Skocz do zawartości

Indiana - wszystko o rowerach tej marki.

kamils.
Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez SzajBajk,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jakiej wielkości będzie x8, zmiesci mi się do ciężarówki do kabiny? Górne łóżko mam 80x200.

Edytowane przez kws
Opublikowano (edytowane)

U mnie w X7 przednie kolo tez nadaje sie do centrowania. Przedni hamulec tez delikatnie obciera. Robiliscie centrowanie w ramach tego 1 przegladu moze?

W sumie to ten przedni hamulec moze obcierac przez to, ze kolo nie jest dobrze wycentrowane? Troche tez zaczal "piszczec", przy 1 jezdzie tego nie bylo.

Ogolnie poza tym to rower swietnie sie sprawdza, juz 1 dnia w mokrym terenie bardzo dawal rade :)

Edytowane przez valgir
Opublikowano

Wyreguluje położenie hamulca. Poluzuje śruby dociśnij manetkę i dokręć mocowanie, jeżeli koło proste to pomoże.

Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

@valgir tarcza obciera bo nie jest wycentrowana w stosunku do zacisku. Poszukaj filmików na yt jak wycentrować zacisk do tarczy :) skrzywiona obręcz ma się nijak do obcierającej tarczy 

Opublikowano

Indiana X10 - czy do tego roweru zmieszczą się opony o szerokości 2.4?

Opublikowano (edytowane)

Przy wzroście 180 90kg wagi jaka x7 zamawiać? M19 czy m21?

Jak by ktoś jeszcze szukal x8 m19 z wystawki to jest we Włocławku,  oglądałem ją jest idealna i dadzą ja za cenę 2870. Ja nie wziąłem bo chciałem na raty a przy promocji za rabat 20% bo rower z wystawki to promocyjne raty 0% się nie należą. Pani wyliczyla mi rate taką ze jak bym wziął nowego w pudełku x10 na raty 0% to wyszedlby o 300zl taniej.

Edytowane przez kws
Opublikowano

Zdecydowanie 19 syn jest ode mnie wyższy i brał 21 ja mam 183 i jest dla mnie za duży. Jajka na ramie.

Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ok dzięki koledzy, a jeszcze jedno, trzeba być jakimś magikiem żeby go do kupy złożyć jak przyjdzie w kartonie? I jakie klucze zakupić żeby to poskładać?

Opublikowano
46 minut temu, kws napisał:

trzeba być jakimś magikiem

Absolutnie nie trzeba. Wystarczy podstawy wiedzy technicznej. Czyli jak umiesz ugotować wodę w czajniku elektrycznym,to sobie poradzisz xD

Opublikowano

Miło by było gdyby więcej marek poszło za tym przykładem, te rowery pokazują ile tak na prawdę powinny kosztować. 
Nie wiem co prawda jak ta rama się sprawuje ale stosunek osprzętu do ceny jest naprawdę świetny! 

Opublikowano
55 minut temu, taki_jeden napisał:

stosunek osprzętu do ceny jest naprawdę świetny! 

Hehe,dlatego powstał ten temat :)

Opublikowano
W dniu 7.10.2020 o 14:26, Atoom napisał:

Możecie mi jeszcze powiedzieć jaki jest standard hamulców w x10, post mount czy standard (IS)? Bo tego nie ogarniam.

I jeszcze jedno,  może głupie pytanie,  czy bezproblemowo można zmienić dętkę z presty na wentyl samochodowy w tym rowerze?

Podobno presta lepiej trzyma powietrze większość pompek ma pompowanie presty dopóki nie masz problemu z prestą zostaw ją

• Pomógł 1
Opublikowano

Drobny fakap z moją X8. Oddałem rower na przegląd po pierwszych 100 km, do dobrego i renomowanego serwisu, a nie ME. Okazało się, że rama wymaga planowania w miejscu mocowania tylnego zacisku hamulcowego. Nie szło dobrze ustawić zacisku, albo klocki ocierały o tarczę, albo był zbyt duży odstęp między klockami i tarczą i siła hamowania była niska. Po przefrezowaniu mocowania zacisku już jest OK. A oprócz tego rower śmiga jak złoto :)

Opublikowano

jeszcze nie ujezdzałem ale juz go poskładałem, koła pasowałoby wycentrować i trochę ocieraja o klocki. Mam nadzieję że jutro uda się go przetestować.

20201016_220302.jpg
Opublikowano
W dniu 13.10.2020 o 06:06, pawellabedz napisał:

Podobno presta lepiej trzyma powietrze większość pompek ma pompowanie presty dopóki nie masz problemu z prestą zostaw ją

Ok, dzięki za info.  Za 5 dni pierwszy poważny sprawdzian dla roweru x10 w górach,  zobaczymy jak sobie poradzi. Narazie nic nie zmieniłem poza klockami na półmetaliczne, zobaczymy, mam nadzieję że wrócę w jednym kawałku...

Opublikowano
10 godzin temu, Atoom napisał:

wrócę w jednym kawałku..

Wrócisz ;). Dużo zabawy życzę.

14 godzin temu, kws napisał:

juz go poskładałem,

Haha. Widzisz ze 0 filozofii?

14 godzin temu, kws napisał:

koła pasowałoby wycentrować i trochę ocieraja o klocki.

To nie koła, a opony. Tu masz filmik 

Co do klocków,to tu masz poradnik pkt 6a i 6b do skutku.

Opublikowano
W dniu 12.10.2020 o 13:26, valgir napisał:

U mnie w X7 przednie kolo tez nadaje sie do centrowania. Przedni hamulec tez delikatnie obciera.

Wczoraj sprawdzałem swoje przednie koło. Też nadaje się do lekkiego centrowania. Zrobią mi to w ramach 1 przeglądu? Macie jakąś wiedzę na ten temat.

Opublikowano
5 minut temu, mg_gorek napisał:

Wczoraj sprawdzałem swoje przednie koło. Też nadaje się do lekkiego centrowania. Zrobią mi to w ramach 1 przeglądu? Macie jakąś wiedzę na ten temat.

Bardzo w to wątpię patrząc na stan ich wiedzy i zasób narzędzi...

Opublikowano

Cześć Wszystkim. Dzięki forum stałem się szczęśliwym posiadaczem x7. Jako ciekawostkę powiem, że Rower kupiony za 2400 zł. Rower dostałem fabrycznie zapakowany w karton (a nie złożony rower z namiotu).

Niestety zauważyłem rysę na goleni. W zwiazku z czym mam kilka pytań:

Czy ktoś z posiadaczy robił serwis zerowy amortyzatora? Czy przeprowadzenie go samemu powoduje utratę gwarancji?

Jak z poziomem oleju, czy fabrycznie stan jest odpowiedni? 

Dzieki i pozdrawiam.

Opublikowano
3 godziny temu, enadxx napisał:

Niestety zauważyłem rysę na goleni

Zrób zdjęcie tej rysy

3 godziny temu, enadxx napisał:

poziomem oleju

Jest za niski. 

Serwis jest prosty,a jego poprawne przeprowadzenie nie powoduje utraty gwarancji.