ilPiavolo Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Powiem tak, rower w 95% będzie używany do jazdy miejsko-leśnej, tzn, przebić się przez Trójmiasto, w jakieś lasy, pola, wioskowy asfalt. To ma być rower na 1-2h wypady dziennie + może jakaś dłuższa przejażdżka w weekend. Dlatego też napisałem gravel/przełajowy. Błotniki, bagażnik itp fajnie gdyby była taka możliwość, ale nie jest to konieczne i akurat na tym specjalnie mi nie zależy. Fajnie gdyby rower był zwinny, ale i nie łamał pleców przy kilkugodzinnej wycieczce.
GrochowaMTB Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Trudno w tej cenie coś znaleźć co spełnia warunki https://rower.com.pl/fuji-jari-1-7-968885
adi1201 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Czy ja dobrze widzę, że zarówna to Fuji jak i cenowo podobnie wypadająca Spec Sequoia mają korby na kwadrat?
GrochowaMTB Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Opublikowano 6 Sierpnia 2018 W dniu 3.08.2018 o 18:10, adi1201 napisał: Czy ja dobrze widzę, że zarówna to Fuji jak i cenowo podobnie wypadająca Spec Sequoia mają korby na kwadrat? Wygląda na to, że tak. Ale korbę z czasem zawsze można sobie wymienić. Ważne, że to nie pressfit.
Maniek33 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Witam kolegów i koleżanki. Szukam gravela a raczej nowego przyjaciela na dalekie wycieczki. Czy możecie mi coś polecić? Dajcie jakieś linki. Mam już dwa nowe rowery i ciągle szukam tego jedynego dla siebie. powiedzmy ze ze mam 4-5 tysi. Wiem ze jest dużo tego na forum ale może coś nowego się pojawiło i ktoś już ma jakieś osobiste doświadczenia z tego typu rowerem.
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Octane One Gridd... Ja bym obstawiał ten rower... Poniżej 4999zł go kupisz spokojnie.
Maniek33 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 2 minuty temu, SpiderMAN napisał: Octane One Gridd... Ja bym obstawiał ten rower... Poniżej 4999zł go kupisz spokojnie. a znasz ten rower bo fajnie wygląda ale czy tez tak fajny będzie na drodze?
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 1 minutę temu, Maniek33 napisał: a znasz ten rower bo fajnie wygląda ale czy tez tak fajny będzie na drodze? Jeździć nie jeździłem, zapytaj Jaśka z kanału dobrerowery.pl w komentarzu. Myślę, że odpisze.
Maniek33 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Cube Nuroad 2018 https://www.12gobiking.nl/cube-nuroad-2018?gclid=EAIaIQobChMIzaCJsJ7e3AIVUKSWCh1Jdw1xEAQYASABEgIztvD_BwE tego wychaczę za 999 euro ale czy to gravel bo nie chce następnej szosówki
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Taki se ten osprzęt jak do gravela... Obejrzyj też ten film -> Jasiek wyjaśnia co powinien mieć gravel w porównaniu do przełajówki...
Maniek33 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Widziałem ze dwa razy ale te wymiary to mi nic nie mówią. Nie miałem żadnego z tych rowerów w rekach. Wole pomacać. A w moim sklepie gravele pojawia się dopiero we wrześniu.
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Teraz, Maniek33 napisał: Widziałem ze dwa razy ale te wymiary to mi nic nie mówią. Nie miałem żadnego z tych rowerów w rekach. Wole pomacać. A w moim sklepie gravele pojawia się dopiero we wrześniu. Wymiary? W jakim sensie? To czego ty od nas oczekujesz? Ten rower miałem okazję oglądać w ich sklepie, nawet się mierzyłem, może się zdarzyć, że kumpel go kupi to się pożyczę.
