komandosek Opublikowano 8 Września 2020 Opublikowano 8 Września 2020 Cześć, To mój pierwszy post także witam wszystkich serdecznie. Krótkie info o mnie: Prawie 40 lat, 170cm, 63kg. od kilku lat jeżdżę tanią szosą, startuję w triathlonach. Mieszkam w Warszawie. Kręci mnie współzawodnictwo, ale lubię sobie kilka razy w roku wyskoczyć i zdobyć jakąś konkretną górę albo założyć 32mm i pośmigać po lesie. Na pewno sporo jeszcze przede mną do zrobienia w kwestii siły i techniki. Do tej pory myślałem, że naturalną opcją będzie lepsza, karbonowa szosa (ok. 12 kpln). Ale ciągnie mnie w stronę MTB bo jest przyroda, fajny flow, nieustanne skupienie, ciśnięcie przez wymagający teren i ta dawka adrenaliny, gdzie jedziesz blisko strefy komfortu bezpieczeństwa (to moje odczucia po wycieczkach w las na tribanie na panaracerach gravelking 32 I ważny element - zawody mtb, których jak widzę jest sporo i sezon mtb jest dłuższy niż triathlonowy, czyli można w październiku i nawet później fajnie porywalizować (bardziej ze sobą biorać pod uwagę mój poziom). Na co dzień trenowałbym w Warszawie i okolicach (np. las bielański, WAT, Kampinos,?) ale kilka razy w roku (urlop, weekednowe wypady) chciałbym mieć opcję wjechania w jakiś lekko trudniejszy teren. Na pewno fajnie by było mieć możliwość zrobić jakiegoś dropa itp. Dlatego pomału zmieniam myślenie na kupno jakiegoś hardtaila 27,5 w okolicach 6-7k. A szosa kiedyś tam, później. Mam w związku z tym kilka pytań: 1. Zakładając moje potrzeby i wagę wydaje mi się, że dobre byłoby dla mnie coś pomiędzy XC a trail, czyli pewnie sztywne XC 27,5 z opuszczaną sztycą, jednym blatem z przodu, bardziej trailową geometrią i w miarę lekkie (max 13kg?), tak, żeby na płaskim Mazowszu nie targać pod górkę 14 kilo. Czy dobrze myślę? Czy potrzebuję skoku 120mm przy mojej wadze? Może po prostu wstawić do jakiegoś lekkiego XC sztycę opuszczaną i od biedy da radę od czasu do czasu pojeździć po kamieniach/korzeniach? 2. Jak to jest z zawodami dla amatorów ale tych właśnie raczej bliżej Mazowsza? Wydaje mi się, że większość to XC? Czy na takich zawodach sprawdzają się traile czy raczej tylko XC? 3. Przeglądając potencjalne rowery nie widzę w trailach manetki blokady amortyzatora. Wydaje mi się to bardzo fajną funkcją. 4. Proszę o polecenie jakichś konkretnych modeli. Stosunek ceny do jakości nie jest dla mnie jakiś kluczowy. Nie mam sztywnego budżetu, podchodzę do tego bardziej zdroworozsądkowo (pierwsze MTB a za rok pewnie zakup droższej szosy), ale jak mnie przekonacie do czegoś to ja żonę też przekonam .Ad.1. nie potrzebujesz zupełnie roweru trailowego. Nie wykorzystasz go a zbędne kilogramy będziesz targać ze sobą cały czas. Skoro myślisz o zawodach to szukaj lekkiego nowoczesnego roweru do XC. Trasy do XC potrafią być bardzo wymagające, na nowo będziesz się musiał uczyc jeździć ale nowoczesny rower do XC nie będzie Cię w tym ograniczał. Na takim rowerze możesz wystartować na każdym maratonie w Polsce, nie tylko Mazovia. Opuszczana sztyca również nie jest koniecznością. Dalej, nowoczesne ramy pozwolą Ci śmiało używać rozmiaru 29 cali i cieszyć się jego korzysciami. 