Skocz do zawartości

Indiana - wszystko o rowerach tej marki.

kamils.
Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez SzajBajk,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, krilan1990 napisał:

Dzisiaj to zauważyłem, w poniedziałek jak płaciłem za rower to sprzedawca powiedział ze oni nie dostają jej z rowerem i maja błąd na stronie.

Sam z ciekawości zerkałem na stronę, czy czasem nie zmienią opisu. ;)

• Lubię to! 1
Opublikowano
27 minut temu, qwerty789 napisał:

Sam z ciekawości zerkałem na stronę, czy czasem nie zmienią opisu. ;)

zadowolony jesteś z nowego sprzetu??

Opublikowano
18 godzin temu, krilan1990 napisał:

zadowolony jesteś z nowego sprzetu??

Póki co jeździłem może łącznie z godzinkę po asfalcie. To mój pierwszy poważny rower, więc ciężko o porównanie. Ale przyjemnie się jechało i na ten moment jestem zadowolony. :)

Opublikowano
19 godzin temu, krilan1990 napisał:

zadowolony

Jak może być niezadowolony? Osprzęt Shimano z wysokiej półki.Amor RS. Żyć nie umierać :D 

Opublikowano

Dzwoniłem dziś do mediaexpert i Pani powiedziała że ze względu na zwijanie namiotów rowerowych na zimę Indiana x7 20-30% taniej, więc jutro trzeba brać gotówkę i pędzić co sił.

Opublikowano
9 minut temu, Marcin_B napisał:

Dzwoniłem dziś do mediaexpert i Pani powiedziała że ze względu na zwijanie namiotów rowerowych na zimę Indiana x7 20-30% taniej, więc jutro trzeba brać gotówkę i pędzić co sił.

6 stówek w kieszeni. Trzymam kciuki, by udało Ci się dorwać. Pochwal się, jak upolujesz. ;)

Opublikowano
11 minut temu, Marcin_B napisał:

Ciekae czy X8 tez puszcza tyle taniej

Opublikowano
4 minuty temu, valgir napisał:

Ciekae czy X8 tez puszcza tyle taniej

Jak bedzie w namiocie to powinien być przeceniony 20%.

Opublikowano
12 minut temu, krilan1990 napisał:

Gdzie masz taka fajna promocje??

Kurczę na razie nie powiem bo jak będzie ostatnia sztuka to ktoś mi sprzątnie😁. Jak kupię to się pochwalę.

Opublikowano
1 minutę temu, Marcin_B napisał:

Kurczę na razie nie powiem bo jak będzie ostatnia sztuka to ktoś mi sprzątnie😁. Jak kupię to się pochwalę.

Mnie nie musisz sie obawiać bo juz mam :P

Opublikowano
1 minutę temu, krilan1990 napisał:

Mnie nie musisz sie obawiać bo juz mam :P

Tu nie chodzi o Ciebie tylko o wszystkich.

Opublikowano (edytowane)

Oj wy szczesciarze, szkoda ze nie mam autka :D 

Moj niestety nadal siedzi ze mna w domu juz zlozony, bo nie mam odpowiedniej pompki i pracuje :(Ciezko sie na niego patrzy.

Edytowane przez Redundant
Opublikowano

Po długim namyśle x10 kupiony za 3089 z 2 przegladami i błotnikami (wiem że trochę obciach ale do roboty jakoś trzeba dojeżdżać, a nie uśmiecha mi się mieć pasek przez całe plecy) ... Od razu mam pytanie,  czy ktoś może polecić jakąś korbę obslugującą 2x10 lub 2x11 z największą ilością zebów, bo już mi trochę brakuje prędkości na prostej...

• Lubię to! 1
Opublikowano

Wystarczy blaty zmienić. Jaką prędkość osiągasz, że Ci zębów brakuje?

Tylko jeszcze kwestia czy blat większy wejdzie.

