Qwert1221 Opublikowano 3 Października 2020 Opublikowano 3 Października 2020 10 godzin temu, qwerty789 napisał: Miesiąc temu, przez mniej więcej dwa tygodnie byłem zdecydowany na kupno 6.7 M19. Najbliższy ME, gdzie ten rower był dostępny (dostępny wg strony) to Kielce, bodajże na Sandomierskiej. Potem zacząłem się zastanawiać, czy nie chcę jednak 29''. Poszedłem zatem przymierzyć się do 5.9, który wg strony miał być u mnie w mieście. Okazało się, że jednak go nie ma. Stwierdziłem, że pewnie podobnie będzie z 6.7 w Kielcach i odpuściłem. A finalnie zakupiłem inny model. Ta m19 była w fatalnym stanie. Tak, na Sandomierskiej. Dzięki wszystkim za rady. Odezwę się jak coś zadziałam, bo póki co czasu nie mam.
Accent_Szaj Opublikowano 3 Października 2020 Opublikowano 3 Października 2020 1 godzinę temu, Qwert1221 napisał: jak coś zadziałam Obstawiam,że to na 100% jakąś drobnostka,bo twój rower, napewno robił dla siebie jakiś pracownik sklepu,który teraz wypłakuje za nim oczy i liczy że wrócisz do poprawy koła Już to widzę co powie. "Panie,że Pan kupił ten wybrakowany model,ale nie ma problemu zwrócimy pieniążki"
qwerty789 Opublikowano 3 Października 2020 Opublikowano 3 Października 2020 (edytowane) 5 godzin temu, Qwert1221 napisał: Ta m19 była w fatalnym stanie. Tak, na Sandomierskiej. Dzięki wszystkim za rady. Odezwę się jak coś zadziałam, bo póki co czasu nie mam. No to w sumie dobrze się stało. Fajnie, że sporo osób załapało się na zniżki i wyhaczyło Indiany w niezłych cenach. Ciekawe, jak to na wiosnę będzie wyglądać. Czy ceny mocno pójdą do góry względem tego sezonu. Edytowane 3 Października 2020 przez qwerty789
maq Opublikowano 3 Października 2020 Opublikowano 3 Października 2020 48/112/45 rama 19” LWysłane z Tapatalk
MARCIN# Opublikowano 4 Października 2020 Opublikowano 4 Października 2020 W dniu 15.09.2020 o 13:08, navtech napisał: Koledzy i Koleżanki, W związku z tym, że jest to mój pierwszy post na forum chciałbym się przywitać - cześć wszystkim! I jednocześnie już na samym początku chciałbym skorzystać z waszej wiedzy. Od niecałego tygodnia jestem posiadaczem Indiany x8 którą udało mi się kupić między innymi dzięki kombinacji pozytywnych opinii na forum jak i atrakcyjnej ceny wynikającej z promocji. W tym krótkim czasie miałem okazje przejechać jedynie ok. 100km ale były to km bardzo satysfakcjonujące. Wczoraj mój spokój został niestety zaburzony dziwnymi dźwiękami (miarowe cykanie (???) które zaczęły się pojawiać w trakcie pedałowania na siedząco. W związku z tym, że moje pomysły co do przyczyny (m.in weryfikacja okolic sztycy) były nietrafione, chciałbym zapytać w jakim kierunku skierować dalsze poszukiwania? Dla zobrazowania sprawy, udało mi się nagrać krótki filmik w którym problem słychać. https://www.youtube.com/watch?v=JyPVDGZ-GdQ Rower jest jeszcze przed pierwszym przeglądem gwarancyjnym w ME. Z góry dzięki! Problem cykania pojawił się i u mnie, również x8. Udało mi się go wyeliminować dokręcając 8 śrubek na klucz krzyżakowy znajdujących się pod elementem odblaskowym pedałów. W przyszłości dokupię jakieś solidniejsze platformówki. Znalazłem coś takiego, skusiła mnie waga i kolor👌: https://allegro.pl/oferta/pedaly-rowerowe-ns-bikes-bistro-maszynowe-nylon-9502342891 A teraz inny temat. Zauważyłem luz na prawej goleni amortyzatora. W zasadzie czułem go już w momencie kasowania luzów na sterach, ale po miesiącu luz jest znacznie bardziej wyczuwalny a nawet lekko słyszalny. Na tym forum nie znalazłem tego tematu, ale znalazłem tutaj: https://www.forumrowerowe.org/topic/222182-amortyzator-rockshox-recon-silver-rl-luzy/?tab=comments Mam identycznie. Uprzedzam pytania, nie miałem kraksy w nic nie wjechałem, potencjał roweru wykorzystuję w około 50% Macie tak samo? A może tak ma być?
hudezz Opublikowano 4 Października 2020 Opublikowano 4 Października 2020 @MARCIN# próbowałeś mocniej dokręcić śruby od dołu?? Tak jak sugeruje ktoś w ostatnim poście??
MARCIN# Opublikowano 4 Października 2020 Opublikowano 4 Października 2020 2 minuty temu, hudezz napisał: @MARCIN# próbowałeś mocniej dokręcić śruby od dołu?? Tak jak sugeruje ktoś w ostatnim poście?? Nie próbowałem. Dzięki za sugestię. Odezwę się jeszcze i napiszę czy pomogło. @hudezz Śrubę dało się dokręcić o parę stopni, ale problem nie ustąpił.
