hudezz Opublikowano 1 Października 2020 Opublikowano 1 Października 2020 Teraz, Qwert1221 napisał: FC-M7000 Jak dla mnie mega upgrade w stosunku do m627 ze strony producenta oponki też szersze popatrz dokładniej na oznaczenia osprzętu może masz więcej ekstrasów
Qwert1221 Opublikowano 1 Października 2020 Opublikowano 1 Października 2020 (edytowane) 5 minut temu, hudezz napisał: Jak dla mnie mega upgrade w stosunku do m627 ze strony producenta oponki też szersze popatrz dokładniej na oznaczenia osprzętu może masz więcej ekstrasów Nie jestem obeznany aż tak w numerologii, kojarze jakość mniej więcej po nazwach. Mimo wszystko oponki wrzucę 2.1. Martwi mnie tylko nierównomierność prześwitu miedzy ramieniem ramy przy tylnim kole z lewej i z prawej strony. Od strony tarczy hamulcowej jest 21mm od ramienia do obręczy, a z drugiej strony 25mm. Czy te odległości powinny być równe? Edytowane 1 Października 2020 przez Qwert1221
hudezz Opublikowano 1 Października 2020 Opublikowano 1 Października 2020 @Qwert1221 nie jestem pewien. Sprawdzę u siebie. Ale dopiero jutro napiszę, jak nie zapomnę
Qwert1221 Opublikowano 1 Października 2020 Opublikowano 1 Października 2020 (edytowane) Witam posiadaczy, czy możecie pomóc i podać wymiary swoich Indianek? Wg zapożyczonej grafiki? Głównie S/T, WB, RC Z góry dziękuję Edytowane 1 Października 2020 przez Qwert1221
qwerty789 Opublikowano 1 Października 2020 Opublikowano 1 Października 2020 (edytowane) Godzinę temu, Qwert1221 napisał: XC30 sprężynowy, tylko że jak tak teraz patrzę... To chyba mam jakiegoś składaka, Pisali tutaj chłopaki (w innych tematach) przy którejś Indianie, nie pamiętam której, ale chyba właśnie 6.7 albo 5.9, że też dostawali rowery o innych parametrach niż na stronie (na korzyść), gdy odbierali składane rowery w ME. Możesz zdradzić, w jakim mieście dorwałeś? Tylko nie mów, że Kielce. Edytowane 1 Października 2020 przez qwerty789
Accent_Szaj Opublikowano 1 Października 2020 Opublikowano 1 Października 2020 33 minuty temu, Qwert1221 napisał: Czy te odległości powinny być równe? Tak,powinny. Odkręć koło i sprawdź czy równo siedzi na hakach. 1
Qwert1221 Opublikowano 2 Października 2020 Opublikowano 2 Października 2020 8 godzin temu, qwerty789 napisał: Pisali tutaj chłopaki (w innych tematach) przy którejś Indianie, nie pamiętam której, ale chyba właśnie 6.7 albo 5.9, że też dostawali rowery o innych parametrach niż na stronie (na korzyść), gdy odbierali składane rowery w ME. Możesz zdradzić, w jakim mieście dorwałeś? Tylko nie mów, że Kielce. Dokładnie tak, a skąd takie przypuszczenia? 🙂
hudezz Opublikowano 2 Października 2020 Opublikowano 2 Października 2020 zapewne @qwerty789 polował na ten rower ale @Qwert1221 go ubiegł
Qwert1221 Opublikowano 2 Października 2020 Opublikowano 2 Października 2020 (edytowane) 7 minut temu, hudezz napisał: zapewne @qwerty789 polował na ten rower ale @Qwert1221 go ubiegł Raczej nie, bo jak pisałem wyżej ten rower wisiał na haku parę miesiecy z drukiem m21. A okazało sie że jest to m19. Samych m21 jest jeszcze opcja zamówienia online. M19 juz nie ma. Tzn jest w Kielcach ta jedna której nie odebrałem. Wg mnie nie warta więcej niz 2000zł, dużo odprysków, skrzypiący amor, sztuca cala porysowana, ogolnie wyglądała jakby ktoś ją mocno testowal i często przerzucali między sklepami. Edytowane 2 Października 2020 przez Qwert1221
Accent_Szaj Opublikowano 2 Października 2020 Opublikowano 2 Października 2020 8 godzin temu, qwerty789 napisał: Tylko nie mów, że Kielce No niestety 9 minut temu, Qwert1221 napisał: jest w Kielcach ta jedna której nie odebrałem 10 minut temu, Qwert1221 napisał: drukiem m21 Gratulacje,trzeba patrzeć dokładnie. Ja miałem tak z kurtką. W necie było że mają mój rozmiar,a na sali nie mogłem znaleźć i okazało się, że metka(przyczepiana) nie ta. Na tej doszytej, rozmiar dobry. Też myślę że z tego powodu się ostała Co do twojej maszyny, to w ogóle wygląda jak by jakiś pracownik robił ją pod siebie. Nie było go na zmianie i trafił Ci się biały kruk.
hudezz Opublikowano 2 Października 2020 Opublikowano 2 Października 2020 Sherlockiem znaczy nie zostane @Qwert1221 zmierzyłem odległości ramion korby od tylniego widelca i w X10 również nie są one symetryczne. Od strony korby odległość wynosi 15.4mm, od strony traczy jest to 20.8mm. Proszę o weryfikację użytkowników innych modeli Indianek
Accent_Szaj Opublikowano 2 Października 2020 Opublikowano 2 Października 2020 4 minuty temu, hudezz napisał: 15.4mm, od strony traczy jest to 20.8mm. A na górnych widełkach?