100mm skoku wystarczy.Ad.2. Mazovia i lokalne "ogórki" dookoła Mazowsza to proste płaskie maratony gdzie najlepiej sprawdzi się lekki hardtailaAd.3. rowery trailowe często nie mają manetki blokady bo to z założenia rower do zabawy, z tak mocno wysuniętym przodem że jest na nim dość mała masa na podjazdach. Owszem, blokada amortyzatora jest przydatna - ale nie tak bardzo jakby się wydawało. Przyda się na szybkich podjazdach na stojąco, na asfalcie. W terenie już mniej bo zablokowany amor zmniejsza trakcję. I tak na nawrotach 180stopni na podjadach praktycznie zawsze trzeba odblokowac amor bo przednie koło może łatwo zostać przepchanie do przodu zamiast skręcić. Choćby specialized w ogóle nie stosuje blokady amora w swoich tańszych modelach (bez systemu brain)4. Musisz sobie wyznaczyć parametry jakich masz szukać, tak będzie łatwiej zawęzić poszukiwania. Sugerował bym : karbonowa rama ze świeżego modelu(lżejsze konstrukcje na aluminium też będą ok), dobre sztywne koła(byle nie marki tej samej co rower bo to zwykle paździerz) amortyzator minimum rockshox recon, napęd 1x12.Na hamulce nie patrz bo przy twojej wadze każde będą ok. Zresztą chodzi o to by hamować jak najmniej
dan54 Opublikowano 9 Września 2020 Opublikowano 9 Września 2020 Cześć, witam wszystkich serdecznie. Potrzebuję porady odnośnie wyboru roweru MTB. Ale najpierw kilka słów o mnie. Mam 37 lat, 182cm wzrostu, 82kg wagi, miesięcznie kręcę 300-600km. Mieszkam na obrzeżach Warszawy, pod domem mam las ( Mazowiecki Park Krajobrazowy ), chociaż więcej kilometrów robię szosą. W marcu zamieniłem fulla XC - Giant Anthem na kołach 27.5 oraz szosę endurance Giant Defy na rower gravel (Merida Silex). Generalnie byłem (o tym dalej), bo w sumie wciąż jestem, więcej niż zadowolony, po lesie i singlach pośmigam, na wycieczki z sakwą idealny, na szosie różnicy do 30km/h nie ma. Napisałem "byłem" ponieważ w lato odwiedziłem góry i okazało się, że gravel to za mało na jeżdżenie po kamienistych szlakach. Na łatwych singlach glacensis jeszcze była zabawa, ale jak tylko pojawiały się skały, duże kamienie, to już lipa. O zjechaniu na jakiś zapomniany szlak w ogóle można było zapomnieć. Ponieważ chciałbym od czasu do czasu zaliczyć jakąś górską przygodę (mam zaplanowane już trasy w Bieszczadach) myślę o dokupieniu roweru MTB, zdecydowanie hardtail - w full'u, mimo iż z porządnym zawieszeniem, zbytnio denerwowało mnie bujanie. Warunki jakie musi spełniać: - powietrzny amortyzator z blokadą zdalną - sztywne osie - koła 29 - osprzęt shimano - minimum grupę deore (może być 1x lub 2x) - mocowanie do bagażnika - w miarę wygodna pozycja, nie lubię leżeć na rowerze I tu się właśnie pojawia problem, bo wszystkie dobrze wyposażone hardtaile projektowane są pod XC, rowery są długie a pozycja pochylona. Nie znalazłem roweru, który by oferował uniwersalną pozycję oraz spełniał wszystkie powyższe warunki. Pomożecie ?
