Gość Opublikowano 29 Stycznia 2019 Opublikowano 29 Stycznia 2019 4 minuty temu, Arnazel napisał: Trochę się boje, że za rok rower będzie za mały A w jakim jesteś wieku? Rośniesz jeszcze?
Arnazel Opublikowano 29 Stycznia 2019 Opublikowano 29 Stycznia 2019 (edytowane) 2 minuty temu, Łabędź napisał: A w jakim jesteś wieku? Rośniesz jeszcze? 15 lat Edytowane 29 Stycznia 2019 przez Arnazel
Gość Opublikowano 29 Stycznia 2019 Opublikowano 29 Stycznia 2019 O szlag, chłopaku... No to pewnie, że Ty jeszcze wyrośniesz z tego roweru. Nie wiem czy od razu nie lepiej pytać o rozmiar 54, skoro już teraz jesteś na górnej granicy rozmiaru...
Arnazel Opublikowano 29 Stycznia 2019 Opublikowano 29 Stycznia 2019 (edytowane) 9 minut temu, Łabędź napisał: O szlag, chłopaku... No to pewnie, że Ty jeszcze wyrośniesz z tego roweru. Nie wiem czy od razu nie lepiej pytać o rozmiar 54, skoro już teraz jesteś na górnej granicy rozmiaru... Szkoda Rozmiaru 54 w okolicy już nie ma. Trzeba szukać innego roweru. Edytowane 29 Stycznia 2019 przez Arnazel
svoboda Opublikowano 29 Stycznia 2019 Opublikowano 29 Stycznia 2019 No faktycznie musisz poszukać większego. Ja się dobrze czuję na tym 52 ale już nie wyrosnę, stąd decyzja o tym rozmiarze. 11 minut temu, Arnazel napisał: Trzeba szukać innego roweru. Ale sprowadzić pewnie mogą też 54.
Gość Opublikowano 29 Stycznia 2019 Opublikowano 29 Stycznia 2019 Dokładnie. Jak mają w ofercie te rowery, to warto zapytać czy nie sciągnęliby dla Ciebie. To rower polskiego producenta ostatecznie, nie byłoby to ciągnięcie jednej sztuki z rezerw magazynowych producenta gdzieś na drugim krańcu globu...
AdiX Opublikowano 30 Stycznia 2019 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Siema ludziska szukam fajnego rowerku do 3 tyś najlepiej żeby był na Sorze. Myślałem o Krossie vento 3.0 z 2018 roku bądź Meride Scultura 200 również z 2018 roku. Może teraz o mnie 175 cm, wysokość krocza 86 cm, waga na tą chwile 89 kg ale wydaje mi się że na razie waga nie jest tak ważna, aktualnie jeżdżę na Tribanie 100 wiec jest to można powiedzieć ze to Gravel z napędem 1x7 na torneyu. Mam nadzieje ze jakoś mi doradzicie fajny rower. Pozdrawiam
noren Opublikowano 30 Stycznia 2019 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Triban RC500 może, wchodzi w marcu do sprzedaży, cena 2800 pewnie jeszcze spadnie, Sora i tarczowki.
SzpiceR Opublikowano 30 Stycznia 2019 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zmierz jeszcze raz ten przekrok bo ta wartość jest normalna dla osób cirka 185 cm
AdiX Opublikowano 30 Stycznia 2019 Opublikowano 30 Stycznia 2019 12 minut temu, SzpiceR napisał: Zmierz jeszcze raz ten przekrok bo ta wartość jest normalna dla osób cirka 185 cm Spoko jutro jeszcze raz zmerze bo akurat już do roboty jadę 😑 Godzinę temu, noren napisał: Triban RC500 może, wchodzi w marcu do sprzedaży, cena 2800 pewnie jeszcze spadnie, Sora i tarczowki. No właśnie nie wiem czy kupować kolejny rower z decathlonu czy kupić jakiś markowy rower sam nie wiem 🤔 ktoś może podać jakieś plusy owego Tribana wiem że jeszcze nie można go zobaczyć w sklepie
Arnazel Opublikowano 30 Stycznia 2019 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Byłem dziś w decathlonie. Oglądałem m.in tribana 520. Był mega wygodny i moim zdaniem wyglądał bardzo dobrze. Za niedługo go zamówie
AdiX Opublikowano 30 Stycznia 2019 Opublikowano 30 Stycznia 2019 A to już są w sklepach to w takim razie muszę się jutro przejść
noren Opublikowano 30 Stycznia 2019 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Merida nie ma sztywnej korby, ma na kwadrat. Płacisz za znaczek. Kross w sumie spoko, ale to bardziej sportowa geometria i typowa szosa. Pytanie czego potrzebujesz. Chcesz trenować na szosie to Kross. Jeśli przydadzą Ci się opony 28, 32 to Triban będzie dobry. Ma też bardziej endurance geometrię. Ma tarczowki. Nie ma się co bać Tribanów, do 3000 to te niby 'markowe' rowery to też chińszczyzna. A to już są w sklepach to w takim razie muszę się jutro przejść W sklepach są 520, ja mówiłem o RC500. Mogą się w niektórych sklepach już trafić te nowe, ale trzeba sobie zdawać sprawę że są nowe modele.