Opublikowano
21 godzin temu, Redundant napisał:

odpowiedniej pompki

Kup adapter ;) i pompujesz na każdej stacji

https://allegro.pl/oferta/redukcja-wentyla-z-dv-rowerowy-na-av-auto-7163117669?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Acategory&bi_c=N2NmYzkzNGYtNjA5OC00YWI3LWE3OWEtYzA0Yzk4YjFkMThmAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=fb224cef-c5e2-47d2-9a9b-9f29f733b3ee

Godzinę temu, Atoom napisał:

Po długim namyśle x10 kupiony za 3089

Pięknie.Co do blatu,to wy macie przerzutkę e-tybe,więc nie poszalejesz-Max 38T

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, wolek napisał:

Wystarczy blaty zmienić. Jaką prędkość osiągasz, że Ci zębów brakuje?

Tylko jeszcze kwestia czy blat większy wejdzie.

Powiem szczerze że narazie to była jazda testowa praktycznie i rower trafil do bagażnika, ale w starym rowerze miałem bodajże 44 zeby na 3x8, więc różnica jest odczuwalna.  

I od razu mam jeszcze 2 pyt, wiem że są oddzielne tematy ale nie przy dokladnie tym rowerze. 

Fabryczne Hamulce to hmm tragedia  chciałbym zmienić na cos lepszego,  myślę o magura mt5 lub budzetowo m6000 ew m6100i teraz pytanie czy na fabrycznych tarczach dam radę czy bedzie to marnowanie potencjału hebli?

I 2 pyt jaka pompkę do amortyzatorów polecacie, myślałem o beto mp-036 poręczna i wielofunkcyjna😉

https://allegro.pl/oferta/pompka-beto-do-amorow-wezyk-mini-alu-mp036n-2-in-1-9277942206?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr&csi=947261d6-3166-46b4-ba99-836c0fc3a8d9

Edytowane przez Atoom
Opublikowano (edytowane)

@Atoom M6100 to mocowanie ispec ev, musisz zmienić i manetki bo wskaźnik blokuje poprawne ułożenie manetki, przynajmniej w moim przypadku :) także szukaj m6000, albo patrz manetki pod ev do kompletu :) zazwyczaj producent "zaleca" model tarczy pod zacisk :) ja dla spokojnego sumienia zmieniłem i tarcze :)

Edytowane przez hudezz
Opublikowano

Czyli rozumiem ze te m6000 tak jak te magury mt5 będą pasować bez żadnych adapterów? 😁

Opublikowano

O MT5 się nie wypowiem, natomiast z autopsji wiem o niekompatybilności klamek ev z manetkami na obejme ze wskaźnikami :)

Opublikowano

No i kupiona ostatnia sztuka w Głogowie X7 za 2480zł z dwoma przeglądami.

1.jpg 2.jpg
  • Lubię to! 3
Opublikowano
Godzinę temu, Marcin_B napisał:

kupiona

Pięknie  ;)

@hudezzczemu jeszcze nie ma twojej maszyny tu? :D

https://forum.szajbajk.pl/forum/216-górskie-mtb/

7 godzin temu, Atoom napisał:

myślę o magura mt5 lub budzetowo m6000

Magury są 4-tłokowe i strasznie ciężko się je ustawia,są za to jednymi z lepszych jamulcy. M6000 to świetne-cena/jakość  heble. Wszyscy użytkownicy je chwalą . Ja bym je (M6000)właśnie zakupił 

Opublikowano
21 minut temu, Accent_Szaj napisał:

@hudezzczemu jeszcze nie ma twojej maszyny tu? :D

Zbieram się powoli :) jakoś brakuje czasu na pisanie dłuższych wypracowań :D

Opublikowano
6 minut temu, hudezz napisał:

wypracowań

Jakich wypracowań?

Wklejasz opis. Dodajesz 2 zdania,parę zdjęć i jest :D

Opublikowano (edytowane)

@Accent_Szaj czyli wypracowanie :D ogarnę, jak w pracy pare projektów skończymy :) w tym momencie tyle pracy, że nie ma kiedy rowerem pojeździć  :)

Edytowane przez hudezz
,