komandosek Opublikowano 9 Września 2020 Opublikowano 9 Września 2020 Jeździłeś na szosie, na gravelu a pozycja w MTB Ci przeszkadza. Może starczy dać mostek podkładkę wyżej czy wymienić kierownicę 760mm na 720mm.Jesteś pewien też że musi to być Shimano? Oni dopiero weszli na rynek, niby jest taniej ale i w tańszych rowerach są tylko piasty Shimano na konusach które nie są zbyt wybitne. Do tego serwis przerzutki, sprzęgło w nich wymaga regularnego serwisu (tak samo jak piasta na konusach), no ale serwis sprzęgła raz na miesiąc można przeżyć. By mieć jednak bebenek micro spline inny niż Shimano to musisz kupić rower który wychodzi na DT Swiss...? Znacznie drożejNo i chyba wręcz nierealne jak rower ma mieć mocowanie na bagażnik
dan54 Opublikowano 9 Września 2020 Opublikowano 9 Września 2020 (edytowane) 21 minut temu, komandosek napisał: Jeździłeś na szosie, na gravelu a pozycja w MTB Ci przeszkadza. Może starczy dać mostek podkładkę wyżej czy wymienić kierownicę 760mm na 720mm. Jesteś pewien też że musi to być Shimano? Oni dopiero weszli na rynek, niby jest taniej ale i w tańszych rowerach są tylko piasty Shimano na konusach które nie są zbyt wybitne. Do tego serwis przerzutki, sprzęgło w nich wymaga regularnego serwisu (tak samo jak piasta na konusach), no ale serwis sprzęgła raz na miesiąc można przeżyć. By mieć jednak bebenek micro spline inny niż Shimano to musisz kupić rower który wychodzi na DT Swiss...? Znacznie drożej No i chyba wręcz nierealne jak rower ma mieć mocowanie na bagażnik Pozycja na Defy, a szczególnie na Silexie, jest bardzo wygodna i dość wyprostowana. Co do Shimano - miałem w Anthemie SLX'a ze sprzęgłem i nic się z tym nie działo przez parę tyś km. Nie wiem o co chodzi. Czemu Shimano ? Z tego samego powodu co Playstation, a nie X-box, głupie przyzwyczajenie od małego. Wiem, że to żaden argument, ale tak sobie wymyśliłem. Szukam czegoś w stylu Merida Big Nine 500, ale ze sztywnymi osiami. 500 lite już ma inną geometrię, a wyposażenie i cenę fajne. Trek ma X calibra, ale też oś tylko z przodu. Jak już kupować rower, to rozwojowy, na lata. Edytowane 9 Września 2020 przez dan54
Accent_Szaj Opublikowano 9 Września 2020 Opublikowano 9 Września 2020 44 minuty temu, dan54 napisał: - powietrzny amortyzator z blokadą zdalną - sztywne osie - koła 29 - osprzęt shimano - minimum grupę deore (może być 1x lub 2x) To ma praktycznie każdy rower w tym przedziale cenowym.Zdarzają się rodzynki,ale to raczej wyjątki niż reguła ale.... 45 minut temu, dan54 napisał: - mocowanie do bagażnika - w miarę wygodna pozycja, nie lubię leżeć na rowerze Te dwa podpunkty wszystkich wprowadzają w osłupienie Po co Ci bagażnik do XC? Rozwiązaniem może być mocowany do sztycy. Natomiast pozycja w XC jest bardziej leżąca z zasady.Może w twoim wypadku lepszym rozwiązaniem byłby Trekking?
dan54 Opublikowano 9 Września 2020 Opublikowano 9 Września 2020 4 minuty temu, Accent_Szaj napisał: To ma praktycznie każdy rower w tym przedziale cenowym.Zdarzają się rodzynki,ale to raczej wyjątki niż reguła ale.... Te dwa podpunkty wszystkich wprowadzają w osłupienie Po co Ci bagażnik do XC? Rozwiązaniem może być mocowany do sztycy. Natomiast pozycja w XC jest bardziej leżąca z zasady.Może w twoim wypadku lepszym rozwiązaniem byłby Trekking? Jakbyś przeczytał uważnie, to byś zauważył, że ja nie szukam roweru do XC. Już mi przeszło, wyjeździłem się w maratonach i wyszalałem po lasach. Lat przybywa. Szukam czegoś, co 30 lat temu nazywało się rowerem górskim, czyli roweru do wszystkiego. Myślałem, że znalazłem to w Gravelu, ale tylko w 90%. Teraz pozostało wypełnić lukę na górskie wyprawy (stąd bagażnik). Wszystkie serie komfortowych MTB, czy to Talon, czy Aspect, czy X caliber nie spełniają wszyskich założeń. X jest najbliżej, brakuje mu tylnej osi. Jest jeszcze Grand Canyon, ale ja się boję bez przymiarki, jestem specyficzny, lubię krótkie i mniejsze ramy niż to czasem wychodzi z kalkulatora. Treking - nie no, bez przesady. Za 20 lat. Jest tylu producentów, może ktoś coś wynajdzie i poleci nieoczywistego ?!
