TomekCorsa Opublikowano 18 Grudnia 2020 Opublikowano 18 Grudnia 2020 (edytowane) O matko, co się teraz stanie ??? Sugerują żeby więcej nie pisali. Rokoszoko, ratuj swoich, swój temat. Ściąganie pasem by dokonać regulacji, suwmiarka, wymiana kółek na dzień dobry na łożyskowane itd. Łatwiej wziąść imbus i jechać, zmieniać biegi, regulować i do skutku. Euforia po zakupowa trzyma parę osób i nie chce puścić. Edytowane 18 Grudnia 2020 przez TomekCorsa
abra Opublikowano 19 Grudnia 2020 Opublikowano 19 Grudnia 2020 (edytowane) Ares, TomekCorsa. Skierujcie się na "forum młodych malkontentów" i oszczędźcie nam pustego hejtu. Edytowane 19 Grudnia 2020 przez abra
Rokoszoko Opublikowano 19 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2020 (edytowane) O panie, zniknąłem z świata na 3dni i tu już masakra się dzieje Najważniejsze rzeczy będę wrzucał na pierwszą stronę, a co dalej się dzieje trudno, przecież nie będę nikomu zabraniał pisać A słuszność weryfikuje publika. To, że ktoś wrzuca tu swój wypad, zdjęcie to akurat miłe i fajnie to poczytać - fakt, można byłoby założyć 10 innych tematów z swoimi AM, ale jak ktoś nie czuje potrzeby to nic w tym złego. Mój rower niestety zakurzony w garażu, ciśnienie z opon zeszło, z amorków chyba też... RAz zza czasu tylko klamkuję hample, aby się nie zapowietrzyły... Kompletna katastrofa 🤧 Może w wigilię uda się docisnąć, mam nadzieje, że mi noga jeszcze podaje jak trzeba Jak będzie mi się nudziło to możę zrobię na pierwszej stronie spis treści, co na jakiej stronie się znajduję ! Edytowane 19 Grudnia 2020 przez Rokoszoko
TomekCorsa Opublikowano 20 Grudnia 2020 Opublikowano 20 Grudnia 2020 (edytowane) Z tym zejściem powietrza to przesadziłeś. Nie ma takiej opcji żeby przez kilka miesięcy nawet zrobiło psss Opona bez dętki to do bara zejdzie. Albo piszesz przenośnią obrazową, dla podkreślenia stanu, bez ruchu. Edytowane 20 Grudnia 2020 przez TomekCorsa
Rokoszoko Opublikowano 28 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2020 Żeby podkreślić, należy przesadzić. Dziś wziąłem się za porowerowanie, skromnie dookoła sobie polatałem. W oponach z 3.0 zostało tak 1.8 bara, odziwo myślałem, że z zawiasu też mi uciekło, ale było idealnie tyle PSI ile było... Widocznie mylne odczucie, albo mi dupa po świętach zgrubła Generalnie dobrze było sobie pośmigać, wielka szkoda, że nie ma śniegu 2
erw Opublikowano 29 Grudnia 2020 Opublikowano 29 Grudnia 2020 Udało mi się zakupić. Teraz mam pytanie odnośnie dożywotniej gwarancji. Czy jeśli kupiłem online, to muszę coś dodatkowo rejestrować - numer ramy, seryjny lub coś takiego? Na stronie nie widzę takiego formularza nigdzie. Jak to u was wyglądało?
Geo4 Opublikowano 29 Grudnia 2020 Opublikowano 29 Grudnia 2020 (edytowane) Apropos dożywotniej gwarancji: musisz w momencie zakupu być zarejestrowany w programie lojalnościowym, czyli posiadać kartę DECA plus potwierdzić wczesniej przystąpienie do programu. Wtedy zakup rejestruje się na Twoim koncie i masz wszelkie uprawnienia w tym bezterminowy zwrot Edytowane 29 Grudnia 2020 przez Geo4 Dodane informacje
Rokoszoko Opublikowano 29 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2020 @erw @Geo4 Konto www jestem kontem Decathlon, do którego jest także przypisany nr. Od razu jak się zalogujesz na konto w decathlon.pl to po lewej stronie masz ,,Witaj ~imię nazwisko" i pod nr konta - to także numer karty, aplikacji itd. Jak pracownik w decathlonie wpisze ten numer do systemu, albo wpiszesz go sobie do aplikacji Decathlon na telefonie to od razu Ci się pokazuje Twoje konto, zakupy itd.
