Karol Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Nie mieszajcie. Dożywotnia gwarancja na aluminiowe ramy, mostki i kierownice rowerów b"Twin przechodzi na kolejnych właścicieli rowerów, nie jest też zależna od jakichkolwiek przeglądów i zmian konfiguracji osprzętu (robionych we własnym zakresie). Warunkiem formalnym jest natomiast zarejestrowanie roweru na ich stronie (do 30 dni od zakupu), przy czym jeżeli przy zakupie klient korzystał z karty stałego klienta rejestracja nastąpiła z automatu. Tak przynajmniej było jak kupowałem rower, nieco ponad rok temu. 1
de Villars Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 No to nie mam gwarancji bo się nie zarejestriowaełm
Karol Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Godzinę temu, de Villars napisał: No to nie mam gwarancji bo się nie zarejestriowaełm A karta? Chyba mało kto kupuje rower i inne droższe rzeczy w Deca bez karty, w końcu to kilkadziesiąt PLN do wykorzystania, chociażby na akcesoria.
dziubek2 Opublikowano 1 Września 2018 Opublikowano 1 Września 2018 W dniu 30.08.2018 o 09:35, Gustlik napisał: Sytuacja uległa zmianie, niestety przez awarię samochodu budżet się zmniejszył. W związku z tym przerzuciłem się na szukanie używanego roweru. Jestem w stanie wydać maks ok 1800zł, tak żeby z serwisem i ewentualnymi naprawami zamknąć się w 2000zł. Przeglądając rowery na allegro wpadły mi w oko: https://allegro.pl/trek-1-2-i7534413821.html?msg=Twój+e-mail+został+wysłany.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62 https://allegro.pl/rower-triban-520-l-b-twin-i7534225982.html#thumb/5 https://allegro.pl/rower-szosowy-focus-culebro-4-0-i6994383401.html#thumb/6 Co o nich sądzicie, są warte uwagi? Na OLX mam dwa Huragany. Niebieski w 99% oryginalny. I zielony tańszy. Wpisz: Rower kolarski Huragan (ZZR, Jaguar, Eska, Sport) lub Huragan - rower kolarski (ZZR, Romet, Campagnolo) Masz tu zdjęcia ogólne. W razie pytań dzwoń 882 055 511. Wyślę ci na maila wszystkie zdjęcia. Podaj mail na telefon. Lub na OLX
sender Opublikowano 1 Września 2018 Opublikowano 1 Września 2018 osobiście się wyleczyłem z używanych sprzętów. To jest tak samo dokładnie jak z autami- nikt co dobre nie sprzedaje za 1/2 ceny tylko dlatego, że mu rower nie podpasował albo nie ma czasu na kręcenie. Jak coś jest tanie to trzeba przygotować się na koszty po zakupie. Mając określony budżet wolę nowy z gorszym osprzętem ale to jest rower na który wsiadasz i jedziesz, a z czasem jak są fundusze coś poprawić, niż używkę z wypaśnym osprzętem która jest w stanie, że jeszcze chwilę pojeździ albo na dzień dobry trzeba w nią wsadzić. 1
dziubek2 Opublikowano 1 Września 2018 Opublikowano 1 Września 2018 Nie masz racji. Rowery są odnowione, wypiaskowane, wymalowane proszkowo, mają sprawdzone wyczyszczone oryginalne części, nowe nalepki (motonaklejki.pl - Wrocław). Nowe szytki vittoria z decathlonu, i super się na nich jeździ jeśli Twoja waga nie przekracza 100 kg. Ja ważę 120 i też na obydwu jeździłem. Na OLX znajdziesz też Jaguara, a na allegro Jaguara special. Jeśli chcesz więcej zdjęć szukaj na OLX Ceny do negocjacji !!!