Accent_Szaj Opublikowano 9 Września 2020 Opublikowano 9 Września 2020 9 minut temu, dan54 napisał: że ja nie szukam roweru do XC. Bez urazy kolego,ale rowery,które wymieniasz są właśnie rowerami XC 46 minut temu, dan54 napisał: w stylu Merida Big Nine 500, ale ze sztywnymi osiami. 500 lite już ma inną geometrię, a wyposażenie i cenę fajne. Trek ma X calibra, 11 minut temu, dan54 napisał: czyli roweru do wszystkiego. Fakt,lata temu był tylko rower górski i kolarzówki ,teraz się namnożyło tego i jest lipa . 19 minut temu, dan54 napisał: Jakbyś przeczytał uważnie Widzisz,że doczytałem - Chodziło mi o to, że XC ma niestety pozycję bardziej leżącą,w którą,jak zauważyłeś na przykładzie Meridy,producenci idą, dlatego propozycja Trakking. Możesz ewentualnie pokombinować z mostkiem,siodełkiem i sztycą. Widzisz kolego,zabierasz się trochę nie od tej strony do tego. To jest forum,a nie sklep.Podejdź do rowerowego i zapytaj sprzedawcy,po czym przedstaw nam jego propozycje,które tobie również wpadły w oko. Ps.O takim bagażniku mówiłem
komandosek Opublikowano 9 Września 2020 Opublikowano 9 Września 2020 Jakbyś przeczytał uważnie, to byś zauważył, że ja nie szukam roweru do XC. Już mi przeszło, wyjeździłem się w maratonach i wyszalałem po lasach. Lat przybywa. Szukam czegoś, co 30 lat temu nazywało się rowerem górskim, czyli roweru do wszystkiego. Myślałem, że znalazłem to w Gravelu, ale tylko w 90%. Teraz pozostało wypełnić lukę na górskie wyprawy (stąd bagażnik). Wszystkie serie komfortowych MTB, czy to Talon, czy Aspect, czy X caliber nie spełniają wszyskich założeń. X jest najbliżej, brakuje mu tylnej osi. Jest jeszcze Grand Canyon, ale ja się boję bez przymiarki, jestem specyficzny, lubię krótkie i mniejsze ramy niż to czasem wychodzi z kalkulatora. Treking - nie no, bez przesady. Za 20 lat. Jest tylu producentów, może ktoś coś wynajdzie i poleci nieoczywistego ?! Dokładnie jak@Accent_Szaj napisał. Bagażnik kompletnie nie pasuje. Nie wyobrażam sobie wjechać na jakieś cięższe single z bagażami na kole. Znacznie lepszym rozwiązaniem byłby plecak rowerowy. Raz że pomieści trochę szpargałów, dwa te lepsze mają wbudowanego żółwia i chronią kręgosłup. Może się przydać jak wjedziesz w te trasy z większymi głazami
dan54 Opublikowano 9 Września 2020 Opublikowano 9 Września 2020 Odbiegamy od tematu. Musi być opcja bagażnika, bo rower ma być wszechstronny. Jednego dnia pojeździsz single innego pojedziesz stokówkami z sakwą. Teraz zrobiłem pętlę pod Śnieżnikiem i Ostoję z lekką sakwą i było bez problemu. Plecaków nie lubię. Nie przekonujcie mnie co być powinno, a czego nie, tylko podpowiedzcie czy ktoś taki rower produkuje. Zjeździłem kilka sklepów w okolicy (Warszawa) i nikt mi nic nie zaproponował spełniającego założenia. Kto zna lepiej rynek jak nie Wy ?
