maq Opublikowano 20 Września 2020 Opublikowano 20 Września 2020 Jeśli masz klucz do kasety nie musisz kupowac specjalnego klucza do tarcz. Pasuje po wyjęciu ośki Panowie, ale jak klucz do kasety ma pasować do odkręcenia tarczy, po wyjęciu ośki? Nie łapię. Ja wczoraj rozkręciłem w rowerze obydwa geje, wyczyściłem i przesmarowałem. Dzisiaj lekka jazda 13 km i jeden zaczął cykać. Chyba trzeba będzie nabyć jakieś lepsze. Nasze są za komplet po jakieś dwie dychy. Taki żarcik jest. Jak ktoś z Białegostoku powie „ukradłem dla Ciebie rower”, to znaczy że od jutra jeździsz autobusem, czy że masz nowe dwa kolka? Wysłane z Tapatalk
hudezz Opublikowano 20 Września 2020 Opublikowano 20 Września 2020 (edytowane) @maq ano pasuje możesz znaleźć klucze które przypasują bez zdejmowania ośki zależy od "głębokości" klucza ja mam taki, z osią prowadząca do suportu/przedniej tarczy też możesz znaleźć "głębokie" klucze, mi się trafił płytki, więc ośkę trzeba wyjąć jeśli chcę się dostać do tarczy. Pójdę do garażu zrobię fotki Edytowane 20 Września 2020 przez hudezz
orzechszek Opublikowano 20 Września 2020 Opublikowano 20 Września 2020 Może ktoś podrzucić model bądź zdjęcie stopki który dostaliście? Rozumiem że jakaś ogólnodostępna w ME? Nie dostałem w zestawie, więc chciałem wiedzieć o którą się upomnieć.
maq Opublikowano 20 Września 2020 Opublikowano 20 Września 2020 Ja mam taki klucz. To podejdzie? Wysłane z Tapatalk
wolek Opublikowano 20 Września 2020 Opublikowano 20 Września 2020 Miałem za nią zapłacić 40 zł w sumie na stronie jest jedną która pasuje pod 29 cali Vogel vpd-303
hudezz Opublikowano 20 Września 2020 Opublikowano 20 Września 2020 (edytowane) @maq przymierz sam jestem ciekawy. Jeśli jest oś prowadząca powinna pasować bez wyjmowania osi Edytowane 20 Września 2020 przez hudezz
krilan1990 Opublikowano 21 Września 2020 Opublikowano 21 Września 2020 W dniu 16.09.2020 o 18:48, hudezz napisał: Może wycieczka do Legnicy Jednak wybrałem się do Legnicy i kupiłem indiana storm x7 z uszkodzona sztywna osia( tak twierdził sprzedawca który mnie obsługiwał). Cena była atrakcyjna wiec zaryzykowałem. Wróciłem do domu i postanowiłem sprawdzić jaka to usterka, okazało się że nie potrafili jej wyregulować. W dniu 16.09.2020 o 18:01, qwerty789 napisał: 3 tysiące. Dostałeś stopkę w zestawie ???
hudezz Opublikowano 21 Września 2020 Opublikowano 21 Września 2020 37 minut temu, krilan1990 napisał: kupiłem indiana storm x7 z uszkodzona sztywna osia Cena była atrakcyjna wiec zaryzykowałem. Gratki kolego nie bardzo rozumiem uszkodzona sztywna oś mógłbyś rozwinąć?? No i moze zdradzisz atrakcyjną cenę??