hudezz Opublikowano 2 Października 2020 Opublikowano 2 Października 2020 @Accent_Szaj wyjechałem do pracy sprawdzę po powrocie
Accent_Szaj Opublikowano 2 Października 2020 Opublikowano 2 Października 2020 11 minut temu, hudezz napisał: ramion korby od tylniego widelca Sorki,teraz doczytałem Ta odległość,o której Ty piszesz, jest różna ,tu chodzi o linię łańcucha i jest ona regulowana podkladkami
Qwert1221 Opublikowano 2 Października 2020 Opublikowano 2 Października 2020 5 minut temu, Accent_Szaj napisał: Sorki,teraz doczytałem Ta odległość,o której Ty piszesz, jest różna ,tu chodzi o linię łańcucha i jest ona regulowana podkladkami Wrócę z pracy i zrobię fotki o jaki wymiar mi dokładnie chodzi. Ale tak jak pisał @Accent_Szajmoże nie siedzi równo w hakach.
Accent_Szaj Opublikowano 2 Października 2020 Opublikowano 2 Października 2020 @hudezz zmierzył po jednej i drugiej stronie to co wskazuje czerwona strzałka,Ty natomiast to co żółta. Odpowiednio odległość żółta ma być jednakowa,a czerwona zależy od linii łańcucha 1 1
hudezz Opublikowano 2 Października 2020 Opublikowano 2 Października 2020 @Accent_Szaj czyli chodzi o odległość obręczy od widełek tylnich. Gdzieś sobie musiałem "doczytać" te ramiona korby
Accent_Szaj Opublikowano 2 Października 2020 Opublikowano 2 Października 2020 1 godzinę temu, hudezz napisał: czyli chodzi o odległość obręczy od widełek tylnich Tak.O tą odległość zaznaczoną na żółto.My mamy sztywne osie,dlatego te odległości się zgadzają @Qwert1221 masz QR .Jak składają rower na stojaku,to wkładają koła byle by siadło.Myślę że jak poluzujesz zacisk,ustawisz prosto w widełkach,to powinno być OK.
Qwert1221 Opublikowano 2 Października 2020 Opublikowano 2 Października 2020 (edytowane) 24 minuty temu, Accent_Szaj napisał: Tak.O tą odległość zaznaczoną na żółto.My mamy sztywne osie,dlatego te odległości się zgadzają @Qwert1221 masz QR .Jak składają rower na stojaku,to wkładają koła byle by siadło.Myślę że jak poluzujesz zacisk,ustawisz prosto w widełkach,to powinno być OK. QR to? (szybkozamykacz?) Wrócę z pracy i sprawdzę mocowania w hakach, ale trochę oczytalem się że to może być wina krzywej ramy... Dam znać po południu. Edytowane 2 Października 2020 przez Qwert1221
Accent_Szaj Opublikowano 2 Października 2020 Opublikowano 2 Października 2020 14 minut temu, Qwert1221 napisał: QR to? (szybkozamykacz?) Tak 14 minut temu, Qwert1221 napisał: może być wina krzywej ramy Może być,ale nie ma co z góry zakładać najgorszego.Jeszcze wina krzywego koła
Qwert1221 Opublikowano 2 Października 2020 Opublikowano 2 Października 2020 3 godziny temu, Accent_Szaj napisał: @Qwert1221 masz QR .Jak składają rower na stojaku,to wkładają koła byle by siadło.Myślę że jak poluzujesz zacisk,ustawisz prosto w widełkach,to powinno być OK. Jest 26mm i 24mm jest to kwestia delikatnie krzywych zagłębień haków, do korekty przy pomocy jakiejś wkładki. Póki co mocno zacisnąłem i zobaczymy jak będzie po jeździe (dopiero w niedziele).
Accent_Szaj Opublikowano 2 Października 2020 Opublikowano 2 Października 2020 14 minut temu, Qwert1221 napisał: 26mm i 24mm Czyli 1mm,to tyle co nic. Może to być nawet źle ułożona opona.
Qwert1221 Opublikowano 2 Października 2020 Opublikowano 2 Października 2020 Jasne. Mimo to ide na centrowanie w poniedzialek bo tylne koło bije jak szalone... Pytanie czy w ME to ogarną czy iść do profesjonalistów.
Accent_Szaj Opublikowano 2 Października 2020 Opublikowano 2 Października 2020 25 minut temu, Qwert1221 napisał: bije jak szalone Pierwsze co to sprawdź czy nie bije opona. Po drugie weź trytytke i zapnij o rurkę na wysokości obręczy. Jak obręcz jest krzywa ,to idź do profesjonalnego serwisu.
qwerty789 Opublikowano 2 Października 2020 Opublikowano 2 Października 2020 14 godzin temu, Qwert1221 napisał: Dokładnie tak, a skąd takie przypuszczenia? 🙂 Miesiąc temu, przez mniej więcej dwa tygodnie byłem zdecydowany na kupno 6.7 M19. Najbliższy ME, gdzie ten rower był dostępny (dostępny wg strony) to Kielce, bodajże na Sandomierskiej. Potem zacząłem się zastanawiać, czy nie chcę jednak 29''. Poszedłem zatem przymierzyć się do 5.9, który wg strony miał być u mnie w mieście. Okazało się, że jednak go nie ma. Stwierdziłem, że pewnie podobnie będzie z 6.7 w Kielcach i odpuściłem. A finalnie zakupiłem inny model.
Rekomendowane odpowiedzi