Ares Opublikowano 24 Września 2020 Opublikowano 24 Września 2020 (edytowane) Ktoś robi wielką uprzejmość oferując w bardzo niskiej cenie coś co rowerem nazwać się już daje wiec wszelkie wątpliwości uważam, że są delikatnie to ujmując nie na miejscu. Nawet więcej bym napisał ale ktoś by się obraził. Oferta pokazuje też mniej więcej jak "normalnie" ludzie są robieni w tyłek przez znane marki i co one same oferują w okolicach 3 tys. Może zatem wypadało by podejść do tematu bardziej sumiennie, rozeznać się co oferuje "normalny" rynek a nie podchodzić do sprawy jak do zakupu odkurzacza za 2 stówy. Edytowane 24 Września 2020 przez Ares 1
Redundant Opublikowano 24 Września 2020 Opublikowano 24 Września 2020 (edytowane) 21 minut temu, Ares napisał: Ktoś robi wielką uprzejmość oferując w bardzo niskiej cenie coś co rowerem nazwać się już daje wiec wszelkie wątpliwości uważam, że są delikatnie to ujmując nie na miejscu. Nawet więcej bym napisał ale ktoś by się obraził. Oferta pokazuje też mniej więcej jak "normalnie" ludzie są robieni w tyłek przez znane marki i co one same oferują w okolicach 3 tys. Może zatem wypadało by podejść do tematu bardziej sumiennie, rozeznać się co oferuje "normalny" rynek a nie podchodzić do sprawy jak do zakupu odkurzacza za 2 stówy. Wiesz co, wydaje mi sie ze nie kazdy ma bardzo duzo czasu aby obeznac sie od deski do deski z materialem o rowerach i dlatego wydaje mi sie ze po to sa takie fora internetowe gdzie ludzie sobie nawzajem pomagaja, a nie tylko masuja swoje ego bo sa na podobnym poziomie wiedzy. Zainteresowanie kosztuje duzo czasu, a ja go nie mam, ale to nie zwalnia ludzi takich jak ja od zadawania pytan, nawet tych ktore moga wydawac sie na glupie - nie ma takowych. 3000 zlotych to duzo pieniedzy, dlatego fora takie jak ten jest cudowne i wasza wiedza pomaga wielu osoba, wliczajac mnie, bo nie musze czytac setki stron i rozumiec co sie pisze. Jezeli przyszedlbys do mnie w sprawie IT jako amator i potrzebowalbys pomocy na forum o tej tematyce pomoglbym ci najlepiej jak moge. Ale rozumiem co miales na mysli, posrednio odpowiadasz rowniez na moje pytanie, dzieki. 39 minut temu, pawelll napisał: Jedyna wątpliwość jeśli chodzi o ewentualne uszkodzenia to sama rama. Reszta to średnioklasowy osprzęt Shimano lub innych w miarę renomowanych producentów. Oczywiście też może się coś zepsuć ale ma pewno nie będzie problemów z naprawą. A jakby tak dobrze policzyć osprzęt (napęd, koła, amor, resztę) po nawet niskich cenach sklepowych to wyjdzie, że rama jest prawie za darmo. Rama zresztą wygląda solidnie (dlatego nie jest też mega lekka) i też nie sądzę żeby były z nią jakieś problemy. Dziekuje za odpowiedz Edytowane 24 Września 2020 przez Redundant
pawellabedz Opublikowano 24 Września 2020 Opublikowano 24 Września 2020 W dniu 22.09.2020 o 23:00, hudezz napisał: W dzisiejszych czasach hydroformowanych rurek dokręcanie z odp momentem jest ważniejsze niż kiedyś Dlatego ja mam tfs a nie hfs 😛
Ares Opublikowano 24 Września 2020 Opublikowano 24 Września 2020 50 minut temu, Redundant napisał: 3000 zlotych to duzo pieniedzy, dlatego fora takie jak ten jest cudowne i wasza wiedza pomaga wielu osoba, wliczajac mnie, bo nie musze czytac setki stron i rozumiec co sie pisze. Jezeli przyszedlbys do mnie w sprawie IT jako amator i potrzebowalbys pomocy na forum o tej tematyce pomoglbym ci najlepiej jak moge. Ale rozumiem co miales na mysli, posrednio odpowiadasz rowniez na moje pytanie, dzieki. Temat założył sam forumowicz a to już sporo. Moja uwaga to raczej prożba by nie robić w razie czego festiwalu żali bo coś gdzieś nie jest w porządku. Nie w porządku to jest w całej branży a tutaj dostaje się naprawdę ofertę jak ja to mówię; pięknie dziękuję i po zakupie przepraszam, że zawracam głowę.
pawelll Opublikowano 24 Września 2020 Opublikowano 24 Września 2020 (edytowane) Panowie nie ma się co przepychać. Te rowery nawet w standardowych cenach (choć te standardowe teraz to są już obniżki 300-400 PLN) są warte tych pieniędzy. A w cenie -20% to już w ogóle bajka. Miałem budżet na rower do 5000, w tej cenie mógłbym kupić rower z podobnym osprzętem jak X8 może trochę lżejszy (np. Merida) ale max o 1kg. Ale może lepiej zrzucić ten kilogram z siebie Edytowane 24 Września 2020 przez pawelll
Inżynier_Mamoń Opublikowano 24 Września 2020 Opublikowano 24 Września 2020 @Pawelll gratuluję zakupu! Czy mógłbyś wrzucić kilka fotek tej swojej maszyny? Po tych moich ostatnich doświadczeniach z RR chyba ograniczę wydatki i też wezmę tego X8.