komandosek Opublikowano 9 Września 2020 Opublikowano 9 Września 2020 Odbiegamy od tematu. Musi być opcja bagażnika, bo rower ma być wszechstronny. Jednego dnia pojeździsz single innego pojedziesz stokówkami z sakwą. Teraz zrobiłem pętlę pod Śnieżnikiem i Ostoję z lekką sakwą i było bez problemu. Plecaków nie lubię. Nie przekonujcie mnie co być powinno, a czego nie, tylko podpowiedzcie czy ktoś taki rower produkuje. Zjeździłem kilka sklepów w okolicy (Warszawa) i nikt mi nic nie zaproponował spełniającego założenia. Kto zna lepiej rynek jak nie Wy ? A bierzesz w ogóle pod uwagę to że mozesz nie miec racji?Sprzedawca miał za zadanie Ci sprzedać rower jaki sobie wymyśliłeś a nie naprawiać świat a tym bardziej udowadniać klientowi że szuka czegoś co nie ma sensu. Wszechstronny rower już masz na zdjeciu. Ja pod trasami o których piszesz mieszkam i po prostu wiem że sakwy się nie sprawdzą.
KrzysiekMTB Opublikowano 9 Września 2020 Opublikowano 9 Września 2020 To czego potrzebujesz to trail HT - np. taka Kona Honzo, ona jest na deore. Ale nie ma mocowań na bagażnik... Zresztą jest masa innych sposobów na montaż bagażu na rowerze mtb. Objerzyj tutaj, Emily Batty jechała na Islandii na Supercalibrze Pozdrawiam Krzysiek
leejoonidas Opublikowano 9 Września 2020 Opublikowano 9 Września 2020 (edytowane) Godzinę temu, dan54 napisał: Odbiegamy od tematu. Musi być opcja bagażnika, bo rower ma być wszechstronny Trek 1120. Można również samą ramę kupić i zbudować rower taki jaki sobie wymyśliłeś. Są jeszcze inne modele z innych firm na ramach chromo-molibdenowych, lub same ramy. Edytowane 9 Września 2020 przez leejoonidas
dawig_gorkowy Opublikowano 11 Września 2020 Opublikowano 11 Września 2020 (edytowane) Witam ponownie. Wcześmiej pisałem w temacie o rowerach za ma max 4000 PLN ale stwierdziłem, że skoro mam wydać 4 tys. za "aluminiaka" to może jednak dołożę do karbonu. Warto powiedzieć że w MTB (jazda bo specyfikacje maszyn już trochę znam) zieloniutki jestem jak ogórek . Wyselekcjonowałem sobie 2 rowerki: 1. https://www.giant-bicycles.com/pl/xtc-advanced-29-2-ge-2018?fbclid=IwAR2XneCf4pZA14NAgLbBH4E9djbGBmOJXGFO2wh0b6s8me6IB6WlzVUI9sE 2. https://skiteam.pl/rowery-2020/13343-rower-cube-316100-reaction-c-62-pro.html?gclid=Cj0KCQjwwOz6BRCgARIsAKEG4FUcpril55eaSBmcvz02llKMhe5PXwPuB5kuTcogk1gbrJJ3CzEPWSkaAinNEALw_wcB Znajomi jeżdżacy na MTB podpowiadają żeby wziąć tego GIANT'a bo jest z przodu na x2 a Cube ma tylko 1 tarczę - podobno zielonym łatwiej się jeździ na takim setupie. Chyba że podpowiecie jeszcze coś innego w cenie do 7 tys. Pozdro ! Edytowane 11 Września 2020 przez dawig_gorkowy
