Mcgregor9 Opublikowano 3 Marca 2020 Opublikowano 3 Marca 2020 3 godziny temu, PiasQ napisał: Macie jakieś opinie na temat Cube Nuroad Pro? Geometria ramy jest w punkt dla mnie. Tiagra i mechanika mi aż tak nie przeszkadza, mimo, że w tym budżecie mam o wyrwania Kellys Soot 50 2019 (ten jednak do mnie nie przemawia, i ta duża korba). Ktoś coś? Sent from my SM-G975F using Tapatalk Eddek ma tego Cuba i sporo o nim pisał w tym wątku. Popatrz na wcześniejsze strony. 1
PiasQ Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 Eddek ma tego Cuba i sporo o nim pisał w tym wątku. Popatrz na wcześniejsze strony. Dzięki, rower zamówiony, czekam na dostawę ;-)Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Sieran Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 Witam Miałem zamówione dwa rowery Cube Nuroad Pro 2020 niestety okazały się na tą chwilę niedostępne powiedziano mi że maja problemy w produkcji. Będą początek połowa kwietnia.Polecono mi Meride Siles 200 dostępne od ręki. Doradźcie czekać czy brać Meride dodam że przy zakupie dwóch sztuk za Cuba po rabacie 4100 za Meride 3900 + pedały
Grzegorz_Macko Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 Ja bym szukał takiego roweru jaki wybrałem, a nie jaki mi sprzedawca chce sprzedać.
Sieran Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 4 minuty temu, Grzegorz_Macko napisał: Ja bym szukał takiego roweru jaki wybrałem, a nie jaki mi sprzedawca chce sprzedać. Nie pisałem że sprzedawca mi polecił.Czytam różne fora i w tym budżecie jest to rower godny uwagi. W sklepie zapytałem czy są dostępne głównie tam maja Meridy Jest to mój pierwszy grawel dlatego liczę się z opiniami osób które mają większe doświadczenie.
PiasQ Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 Nie pisałem że sprzedawca mi polecił.Czytam różne fora i w tym budżecie jest to rower godny uwagi. W sklepie zapytałem czy są dostępne głównie tam maja Meridy Jest to mój pierwszy grawel dlatego liczę się z opiniami osób które mają większe doświadczenie.Nie czasem u Kołodzieja? U mnie podobna sytuacja i propozycja Meridy lub Gianta. Ostatecznie zamówiłem w Olimpia Sport, dostępność od ręki.Sent from my SM-G975F using Tapatalk
petas93 Opublikowano 5 Marca 2020 Opublikowano 5 Marca 2020 Ja do kołodzieja się zraziłem po obsłudze, która tam była (Gdynia), sprzedawca w ogóle nie był zainteresowany jakąkolwiek obsługą klienta, więc się wycofałem. Przymierzyłem sobie Soot 70 z promocji wyprzezdażowej 2019 i też zamówiłem w OlimpiaSport. Przesyłke miałem nastepnego dnia, dzis jadę śmigać na testy
Chmielo Opublikowano 5 Marca 2020 Opublikowano 5 Marca 2020 Fajna cena w olimpi na tego soota była,tez trochę chodził mi po głowie,ale jednak nie zdecydowałem sie na naped 1x choć pewnie by mi on wystarczył:)napisz jak wrażenia
piotrofff Opublikowano 5 Marca 2020 Opublikowano 5 Marca 2020 19 godzin temu, Sieran napisał: Witam Miałem zamówione dwa rowery Cube Nuroad Pro 2020 niestety okazały się na tą chwilę niedostępne powiedziano mi że maja problemy w produkcji. Będą początek połowa kwietnia.... W Skiteamie próbowałeś? Wg ich strony w sklepach stacjonarnych są rozmiary od 50 do 58.
petas93 Opublikowano 5 Marca 2020 Opublikowano 5 Marca 2020 tylko pytanie czy w Skiteam zejda tak dużo z ceny
piotrofff Opublikowano 5 Marca 2020 Opublikowano 5 Marca 2020 Nie wiem - jedź, dzwoń, pytaj - widzę że 5% przez stronę internetową już nie działa...
