Skocz do zawartości

Indiana - wszystko o rowerach tej marki.

kamils.
Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez SzajBajk,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Pierwsze 16 km zrobione. 

Jest dobrze. 

Czy w książce (instrukcji?) która jest z rowerem jest coś istotnego? Odpięli ją z kierownicy i w końcu nie zabrałem :)

Gwarancję (kartę przeglądów) mam.

Kupiłem w Bolesławcu (byłem w okolicy), mają chyba jeszcze 19" tyle że w pudle..

Edytowane przez pawelll
Opublikowano
2 minuty temu, pawelll napisał:

Pierwsze 16 km zrobione. 

Jest dobrze. 

Czy w książce (instrukcji?) która jest z rowerem jest coś istotnego? Odpięli ją z kierownicy i w końcu nie zabrałem :)

Gwarancję (kartę przeglądów) mam.

Kupiłem w Bolesławcu (byłem w okolicy), mają chyba jeszcze 19" tyle że w pudle..

Tabelka momentów dokręcania poszczególnych śrub :) może być istotna jeśli sam serwisujesz rower :)

Opublikowano

Oczywiście, że sam. Mam swoje lata a mój pierwszy poważniejszy rower (Wagant) do dziś jest w miarę sprawny- nawet myślę nad jego renowacją.

Ciekawostką jest to, że oczywiście miał sztywne osie (tylko takie wtedy były :)) i korbę zintegrowaną z osią suportu. Czyli nic nowego pod słońcem :)

Opublikowano

Może gdzieś za miesiąc będę znowu w okolicy. Jeśli masz możliwość to chętnie poprosze o skan

Opublikowano
6 godzin temu, pawelll napisał:

Tak wygląda X8 w bagażniku

Nooo w końcu kupiłeś xD

Gratulacje,a już powoli traciłem nadzieję 

Opublikowano
56 minut temu, pawelll napisał:

w książce (instrukcji?)

Nic czego byś się Tu nie dowiedział xD

52 minuty temu, hudezz napisał:

Tabelka momentów

Ale Ty masz X10 z karbonu,tam momenty są bardzo ważne 

A co tam. Momenty?  Proszę bardzo :D

Ps. @pawelll Dobrze pamiętałem, że instrukcja jest do pobrania

https://www.mediaexpert.pl/products/files/17/1753213/instrukcja-obslugi-INDIANA-Storm.pdf

Opublikowano
41 minut temu, Accent_Szaj napisał:

Ale Ty masz X10 z karbonu,tam momenty są bardzo ważne 

A co tam. Momenty?  Proszę bardzo :D

W dzisiejszych czasach hydroformowanych rurek dokręcanie z odp momentem jest ważniejsze niż kiedyś :)

Opublikowano
5 minut temu, hudezz napisał:

hydroformowanych

Widzisz ,przy karbonie musisz dokręcić z idealnym momentem,jak nie to będą strzały,lub pęknie. Przy alu mozesz iść na czuja ;)

Opublikowano

Chlopaki zdecydowalem sie na X7 z ME, a fakt ze jestem totalnym laikiem, czy powinienem wybrac opcje aby mi go zlozyli? Dodatkowo widze jest tam 'Przegląd okresowy roweru "Pewny Start" - Grupa C' czy to rowniesz wybrac? Wole dopytac niz wyjsc na glupka, bo z reguly nigdy nie d okupuje takich rzeczy na produkty na ktorych sie znam. Rower jest niestety za 2999zl, nie wiem czy wychaczy sie jakas promka, bo do wieczora chcialbym go juz kupic :)

Opublikowano
28 minut temu, Redundant napisał:

Rower jest niestety za 2999zl,

Idź do marketu,bo chłopaki na poprzednich stronach pisali że kupili X7 za 2400 , a X8 za 2999,więc warto ;)

Opublikowano
14 minut temu, Accent_Szaj napisał:

a X8 za 2999

Niektórzy nawet za 2880 :)

Jest szansa na rabat 20% kupując złożony (powystawowy) w sklepie. Musisz spróbować w wyszukiwać lokalizacje sklepów w Twojej okolicy.

