puchatek Opublikowano 24 Marca 2021 Opublikowano 24 Marca 2021 W dniu 20.03.2021 o 11:25, puchatek napisał: To zerknij na https://www.marinbikes.com/pl/bikes/2021-rift-zone-275-1#specifications. Osprzęt dużo gorszy, ale lepiej pasuje pod Twoją jazdę i XS jest mniejszy niż S w AM 100S. W dniu 20.03.2021 o 13:04, TomekCorsa napisał: Proponować dlatego bo są mniejsze ramy niż w Rockrider to zły pomysł. Jeszcze gwarancja Decathlon i każdy sprzedawca polegnie przy niej. 1 godzinę temu, TomekCorsa napisał: kupił np https://primal.pl/pl/p/MARIN-full-RIFT-ZONE-2-29-2021/1051 Drożej tysiąc ale bym tak zrobił. To nie jest rada i jest nie racjonalne ale tak bym zrobił. Lepiej bym się poczuł. Dla przypomnienia, bo jakiś poziom trzeba trzymać, a nie tylko się klepać po pleckach.
TomekCorsa Opublikowano 24 Marca 2021 Opublikowano 24 Marca 2021 (edytowane) To są dwa różne rowery. Chciałeś mi dopiec a ośmieszyłeś się. W większości wątków o zakupie, wyborze, roweru jesteś bardzo aktywny. Wszystkie Twoje "rady" mają taki poziom. Każdego poprawiasz, wręcz męczący jesteś. Zastanów się bo nie ilość postów a jakość merytoryczna się liczy. A tak z ciekawostek https://www.wykop.pl/link/6020217/kanal-sueski-zablokowany-przez-ogromny-kontenerowiec/ Dobrze że Rockrider są składane ... no właśnie gdzie są składane ? W Francji czy w Łodzi, magazynie na wschodnią Europę i Skandynawię. Jest ogłoszenie o pracę w magazynie w Łodzi i też o składanie rowerów. Może tylko tych tańszych albo Rometów albo ... ? Edytowane 24 Marca 2021 przez TomekCorsa
Oktopus Opublikowano 24 Marca 2021 Opublikowano 24 Marca 2021 (edytowane) 2 godziny temu, TomekCorsa napisał: Też bym się wk ... i pod wpływem emocji kupił np https://primal.pl/pl/p/MARIN-full-RIFT-ZONE-2-29-2021/1051 Drożej tysiąc ale bym tak zrobił. To nie jest rada i jest nie racjonalne ale tak bym zrobił. Lepiej bym się poczuł. Dziękuję za info. i w wolnej chwili będę rozkminiał. TAK czasami warto odreagować, machnąć rękę i pokazać irracjonalnym działaniem wirtualno-mentalnego fuc'a 😂 - wewnętrzny mir jest bezcenny bo inaczej skończymy tak ---> 🤪 Edytowane 24 Marca 2021 przez Oktopus
puchatek Opublikowano 24 Marca 2021 Opublikowano 24 Marca 2021 24 minuty temu, TomekCorsa napisał: Chciałeś mi dopiec a ośmieszyłeś się. A myślałem, że jesteśmy na forum rowerowym. Tak, będę poprawiał i co? Mam pozostać obojętnym jak ktoś proponuje rower miejski komuś kto szuka roweru do lasu? 🤣 Potrafię przyznać się do błędu jak strzelę gafę. Jak masz coś do mnie to pisz priv żeby nie śmiecić tematu.
Oktopus Opublikowano 24 Marca 2021 Opublikowano 24 Marca 2021 Dziękuję za info. i w wolnej chwili będę rozkminiał. TAK czasami warto odreagować, machnąć rękę i pokazać irracjonalnym działaniem wirtualno-mentalnego fuc'a 😂 - wewnętrzny mir jest bezcenny bo inaczej skończymy tak ---> 🤪 1
Airman Opublikowano 24 Marca 2021 Opublikowano 24 Marca 2021 Ciekawa sprawa z tą dostępnością. W lutym przespacerowałem się do sklepu, spytać kiedy będą Mki (z myślą o żonie). Pani z POK, potapała w komputerku i odpowiedziała że 15go maca. W ubiegłą środę się pojawiły na stronie, a dziś jest już u nas w domu . Ino tych pięć setek więcej boli....
