jachu76 Opublikowano 17 Września 2020 Opublikowano 17 Września 2020 Mieli X10 rama 21 za 3800 i chyba też było -20% ale pewny nie jestem
qwerty789 Opublikowano 17 Września 2020 Opublikowano 17 Września 2020 Jachu76, nie zastanawiaj się. Ja za taką kwotę kupiłem X7. A propos X7. Fajnie się prezentuje, ale oczywiście już pojawił się problem przy składaniu. Po zdjęciu tej pomarańczowej blokady z klocków hamulcowych przy przednim kole bezmyślnie wcisnąłem hamulec i klocki się zacisnęły. Macie jakiś pomysł, jak je rozepchać, żeby zamontować to koło? Druga sprawa. Mieliście stopkę w zestawie przy X7?
hudezz Opublikowano 17 Września 2020 Opublikowano 17 Września 2020 (edytowane) 4 minuty temu, qwerty789 napisał: Jachu76, nie zastanawiaj się. Ja za taką kwotę kupiłem X7. A propos X7. Fajnie się prezentuje, ale oczywiście już pojawił się problem przy składaniu. Po zdjęciu tej pomarańczowej blokady z klocków hamulcowych przy przednim kole bezmyślnie wcisnąłem hamulec i klocki się zacisnęły. Macie jakiś pomysł, jak je rozepchać, żeby zamontować to koło? Druga sprawa. Mieliście stopkę w zestawie przy X7? Wyjmij klocki z zacisku, odkręć śrubę odpowietrzającą i używając szeroki płaski śrubokręt rozepchnij delikatnie tłoczki. Śruba w klamce to imbus 2 lub 2.5 mm Edytowane 17 Września 2020 przez hudezz 1
qwerty789 Opublikowano 17 Września 2020 Opublikowano 17 Września 2020 Godzinę temu, hudezz napisał: Wyjmij klocki z zacisku, odkręć śrubę odpowietrzającą i używając szeroki płaski śrubokręt rozepchnij delikatnie tłoczki. Śruba w klamce to imbus 2 lub 2.5 mm Kurde, jestem kompletnym laikiem, a nie chcę narobić jeszcze większego bigosu. Które odkręcić?
hudezz Opublikowano 17 Września 2020 Opublikowano 17 Września 2020 (edytowane) 23 minuty temu, qwerty789 napisał: Kurde, jestem kompletnym laikiem, a nie chcę narobić jeszcze większego bigosu. Które odkręcić? Na kierownicy masz klamke, obok dźwigni masz malutką śrubę w zbiorniczku oleju. Odkręć ją i delikatnie rozpychaj tłoczki w zacisku. @qwerty789 poluzuj śrubę mocującà klamke do kiery i ustaw ja w poziomie!! Dopiero wtedy rozpychaj tłoczki Edytowane 17 Września 2020 przez hudezz 1
hudezz Opublikowano 17 Września 2020 Opublikowano 17 Września 2020 10 minut temu, jachu76 napisał: Rower kupiony 😃 Gratki jachu niech długo śmiga 1
qwerty789 Opublikowano 17 Września 2020 Opublikowano 17 Września 2020 55 minut temu, hudezz napisał: Na kierownicy masz klamke, obok dźwigni masz malutką śrubę w zbiorniczku oleju. Odkręć ją i delikatnie rozpychaj tłoczki w zacisku. @qwerty789 poluzuj śrubę mocującà klamke do kiery i ustaw ja w poziomie!! Dopiero wtedy rozpychaj tłoczki Kierownicy jeszcze nie przykręcałem. Przy odkręcaniu śruby leżała na ziemi. Te klocki są tak ściśnięte, że chyba nic tam nie wcisnę...