Accent_Szaj Opublikowano 4 Października 2020 Opublikowano 4 Października 2020 6 godzin temu, MARCIN# napisał: Śrubę dało się dokręcić o parę stopni Przeprowadź serwis 0 Amora i dolej olej od dołu. Jeżeli masz tak wyczuwalny luz,amor jest do wymiany Golenie dokręca się z siłą 7-8Nm. Kluczem imbusa 5 Tu masz instrukcję serwisową https://www.sram.com/en/sram 1
maq Opublikowano 4 Października 2020 Opublikowano 4 Października 2020 No i dopadła mnie szprycha w terenie. Koło zaczęło ocierać o ramę. Całe szczęście, że miałem klucz do szprych i poluzowałem tą po drugiej stronie. Wymiana w domu z centrowaniem 15 minut. Wprawę się łapie Wysłane z Tapatalk
Qwert1221 Opublikowano 5 Października 2020 Opublikowano 5 Października 2020 Sprawdzałem koła, obrecze wydają być się proste, za to opony są tak krzywe że aż ciężko w to uwierzyć. Z tego co udało mi się znaleźć na forach to opony Schwalbe potrafią być tak pokrzywione i niestety jest to wada produkcyjna. I tak mam zamiar zmieniać na 2.1 więc się tym nie przejmuje. Swoją drogą jaką markę, oponę polecacie tak do 50-60zł 27,5x2.1? Maxis czy Continental będą ok? No Schwalbe już na pewno nie kupię.
Raptor Opublikowano 5 Października 2020 Opublikowano 5 Października 2020 (edytowane) continental przód Cross King a tył Race King i rozmiar 2.2 bo będą jak 2.1. Edytowane 5 Października 2020 przez Raptor
Krol44 Opublikowano 6 Października 2020 Opublikowano 6 Października 2020 Witam jako że to mój pierwszy post na tym forum to chciałem się przywitać. Kupiłem synowi rower Indiana storm x 6 chłopak bardzo zadowolony. Czytam jednak teraz o ramach i mam pytanie czy ten rower ma taperowaną główkę ramy, wygląda jakby miał.
krilan1990 Opublikowano 6 Października 2020 Opublikowano 6 Października 2020 1 godzinę temu, Krol44 napisał: Witam jako że to mój pierwszy post na tym forum to chciałem się przywitać. Kupiłem synowi rower Indiana storm x 6 chłopak bardzo zadowolony. Czytam jednak teraz o ramach i mam pytanie czy ten rower ma taperowaną główkę ramy, wygląda jakby miał. Tak ma taperowana główkę.
Krol44 Opublikowano 6 Października 2020 Opublikowano 6 Października 2020 Ale korba już na kwadrat? Muszę sprawdzić dzisiaj w domu. Rowerek naprawdę fajny i w rozsądnej cenie. Szkoda że u mnie w mieście nie było x8 bo wyszła by z rabatem tyle samo.Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka
krilan1990 Opublikowano 6 Października 2020 Opublikowano 6 Października 2020 15 minut temu, Krol44 napisał: Ale korba już na kwadrat? Ta korba jest na suporcie typu octalink.
Crack89 Opublikowano 6 Października 2020 Opublikowano 6 Października 2020 Ja kupiłem w ME Indiana x-enduro 7.7 rower jest przekozacki🙂
krilan1990 Opublikowano 6 Października 2020 Opublikowano 6 Października 2020 1 minutę temu, Crack89 napisał: Ja kupiłem w ME Indiana x-enduro 7.7 rower jest przekozacki🙂 Powiedz cos więcej 😉
Crack89 Opublikowano 6 Października 2020 Opublikowano 6 Października 2020 Tzn co chcesz wiedzieć?😀 Zrobiłem nim ok. 30h. I nie oszczędzam go, a powiem więcej, że dopiero się ucze jazdy xc, nic się z rowerem nie dzieje. Wszystko sprawne , wygląda naprawde fajnie rower, osprzęt super za 2800-🙂 amortyzator powietrzny, przerzutki deore tył xt🙂 Ma szerokie opony więc ma bardzo dobrą przyczepność. 2.8
Accent_Szaj Opublikowano 6 Października 2020 Opublikowano 6 Października 2020 21 godzin temu, Qwert1221 napisał: opony są tak krzywe Nie ma co od razu panikować. Zawsze możesz sam ja wyprostować. Woda + mydło/płyn do naczyń działa cuda
Marcin_B Opublikowano 6 Października 2020 Opublikowano 6 Października 2020 Moja X7 pierwsze 100 km też ma zrobione bezawaryjnie oprócz... kapcia z tyłu w niedzielę, na szczęście 3 km od domu. Jest kozak rower, jestem mega zadowolony.
Krol44 Opublikowano 6 Października 2020 Opublikowano 6 Października 2020 Ta korba jest na suporcie typu octalink.Gdzies czytałem że to kwadrat. Muszę dzisiaj sprawdzić.Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka Ta korba jest na suporcie typu octalink.Gdzies czytałem że to kwadrat. Muszę dzisiaj sprawdzić.Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka
wolek Opublikowano 6 Października 2020 Opublikowano 6 Października 2020 No to rower przetestowany w trochę trudniejszych warunkach. Jest super:)Reklamacja na nóżkę odrzucona z powodu tego iż nie jest częścią oferty na stronie internetowej. Nie pamiętam co wpisałem w treści reklamacji, mam w schowku w aucie, a auto było 2tygodnie u mechanika.
Krol44 Opublikowano 6 Października 2020 Opublikowano 6 Października 2020 Indiana storm X6 korba na kwadrat sprawdzone.Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka
Accent_Szaj Opublikowano 6 Października 2020 Opublikowano 6 Października 2020 3 godziny temu, wolek napisał: w trochę trudniejszych warunkach Kurcze Moja Nokia 3310 robiła lepsze zdjęcia Daj jakieś większe
Rekomendowane odpowiedzi