Chmielo Opublikowano 5 Marca 2020 Opublikowano 5 Marca 2020 Godzinę temu, petas93 napisał: tylko pytanie czy w Skiteam zejda tak dużo z ceny W skiteam dają do 10% w bonie ale na akcesoria Przynajmniej jak pytałem na początku lutego
Sieran Opublikowano 5 Marca 2020 Opublikowano 5 Marca 2020 23 godziny temu, PiasQ napisał: Nie czasem u Kołodzieja? U mnie podobna sytuacja i propozycja Meridy lub Gianta. Ostatecznie zamówiłem w Olimpia Sport, dostępność od ręki. Sent from my SM-G975F using Tapatalk Nie u nas nie ma Kołodzieja Ostrów Wlkp parę sklepów ogólnie z grawelami problem po prostu nie sprowadzają bo nie schodzą w Crossie i Giant mi powiedziano W Bike Serwis do wyboru w moim budżecie była Merida Sailes 200 2020 i się zdecydowaliśmy zostało jeszcze trochę kasy będzie na lampki licznik itd.
deniz_xzbt Opublikowano 15 Marca 2020 Opublikowano 15 Marca 2020 W dniu 5.03.2020 o 07:17, petas93 napisał: Ja do kołodzieja się zraziłem po obsłudze, która tam była (Gdynia), sprzedawca w ogóle nie był zainteresowany jakąkolwiek obsługą klienta, więc się wycofałem. Przymierzyłem sobie Soot 70 z promocji wyprzedażowej 2019 i też zamówiłem w Olimpia Sport. Przesyłke miałem nastepnego dnia, dzis jadę śmigać na testy To jest piękny rower. Też mam zamiar to kupić. Czy mogę dowiedzieć się, jakiego rozmiaru używasz? A ile masz wzrostu?
petas93 Opublikowano 16 Marca 2020 Opublikowano 16 Marca 2020 16 godzin temu, deniz_xzbt napisał: To jest piękny rower. Też mam zamiar to kupić. Czy mogę dowiedzieć się, jakiego rozmiaru używasz? A ile masz wzrostu? 189 cm, kupiłem rozmiar L Polecam, na żywo jest super 1
MikuS Opublikowano 21 Marca 2020 Opublikowano 21 Marca 2020 Witam poszukuję gravela już jakiś czas i chciałbym was zapytać o opinię,rower głównie do lasu ale też myślę o turystyce.Do 5k znalazłem dwa typy które mnie interesują OCTANE ONE 2019 GRIDD i FUJI JARI 1.5 SHIMANO TIAGRA 2x10. Pierwszego mogę mieć w granicach 4k a drugiego jakieś 6stówek więcej. Grid inny napęd i mniej turystycznie ale mi się podoba,fuji chyba bardziej turystyczny jest.W gridzie nie podobają mi się linki puszczone na zewnątrz i podobno problematyczne mocowanie hamulców w razie rozbudowy o hydraulikę.Czy w tej cenie mogę jeszcze znaleźć coś fajniejszego?
Yan Opublikowano 21 Marca 2020 Opublikowano 21 Marca 2020 Napęd w Fuji ma trochę lżejsze przełożenia i ma jakieś 14 biegów w porównaniu do 11 od Octane One. W przypadku jak byś wymienił przednią zębatkę albo kasetę to jesteś w stanie zmiękczyć napęd w Ocaten. W przypadku Tiagry nie ma za bardzo opcji chyba że poszukasz czegoś od Sun Race ale wtedy może być problem z przerzutką. Odniosę się jeszcze do pomysłu wymiany na hydraulikę. W przypadku roweru z klamkomanetkami to bardzo duży koszt. W MTB wymiana jest znacznie mniej kosztowana i można ją nawet robić mniejszymi krokami z kolei w szosie na tiragrze jedyną sensowną opcją jest wymiana na GRX 11rz albo 105 co wiążę się z bardzo dużymi kosztami i polecił bym bardziej wymianę na nowy rower. Hamulce w Octane One są drugie zaraz za TRP Spyre. Jeżdżę na podobnych ale wersji MTB. Powinny być tam klocki metaliczne co czasem powoduje że popiskują ale mocy mają wystarczająco.