hudezz Opublikowano 17 Września 2020 Opublikowano 17 Września 2020 5 minut temu, qwerty789 napisał: Kierownicy jeszcze nie przykręcałem. Przy odkręcaniu śruby leżała na ziemi. Te klocki są tak ściśnięte, że chyba nic tam nie wcisnę... Klocki musisz wyjąć, uważaj żeby nie zatłuścić powierzchni klocków:) dużo zabawy z odtłuszczeniem, a żywiczne które masz do wymiany Klamka wyżej od zacisku, w poziomie, odkręcasz śrubkę i rozpychasz delikatnie tłoczki. 1
pawelll Opublikowano 17 Września 2020 Opublikowano 17 Września 2020 (edytowane) 2 godziny temu, hudezz napisał: @pawelll spiesz się, Twój rozmiar Niestety utknąłem po drodze i już nie dałem rady przejechać przez Poznań Edytowane 17 Września 2020 przez pawelll
hudezz Opublikowano 17 Września 2020 Opublikowano 17 Września 2020 4 minuty temu, pawelll napisał: Niestety utknąłem po drodze i już nie dałem rady przejechać przez Poznań Może jutro jeszcze będzie kto by pomyślał żeby po rower do e-marketu się wybierać
pawelll Opublikowano 17 Września 2020 Opublikowano 17 Września 2020 Z Wrocławia do Poznania kawałek drogi
hudezz Opublikowano 17 Września 2020 Opublikowano 17 Września 2020 Teraz, pawelll napisał: Z Wrocławia do Poznania kawałek drogi Myślałem że mieszkasz w okolicy napisałeś że będziesz w okolicy no nic, powodzenia w szukaniu swojej perełki
pawelll Opublikowano 17 Września 2020 Opublikowano 17 Września 2020 1 minutę temu, hudezz napisał: Myślałem że mieszkasz w okolicy Mogłem nadłożyć trochę drogi i wracać przez Poznań. No nic, zobaczymy.
orzechszek Opublikowano 18 Września 2020 Opublikowano 18 Września 2020 (edytowane) Witam, Sprawdzał ktoś może jaki jest wkład suportu? Interesuje mnie głównie X9, ale jestem też ciekaw pozostałych modeli. Edytowane 18 Września 2020 przez orzechszek
hudezz Opublikowano 18 Września 2020 Opublikowano 18 Września 2020 X10 smbb52, ktoś wczesniej pisał chyba o X7. A na stronie ME lub Indiany nie ma tej informacji??
krilan1990 Opublikowano 18 Września 2020 Opublikowano 18 Września 2020 52 minuty temu, hudezz napisał: X10 smbb52, ktoś wczesniej pisał chyba o X7. A na stronie ME lub Indiany nie ma tej informacji?? Można sprawdzić na stronie shimano jaki suport jest kompatybilny do korby
hudezz Opublikowano 18 Września 2020 Opublikowano 18 Września 2020 6 minut temu, krilan1990 napisał: Można sprawdzić na stronie shimano jaki suport jest kompatybilny do W szczegółach korby masz zalecany suport
krilan1990 Opublikowano 18 Września 2020 Opublikowano 18 Września 2020 4 minuty temu, hudezz napisał: W szczegółach korby masz zalecany suport Tak
orzechszek Opublikowano 18 Września 2020 Opublikowano 18 Września 2020 (edytowane) To teraz pytanie - czy da się wsadzić coś nie rekomendowanego ? Pytam w sensie czy mogli cos próbować "przyoszczędzać". Nie jest ten element też ujęty w opisie. Edytowane 18 Września 2020 przez orzechszek
hudezz Opublikowano 18 Września 2020 Opublikowano 18 Września 2020 (edytowane) Mogli wsadzić cokolwiek z gwintem BSA i szerokością mufy 68mm ale nie wsadzili, znajdziesz dedykowane suporty pod zamontowaną korbę. Może i jest to rower z marketu ale standard trzyma Edytowane 18 Września 2020 przez hudezz
Accent_Szaj Opublikowano 18 Września 2020 Opublikowano 18 Września 2020 21 godzin temu, qwerty789 napisał: Te klocki są tak ściśnięte, że chyba nic tam nie wcisnę... Wyciągnij zawleczke,wyjmij klocki i rozepchnij tłoczki. Nie musisz odkręcić żadnej śrubki. Nawet nie polecam,bo będąc 22 godziny temu, qwerty789 napisał: kompletnym laikiem, Możesz narobić sobie problemów 1
hudezz Opublikowano 18 Września 2020 Opublikowano 18 Września 2020 4 minuty temu, Accent_Szaj napisał: Możesz narobić sobie problemów Plamę z oleju na podłodze 😉
Accent_Szaj Opublikowano 18 Września 2020 Opublikowano 18 Września 2020 2 minuty temu, hudezz napisał: Plamę z oleju Hehe,też ,a cp za tym idzie zapiwietrzenie układu. Widzisz,to jest nowy rower i klocki mają zerowe zużycie,więc układ się nie zapiwietrzył. Dlatego nie trzeba odkręcać śrubki ze zbiorniczka
Rekomendowane odpowiedzi