Arnazel Opublikowano 30 Stycznia 2019 Opublikowano 30 Stycznia 2019 10 minut temu, AdiX napisał: A to już są w sklepach to w takim razie muszę się jutro przejść Chodzi mi o tego starego na sorze za 2400zł
AdiX Opublikowano 30 Stycznia 2019 Opublikowano 30 Stycznia 2019 27 minut temu, noren napisał: Pytanie czego potrzebujesz. Chcesz trenować na szosie to Kross. Właśnie chce trenować i chciałem bardziej agresywną geometrię i tak szczerze mówiąc to od dawna jestem zainteresowany krossem muszę poszukać jakiejś promocji może znajdzie się jakaś fajna oferta z vento 4.0. A jak myślicie dla amatora to będzie wystarczająca Sora czy szukać coś z tiagra?
maszkara72 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Opublikowano 30 Stycznia 2019 29 minut temu, AdiX napisał: Właśnie chce trenować i chciałem bardziej agresywną geometrię i tak szczerze mówiąc to od dawna jestem zainteresowany krossem muszę poszukać jakiejś promocji może znajdzie się jakaś fajna oferta z vento 4.0. A jak myślicie dla amatora to będzie wystarczająca Sora czy szukać coś z tiagra? Też na początku myślałem o sorze i byłem już zdecydowany na zakup krossa vento 3,ale w ostatniej chwili zmieniłem decyzję i kypiłem vento 4.Zapłaciłem 3200 zł i nie żałuję tego.Sprzęt śmiga znakomicie,wszystko działa idealnie i nie mogę się doczekać wiosny,aby dalej bić kilometry na nim.
AdiX Opublikowano 30 Stycznia 2019 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Ja aktualnie wirtualne km kręcę na zwift moim tribanem 100
AdiX Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 Byłem dziś w decathlonie i powiem szczerze że te nowe Tribany są ładne na 105 + hamulce tarczowe i na tą chwilę jak widziałem cenę to bodajże 3500 naszych polskich złotych
noren Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 Oglądałem dzisiaj na żywo Marin Nicasio 2019 - stalowe cudo, jeszcze w czerwonym kolorze to już w ogóle. Obok był o dziwo dostępny Romet Aspre, i jakoś taki klasyczny stalowy turystyczny bardziej mi pasuje
Bartosh Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 36 minut temu, noren napisał: Oglądałem dzisiaj na żywo Marin Nicasio 2019 - stalowe cudo, jeszcze w czerwonym kolorze to już w ogóle. Obok był o dziwo dostępny Romet Aspre, i jakoś taki klasyczny stalowy turystyczny bardziej mi pasuje Wyjściowo 3000zł. Trochę sporo jak za rower na Clarisie.
noren Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 Bo to gravel. Jak na gravel to normalna cena. Szosę jasne że się znajdzie taniej.
Zajop Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 A co on ma za płaskownik zamiast lewej strony tylnego widelca? Może nigdy nie byłem jakimś orłem z mechaniki (ale jednak zawsze ją rozumiałem), ale wydaje mi się że nie będzie toto miało żadnej sztywności. No chyba że to jakaś super kosmiczna technologia.
zuczek222 Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 Ja wczoraj Nicasio kupiłem za 1950zł, zaprzyjaźniony sklep sprzedał po kosztach. 😄
AdiX Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 W dniu 30.01.2019 o 13:25, SzpiceR napisał: Zmierz jeszcze raz ten przekrok bo ta wartość jest normalna dla osób cirka 185 cm Zmierzyłem jeszcze raz i wychodzi 86 cm jak byk. To jaki rozmiar były dobry dla mnie przy wzroście 175 cm
SzpiceR Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 Celowalbym w coś o długości rury poziomej ~52cm. Ale lepiej przymierzyć się na próbę do byle jakiej szosy i sprawdzić jak będziesz się czuł na takim rozmiarze.
Rekomendowane odpowiedzi