• Pomógł 1
Opublikowano
3 minuty temu, pawelll napisał:

No widzisz @Redundant nawet takie biznesy :D

wybrałeś dobry czas na zakup,ale trzeba się spieszyć,bo coraz mniej sztuk zostało 

Opublikowano
6 minut temu, pawelll napisał:

Jest szansa na rabat 20% kupując złożony (powystawowy) w sklepie. Musisz spróbować w wyszukiwać lokalizacje sklepów w Twojej okolicy.

1 minutę temu, Accent_Szaj napisał:

No widzisz @Redundant nawet takie biznesy :D

wybrałeś dobry czas na zakup,ale trzeba się spieszyć,bo coraz mniej sztuk zostało 

Kurcze, tylko sprawdzalem i w poblizu Gdansk do 40+/-km nie ma tego roweru w ogole na stanie, wiec musialbym kupic przez internet..

Opublikowano

Może lepiej podjechać

2 minuty temu, Redundant napisał:

poblizu Gdansk do 40+/-km

Różnie bywa. Nawet 100km warto jak masz oszczędzić 300-400zł. Teraz paliwo tanie jak barszcz ;)

Opublikowano
3 minuty temu, Accent_Szaj napisał:

Może lepiej podjechać

Różnie bywa. Nawet 100km warto jak masz oszczędzić 300-400zł. Teraz paliwo tanie jak barszcz ;)

Najblizej jest w Poznaniu, zadzwonie i zobaczymy czy cos spuszcza i czy wysla :)

A jezeli mi sie nie uda, to jak z tym skladaniem i przegladem w ME?

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Accent_Szaj napisał:

Nawet 100km warto jak masz oszczędzić 300-400zł. Teraz paliwo tanie jak barszcz

Ja służbowo jeżdżę sporo po Polsce, akurat przez Bolesławiec miałem po drodze (no dokładniej nadłożyłem zjazd z A4).

Inna sprawa, że szukałem też X7 (choć raczej X8 obstawiałem) i niespecjalnie były. Jedyne miejsce które znalazłem to Legnica ale tak zdaje się już jeden z kolegów kupił.

Edytowane przez pawelll
Opublikowano
4 minuty temu, Redundant napisał:

to jak z tym skladaniem i przegladem w ME?

Poradzisz sobie sam,bez problemu.To tylko wyprostowanie kierownicy i dokręcenie koła.

7 minut temu, Redundant napisał:

Najblizej jest w Poznaniu,

No trochę lipa :/.Może zadzwoń do ME.Telefony nic nie kosztują,a po prostu nie wprowadzili na stan 

Opublikowano
Najblizej jest w Poznaniu, zadzwonie i zobaczymy czy cos spuszcza i czy wysla
A jezeli mi sie nie uda, to jak z tym skladaniem i przegladem w ME?
Sprawdź tez droższe modele, x8 stacjonarnie wyjdzie taniej niż x7 z wysyłką
Opublikowano (edytowane)

X8 jest np. w Wejcherowie (21") a w Gdyni 19"

Za 3600 -20%, czyli tak jak ja kupiłem

Edytowane przez pawelll
Opublikowano

Wlasnie zaczalem sie zastanawiac, bo zauwazylem wiele rozczarowanych klientow na Facebooku MediaExpert.

Jak to jest z gwarancja i serwisowaniem tego roweru panowie? Dla totalnego amatora nie bedzie to problem, a jezeli sie cos zepsuje czy ME nie robi problemow? Nie widzialem aby ktos poruszal ten temat.

Opublikowano (edytowane)

Jedyna wątpliwość jeśli chodzi o ewentualne uszkodzenia to sama rama. Reszta to średnioklasowy osprzęt Shimano lub innych w miarę renomowanych producentów. Oczywiście też może się coś zepsuć ale ma pewno nie będzie problemów z naprawą.

A jakby tak dobrze policzyć osprzęt (napęd, koła, amor, resztę) po nawet niskich cenach sklepowych to wyjdzie, że rama jest prawie za darmo. :)

Rama zresztą wygląda solidnie (dlatego nie jest też mega lekka) i też nie sądzę żeby były z nią jakieś problemy.

Edytowane przez pawelll
  • Lubię to! 1