abra Opublikowano 29 Grudnia 2020 Opublikowano 29 Grudnia 2020 (edytowane) 22 godziny temu, Rokoszoko napisał: Żeby podkreślić, należy przesadzić. Dziś wziąłem się za porowerowanie, skromnie dookoła sobie polatałem. W oponach z 3.0 zostało tak 1.8 bara, odziwo myślałem, że z zawiasu też mi uciekło, ale było idealnie tyle PSI ile było... Widocznie mylne odczucie, albo mi dupa po świętach zgrubła Generalnie dobrze było sobie pośmigać, wielka szkoda, że nie ma śniegu 👍 W zeszłym tygodniu uszczknęliśmy trochę śniegu w trasie na Halę Łabowską. Choć o tej porze roku powyżej 1000m trudno nazwać to śniegiem, bardziej było to lodowisko. Na zjazdach rusałka nakazała ostrożność, więc obyło się bez spektakularnego tańca na lodzie z tullupem i glebą, za to kapkę zmarzliśmy w paluchy. U góry było ok - 5C, na dole +3C. Po świętach też czuję grubość odwłoka i zbiornika podżebrowego. I też źle się z tym czuję. Niestety u mnie teraz halniak duje i jedynie wiatraki szczęśliwe. Ale święta nie spędziłem tylko przy stole. Nawiałem do garażu i zrobiłem własnoręcznie serwis zerowy przednich manitou. Były czyste i w stanie bdb z prawidłowymi zasobami smaru i oleju. Więc sztuka dla sztuki ale nauczyłem się nowego. Edytowane 29 Grudnia 2020 przez abra 2
erw Opublikowano 7 Stycznia 2021 Opublikowano 7 Stycznia 2021 (edytowane) Mam już mojego własnego AM100s. Wrażenie po przesiadce z HT niesamowite, chociaż RS 35 na przodzie słabiej wybiera drobne nierówności niż mój stary Fox 32 120. Ja również miałem trochę problemów z prowadzeniem linki przerzutki w okolicach supportu. Ostatecznie odsunąłem ją dalej od tarczy przekładając ostatnie mocowanie pod ramą o 180 stopni. Teraz jest ok. Prosty zabieg, który mógłby zostać fabrycznie wykonany. Niestety dodatkowe przypięcie na trytytkę do tylnego wachacza jest szpecące i rysuje ramę (po ok. 20 km już tak się u mnie stało). Ktoś jakoś się tego pozbył? Dodatkowo mam zamiar zmienić zębatkę z przodu na 32T. 34T daje jak dla mnie zbyt twarde przełożenie - najwyższego zupełnie nie wykorzystam. Edytowane 7 Stycznia 2021 przez erw 2
Rokoszoko Opublikowano 7 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2021 @erw Z przodu pokombinuj jeszcze z regulacjami, bo ten RS potrafi bardzo ładnie zbierać Ja na moim wciąż staram się utrzymywać odpowiednią warstwę ochronnego błota, także jakieś tam trytki czy ryski mnie nie martwią 1
erw Opublikowano 8 Stycznia 2021 Opublikowano 8 Stycznia 2021 @Rokoszokoteraz wiem, że mycie to był błąd
lukaszgdansk Opublikowano 10 Stycznia 2021 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Czesc. Czy któryś z Was znalazł lub wie jaki jest kolor ral naszego roweru. Może w przyszłości trzeba będzie jakieś zaprawki porobić
TomekCorsa Opublikowano 11 Stycznia 2021 Opublikowano 11 Stycznia 2021 Czym łańcuch traktujecie ? W OBI kupiłem WD 40 https://allegro.pl/oferta/wd-40-smar-rowerowy-do-lancucha-wet-lube-100ml-8272399238?utm_medium=app_share&utm_source=facebook na mokre. Od razu drugą wersję na suche też. Rewelacyjnie działa.
Rokoszoko Opublikowano 12 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2021 13 godzin temu, TomekCorsa napisał: Czym łańcuch traktujecie ? W OBI kupiłem WD 40 https://allegro.pl/oferta/wd-40-smar-rowerowy-do-lancucha-wet-lube-100ml-8272399238?utm_medium=app_share&utm_source=facebook na mokre. Od razu drugą wersję na suche też. Rewelacyjnie działa. Z btwina https://www.decathlon.pl/p/olej-teflonowy-na-ka-d-pogod/_/R-p-12289?mc=8299115 jak nie ma to brunoxem. Myślałem nad oliwką, ale w takich warunkach i tak cały napęd trzeszczy oblepiony piachem/błotem, także bez znaczenia
Rokoszoko Opublikowano 14 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2021 Kto powiedział, że nie można mieć aero kół w mtb 2
Airman Opublikowano 15 Stycznia 2021 Opublikowano 15 Stycznia 2021 Czy ja tu paczam na kamerkę na kierownicy? Będą filmy ?
