsAPtX_wEGOQqqi1wJQJL_R9G0q6SR8KQF4izCz5I4WQNendWJVmwGDxV1BO4aAuq6EALw_wcB
pawelll Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 27 minut temu, Accent_Szaj napisał: Przymierz się,bo Kellys ma specyficzną/agresywną geometrię i może być za duży Dokładnie, też go analizowałem i wychodzi, że na mnie za duży. Tym bardziej że to rocznik 2019 z jak to kolega napisał agresywną geometrią - długie TT, krótkie WB. W roczniku 2020 Kellys ma już bardziej standardową geometrię i być może L z 2020 byłaby OK.
pysq86 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 (edytowane) W greenbike nie aktualizują strony też się rozglądam za tymi rowerami i nie ma ich na stanie już. Obstawiam że z rowerów które były omawiane wyżej najszybciej uda się dostać meride big nine 500 lite i będzie to połowa piździernika. Edytowane 16 Sierpnia 2020 przez pysq86
Accent_Szaj Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Opublikowano 17 Sierpnia 2020 8 godzin temu, pysq86 napisał: W greenbike nie aktualizują strony Co za pajace. To zobacz sobie te level'e 9 z allegro. Za 4100 można kupić 18" lub 20,5"
seandillon Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Długo się wahałem, szukałem.... ale w końcu jest nowy sprzęt. Szukanie zaczęło się od Trek XCaliber 9 ( 2020 ) i Giant Terrago ( 2020), między czasie przymierzałem się do różnych sprzętów za radą formumowiczów. Ostatecznie była wycieczka do Deca i jest XC100S ochrzczony przeze mnie "malinową maszyną". Póki co zapoznawczy dystans 40km, ale w weekend planuje coś większego już w terenie. Dzięki wszystkim za rady.
Accent_Szaj Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Opublikowano 24 Sierpnia 2020 1 godzinę temu, seandillon napisał: XC100S Super Decatlon to Decatlon Świetny sprzet w rewelacyjnych pieniądzach i jeszcze ten serwis. Miodzio 1
-Marcin- Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Szukam roweru dla małego zawodnika o wzroście 141cm. Rower z napędem 1x12, powietrznym amortyzatorem, kołami 27,5 i ramą 14". Dwa sensowne wybory które znalazłem to Scott 710 i Cube Acid. Niestety otrzymałem odpowiedź od dystrybutorów, że rowery te z tą ramą na ten rok są już niedostępne. Najbliższy termin to wiosna z nowej dostawy na 2021rok. Wiem, że czytają to forum również sklepy i serwisy. Może ktoś wie o jakimś sklepie gdzie te rowery są jeszcze na stanie magazynowym? Może jakieś inne rowery w podanej specyfikacji w cenie do 5k lub używany?
Accent_Szaj Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Opublikowano 25 Sierpnia 2020 19 minut temu, -Marcin- napisał: Może jakieś inne rowery w podanej specyfikacji w cenie do 5k lub używany? Przeszperaj Olx i podeślij linki. Może uda się znaleźć coś fajniejszego
-Marcin- Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Na olx rowery z napędem 1x12 to 11sztuk tylko widzę z tego rozmiaru ramy XS (14") brak. Będzie ciężko, ale obserwuję. Fajny rower to np. ten ale rama za duża
Accent_Szaj Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Patrzyłeś może na ten temat? Tam poleciłem z Komandoskiem rower dla zawodniczki(unisex) o podobnym wzroście
-Marcin- Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Tak. Patrzyłem ale to są rowery bez powietrznych amorów. O napędzie 1x12 nawet nie wspomnę Poczekam jeszcze z miesiąc i jak nic nie wymyślę to zamówię rower z oferty na 2021 rok i będę czekał na dostawę. Chociaż widzę, że w przyszłym roku rowery z tym samym osprzętem są około 5-10% droższe
Accent_Szaj Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 10 godzin temu, -Marcin- napisał: Tak. Patrzyłem No widzisz, to kuknij sobie jeszcze tu(ten wątek,tylko 39str.)