turzol Opublikowano 11 Września 2020 Opublikowano 11 Września 2020 Miałem Gianta XTC na carbonie z tego roku modelowego i zmieniłem na rower bazujący na ramie Alu. Z jednej prostej przyczyny - giant to kloc z ciężka ramą - bez osiek w rozmiarze L waga ramy to ponad 1600g do tego dochodził ciężki adapter zmieniający rozstaw kol i inne niepotrzebne elementy które wpływały negatywnie na wagę. Nie kupiłbym więcej roweru na tanim carbonie i tobie również radzę. 1
Grz_Bo Opublikowano 11 Września 2020 Opublikowano 11 Września 2020 Czy może ktoś się orientuję jak Giant Regin będzie sobie radził przy podjazdach? Chodzi o podjazdy bez spiny i nie na wyścigach.Jaka będzie różnica masy pomiędzy Trance i Regin w rozmiarze L?Z góry dziękuję za informacje.Pozdrawiam,GB
Kkaaeell Opublikowano 13 Września 2020 Opublikowano 13 Września 2020 W dniu 11.09.2020 o 22:49, Grz_Bo napisał: Regin Chodzi Ci o tego nowego z 2020 na kole 29? Podjeżdżali mi się o wiele wygodniej i z mniejszym wysiłkiem niż na swoim fuel exie
Grz_Bo Opublikowano 13 Września 2020 Opublikowano 13 Września 2020 Chodzi Ci o tego nowego z 2020 na kole 29? Podjeżdżali mi się o wiele wygodniej i z mniejszym wysiłkiem niż na swoim fuel exieOK. Dzięki za info. Ciekawe jak się ma do Trance'a?PS.Takie pytanie, piasta w trance jest slx i jest lekko mówiąc słaba. Właśnie rower wrócił z serwisu, bo wydobywały się z niej piski jak z zażywanej myszy. Czy można je wymienić na DT Swiss? Jesli tak to na jaki model, aby posowały do osprzętu shimano w tym rowerze?Z góry dziękuje za informacje.Pozdrawiam,GB
DarekH Opublikowano 14 Września 2020 Opublikowano 14 Września 2020 Na pewno Trance na podjazdach powinien lepiej sobie radzić.. nawet z racji różnicy masy ok. 0,8-0,9kg...z drugiej czy to jest taka różnica istotna. Miałem Trance 2 29er i ważył 14kg rozmiar L, podjeżdżał fajnie, a jak mu zapodałem nowe koła na oponach lżejszych (sumarycznie 1kg zaoszczędzony) to rower śmiagał jak szalony. W którym Trance masz piasty SLX bo chyba dopiero w wyższych modelach, standardowo pakują tam MT-FH-510 czyli takie Alivio na microspline... nie jest to jakiś super model, ale z drugiej strony budowa prosta jak cep... niestety ale warto na początek zrobić sobie "zerowy" przegląd i sprawdzić smar w łożyskach. Ja dla przykładu, w e-bike za grube $$$ otworzyłem piasty i o zgrozo na wiankach sucho jak na pustyni ...