sender Opublikowano 1 Września 2018 Opublikowano 1 Września 2018 @Gustlik jak ma być nowe do 2000 zł to coś się na allegro trafi https://allegro.pl/kategoria/rowery-szosowe-16484?order=m&stan=nowe&rozmiar-ramy=56 cm&price_to=2200 moim faworytem jest ten Romet Huragan https://allegro.pl/rower-romet-huragan-1-2017-i7440769567.html 1 godzinę temu, dziubek2 napisał: Nie masz racji. Rowery są odnowione, wypiaskowane, wymalowane proszkowo, mają sprawdzone wyczyszczone oryginalne części, nowe nalepki (motonaklejki.pl - Wrocław). Nowe szytki vittoria z decathlonu, i super się na nich jeździ jeśli Twoja waga nie przekracza 100 kg. Ja ważę 120 i też na obydwu jeździłem. Na OLX znajdziesz też Jaguara, a na allegro Jaguara special. Jeśli chcesz więcej zdjęć szukaj na OLX Ceny do negocjacji !!! nie neguję, że Twoje rowery są fajne i dopracowane jednak nie oferują tego co współczesne sprzęty👌 1
Szczur3k Opublikowano 2 Września 2018 Opublikowano 2 Września 2018 Kross vento 2.0 na claris, dla amatora powinno wystarczyć a nowy za około 2k można dostać. Sam na takim jeżdżę od ponad roku, nic mi w nim nie przeszkadzało, dopiero po ponad roku zauważyłem, że przydałaby się w sumie lepiej stopniowane zębatki co nie jest jakimś problemem jeśli nie zależy Ci aby łatwiej dobierać odpowiednią kadencję
bork Opublikowano 9 Września 2018 Opublikowano 9 Września 2018 Cześć wszystkim Forumowiczom. Na początek powiem tyle że kiedyś dużo jeździłem głównie las teren itp. Była kilkuletnia przerwa i teraz mam ochotę wrócić na rower ... ale szosowy. Powiem że ze sprzętem jestem w tej chwili do tyłu i to bardzo. Dlatego też proszę o radę czy warto się takim zestawem interesować. Sprzedający chce za rower ok 3000zł. Wiem tyle że serwisuje regularnie i często wymienia rowery (znajomy znajomego) ;) Rama (S-WORKS - przynajmniej ma taką naklejkę), widelec, sztyca: karbon. Kola: fulcrum (piasty i obrecze), klamkomanetki, korba, przerzutki: shimano 105, lancuch, kaseta, łancuch: shimano, kierownica: satori, siodlo: vertu, mostek: ritchey, opony: kenda. Tyle wiem na dzień dzisiejszy. Może jakieś sugestie o co zapytać itp? Zawsze kupowałem nówki ale szosówka jest jesdnak wydatkiem sporym jak dla mnie. Chyba że macie dla mnie jakieś fajne propozycje do 3000zł?? Z góry dzięki za odpowiedzi ;)
SzpiceR Opublikowano 9 Września 2018 Opublikowano 9 Września 2018 Pytasz o rower o którym nic nie wiadomo. Z opisu również nic nie wynika.
Andrzej Sawicki Opublikowano 9 Września 2018 Opublikowano 9 Września 2018 (edytowane) Zapytać, ile ma lat. O ile stare MTB Speca z włókna węglowego potrafią być pancerne, o tyle szosy wszystkich producentów lubią się rozpadać po około 10 latach przez małe wady fabryczne, które z czasem się pogłębiają. Mądrzy ludzie to wiedzą, dlatego sprzedają, zanim zacznie trzeszczeć/pękać. Sprawdzić w zaprzyjaźnionym serwisie pod kątem koniecznych remontów. Może wystarczy prosty przegląd, a może zaraz przyjdzie ostra dopłata. Edytowane 9 Września 2018 przez Andrzej Sawicki
bork Opublikowano 9 Września 2018 Opublikowano 9 Września 2018 Ok dzięki za odpowiedzi. Szczerze? Wole nówkę kupić i wiedzieć co mam niż coś niepewnego. Musiałem zapytać bo być może jakaś super okazja mi przelatuje przed nosem. Swoją drogą co polecilibyście do 3000zł w miarę rozsądnego może oczywiście kosztować 2500 nie mam nic przeciwko Jak na razie oglądam filmiki i próbuję się szkolić teoretycznie przynajmniej bo.... brakuje jednak tego roweru. Ruch jest bieganie, kalistenika ale rower .... co tu dużo mówić
Andrzej Sawicki Opublikowano 9 Września 2018 Opublikowano 9 Września 2018 Przejrzyj forum, bo "rower do 3000 zł" to popularne pytanie. I zajrzyj do okolicznych sklepów, bo powoli będą się zaczynały wyprzedaże "starego" rocznika 2018.
bork Opublikowano 9 Września 2018 Opublikowano 9 Września 2018 OK dzięki ale zawsze wole pytać kogoś kto jest w temacie... pracuje w handlu więc.... rozumiesz
taki_jeden Opublikowano 9 Września 2018 Opublikowano 9 Września 2018 Decathlon ze swoimi tribanami to jest ciekawa opcja na początek.
Nemrod Opublikowano 9 Września 2018 Opublikowano 9 Września 2018 Carbon w przeciwieństwie do choćby aluminium nie traci z czasem swoich właściwości. Jeżeli rama faktycznie jest oryginalna ( a zdarza się duuużo podróbek) i nie ma żadnych uszkodzeń mechanicznych to w tej cenie czasami może być to dobra okazja. Ale ciężko coś stwierdzić nie widząc choćby zdjęcia roweru.
