Accent_Szaj Opublikowano 17 Października 2020 Opublikowano 17 Października 2020 12 minut temu, Raptor napisał: chciałem zamówić Remedy Może taką drogą koze sprowadzają indywidualnie. Szczerze wątpię żeby okłamywali klienta który zostawia u nich tyle kapuchy @PiotrRockrider daj znać jak dojdzie
Raptor Opublikowano 17 Października 2020 Opublikowano 17 Października 2020 (edytowane) Tylko w Treku nie ma sprowadzania indywidualnego. Zamawiasz i jest termin dostawy i koniec. Przez covid nawet nie było zaproszeń na prezentacje modeli 2021. Bontrager również ma mega poślizgi z zamówieniami Edytowane 17 Października 2020 przez Raptor
PiotrRockrider Opublikowano 18 Października 2020 Opublikowano 18 Października 2020 11 godzin temu, Raptor napisał: Tak się pytam bo jak chciałem zamówić Remedy to najbliższa dostawa na Polskę jest przewidziana na luty i dlatego jestem troszkę zdziwiony. I ja bym się tu nie doszukiwał spisku bo zadałem proste pytanie Nie widać w Twoim wpisie pytania. Bardziej stwierdzenie co do ogólnych dostaw u Treka. Dostałem info przy zakupie, ze jeśli jestem zdecydowany, to lepiej żebym zamówił, bo jak będę zwlekać, to później sie moze okazac, ze Bede czekał do września za rowerem. Chcieli mi pokazać w systemie jakie są terminy, żebym nie myślał, ze stosują wobec mnie jakieś techniki sprzedaży. Ograniczylem się jednak do supercalibra i mój czerwony w systemie wisiał dostępny na 3 listopada, czarny jakoś na połowę października. Wychodzi jednak na to, że generalnie terminy są bardzo odległe ale w zależności od modelu, koloru i rozmiaru mogą się różnić.
Accent_Szaj Opublikowano 18 Października 2020 Opublikowano 18 Października 2020 1 godzinę temu, PiotrRockrider napisał: Dostałem info przy zakupie, I tego bym się trzymał. Nie wierzę żeby sobie pozwolili na ściemy przy kliencie za 25k!
PiotrRockrider Opublikowano 18 Października 2020 Opublikowano 18 Października 2020 6 godzin temu, Accent_Szaj napisał: I tego bym się trzymał. Nie wierzę żeby sobie pozwolili na ściemy przy kliencie za 25k! Sam też byłem przy kompie jak zamawiali i widziałem daty na czerwonym i czarnym supercaliberze.
un_existing Opublikowano 28 Października 2020 Opublikowano 28 Października 2020 Cześć, Potrzebuję oceny/opinii na temat dwóch rowerów: - Rockrider XC 900 - nowy na firmę - realny koszt 5600 zł - rower na bazie Merida 5000 2018 - używany ze zmienioną kierownicą (na karbon), sztycą (z karbon na alu), kołami, hamulcami na SLX - koszt podobny do powyższego. W Meridzie rozważam zmianę zebatki przód na 32T, jeśli będzie trzeba. Jeżdżę po mazowszu - 32/46T pod górki mi raczej wystarczy. https://www.olx.pl/oferta/merida-big-nine-5000-karbon-CID767-IDGuPK0.html Zastosowanie podobne, do XC na wyścigi. Jest mi obojętne czy to będzie SRAM czy Shimano. Zastanawiają mnie np. różnice w kołach (Crossmax vs Ryde Trace + DT Swiss 350), w amortyzatorach (Rhythm 32 vs Reba RL) i hamulcach (Sram T vs SLX) Wydaje mi się, że Merida wypada lepiej sprzętowo, ale może warto mieć na trochę gorszym osprzęcie, ale nowy i z gwarancją? Co byście wybrali osobiście?