Chmielo Opublikowano 22 Marca 2020 Opublikowano 22 Marca 2020 17 godzin temu, MikuS napisał: Witam poszukuję gravela już jakiś czas i chciałbym was zapytać o opinię,rower głównie do lasu ale też myślę o turystyce.Do 5k znalazłem dwa typy które mnie interesują OCTANE ONE 2019 GRIDD i FUJI JARI 1.5 SHIMANO TIAGRA 2x10. Pierwszego mogę mieć w granicach 4k a drugiego jakieś 6stówek więcej. Grid inny napęd i mniej turystycznie ale mi się podoba,fuji chyba bardziej turystyczny jest.W gridzie nie podobają mi się linki puszczone na zewnątrz i podobno problematyczne mocowanie hamulców w razie rozbudowy o hydraulikę.Czy w tej cenie mogę jeszcze znaleźć coś fajniejszego? Jeśli szukasz roweru głównie do lasu to lepszym będzie naped 1x Apex raz ze mniej będziesz wachlował dwa ze nie będzie łańcuch skakał jak w Tiagrze. Pytanie co rozumiesz przez jazdę w lesie,bo jeśli to ma być dłuższa jazda po wyboistych leśnych dróżkach gdzie jest sporo kamieni czy korzeni to zastanowił bym sie wgl nad sensem gravela,bo jazda po takim terenie na dłuższa metę nie jest zbyt komfortowa.Szutry czy inne ubite drogi jak najbardziej,ale leśne ścieżki to o komforcie dla rak można zapomnieć 1
trollu Opublikowano 22 Marca 2020 Opublikowano 22 Marca 2020 dlatego napęd 1x w gravelach jest dla mnie nieco naciąganą historią. Mam 1x w trailu, w gravelu 2x11 (105) i jeżdżę nim po asfaltach i kamiorach, nie widzę problemu obijania ramy łańcuchem (a to kiedyś mnie bardzo irytowało w xc z przerzutką chyba Acery) a zmiana na 1x tylko upośledziłaby ten rower bo korzystam z obydwu blatów i pełnego zakresu kasety
PiasQ Opublikowano 22 Marca 2020 Opublikowano 22 Marca 2020 Dlatego sam ostatecznie zdecydowałem się na Cube Nuroad Pro. Wszystko na Tiagrze + TRP Spyre, co generalnie po przejściu z Lazaro powinno mnie satysfakcjonować przez długi czas.Czekam tylko na nieuszkodzoną sztukę, musiałem odsyłać (na koszt sklepu) ze względu na przeciągnięte koło przednie i, co się później okazało, wygięty podczas transportu hak przerzutki.Sent from my SM-G975F using Tapatalk
MrJackal Opublikowano 22 Marca 2020 Opublikowano 22 Marca 2020 Witam forumowiczów, Obecnie jestem w fazie poszukiwania gravelka. Dotychczas uzytkowalem trekingowego i zalapana zostala zajawka na dluzsze trasy w roznym terenie szutry, asfalt, wzniesienia drobne. Przegladalem wiele watkow na tym forum ale nie znalazlem opini, ktora wiele by mi pomogla w wyborze. Miwnowicie czy ktos z Was uzytkuje Author Aura Xr4 2019. Czy jest to model godny uwagi? Jak sprawuje sie w jezdzie? Wspomne tylko, ze przegladalem jeszcze modele Aspre (ale dostepnosc dramat), Soot 30 ale uwazam ze cena vs osprzet troche za wysoka. Patrzylem tez na Boreas i Accent Furious ale tam jeden blat z pr, odu. Z tego co tez poczytalem na wielu forach mysle, ze do mojej jazdy potrzebuje dwoch blatow z przodu. Łukasz