Kubak82 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Cześć, pomożecie z dylematem dot. roweru ghost kato fs 2.7 ?? Chce kupić fulla bo lata leca a kregoslup po tegorocznym urlopie na hardtailu dostal spora dawke wstrząsów. O tym rowerze jest bardzo malo opinii.Moge go kupic za 4050 zl (nowy z gwarancją) co wydaje mi sie bardzo dobrą ceną (normalnie lata po ok 5,5k). Wiem ze przedni amor bedzie do wymiany i z tym sie licze. Pewnie z czasem wleci jakis markhor. Duzym plusem dla mnie jest naped 2x10 (mam podobny setup w hardtailu i nie chce go zmieniac na 1x) - pod tym katem wlasnie szukalem roweru! Kola 27,5 tez mi pasuja - jezdze na takich i nie mam parcia na 29.Co myslicie o reszcie bebechów i ogolnie o calosci? Wiem ze to nie pierwsza (ani druga itp) liga ale rower ma sluzyc do amatorskiej (dla przyjemnosci) jazdy po beskidach. Ot, by sie sciorac na podjazdach i wygodniej niz do dej pory zwiezc tylek w doliny. Patrzylem na krossa soil 1.0 ale tam skok tylko 50mm. Kreidler Straight ma niewiele wiecej - 63mm. Duzo rowerow jest na sramie a tu chyba gorzej z przeróbka na 2x. No i tak doszedlem to Ghost'a. Co o nim myslicie?
Accent_Szaj Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Opublikowano 30 Sierpnia 2020 7 godzin temu, Kubak82 napisał: Wiem ze to nie pierwsza (ani druga itp) liga ale rower ma sluzyc do amatorskiej (dla przyjemnosci) Widać że zakup przemyślany.Napisałeś prawie wszystko przed czym bym Cie przestrzegał,dodałbym że ma osie qr
leszcz Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Opublikowano 30 Sierpnia 2020 8 godzin temu, Kubak82 napisał: Co o nim myslicie? Za 4 brałbym o ile trawisz QR. Dobra baza pod elektryka z silnikiem w kole
Scoorviell Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Cześć. Aktualnie jeżdżę na Kross level A6 2012r., chciałbym kupić coś nowego. Dodam, że mam 175 wzrostu, 68 kg. Rowerem jeżdżę rekreacyjnie 50/50 las/asfalt. Mój typ - BIG.NINE 500 lecz ciężko z dostępnością - jakieś propozycje ?
Accent_Szaj Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Wertowałem sobie ogłoszenia na forum i takie coś mi wpadło w oko Nie wiem skąd kolega @bazyl33 jest,bo tego nie napisał,ale rower godny uwagi
Kubak82 Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Za 4 brałbym o ile trawisz QR. Dobra baza pod elektryka z silnikiem w koleElektryka w kole juz mam . Dzieki niemu rok temu przejeździlem pierwsze szlaki i wsiąkłem. Najtanszy mtb z deca - naprawde fajna maszynka!! Teraz dosiada go zona na lżejsze przejazdy po górach a ja już część tras moge wyciśnąć sam na analogu. Reszta dalej na elektryku (np. Wielka Racza, Rysianka itp). Tak krok za krokiem forma rosnie ale ciagle potrzebuje wspomagania. Dlatego jeszcze ciagle mi po glowie chodzi full w elektryku. Konkretnie GHOST HYBRIDE SLAMR S1.7+.Jak widzicie temat mam przemyslany, niby wiem czego chce ale watpliwosci ciagle sa - chyba wdaje sie w żone .
paszczak Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Opublikowano 30 Sierpnia 2020 20 minut temu, Kubak82 napisał: Elektryka w kole juz mam . Dzieki niemu rok temu przejeździlem pierwsze szlaki i wsiąkłem. Najtanszy mtb z deca - naprawde fajna maszynka!! Teraz dosiada go zona na lżejsze przejazdy po górach a ja już część tras moge wyciśnąć sam na analogu. Reszta dalej na elektryku (np. Wielka Racza, Rysianka itp). Tak krok za krokiem forma rosnie ale ciagle potrzebuje wspomagania. Dlatego jeszcze ciagle mi po glowie chodzi full w elektryku. Konkretnie GHOST HYBRIDE SLAMR S1.7+. Jak widzicie temat mam przemyslany, niby wiem czego chce ale watpliwosci ciagle sa - chyba wdaje sie w żone . Ja bym jednak pomyślał o dorzuceniu do czegoś bardziej przyszłościowego ze sztywna osią i taperowana główka ramy (będzie łatwiej o ew zmianę amorka) może coś z Marina? Jak kręgosłup i górki to chyba progresywna geo będzie ok
Accent_Szaj Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Godzinę temu, paszczak napisał: taperowana główka ramy Gdzie wyczytałeś że ma prostą? Martes tak sępi info, że osie QR dopatrzyłem się na zdjęciach
paszczak Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Chyba błędnie założyłem z automatu
Rekomendowane odpowiedzi