komandosek Opublikowano 28 Października 2020 Opublikowano 28 Października 2020 Raczej nie będziesz zadowolony z kasety 11-46 11s. Ja nie bylem, bieg 10 ma 37 zębów, 11ty 46. Za duża dziura. Pytanie też w jakim stanie naped, sprzedający nawet do zdjęć go nie wyczyścił więc nawet nie masz jak zmierzyć dokładnie jego zużycia. Rower na pewno swoje jeździł, bo raz że był używany zgodnie z przeznaczeniem, dwa że sprzedający przemalował ramiona korby, które pewnie były pozdzierane od jazdy w błocie. Tam powinien być napis Shimano XTOk, patrząc po zdjeciach rama roweru jest mało poobijana ale w podwarszawskich lasach kamieni mało więc nie ma co się tym kierowac. To jak porównywanie nowego auta z trzyletnim autem poleasingowym, poflotowym
lellu Opublikowano 28 Października 2020 Opublikowano 28 Października 2020 Cześć, przymierzam się do zakupu nowego roweru w okolicach 5k do amatorskiego wykorzystania do jazdy po lesie/gorkach/lekkich singlach. Po długich poszukiwaniach zostały mi poniższe opcje, doradzicie coś? Najbardziej podoba mi się Giant Fathom (wersja F1 na sx/nx, a wersja F2 na deore) - czy jest w tym rowerze coś co go dyskwalifikuje (poza heblami :)? Często w specyfikacji pojawia się widelec Giant Crest 34 zamiast RockShoxa lub Suntoura. Niestety problemem jest dostępność - F1 będzie dopiero w czerwcu a F2 w kwietniu (ale znalazłem kilka szt. F2 dostępnych od ręki i się mocno zastanawiam:) 1. Fathom - https://www.giant-bicycles.com/pl/bikes-fathom-29 inne opcje: 2. Giant XTC SLR 2 2021 - https://www.giant-bicycles.com/pl/xtc-slr-29-2 3. Scott Scale 965 - https://www.scott.pl/produkt/1181/7570/Rower-Scale-965 4 . Cannondale Trail SE 3 - https://www.cannondalebikes.pl/rowery/2021-gorskie/trail/trail-se/trail-se-3 5. Grand Canyon 7 - https://www.canyon.com/pl-pl/mountain-bikes/trail-bikes/grand-canyon/grand-canyon-7/2617.html?dwvar_2617_pv_rahmenfarbe=BU%2FBK#!accordions=1_0 6. Cube Acid - http://rowerycube.net.pl/sklep/produkt/rower-cube-acid-29-greynaqua-2021/44574.704.1.162.pl.0.htm Pozdrawiam!
Accent_Szaj Opublikowano 28 Października 2020 Opublikowano 28 Października 2020 2 godziny temu, lellu napisał: Najbardziej podoba mi się Giant Fathom No to bierz go. Wszystkie modele które przedstawiłeś są prawie identyczne.Mi generalnie bardzo nie podoba się to mocowanie tylnego trójkąta do rury podsiodłowej ,ale o gustach się nie dyskutuje. 2 godziny temu, lellu napisał: sx/nx SX się wystrzegaj,to straszne badziewie i poza heblami na dzień dobry będzie trzeba pomyśleć o przerzutce Moim faworytem jest Scott,ale nie ma myk myka,więc troszkę lipa
lellu Opublikowano 29 Października 2020 Opublikowano 29 Października 2020 9 godzin temu, Accent_Szaj napisał: No to bierz go. Nawet jeśli widelec to Suntour Raidon 34?
Accent_Szaj Opublikowano 29 Października 2020 Opublikowano 29 Października 2020 Godzinę temu, lellu napisał: Suntour Raidon 34? Oj,to tu nie przyszaleli. Straszne kowadło Ja tak jak pisałem wziął bym Scott'a. Myk myka zawsze można dokupić,a napęd ma już zacny.
Nela Opublikowano 29 Października 2020 Opublikowano 29 Października 2020 Jest jeszcze Merida Big Nine limited, świetna rama, dobry amor i przyzwoity napęd. Wymiana hebli nie jest chyba jakimś problemem i dużym kosztem. A do amatorki te też w zupełności wystarczą. Accent@ czy ty czasem z racji posiadania Giant nie stałeś się fanboyem? Wszędzie polecasz tą markę....Nawet na amor(kiepski) nie spojrzałeś. Cannondale z tego zestawienia też kicha, slaby amor, heble i paskudna rama.
