Skocz do zawartości

MTB okolice 5000 i powyżej

Maciek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim, szukam roweru MTB zarówno do rekreacyjnej jazdy jak i do treningu pod XC (w tym roku raczej nastawiałbym się pod trening). W chwili obecnej mam Tribana RC 500 rower sam w sobie fajny ale teraz po około sezonie jazdy wiem że raczej ciągnie mnie w miejsca gdzie tribanem nie pojadę :)

W tej chwili myślę nad dwoma modelami

- Merida BIG.NINE 500 LITE -> tutaj bardzo podoba mi się rama, napęd również dość uniwersalny

- Kellys Gate 30 -> Tutaj napęd 1x12 do tego teraz jest promocja https://www.centrumrowerowe.pl/rower-mtb-kellys-gate-30-pd23233/

Co myślicie o tych dwóch rowerach?  A może macie jakieś inne propozycje?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Szukam roweru ponieważ rockrider XC 500 okazał się wadliwy krzywa oś suportu zwrócili kasę 4.5 tys teraz nowy 6 tyś

Wolałbym coś teraz spróbować na Shimano 1/12 ,ogólnie wiadomo jest problem z dostępnością znalazłem dwa w jednym sklepie jadę oglądnąć

https://www.cube.eu/pl/2022/bikes/mountainbike/hardtail/reaction/cube-reaction-pro-greynorange/

https://rower.com.pl/kellys-gate-50-29-2099783   cena 5900 zł link przykładowy

Liczę na waszą pomoc ,XC 500 kupiłem dzięki temu forum i nie żałuję

Edytowane przez Piter7707
Opublikowano

Wsiadłem na Kellys gate 50 L za mała mam 189 cm wzrostu(producent podaje że L do 197) xl tego modelu nie występują 

Kupiłem cube

Opublikowano

Judy w rowerze za taką cenę to nieporozumienie. 

Opublikowano
16 godzin temu, hudezz napisał:

Judy w rowerze za taką cenę to nieporozumienie. 

Każdy rower ma swoje +i - ,w poprzednim miałem rebe rl (przez wszystkich chwalona)dwa lata dwa serwisy , jakoś płynnie nie chodziła i ciągle stukała

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam 

od jakiego modelu Cube ma sztywne osie. Pasuje mi attenion sl ale nie ma sztywnych osi. Jednak ma wygodna pozycje 

Opublikowano

Gdyby ktoś szukał czegoś rekreacyjnego do amatorskiej jazdy. To mam w sklepie dwie sztuki Gianta Talona 1 w rozmiarze M oraz XL w cenie do 5 tyś. Na powietrznym amortyzatorze z napędem 2x11. ✌

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam wszystkich. Mój wzrost to 178cm a przekrok 89 cm, chce kupić neurona AL 7 i miotam sie pomiędzy dwoma rozmiarami. Producent zaleca mi rozmiar M (reach 433) a według tabelki powyżej powinienem wybrać L (reach 453). Również mam dość długie ręce, a krótki tułów. Proszę was o podpowiedz. Bo niewiem jaki wybrac

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Szukam roweru MTB XC do 5000 zł. Upatrzyłem Romet Mustang M8 oraz Kross Level 6.0 i Polygon Xtrada 6 w wersji 2x11. Ma ktoś te rowery i mógłby coś o nich napisać. Rower będzie używany rekreacyjnie po lesie i szutrach.

Opublikowano
W dniu 29.08.2022 o 14:26, r7adek napisał:

Szukam roweru MTB XC do 5000 zł. Upatrzyłem Romet Mustang M8 oraz Kross Level 6.0 i Polygon Xtrada 6 w wersji 2x11. Ma ktoś te rowery i mógłby coś o nich napisać. Rower będzie używany rekreacyjnie po lesie i szutrach.

Nowy czy używany?

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć Wszystkim. Chciałem zapytać o wycenę. Tematem wyceny jest rower:

https://www.centrumrowerowe.pl/rower-mtb-kellys-stage-70-2017-pd8481/

Rower jest praktycznie jak nowy. Zero rys na czymkolwiek. Przymiar łańcucha delikatnie zaczyna wchodzić na 1.0. Zmieniona została kierownica na węższa, dodana amortyzowana sztyca, w tej cenie sprzedajacy dodaje komplet nowych opon takich jak na rowerze i zestaw chlapaczy. Wszystko w oryginale. Czy ktoś ma jakieś opinie na temat kellys stage 70 rocznik 2017? Czy za cenę 5500zl warto w takim stanie? 

20230422_174200.jpg 20230422_174129.jpg 20230422_174123.jpg 20230422_124700.jpg 20230421_133258.jpg 20230422_124657.jpg
  • 2 tygodnie później...