Rokoszoko Opublikowano 16 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2021 Może kiedys Na razie się tego uczę i to tak bardziej dla siebie na razie
Ekba Opublikowano 17 Stycznia 2021 Opublikowano 17 Stycznia 2021 (edytowane) Panowie jak odczucia co do jazdy po płaskim/rekreacyjnym terenie bądź asfalcie? Pierwsze wrażenia juz za wami, czy cos sie zmieniło? Jak oceniacie to z dłuższej perspektywy? Edytowane 17 Stycznia 2021 przez Ekba zmiana treści posta.
erw Opublikowano 18 Stycznia 2021 Opublikowano 18 Stycznia 2021 @Rokoszokoteż mam zamiar kamerować, ale jeszcze nie próbowałem. Planowałem na kask gopro czepiać. Jak wygląda kadr z kierownicy? Masz jakieś porównanie?
Airman Opublikowano 18 Stycznia 2021 Opublikowano 18 Stycznia 2021 21 godzin temu, Ekba napisał: Panowie jak odczucia co do jazdy po płaskim/rekreacyjnym terenie bądź asfalcie? Pierwsze wrażenia juz za wami, czy cos sie zmieniło? Jak oceniacie to z dłuższej perspektywy? Zasuwa jak mały samochodzik, ale szosówka to to nie jest, wiadomo. I ja bym też o coś spytał, czy sa już wśród nas posiadacze wersji z bieżącego roku (2021 :)), w której z przodu montowana jest tarcza 30sto zębowa? Jak wrażenia?
TomekCorsa Opublikowano 18 Stycznia 2021 Opublikowano 18 Stycznia 2021 W dniu 16.01.2021 o 15:49, Rokoszoko napisał: Może kiedys Na razie się tego uczę i to tak bardziej dla siebie na razie Takiej myśli doznałem. Jest tu kilka osób które poprzez Ciebie, ten temat, kupiły AM ... Czy sympatycznym było by spotkać się na Górze Żar i sprawdzić siebie, rower. Ile masz do tego miejsca, ile mają inni kilometrów. Ja z Łodzi mogę być bez noclegu. Byłem nawet już tam trzy razy. Za pierwszym razem spaliłem hamulce, dym leciał. Kolejne razy lepiej było. Dużo czasu jeszcze jest, gdyby byli chętni to wszyscy by się jakoś ustawili. Bo przecież nie do jeżdżenia po samym lasku kupili ten rower.
Rokoszoko Opublikowano 18 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2021 Mówisz O ZLOCIE ludzi, którzy mają AM ? Dobre przedsięwzięcie, taki zlot to Decathlon powinien dofinansować Nie wiem, czy Góra Żar to dobry pomysł, z drugej strony, gdzie jedzie się bardziej na dziko to spaliłem te tektro by btwin w starej xc100s 😁 No ale nie to mnie martwi, raczej samo to jak ta trasa wygląda, to jest takie żeby sobie o - wyskoczyć. Jeśli byśmy mieli zrobić zlot to wolałbym raczej się przejechać dość mocno, np. zrobić sobie z 40-50km po górach z punktu A do Z, po drodze wjazd/zjazd, aby trasa była ciekawa, wszechstronna... To byłoby fajne... Dobry pomysł mi dałeś
TomekCorsa Opublikowano 19 Stycznia 2021 Opublikowano 19 Stycznia 2021 (edytowane) 20 godzin temu, Rokoszoko napisał: ... taki zlot to Decathlon powinien dofinansować ... 😁 Dokładnie, ja np sześć rowerów w sumie kupiłem w Decathlonie. Propozycja spotkania użytkowników AM ...(XC ... też powinni być zaproszeni) to moja mała prowokacja, sądzę że XC ... było by lepsze dla paru osób. Natomiast mimo to, szczerze uczestniczył bym w takim spotkaniu. Zaproponowałem Górę Żar bo tylko tam w górach byłem i sprawdzić co się kupiło i czy potrafimy tym jechać. Napewno też można od razu wymienić się wskazówkami, jak co robić, pojechać itp. Biorąc pod uwagę Twoje wyczyny o których pisałeś dużo wcześniej to boję się że kilkadziesiąt kilometrów to za dużo dla większośći osób z tego tematu. Lepsza jest opcja zjazdu gotową trasą i wjazd wyciągiem itp. Tylko czy byli by chętni ??? Ja jestem zainteresowany i z mojej strony były by dwa rowery AM XC 💯 S. Ciekawe czy coś z tego wyjdzie. Edytowane 19 Stycznia 2021 przez TomekCorsa
abra Opublikowano 19 Stycznia 2021 Opublikowano 19 Stycznia 2021 (edytowane) Jak będzie lider ze smykałką, który się społecznie taką organizacją zajmie, to wyjdzie. Choć czasami wystarczy po prostu luźno się skrzyknąć w konkretne miejsce. Ja już się wstępnie szykuję na zlot z forumrowerowe.org ale jak mi nie będzie kolidowało terminowo to mogę też z wami. Czyli nas dwoje AM100S'19 i XC100S'20. Edytowane 19 Stycznia 2021 przez abra
Rekomendowane odpowiedzi