Shkulim Opublikowano 24 Września 2020 Opublikowano 24 Września 2020 Ten x8 z Gdyni to rower, którego nie odebrałem więc korzystaj póki jeszcze nikt nie kupił . Kupiłem przez internet i powiem ci kolego, że warto, śmiga rewelacyjnie
Redundant Opublikowano 24 Września 2020 Opublikowano 24 Września 2020 (edytowane) Już kupiłem X7, nie będę wymyślał, niech ktoś inny będzie szczesliwy. Dziekuje za rekomendacje, widocznie będę tu od teraz bardziej aktywnym użytkownikiem teraz czas powybierać akcesoria 😜 Edytowane 24 Września 2020 przez Redundant 1
Accent_Szaj Opublikowano 24 Września 2020 Opublikowano 24 Września 2020 1 godzinę temu, Redundant napisał: Już kupiłem X7, Gratulacje. Patrząc po wpisach to naprawdę świetny rower 4 godziny temu, Inżynier_Mamoń napisał: wezmę tego X8 Jeszcze nie kupiłeś ? Jak już @pawelll kupił,a Ty nie? No szok. Nie czekaj tylko bierz
Inżynier_Mamoń Opublikowano 24 Września 2020 Opublikowano 24 Września 2020 @Accent_Szaj nie mogę wyjść z szoku po testach RR
qwerty789 Opublikowano 24 Września 2020 Opublikowano 24 Września 2020 (edytowane) W dniu 22.09.2020 o 21:14, hudezz napisał: Miłość od pierwszego wejrzenia 😁 @qwerty789 może klocki rzeczywiście docierają tarczę. Stąd te wrażenie oporu?? Zostawiłem go w końcu w serwisie. Facet mi niedrogo to ogarnie. 2 godziny temu, Redundant napisał: Już kupiłem X7, nie będę wymyślał, niech ktoś inny będzie szczesliwy. Dziekuje za rekomendacje, widocznie będę tu od teraz bardziej aktywnym użytkownikiem teraz czas powybierać akcesoria 😜 Witamy w rodzinie. 3k płaciłeś? Panowie, jak w końcu jest z tą gwarancją na ramę? Robiąc przegląd, przy kasie dowiedziałem się, że gwarancja na ramę automatycznie przedłuża się do 5 lat, a z kolei osoba, która robiła mi przegląd stwierdziła, że dłuższą gwarancję na ramę można sobie wykupić i przy droższych rowerach jest to koszt rzędu kilkuset złotych. Patrząc po swoim przykładzie i historiach innych mam wrażenie, że w tym ME mają niezły burdel i każdy mówi co innego. Ja za te 2 przeglądy (przegląd pewny start) zapłaciłem 100 zł. Na kolejnym mam się pojawić za rok. Wpisywali u was coś w książeczce z instrukcją? Bo u mnie tylko pieczątka w tym bloczku, który dostałem wykupując przeglądy. Edytowane 24 Września 2020 przez qwerty789
Accent_Szaj Opublikowano 24 Września 2020 Opublikowano 24 Września 2020 53 minuty temu, Inżynier_Mamoń napisał: wyjść z szoku Jest stała reguła- im dłużej się zastanawiasz tym mniej wiesz Bierz Indianie i po problemie
Shkulim Opublikowano 24 Września 2020 Opublikowano 24 Września 2020 Potwierdzam. Od początku śledziłem wątek i w końcu jak dobrnęliście do 8 stron kupiłem swojego indianina x8 i jestem mega zadowolony 1
Redundant Opublikowano 25 Września 2020 Opublikowano 25 Września 2020 11 godzin temu, qwerty789 napisał: Zostawiłem go w końcu w serwisie. Facet mi niedrogo to ogarnie. Witamy w rodzinie. 3k płaciłeś? Panowie, jak w końcu jest z tą gwarancją na ramę? Robiąc przegląd, przy kasie dowiedziałem się, że gwarancja na ramę automatycznie przedłuża się do 5 lat, a z kolei osoba, która robiła mi przegląd stwierdziła, że dłuższą gwarancję na ramę można sobie wykupić i przy droższych rowerach jest to koszt rzędu kilkuset złotych. Patrząc po swoim przykładzie i historiach innych mam wrażenie, że w tym ME mają niezły burdel i każdy mówi co innego. Ja za te 2 przeglądy (przegląd pewny start) zapłaciłem 100 zł. Na kolejnym mam się pojawić za rok. Wpisywali u was coś w książeczce z instrukcją? Bo u mnie tylko pieczątka w tym bloczku, który dostałem wykupując przeglądy. Tak, 3k. Dzieki
qwerty789 Opublikowano 26 Września 2020 Opublikowano 26 Września 2020 Fajnie się jeździ. Co prawda na razie jedynie asfalt, ale póki co jestem zadowolony. Tylko tyłek boli.