Fifi Opublikowano 22 Marca 2020 Opublikowano 22 Marca 2020 Cześć, Od roku zbieram sukcesywnie fundusze, żeby wydatek aż tak nie bolał. Chcę rower, którym dojadę na uczelnie, przejadę miasto i skoczę w trasę na 50/80, maks 100km. Chciałbym 1x10/1x11. Problemem mogą być moje wymiary, 110kg/190cm. Budżet do 4000 najlepiej. Od siebie znalazłem https://www.centrumrowerowe.pl/rower-gravel-accent-furious-pd19853/?v_Id=131854https://www.centrumrowerowe.pl/rower-gravel-romet-boreas-1-pd20383/?v_Id=131849 lub model 2020 Z tego co widzę mają carbonowy widelec, co chyba będzie plusem. Nie wiem jak ze sztywnymi osiami. Dobrze, żeby cena była jak najmniejsza 😛
Chmielo Opublikowano 22 Marca 2020 Opublikowano 22 Marca 2020 3 godziny temu, Fifi napisał: Cześć, Od roku zbieram sukcesywnie fundusze, żeby wydatek aż tak nie bolał. Chcę rower, którym dojadę na uczelnie, przejadę miasto i skoczę w trasę na 50/80, maks 100km. Chciałbym 1x10/1x11. Problemem mogą być moje wymiary, 110kg/190cm. Budżet do 4000 najlepiej. Od siebie znalazłem https://www.centrumrowerowe.pl/rower-gravel-accent-furious-pd19853/?v_Id=131854https://www.centrumrowerowe.pl/rower-gravel-romet-boreas-1-pd20383/?v_Id=131849 lub model 2020 Z tego co widzę mają carbonowy widelec, co chyba będzie plusem. Nie wiem jak ze sztywnymi osiami. Dobrze, żeby cena była jak najmniejsza 😛 Dołóż pare zł i kup kellys soot 70 z 2019r i będziesz miał wszystko czego potrzebujesz 5 godzin temu, MrJackal napisał: 8 godzin temu, trollu napisał: dlatego napęd 1x w gravelach jest dla mnie nieco naciąganą historią. Mam 1x w trailu, w gravelu 2x11 (105) i jeżdżę nim po asfaltach i kamiorach, nie widzę problemu obijania ramy łańcuchem (a to kiedyś mnie bardzo irytowało w xc z przerzutką chyba Acery) a zmiana na 1x tylko upośledziłaby ten rower bo korzystam z obydwu blatów i pełnego zakresu kasety Nie wiem jak w 105 ale w Tiagrze łańcuch potrafi obijać szczególnie przy zjazdach w lesie kiedy nie pedałuje trochę to wkurza choć po jakiś 600km które na swoim marnie przejechałem śladów na lakierze nie ma. a co do napędu 1x sam nie byłem przekonany do takiego pomysłu,kupiłem na Tiagrze i kompakcie to teraz wydaje mi sie ze na warunki w mazowieckim taki naped 1x w zupełności by wystarczył i nie upośledzał by roweru.Nie to że żałuje zakupu 2x10 ale mam wrażenie ze naped 1x tez by nie satysfakcjonował
Fifi Opublikowano 22 Marca 2020 Opublikowano 22 Marca 2020 25 minut temu, Chmielo napisał: Dołóż pare zł i kup kellys soot 70 z 2019r i będziesz miał wszystko czego potrzebujesz W tym wypadku to już nie jest parę złotych tylko prawie 1000, a w wypadku Boreasa 1 to grubo ponad 1000. Więc raczej odpada.
Chmielo Opublikowano 22 Marca 2020 Opublikowano 22 Marca 2020 Moim zdaniem warto dołożyć niż po kilku miesiącach żałowaćze np chamulce słabe a jak chcesz latać lo lesie to tak sie może okazać.ja pierwotnie chciałem za 3 tysie gravela kupić ale ludzie z forum mnie naprostowali i wydałem 5tys ale mam kartonowy widelec,sztywne osi i hydraulikę.Mowie Ci odżałuj te 800 zł więcej i biez soota z hydrauliką.Nawet na raty 0%go możesz wziąć
Rekomendowane odpowiedzi