Oktopus Opublikowano 24 Marca 2021 Opublikowano 24 Marca 2021 Z mojej perspektywy sprawa mało ciekawa - a w tym wątku jest osoba która może potwierdzić, że wszystko co napisałem jest prawdą. Nie przywykłem do proszenia się kogokolwiek, o co kolwiek - opisałem mój przypadek ale nie jestem małym dzieckiem, żeby robić fochy. Fakty są takie że skoro zachowali się niepoważnie i aktualnie nie ma dostępności AM 100S w „L”, to szukam alternatyw do 10k ale nie wykluczam zakupu w Decathlonie (jeżeli będzie dostępny)
Adziu74 Opublikowano 25 Marca 2021 Opublikowano 25 Marca 2021 W dniu 24.03.2021 o 08:56, Oktopus napisał: Emocje pojawiły się dopiero jak wróciłem do domu i dowiedziałem się o dostawie na dniach, a nie jak twierdziła Pani w lipcu, wykasowując moje zamówienie. Zawsze skupiam się na meritum i próbie konstruktywnego rozwiązania trudności - emocje nigdy nie pomagają. Zabawnym jest fakt, że ta firma najwyraźniej takie właśnie ma podejście do klienta - zamieściłem info na fanpage Rowery Decathlon Polska i od razu zaczęły się podobne historie ale post został w tempie ekspresowym usunięty, a ja za zapytanie dlaczego zbanowany 😂🤪😂🤪😂 Ja miałem taką samą sytuację zamawiałem 2 tyg temu ( rano nic nie było na stanie,a po południu pojawiły się trzy sztuki) dziwne,że raz nie ma, raz są no ale mniejsza o to..zamówiłem dostałem potwierdzenie i wiadomość,że za 3 dni rower do odbioru w sklepie,no ok fajnie,mijają 3 dni i nic, mija kolejny dzień, dzwonię i słyszę zamówienie anulowano🙄 bez żadnego powiadomienia e-mail nic echo,zero... gdybym nie zadzwonił to g....do dziś bym wiedział.....fajne podejście do klienta mogę pogratulować.
abra Opublikowano 25 Marca 2021 Opublikowano 25 Marca 2021 A to ciekawe. Coś może jest na rzeczy. System zamówień im się rozsypał, czy kontenery z podzespołami utopili?
Adziu74 Opublikowano 26 Marca 2021 Opublikowano 26 Marca 2021 10 godzin temu, abra napisał: A to ciekawe. Coś może jest na rzeczy. System zamówień im się rozsypał, czy kontenery z podzespołami utopili? Kanał Sueski zablokowany😂covid,ebola,malaria,krztusiec,czerwonka,HIV....coś się pewnie jeszcze znajdzie.
TomekCorsa Opublikowano 26 Marca 2021 Opublikowano 26 Marca 2021 (edytowane) Jak już kupicie i pojeździcie to po pewnym czasie np trzeba będzie przesmarować sztyce siodła. Oczywiście tą część opuszczaną. Po nie całym roku używania odgłosy ciężkiego tarcia zaczęły występować. Luzujemy linkę odkręcając klamkę z kiery i pod rurą te zaciski. Tak żeby można wyjąć sztyce z rury podsiodłowej. Odkręcamy siodło, mały imbus w sztycy, odkręcamy tulejkę na której jest uszczelka kurzowa i zdejmujemy sprężynkę. Wszystko łatwo z siebie wychodzi. Wypadną dwa ślizgi, jakby miedziane. Uwaga bo mają strony. Dwie obrączki plastikowe, uwaga ta mniejsza ma wypustkę. Czyścimy, smarujemy, składamy. Linki nie trzeba zdejmować bo tylko tą część sztycy robimy. Zwłaszcza jak jeździło się zimą proponuję to zrobić. Napisałem to tu bo to temat urzytkowników AM100S mimo że ostatnie posty to kłopoty z zakupem. Post chyba za słaby na tutorial więc niech tutaj będzie. Edytowane 26 Marca 2021 przez TomekCorsa 5 1
smariuu Opublikowano 29 Marca 2021 Opublikowano 29 Marca 2021 Mój odbiór dziś też się nie udał... rama miała gigantycznego strzała - do samego metalu - ktoś musiał się postarać i zdrowo przyp... rowerem żeby takie coś zrobić poszedł zwrot i teraz zastanawiam się co dalej - czekać na kolejna sztukę czy szukać jednak czegoś innego....Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Zenon Pokrzywa Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Cześć, jestem tu nowy. Wczoraj po 15 dniach oczekiwania zostałem szczęśliwym posiadaczem tego roweru. Dostałem go wieczorem, wiec jeszcze nie było okazji dokładnie przetestować, jedynie przejechałem się z sklepu do domu. Z trudem, nie wziąłem sobie pompki do amorów a nadmuchali tak, że dobijały na każdym krawężniku, kierownice przykręcili z "wzniosem" w dół, oraz nie wyregulowali napędu. I właśnie o ten napęd mam pytanie, manetka obsługuje jedynie zębatki 1-9 licząc od największej, ostatnie 3 nie są "dostępne", wystarczy regulacja wychylenia, czy to jakis większy problem? Nie chciałbym marnować czasu na oddawanie roweru do deca. Skoro rower jest dość "budżetowy" jak na trail / enduro, zostało jeszcze trochę funduszy, myślałem nad dokupieniem koł 27,5" decacthlonu. Wejdą na tych obręczach opony 27+ 2,8"? Pozdrawiam
TomekCorsa Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Kwestia regulacji zmieniarki. Opony wejdą ale sprawdź na YT bo na 99 procent mówię. Myślę że cały rower powinien zostać dokładnie sprawdzony, żebyś mógł jeździć bo oni z pośpiechu jakieś nie doróbki wypuszczają. Te imbusy co dają z rowerem nie używaj ich. Dokup pompkę do amortyzatora. Gratuluję zakupu bo wiesz że teraz dostać rower z Decathlon to szczęście.
Zenon Pokrzywa Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Aż taki zielony nie jestem, amory już dopompowane 😉 Rozstałem się po 5-ciu latach Krossem Moon także wiedziałem czego od fulla wymagać. Imbusów nie dostałem, ale nie żałuje, kumplowi dali plastikowe 😉 W sumie poza rowerem, instrukcją do sztycy i naklejką rock shox nic nie dostałem.
smariuu Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Masz fotki?Nie mam niestety Kasę dostałem już ale dostępność Lki 12.07 Trzeba się będzie za czymś innym jednak rozejrzeć Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
abra Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 9 godzin temu, Zenon Pokrzywa napisał: I właśnie o ten napęd mam pytanie, manetka obsługuje jedynie zębatki 1-9 licząc od największej, ostatnie 3 nie są "dostępne", wystarczy regulacja wychylenia, czy to jakis większy problem? Nie chciałbym marnować czasu na oddawanie roweru do deca. Wolisz rzut monetą czy wróżba z fusów na tak postawiony problem?
Zenon Pokrzywa Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 (edytowane) W dniu 1.04.2021 o 18:34, abra napisał: Wolisz rzut monetą czy wróżba z fusów na tak postawiony problem? 🙄 Wracając do tematu: Wystarczyło dać trochę luzu na lince i jest git. Zmieniłem opony na Minion DHF 2,5" i Minion DHR II 2,4" spokojnie jest jeszcze luz w ramie. A i dostałem model z 2020 r z zębatką 34T fajnie - będzie można szybciej pojechać po płaskim na dojazdówkach Edytowane 3 Kwietnia 2021 przez Zenon Pokrzywa
Oktopus Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 W dniu 1.04.2021 o 12:13, smariuu napisał: Nie mam niestety Kasę dostałem już ale dostępność Lki 12.07 Trzeba się będzie za czymś innym jednak rozejrzeć Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Spokojnie, mnie też deca wystawił z tym rowerem ale wyszło mi to na plus i znalazłem Merida Ninety Six 9.XT w bombowej cenie - zrobiłem już pierwsze 30km i jest 👍😎👍😎
abra Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 (edytowane) @Oktopus Zdradź jaka cena i gdzie bo też jestem zaskoczony 😯. Edytowane 3 Kwietnia 2021 przez abra
Oktopus Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 5 godzin temu, Bujak napisał: Przecież to 3x droższy rower Rynkowa cena aktualnego modelu to nawet nie 3x więcej 😜 3 godziny temu, abra napisał: @Oktopus Zdradź jaka cena i gdzie bo też jestem zaskoczony 😯. Okazja raczej jednorazowa i totalny zbieg okoliczności - 10k za stary model u MEGA pozytywnej ekipy bikeatelier z Skoczowa (pozdrawiam jak czytają) 👍👍👍
Rekomendowane odpowiedzi