Maniek33 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 22 godziny temu, SpiderMAN napisał: Octane One Gridd... Ja bym obstawiał ten rower... Poniżej 4999zł go kupisz spokojnie. Tak prawda można się z nimi dogadać. Teraz zastanawiam się czy to naprawdę dobry rower? czy nie lepiej poszukać w znanych markach? mam naprawdę delemat Czy jest coś na forum na temat Octane One Gridd1 ?
Puncu Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 1 godzinę temu, Maniek33 napisał: czy nie lepiej poszukać w znanych markach? A Octane One to nieznana marka?
Maniek33 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 ja jej nie znam. A na myśli miałem bardziej budżetowe takie jak Merida, Cube czy np trek. Ciężki wybór.
Maniek33 Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Zna ktoś jakiś sklep w Polsce który wyśle mi rower za granice? Pisałem na allegro do kilku sprzedawców i tylko jeden odpisał ze wysyła no ale wybór dla mnie jest nijaki właśnie tylko Fuji Jari 1.7. W Holandii tu gdzie mieszkam nie ma graveli w sprzedaży sklepowej. Maja być na jesień. Lipa
SzpiceR Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Poszukaj sobie w uk, na pewno wyjdzie taniej
mrzepinski Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 (edytowane) Witajcie, pozwolę sobie podczepić się pod temat.. Jestem z Gdańska i szukam Gravela dla siebie. Z racji tego, że w Trójmieście jest sporo dróg szutrowych (przez las) oraz niewielkich wzniesień, a przy okazji chcę sporo też jeździć po asfalcie i nie musieć się zastanawiać, czy wybrać szosę, czy MTB, to wybór padł właśnie na szutrowca. Mój wzrost to 193cm, a przekrok to 88 cm. Waga około 100kg. Zakładam tym samym, że powinienem szukać rozmiarów ramy 58 - 61cm ? Nigdy nie jeździłem na szosie. Do tej pory MTB i cross. Chciałbym się skupić na sztywnych osiach i dobrym stosunku ceny do pozostałych podzespołów. Celowałbym również w 1x11 lub 2x11. Co możecie polecić? Cube? Octane? Kellys? Może jakaś używka? Edytowane 20 Sierpnia 2018 przez mrzepinski
sender Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 @mrzepinski ja na Twoi miejscu bym się do konkretnej marki nie przymierzał, bo jak sam szukałem przełajówki do której można było się przymierzyć to nie było za różowo- raptem 2 rowery od ręki były w sklepach. Niby 3miasto duża dziura ale jak co do czego przyjdzie to średnio...
GrochowaMTB Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Opublikowano 21 Sierpnia 2018 (edytowane) Obczaj kolekcję rowerów Marina na 2019 (edit) rok. Przebudowali ramy. Obecnie wejdą nieco grubsze opony, sztywne osie zeszły do nieco tańszych modeli ze średniej półki cenowej. Jak nie ma dużych gór to szukał bym 1x11. Edytowane 21 Sierpnia 2018 przez GrochowaMTB
Vaxol Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Skorob chodzi Ci po glowie Fuji, to dorzuc 3 tysie i bedziesz mial Jari 1.3 z duza mozliwoscia bikepackingowa.
Gość Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 (edytowane) Odnośnie Fuji to mogę polecić Jari ale w modelu 1.5 z 1x11, sztywnymi osiami, naprawdę fajny sprzęt za około 6k ale można znaleźć i poniżej. Edytowane 22 Sierpnia 2018 przez Gość
mrzepinski Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Finalnie rozważam dwa modele w cenie około 4000 zł - https://cube.pl/2018/rowery/road/road-cyclocross/cross-race/cube-cross-race-blacknflashyellow-2018/ - https://www.specialized.com/pl/pl/diverge-e5-sport/p/133799?color=239520-133799 Pasuje mi rama 58cm Wybralibyście lepszy osprzęt, czy dożywotnią gwarancję na ramę? Może coś jeszcze powinienem rozważyć?
mataman Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Przełaje to zupełnie inne rowery niż gravele. Są krótkie, wysokie i strasznie niewygodne. W związku z tym jak masz brać to bierz gravela Speca.
Rekomendowane odpowiedzi