krilan1990 Opublikowano 21 Września 2020 Opublikowano 21 Września 2020 47 minut temu, hudezz napisał: Gratki kolego nie bardzo rozumiem uszkodzona sztywna oś mógłbyś rozwinąć?? No i moze zdradzisz atrakcyjną cenę?? Zapłaciłem 2400 plus 79 za 2 przeglądy gwarancyjne. Dźwignia która dokręcamy os była luźna i nie można było jej zamknąć, krótko mówiąc latała gdzie we wszystkie strony bez żadnego oporu. Sprzedawca powiedział ze to wada fabryczna i wystarczy wymienić oś. A że zrobili przecene -20% (600 zł)postanowiłem go kupić nawet jeśli miałbym wydać parędziesiąt zloty na nową oś. Wróciłem do domu, obejrzałem ja dokładnie i wystarczyło dokręcić śrubę imbusem 2.5 która trzymała dźwignię i po problemie. Ponawiam pytanie odnośnie stopki dołączanej do roweru: Czy w ME dodaja stopkę do rowerów indiana, po przyznam szczerze ze jej nie otrzymałem??
hudezz Opublikowano 21 Września 2020 Opublikowano 21 Września 2020 @krilan1990 masz szczęście kolego taka oś od RS to minimum 150zł trzeba było jeszcze utargować koszt nowej osi a co do stopki to na stronie ME jest wyszczególniona w opisie, powinni dawać w komplecie
krilan1990 Opublikowano 21 Września 2020 Opublikowano 21 Września 2020 11 minut temu, hudezz napisał: @krilan1990 masz szczęście kolego taka oś od RS to minimum 150zł trzeba było jeszcze utargować koszt nowej osi a co do stopki to na stronie ME jest wyszczególniona w opisie, powinni dawać w komplecie Podobno jest błąd na stronie i do x7 i do tego na wyprzedaży nie jest w zestawie. Pierwotnie na stronie rower kosztował 2999, powystawowy 2639,20, a ja zapłaciłem 2400 nawet jak bym musiał kupić ta os to bym był 100 zł do przodu. W sklepie nie widziałem wielkich uszkodzen tylko poprostu była luźna więc stwierdziłem że coś jest nie dokręcone, a ze lubię majsterkowac to można troche z tym powalczyć i naprawić. Porównując cenę na stronie producenta jestem jakieś 1299 do przodu. 😊😉👍
wolek Opublikowano 21 Września 2020 Opublikowano 21 Września 2020 Ja złożyłem dzisiaj reklamację na brak tej nóżki.Na rowery złożone w sklepie czy może inaczej - z wystawy jest 20% rabatu.
krilan1990 Opublikowano 21 Września 2020 Opublikowano 21 Września 2020 19 minut temu, wolek napisał: Ja złożyłem dzisiaj reklamację na brak tej nóżki. Na rowery złożone w sklepie czy może inaczej - z wystawy jest 20% rabatu. Odpisali cos ?? Co napisałeś w reklamacji?? Gdzie znalazłeś numer seryjny ??
Accent_Szaj Opublikowano 21 Września 2020 Opublikowano 21 Września 2020 W dniu 20.09.2020 o 18:29, Matejgo napisał: babka Wyciągnęła najkrótszą słomkę W dniu 20.09.2020 o 19:45, qwerty789 napisał: czy nie dać go do serwisu, Pewnie że nie. Stary bierz imbusa i sprawdź,a jak coś nie będziesz wiedział to pisz. Pomożemy Chłopaki nóżka ważna rzecz. Trzeba walczyć o swoje
qwerty789 Opublikowano 21 Września 2020 Opublikowano 21 Września 2020 @krilan1990, bardzo dobrą cenę wyrwałeś. Teraz nic, tylko testować rower. 26 minut temu, Accent_Szaj napisał: Wyciągnęła najkrótszą słomkę Pewnie że nie. Stary bierz imbusa i sprawdź,a jak coś nie będziesz wiedział to pisz. Pomożemy Chłopaki nóżka ważna rzecz. Trzeba walczyć o swoje Śrubki są podokręcane. Bardziej mi chodzi o smary, regulację hamulców, przerzutek itd. No i hamulec przedni zaczął piszczeć, jak założyłem koło.
