Skocz do zawartości

Indiana - wszystko o rowerach tej marki.

kamils.
Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez SzajBajk,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To tapatalk bez wersji premium. Nie mogę się zalogować na konto przez stronę internetową, nie dochodzi mail z linkiem do zresetowania hasła :(

Opublikowano
10 godzin temu, Crack89 napisał:

Ja kupiłem w ME Indiana x-enduro 7.7 rower jest przekozacki🙂

Czy tam mozna wrzucic opony 29 cali?

Opublikowano

Sam się nad tym zastanawiam. Na amortyzatorze piszę 29'. Może ktoś bardziej obeznany podpowie?,

Opublikowano

Nie wiem czy obręcze 27,5 nie są takie se jak 28. Do 28 wkładasz opony 29 bez problemu.

Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
15 minut temu, Krol44 napisał:

Nie wiem czy obręcze 27,5 nie są takie se jak 28. Do 28 wkładasz opony 29 bez problemu.

Koła 29" mają obręcze w rozmiarze 28". Ale koła 27,5" mają 27,5", tak jak koła 26" mają 26". 

Na koła 27,5" nie wsadzi się opony do 29". 

Opublikowano

Tak mi coś właśnie świtało.

Opublikowano

Czyli można kupić nowe koła 29 tzn obrecze i opony i wstawić do x-enduro 7.7?

Opublikowano
2 godziny temu, Crack89 napisał:

Na amortyzatorze piszę 29

Daj fotki Amora i tylnego trójkąta. Chodzi o to,aby zobaczyć ile masz jeszcze miejsca.

Druga sprawa,to po co Ci 29"?Rower podniesie się o te 1,5" ,więc możesz uderzyć klejnotami :/

Trzecia zaś,to lepiej byś zrobił kupując nowe koła,niż zabawa w przeplatanie. 

Opublikowano

Tylko pytam z ciekawości czy można. A tak ogólnie to na 27.5 jeździ mi się bardzo dobrze, siedziałem na 29 i to nie dla mnie.

Ale może kiedyś mi się odmieni więc wrzucam.

Jestem w pracy tylko takie mam, może wystarczy.

20200831_192540.jpg

No i tu sa opony. 2.8 wiec wysokie.

Opublikowano
40 minut temu, Crack89 napisał:

opony. 2.8 wiec wysokie

Tak czy inaczej wkładając 29" pewnie wysokość opony będzie podobna. Sprawdź czy dokładając 2cm(promień jest większy o 2cm przy średnicy większej o 4) koło nie będzie nigdzie dotykać ramy. 

Co najważniejsze sprawdź czy masz zapas pod nabiałem O.o :/ :(

Opublikowano

Jak to jest z tą 5 letnia gwarancją na ramę. Jak nie zrobię przeglądu to mam 2 lata a jak zapłacę 90 zł i zrobię przegląd to jest 5 lat?

Opublikowano (edytowane)

Możecie mi jeszcze powiedzieć jaki jest standard hamulców w x10, post mount czy standard (IS)? Bo tego nie ogarniam.

I jeszcze jedno,  może głupie pytanie,  czy bezproblemowo można zmienić dętkę z presty na wentyl samochodowy w tym rowerze?

Edytowane przez Atoom
Opublikowano (edytowane)

@Atoom hamulce są w standardzie PM, co do wentyla będziesz musiał rozwiercić otwór :) osłabisz obręcz 

Edytowane przez hudezz
  • Pomógł 1
Opublikowano
2 minuty temu, hudezz napisał:

@Atoom hamulce są w standardzie PM, co do wentyla będziesz musiał rozwiercić otwór :) osłabisz obręcz 

Ok, czyli zostaje presta, super, dzięki.

Opublikowano
3 godziny temu, Krol44 napisał:

Jak to jest z tą 5 letnia gwarancją na ramę. Jak nie zrobię przeglądu to mam 2 lata a jak zapłacę 90 zł i zrobię przegląd to jest 5 lat?

Ja kupowałem przez internet, wtedy koszt tego przeglądu to 50pln i robi się go po 30 dniach. I wtedy masz gwarancje pełną. 2 na osprzęt i 5 na ramę.

Opublikowano

Oleje przedłużona gwarancję na ramę i płatny przegląd. Bez tego jest 2 lata rękojmi. Babka w sklepie powiedziała że nie ma sensu tego brać. Jak nie kupisz z rowerem to płacisz 99pln.

Opublikowano
8 godzin temu, Crack89 napisał:

27.5 są idealne🙂

Oł jeeeee ;) W 100% się zgadzam.

3 godziny temu, Krol44 napisał:

Oleje przedłużona

O bardzo dobrze. Jak nic się nie stanie po 2 latach,to nic się nie stanie przez 10 ;)

6 godzin temu, Atoom napisał:

post mount czy standard (IS)? Bo tego nie ogarniam

PM To dziury od góry,a IS od boku

Poniżej IS

qu_zkFCJsjO5B04mHWDS1ucaL2Ip9o1MhWNJIUeM

A tu poniżej masz PM

Y7crq3-8vleABMCw1qsdtn1BxkQjrLU8p-yUXUrh

Opublikowano (edytowane)

Witajcie! Moja Indiana Strom X7 właśnie wjechała do mojej stajni. Mega rabat 600 zł (-20% od ceny wyjściowej) z jednym przeglądem cena 2449,98 zł. Rower wygląda mega porządnie, a ja będę musiał na pewno ogarnąć jazdę na 29" bo koła robią na mnie niezłe wrażenie. W końcu to przeskok z 26". 

Jednocześnie pojawił się problem. W związku, że rower by mi się nie zmieścił do samochodu, musiałem zdjąć przednie koło i teraz mi obciera tarcza o okładzinę hamulcową. Koło wkładałem kilka razy ale to nie pomogło zniwelować ocierania. Ocieranie słychać cyklicznie, czyli albo tarcza jest krzywa albo mechanizm hamulca krzywo zamontowany. Jak zniwelować ocieranie? Czy tak jak na filmie?

Jako, że całe życie jeździłem na v-brake proszę powiedzcie jak się reguluje siłę hamowania. Mamy tu jakieś baryłki jak przy v-brake?

Edytowane przez mg_gorek
Opublikowano (edytowane)

Ja dziś wyrwalem X7 z przegladem za 2248. Ponoc promocje po cichu przedluzyli do konca pazdziernika. W poznaniu widzialem jeszcze X8 w Komornikach za 2800.

X7 na zywo wyglada duzo, duzo lepiej niz na zdjeciach.

Edytowane przez valgir
Opublikowano
7 minut temu, valgir napisał:

Ja dziś wyrwalem X7 z przegladem za 2248. Ponoc promocje po cichu przedluzyli do konca pazdziernika. W poznaniu widzialem jeszcze X8 w Komornikach za 2800.

X7 na zywo wyglada duzo, duzo lepiej niz na zdjeciach.

No to ładna cena, ja 2400 z przeglądami. I fakt że na żywo wygląda dużo, dużo lepiej.

Opublikowano

Wi5nia, jak skasować luz ba bębenku? Dzisiaj miałem na to ochotę, ale nie rozkręcałem, bo dotąd tego nie robiłem.
Zastanawiam się czy nie dać roweru do serwisu i niech robią. Pedały też są do wymiany. Jeden chrupie, mimo że go czyściłem i smarowałem.

Wysłane z Tapatalk