Argi Opublikowano 9 Września 2018 Opublikowano 9 Września 2018 Wrzuć fotę, to koledzy rozłożą ten rower na atomy
Andrzej Sawicki Opublikowano 9 Września 2018 Opublikowano 9 Września 2018 2 minuty temu, Nemrod napisał: Carbon w przeciwieństwie do choćby aluminium nie traci z czasem swoich właściwości. Pod warunkiem idealnego wykonania. Żaden rower nie jest idealnie wykonany, a najdrobniejsze problemy nasilają się w tym materiale w czasie używania. Stare ramy dosłownie rozpadają się na łączeniach i punktach montażowych. Więcej informacji tutaj.
Nemrod Opublikowano 9 Września 2018 Opublikowano 9 Września 2018 Kłopoty były z hybrydowymi ramami gdyż w miejscach łączeń pojawiała się korozja. Carbon jest materiałem znacznie lepszym patrząc włąsnie pod kątem ramy na lata. Nie utlenia się i nie traci sztywności jak aluminium. Każdy produkt rzecz jasna może posiadać wady produkcyjne. Ale ramy carbonowe są z reguły produktami z wyższej półki niż alumniowe i są produkowane z większą starannością. Znam dwie osoby które jeżdżą na ponad 10 letnich carbonowych szosach ( jedna 15 lat druga 12 ) i nadal zachowują się jak nowe nie mówiąc już kompletnie o jakiś defektach. Mi dwa razy pękły aluminiowe ramy z carbonem póki co nie miałem żadnego kłopotu. Kilka ciekawych spostrzeżeń R&D managera Specialized na temat carbonu: https://cyclingtips.com/2015/08/what-is-the-lifespan-of-a-carbon-frame/
Argi Opublikowano 9 Września 2018 Opublikowano 9 Września 2018 44 minuty temu, Nemrod napisał: Kilka ciekawych spostrzeżeń R&D managera Specialized na temat carbonu: https://cyclingtips.com/2015/08/what-is-the-lifespan-of-a-carbon-frame/ Gość sprzzedaje rowery, przecież nie może kłamać... 1
Nemrod Opublikowano 9 Września 2018 Opublikowano 9 Września 2018 38 minut temu, Argi napisał: Gość sprzzedaje rowery, przecież nie może kłamać... Tak ale gość sprzedaje rowery zrówno na carbonie jak i alu...
Argi Opublikowano 9 Września 2018 Opublikowano 9 Września 2018 Teraz, Nemrod napisał: Tak ale gość sprzedaje rowery zrówno na carbonie jak i alu... Spoko. Ale znając życie, to targety idą chyba na carbon I nie patrz na kraj nad Wisłą, patrz tak jak Trek patrzy 1
Nemrod Opublikowano 9 Września 2018 Opublikowano 9 Września 2018 Wiadomo, że carbon staje się coraz bardziej popularny. Każda firma chciała by ugryźć jak największy kawałek tortu. Co do zdjęcia, to na moje oko "Specialized Venge S-WORK". Nie znalazłem w takim malowaniu żadnego zdjęcia i jest to jedna z najczęściej podrabianych przez Chińczyków ram. Wszystkie komponenty i koła pochodzą od różnych wykonawców (nie są to firmówki speca). Bez papierów zakupu raczej bym nie ryzykował, chyba, ze znajomemu na tyle można zaufać.
bork Opublikowano 10 Września 2018 Opublikowano 10 Września 2018 8 godzin temu, Nemrod napisał: Wiadomo, że carbon staje się coraz bardziej popularny. Każda firma chciała by ugryźć jak największy kawałek tortu. Co do zdjęcia, to na moje oko "Specialized Venge S-WORK". Nie znalazłem w takim malowaniu żadnego zdjęcia i jest to jedna z najczęściej podrabianych przez Chińczyków ram. Wszystkie komponenty i koła pochodzą od różnych wykonawców (nie są to firmówki speca). Bez papierów zakupu raczej bym nie ryzykował, chyba, ze znajomemu na tyle można zaufać. I właśnie o taką odpowiedź mi chodziło :) Dzięki wielkie. Zapytam o papiery a swoją drogą i tak się rozglądam za czymś nowym. Wpadł mi w oko Vento 3.0 może nie jest jakis super extra ale jeszcze będę potrzebował kasy pewnie na jakieś akcesoria typu: kask, dętka, pompka, jakaś saszetka. Tak że wolałbym sobie zostawić jednak zapas do tych 3000zł.
Rekomendowane odpowiedzi