hudezz Opublikowano 21 Września 2020 Opublikowano 21 Września 2020 11 minut temu, qwerty789 napisał: @krilan1990, bardzo dobrą cenę wyrwałeś. Teraz nic, tylko testować rower. Śrubki są podokręcane. Bardziej mi chodzi o smary, regulację hamulców, przerzutek itd. No i hamulec przedni zaczął piszczeć, jak założyłem koło. O regulacji hamulców i przerzutek jest masa filmów na YT w wolnym czasie możesz pokukać piszczy jak hamujesz?? Czy szoruje klocek o tarcze jak kręcisz kołem bez hamowania?
qwerty789 Opublikowano 21 Września 2020 Opublikowano 21 Września 2020 2 minuty temu, hudezz napisał: O regulacji hamulców i przerzutek jest masa filmów na YT w wolnym czasie możesz pokukać piszczy jak hamujesz?? Czy szoruje klocek o tarcze jak kręcisz kołem bez hamowania? Piszczy jak prowadzę rower. Ale jak go podniosę i zakręcę kołem, to nie wydaje żadnego dźwięku.
Accent_Szaj Opublikowano 21 Września 2020 Opublikowano 21 Września 2020 (edytowane) 2 godziny temu, qwerty789 napisał: Bardziej mi chodzi o smary Smar jest wszędzie Ok. Łańcuch musisz się nauczyć,bo nie będziesz latał co pareset km do serwisu. Co do hebli,to walnąlem taki poradnik że sobie zrobisz sam Edytowane 21 Września 2020 przez Accent_Szaj 1
pawelll Opublikowano 22 Września 2020 Opublikowano 22 Września 2020 Tak wygląda X8 w bagażniku mojego samochodu. Uprzedzając pytania - 2880 l, grzech było nie kupić 1
hudezz Opublikowano 22 Września 2020 Opublikowano 22 Września 2020 (edytowane) @pawelll świetna cena za ten rower, gratki kolego niech dłuuuuuuuugo śmiga Edytowane 22 Września 2020 przez hudezz
jachu76 Opublikowano 22 Września 2020 Opublikowano 22 Września 2020 Mam też X8 i jestem bardzo zadowolony , na zdjęciach w ogóle nie interesował mnie ten kolor , a że w sklepie została jedna szuka właśnie X8 ( a chciałem kupić X7 ) i cena 2999 to kolor się spodobał, a gdy został wyprowadzony z namiotu to był jeszcze ładnieszy....
qwerty789 Opublikowano 22 Września 2020 Opublikowano 22 Września 2020 (edytowane) 23 godziny temu, hudezz napisał: @qwerty789 nagrasz filmik?? Byłem dzisiaj na przeglądzie gwarancyjnym i przez niemały kawałek prowadziłem rower. Piszczenie minęło, ale przednie koło nie kręci się tak płynnie jak tylne. Jak nim zakręcę, to po chwili się zatrzymuje. Jak prowadzę rower, czuć taki lekki opór. Tak jakby hamulec był leciutko zaciśnięty. 23 godziny temu, Accent_Szaj napisał: Smar jest wszędzie Ok. Łańcuch musisz się nauczyć,bo nie będziesz latał co pareset km do serwisu. Co do hebli,to walnąlem taki poradnik że sobie zrobisz sam Ooo, dodaję do zakładek. Przyda się. Dzięki. Edytowane 22 Września 2020 przez qwerty789
hudezz Opublikowano 22 Września 2020 Opublikowano 22 Września 2020 (edytowane) 44 minuty temu, jachu76 napisał: Mam też X8 i jestem bardzo zadowolony , na zdjęciach w ogóle nie interesował mnie ten kolor , a że w sklepie została jedna szuka właśnie X8 ( a chciałem kupić X7 ) i cena 2999 to kolor się spodobał, a gdy został wyprowadzony z namiotu to był jeszcze ładnieszy.... Miłość od pierwszego wejrzenia 😁 @qwerty789 może klocki rzeczywiście docierają tarczę. Stąd te wrażenie oporu?? Edytowane 22 Września 2020 przez hudezz
Rekomendowane odpowiedzi