hudezz Opublikowano 26 Września 2020 Opublikowano 26 Września 2020 3 godziny temu, qwerty789 napisał: Fajnie się jeździ. Co prawda na razie jedynie asfalt, ale póki co jestem zadowolony. Tylko tyłek boli. Przyzwyczaisz się 1
Accent_Szaj Opublikowano 26 Września 2020 Opublikowano 26 Września 2020 3 godziny temu, qwerty789 napisał: Tylko tyłek boli. Zawsze możesz wymienić siodełko 1
valgir Opublikowano 27 Września 2020 Opublikowano 27 Września 2020 Cześć Panowie. Po 2 latach katowania Rockridera 520 czas przejsc na cos lepszego. Od razu trafiłem na Indiane z racji swietnej relacji jakosci osprzetu do ceny w porownaniu do innych producentow. Bylem gotowy na Storm X7, jednakze znalazlem niedaleko mnie, stacjonarnie jeszcze pulsera 5.9 z 2019: https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-mtb/rower-indiana-x-pulser-5-9-m21-czarny-grafit-r19 Tutaj jest praktycznie 1000 zł roznicy i moje pytanie brzmi: czy oprocz ramy i amora powietrznego jest jakas jeszcze roznica miedzy tymi modelami? Ew. czy te 2 roznice sa na tyle znaczace dla amatora ze warto zaplacic te 800-1000 zł wiecej? (widzialem, ze do tego rock shoxa mozna zmienic wklad na powietrzeny za jakies ~200 zł zamisat sprezyny) Czy ktos sie orientuje czy promocja na 20% stacjonarnie trwa do konca wrzesnia czy juz sie skonczyla?
pawelll Opublikowano 27 Września 2020 Opublikowano 27 Września 2020 Z -20% jest różnie, może też trochę zależeć od sklepu. Ale powinna jeszcze być. 1
krilan1990 Opublikowano 27 Września 2020 Opublikowano 27 Września 2020 W dniu 16.09.2020 o 18:01, qwerty789 napisał: 3 tysiące. Dostałes Karte gwarancyjna ??
qwerty789 Opublikowano 27 Września 2020 Opublikowano 27 Września 2020 Godzinę temu, krilan1990 napisał: Dostałes Karte gwarancyjna ?? Dostałem jedynie książeczkę z instrukcją. Tam są informacje dotyczące gwarancji i tabelka, gdzie wpisują się po serwisie. Jak wykupiłem 2 przeglądy, dostałem taki czterostronicowy kartonik, gdzie wbijają pieczątki po przeglądzie.
krilan1990 Opublikowano 27 Września 2020 Opublikowano 27 Września 2020 7 minut temu, qwerty789 napisał: Dostałem jedynie książeczkę z instrukcją. Tam są informacje dotyczące gwarancji i tabelka, gdzie wpisują się po serwisie. Jak wykupiłem 2 przeglądy, dostałem taki czterostronicowy kartonik, gdzie wbijają pieczątki po przeglądzie. Tez to dostalem, juz nie ma stopki w wyposażeniu podstawowym do storm X7 na stronie ME
qwerty789 Opublikowano 27 Września 2020 Opublikowano 27 Września 2020 21 minut temu, krilan1990 napisał: Tez to dostalem, juz nie ma stopki w wyposażeniu podstawowym do storm X7 na stronie ME To już nie ma sensu składać reklamacji. Trzeba będzie zakupić.
Accent_Szaj Opublikowano 27 Września 2020 Opublikowano 27 Września 2020 11 godzin temu, valgir napisał: Tutaj jest praktycznie 1000 zł Teraz jak są wyprzedaże to nie jest 1000zł. 11 godzin temu, valgir napisał: mozna zmienic wklad na powietrzeny za jakies ~200 zł Zrobisz to sam? Kolejna rzecz,że w X7 masz Recona,a nie jakieś XC30. 11 godzin temu, valgir napisał: czy te 2 roznice sa na tyle znaczace dla amatora ze warto zaplacic te 800-1000 zł wiecej? Zdecydowanie warto.Amatorzy właśnie lepiej żeby mieli rower typu kup i jeździj
krilan1990 Opublikowano 27 Września 2020 Opublikowano 27 Września 2020 Dzisiaj to zauważyłem, w poniedziałek jak płaciłem za rower to sprzedawca powiedział ze oni nie dostają jej z rowerem i maja błąd na stronie. 24 minuty temu, qwerty789 napisał: To już nie ma sensu składać reklamacji. Trzeba będzie zakupić.
Rekomendowane odpowiedzi