napekpg Opublikowano 2 Listopada 2023 Opublikowano 2 Listopada 2023 Hej! Rozpoczynam przygodę z triathlonem, ale mam ograniczony budżet. Zastanawiam się nad zakupem roweru gravelowego, ponieważ szosówka jest jeszcze dla mnie zbyt zaawansowana i nie zawsze będę śmigał po asfalcie. Znalazłem taki wynalazek https://sklep.rowery.pl/rower-kands-toro-1-0-claris-2023. Jest ok?
v3ktor Opublikowano 26 Stycznia 2024 Opublikowano 26 Stycznia 2024 Cześć, chcę kupić pierwszego gravela (tak naprawdę pierwszy porządniejszy rower), poszukuje czegoś w studenckim budżecie do około 3000pln (jestem w stanie dołożyć te 500-700pln, wolałbym tego jednak uniknąć), oczywiście używki. Na ten moment przeglądając wszelkie olx widzę, że bez problemu mogę za tyle dostać Romet Aspre 1, Boreasa 1. Oba rowery bardzo mi się podobają, filmiki recenzje itd., ale w perspektywie chciałbym pojechać z rowerem w świat w bikepackingowym stylu i pytanie czy te rowery się do tego nadadzą, czy może lepiej do czegoś dołożyć (do czego?) Dzięki za pomoc
Muchor Opublikowano 20 Lutego 2024 Opublikowano 20 Lutego 2024 W dniu 26.01.2024 o 16:47, v3ktor napisał: Cześć, chcę kupić pierwszego gravela (tak naprawdę pierwszy porządniejszy rower), poszukuje czegoś w studenckim budżecie do około 3000pln (jestem w stanie dołożyć te 500-700pln, wolałbym tego jednak uniknąć), oczywiście używki. Na ten moment przeglądając wszelkie olx widzę, że bez problemu mogę za tyle dostać Romet Aspre 1, Boreasa 1. Oba rowery bardzo mi się podobają, filmiki recenzje itd., ale w perspektywie chciałbym pojechać z rowerem w świat w bikepackingowym stylu i pytanie czy te rowery się do tego nadadzą, czy może lepiej do czegoś dołożyć (do czego?) Dzięki za pomoc W tej cenie masz jeszcze FELTa Broam 60 (to chyba jest marka własna Centrum Rowerowego), na Shimano Sora. Wszystkie te rowery pozwalają na montaż bagażnika z tyłu i nawet sakwy z przodu możesz w nich zamontować. Oczywiście, pytanie jak bardzo będziesz je katował - znajdziesz takich, którzy nie siądą na rower z osprzętem poniżej Ultegry i dla niektórych z nich nawet ma to sens. Natomiast na tych rowerach na pewno będziesz w stanie zrobić niejedną fajną wycieczkę.
Rekomendowane odpowiedzi