Marceliszpakbike Opublikowano 14 Września 2020 Opublikowano 14 Września 2020 12.500zł, karbonowe koła, super wideł Bardzo mi się podoba, ale czy jest jakaś lepsza alternatywa dla niego do 12.5k? https://www.canyon.com/pl-pl/mountain-bikes/cross-country-bikes/exceed/exceed-cf-7/2639.html?dwvar_2639_pv_rahmenfarbe=SR%2FBK
Grz_Bo Opublikowano 14 Września 2020 Opublikowano 14 Września 2020 Na pewno Trance na podjazdach powinien lepiej sobie radzić.. nawet z racji różnicy masy ok. 0,8-0,9kg...z drugiej czy to jest taka różnica istotna. Miałem Trance 2 29er i ważył 14kg rozmiar L, podjeżdżał fajnie, a jak mu zapodałem nowe koła na oponach lżejszych (sumarycznie 1kg zaoszczędzony) to rower śmiagał jak szalony. W którym Trance masz piasty SLX bo chyba dopiero w wyższych modelach, standardowo pakują tam MT-FH-510 czyli takie Alivio na microspline... nie jest to jakiś super model, ale z drugiej strony budowa prosta jak cep... niestety ale warto na początek zrobić sobie "zerowy" przegląd i sprawdzić smar w łożyskach. Ja dla przykładu, w e-bike za grube $$$ otworzyłem piasty i o zgrozo na wiankach sucho jak na pustyni ...Tak l, jest to Trance 1 2020. Mi również dobrze podjeżdża się na Trance. Jeśli jest niewilka różnica pomiędzy nimi to jak najbardziej nie stanowi to problemu i różnicy a jest na + dla Regin'a.Pozdrawiam,GB
DarekH Opublikowano 14 Września 2020 Opublikowano 14 Września 2020 16 minut temu, Grz_Bo napisał: Tak l, jest to Trance 1 2020. Mi również dobrze podjeżdża się na Trance. Jeśli jest niewilka różnica pomiędzy nimi to jak najbardziej nie stanowi to problemu i różnicy a jest na + dla Regin'a. Pozdrawiam, GB No Reign na pewno pozwala na sporo więcej w wymagającym terenie.
Grz_Bo Opublikowano 14 Września 2020 Opublikowano 14 Września 2020 No Reign na pewno pozwala na sporo więcej w wymagającym terenie. No to kolejny +.Pozdrawiam,GB
fuudie1992 Opublikowano 14 Września 2020 Opublikowano 14 Września 2020 (edytowane) Witam, dzisiaj zakupilem rower kross level 11.0 z 2018 roku. Carbon, Reba, naped 2x11 Jestem z mazowsza, poki co kiepska noga. Naped da rade myśle( jeżdze tez długie ,płaskie odcinki). Prosze napisać czy sie opłacalo go kupic i czy wielkosc ramy bedzie ok. Rama -rozmiar "M" 18 cali, chcialem "L" ale odradzali. Wczesniej jeżiłem wersją b4 48 cm rura podsiodłowa i bylo ok. 182 cm wzrostu, 85cm przekroku Rower kupiony dzisiaj za 6499zł link: https://kross.eu/pl/rowery/gorskie/mtb-xc/level-11-0-2018-czarny-grafitowy-niebieski-polysk SPECYFIKACJA link 2: https://kross.eu/pl/rowery/gorskie/mtb-xc/level-11-0-czarny-niebieski-bialy-matowy GEOMETRIA Edytowane 14 Września 2020 przez fuudie1992
Accent_Szaj Opublikowano 14 Września 2020 Opublikowano 14 Września 2020 2 godziny temu, fuudie1992 napisał: Prosze napisać czy sie opłacalo go kupic i czy wielkosc ramy bedzie ok Moim zdaniem cena ok. Specyfikacja dobra,ja uwielbiam 2x,tak jak piszesz i w góry i na trasę Nic nie ma o heblach Odnośnie wielkości raczej powinno się brać mniejszy,ale powinieneś się przymierzyć do obu
fuudie1992 Opublikowano 14 Września 2020 Opublikowano 14 Września 2020 22 minuty temu, Accent_Szaj napisał: Moim zdaniem cena ok. Specyfikacja dobra,ja uwielbiam 2x,tak jak piszesz i w góry i na trasę Nic nie ma o heblach Odnośnie wielkości raczej powinno się brać mniejszy,ale powinieneś się przymierzyć do obu nie mialem jak sie przymierzyć bo salon 300km ode mnie. Czy cos powiesz na temat hebli? Przerzutka przód Shimano SLX FD-M7020 Przerzutka tył Shimano Deore XT RD-M8000 Hamulce przód Shimano Disc BR-M395 (tarczowy, hydrauliczny) Hamulce tył Shimano Disc BR-M395 (tarczowy, hydrauliczny) Dźwignie hamulca Shimano BL-M396 (hydrauliczne)
Rekomendowane odpowiedzi