Accent_Szaj Opublikowano 29 Października 2020 Opublikowano 29 Października 2020 4 minuty temu, Nela napisał: Wszędzie polecasz tą markę Hehe,gdzie ja ją poleciłem? Tu? 12 godzin temu, Accent_Szaj napisał: .Mi generalnie bardzo nie podoba się to mocowanie tylnego trójkąta do rury podsiodłowej ,ale o gustach się nie dyskutuje. Podkreślę słowo nie podoba Co do Meridy,to amor też ma słaby
komandosek Opublikowano 29 Października 2020 Opublikowano 29 Października 2020 Nela ma rację z tym by rozszerzyć zakres poszukiwań. Na lekkie single nie ma potrzeby trailowego hardtaila koniecznie
lellu Opublikowano 29 Października 2020 Opublikowano 29 Października 2020 23 minuty temu, komandosek napisał: Na lekkie single nie ma potrzeby trailowego hardtaila koniecznie Fathom 2 mi się po prostu wizualnie podoba i gdyby miał rockshoxa to już bym go kupił 😜 Wcześniej na liście był jeszcze trek roscoe 7 i x-caliber 8, ale one nie mają z tyłu sztywnej osi, co jest podobno dość istotne Teraz najbliżej mi do scotta scale 965 2021 - wart jest swojej ceny?
komandosek Opublikowano 29 Października 2020 Opublikowano 29 Października 2020 Fathom 2 mi się po prostu wizualnie podoba i gdyby miał rockshoxa to już bym go kupił Wcześniej na liście był jeszcze trek roscoe 7 i x-caliber 8, ale one nie mają z tyłu sztywnej osi, co jest podobno dość istotne Teraz najbliżej mi do scotta scale 965 2021 - wart jest swojej ceny?Z tego co mi się wydaje to x-caliber 8 ma sztywną oś ale w standardzie 142mm zamiast 148mm. Wątpię by to tak strasznie przeszkadzało. Czy ten Scott się opłaca - ciężko mi doradzić. Rowery ostatnio strasznie podrożały i ciezko mi tu bawić się w polecanie.
Accent_Szaj Opublikowano 29 Października 2020 Opublikowano 29 Października 2020 42 minuty temu, lellu napisał: scotta scale 965 2021 I świetnie,mi też u ma naprawdę dobry osprzęt. Jest na boost. Żeby był idealny, to od razu wymienił bym heble,a jak się nadarzy okazja,dołożył bym myk myka.
Nela Opublikowano 29 Października 2020 Opublikowano 29 Października 2020 1 godzinę temu, Accent_Szaj napisał: Co do Meridy,to amor też ma słaby Markhor słaby? W czym konkretnie? Które z tych podlinkowanych powyżej jest lepszy Srebrny Judy??? Jest jeszcze tańsza Merida 500 lite, którą można doinwestować, jeśli ktoś ma taka potrzebę. Scott...oglądałem ostatnio na żywo 960 i...d..y nie urwało. Po za tym ta marka totalnie odleciała w tym roku z cenami. Trek ponoć słynie ze słabego lakieru który odpada od samego patrzenia, osprzęt też przeciętny. 33 minuty temu, Accent_Szaj napisał: I świetnie,mi też u ma naprawdę dobry osprzęt. Jest na boost. Żeby był idealny, to od razu wymienił bym heble,a jak się nadarzy okazja,dołożył bym myk myka. I w czym jest lepszy od wspomnianej np. Meridy limited która jest lżejsza od tego Scotta?
Accent_Szaj Opublikowano 29 Października 2020 Opublikowano 29 Października 2020 17 minut temu, Nela napisał: Markhor słaby? Oczywiście że słaby. To jest podstawowy amor powietrzny Manitou. Jak ty to ująłeś, d...py nie urywa 22 minuty temu, Nela napisał: Które z tych podlinkowanych powyżej jest lepszy Przecież napisałem też słaby. Może Ty napisz w czym jest lepszy ten Markhor. 23 minuty temu, Nela napisał: tańsza Merida 500 lite Powiem tak, Merida jest naprawdę świetnym rowerem i zgadzam się że jest dobrą bazą. 28 minut temu, Nela napisał: w czym jest lepszy od wspomnianej np. Meridy Znowu wkładasz mi słowa których nie napisałem . Bardziej podoba mi się Scott i ma bardzo dobrą specyfikację, i może trochę dlatego, że przypomina mi moją maszynę Hehe i jak widzisz,nie jest to Giant
Nela Opublikowano 29 Października 2020 Opublikowano 29 Października 2020 Godzinę temu, Accent_Szaj napisał: Bardziej podoba mi się Scott i ma bardzo dobrą specyfikację, i może trochę dlatego, że przypomina mi moją maszynę Przecież za wyjątkiem amora to prawie to samo co wspomniana merida. Pytałem o różnice, nie wymieniłeś. Mnie np. bardziej podoba się merida. Rama dużo ładniejsza od tego Scotta którego ostatnio widziałem w sklepie(960). Jeśli nie ma żadnej różnicy między Markhorem o tymi amorami z linków, to po co używasz określenia, że jest słaby??? Słabe w takim razie są wszystkie, przynajmniej według Ciebie bo jakoś inni tak nie uważają. Czy Tobie się wydaje, że jak ktoś pyta o rower za pięć koła to szuka wyczynowej maszyny na maratony czy inne zawody i potrzebuje amora czy hebli z wyższej półki?? To co mają wszystkie wymienione w zupełności wielu kupującym wystarczy do codziennej rekreacyjnej jazdy.
Nela Opublikowano 29 Października 2020 Opublikowano 29 Października 2020 6 godzin temu, Accent_Szaj napisał: Hehe,gdzie ja ją poleciłem? Tu? np. tu: cyt: Cytat Dodatkowo ta paskudna rama,gdzie tylny trójkąt wychodzi z połowy rury. Ale to Giant,więc....
komandosek Opublikowano 29 Października 2020 Opublikowano 29 Października 2020 Fathom 2 mi się po prostu wizualnie podoba i gdyby miał rockshoxa to już bym go kupił Wcześniej na liście był jeszcze trek roscoe 7 i x-caliber 8, ale one nie mają z tyłu sztywnej osi, co jest podobno dość istotne Teraz najbliżej mi do scotta scale 965 2021 - wart jest swojej ceny?Lellu, jak chcesz to mój kolega ma na sprzedaż canyona, takiego :https://katalog.bikeworld.pl/2016/web/produkt/rowery/mtb_29er_hardtail/canyon/49125/grand_canyon_cf_5_9/2Dorzucił do niego napęd xtr9100 i parę innych bajerów, no generalnie rower projekt a kolega serwisować rower lubi równie bardzo co na nim jeździć. Rozmiar chyba M
Accent_Szaj Opublikowano 29 Października 2020 Opublikowano 29 Października 2020 4 godziny temu, Nela napisał: Słabe w takim razie są wszystkie, No widzisz? One są powietrzne,więc od coil o niebo lepsze,ale choć nie wiem jak byś zaklinał rzeczywistość szału nie ma Żebyś nie miał wątpliwości, wszystkie. Zacznij czytać ze zrozumieniem,pewnie" z racji posiadania Meridy stałeś się jej fanboyem" Przestań już zaśmiecać temat. Ja uważam że najlepszy z w/w jest Scott. Ty uważasz, że Merida i OK
lellu Opublikowano 29 Października 2020 Opublikowano 29 Października 2020 28 minut temu, komandosek napisał: Lellu, jak chcesz to mój kolega ma na sprzedaż canyona, takiego : https://katalog.bikeworld.pl/2016/web/produkt/rowery/mtb_29er_hardtail/canyon/49125/grand_canyon_cf_5_9/2 Dorzucił do niego napęd xtr9100 i parę innych bajerów, no generalnie rower projekt a kolega serwisować rower lubi równie bardzo co na nim jeździć. Rozmiar chyba M Dzięki za info, ale chyba wolę coś nowego + nie potrzebuję też karbonowej ramy
Accent_Szaj Opublikowano 29 Października 2020 Opublikowano 29 Października 2020 55 minut temu, komandosek napisał: na sprzedaż canyona Ile chce?
Rekomendowane odpowiedzi