Skocz do zawartości

Indiana - wszystko o rowerach tej marki.

kamils.
Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez SzajBajk,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
29 minut temu, hudezz napisał:

U mnie wystarczyło wyjąć ośki i łożyska. Nie trzeba żadnego specjalnego klucza. A jak wymieniasz tarcze to warto i smar wymienić w lożyskach

Tarczy nie zamierzam wymieniać, ale żeby założyć nową szprychę, muszę ją zdjąć i zdaje się, że bez klucza tego nie zrobię. Smarowanie łożysk swoją drogą, jak będę likwidował luz na bębenku.

Opublikowano
Godzinę temu, wi5nia napisał:

Tarczy nie zamierzam wymieniać, ale żeby założyć nową szprychę, muszę ją zdjąć i zdaje się, że bez klucza tego nie zrobię. Smarowanie łożysk swoją drogą, jak będę likwidował luz na bębenku.

Dlaczego nie poświęcić 30min więcej i zrobić wszystko z tyłu za jednym razem?? 

Opublikowano

Gdyby ktoś chciał przymierzyć w ME w Legnicy są X10 w obu rozmiarach i X7 19".

Mierzyłem ponownie X10 21" i to chyba ten rozmiar. Kusi mnie ten karbon, choć osprzęt słabszy. Z drugiej strony prawie 1.5 kg różnicy w wadze.

Oglądałem piasty w X7 i mają magiczna literkę B na końcu oznaczenia.

Opublikowano
7 minut temu, pawelll napisał:

Gdyby ktoś chciał przymierzyć w ME w Legnicy są X10 w obu rozmiarach i X7 19".

Mierzyłem ponownie X10 21" i to chyba ten rozmiar. Kusi mnie ten karbon, choć osprzęt słabszy. Z drugiej strony prawie 1.5 kg różnicy w wadze.

Oglądałem piasty w X7 i mają magiczna literkę B na końcu oznaczenia.

X7 jest 1k tańszy niż X10 na stronie ME, jeśli są poskładane X10 może utargujesz -20%??

Opublikowano
9 godzin temu, hudezz napisał:

Ile zapłaciłeś??

3 tysiące.

Opublikowano
32 minuty temu, hudezz napisał:

@qwerty789 Bardzo dobra cena za ten rowerek :)

Myślisz że jeszcze scena spadnie czy wszystko wykupią po 2999 zł 

Opublikowano
1 minutę temu, krilan1990 napisał:

Myślisz że jeszcze scena spadnie czy wszystko wykupią po 2999 zł 

Myślę że niżej już nie będzie, może w sklepie stacjonarnym jeszcze gdzieś znajdziesz ofertę -20%. Gdy w maju kupowałem X10 to X7 kosztował 3499 :)

• Pomógł 1
Opublikowano
Teraz, hudezz napisał:

Myślę że niżej już nie będzie, może w sklepie stacjonarnym jeszcze gdzieś znajdziesz ofertę -20%. Gdy w maju kupowałem X10 to X7 kosztował 3499 :)

We Wrocławiu nigdzie nie widziałem tego modelu 

Opublikowano
1 minutę temu, krilan1990 napisał:

We Wrocławiu nigdzie nie widziałem tego modelu 

Może wycieczka do Legnicy?? :) @pawelll pisał że tam jest x7 19" :)

Opublikowano
6 minut temu, hudezz napisał:

Może wycieczka do Legnicy?? :) @pawelll pisał że tam jest x7 19

Niestety troche daleko i obecnie jestem na l4, pozatym może juz go nie być 

Wiesz jak wygląda serwis lub przegląd gwarancyjne?

Opublikowano
Teraz, krilan1990 napisał:

Niestety troche daleko i obecnie jestem na l4, pozatym może juz go nie być 

Wiesz jak wygląda serwis lub przegląd gwarancyjne?

Nie wiem nic na temat serwisu i przeglądów, mieszkam w UK

• Pomógł 1
Opublikowano

Jak strzeli szprycha od strony kasety, to musisz ją zdjąć, żeby założyć nową, jeżeli od strony tarczy, to trzeba zwalić kasetę i tarczę. Jak rozumiem klucz będzie pasował również do przedniego koła?
92273857bd66706716c759ca8a9652a3.jpg

Wysłane z Tapatalk
Wi5nia, a robił Ty serwis amortyzatora? Pompkę do niego muszę kupić, bo mamy już dwa rowery na powietrze w garażu, a syn rośnie.
U mnie bębenek też ma luz i ciekawe, czy to nie z tego powodu chrobocze mi napęd na środkowych biegach.

Wysłane z Tapatalk

Opublikowano

Wlasnie dobre pytanie bo ze sklepu mam paragon tylko, natomiast w instrukcji obslugi pod koniec jest tabelka odnosnie adnotacji serwisowych i informacja ze do 30 dni nalezy zrobic przeglad. Czy ktos dostal jakas karte gwarancyjna czy cos podobnego?

Opublikowano
8 godzin temu, sunder86 napisał:

Wlasnie dobre pytanie bo ze sklepu mam paragon tylko, natomiast w instrukcji obslugi pod koniec jest tabelka odnosnie adnotacji serwisowych i informacja ze do 30 dni nalezy zrobic przeglad. Czy ktos dostal jakas karte gwarancyjna czy cos podobnego?

Przed adnotacjami serwisowymi masz kilka kartek z warunkami gwarancji, ta książka z paragonem to Twoja gwarancja.

• Pomógł 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 15.09.2020 o 20:56, hudezz napisał:

Jestem ciekaw ile osób zrezygnowało z zakupu ze względu na kiepskie fotki?

Hehehe, kolor był dla mnie decydującym argumentem przy decyzji o wyborze X8 - na żywo wygląda super 🙂

indiana.jpg Edytowane przez Fat
  • Lubię to! 1
Opublikowano
14 godzin temu, maq napisał:

Wi5nia, a robił Ty serwis amortyzatora? Pompkę do niego muszę kupić, bo mamy już dwa rowery na powietrze w garażu, a syn rośnie.

Amorka jeszcze nie ruszałem, ale pewnie niedługo trzeba będzie się za to wziąć. Lada moment 8kkm...

18 godzin temu, hudezz napisał:

Dlaczego nie poświęcić 30min więcej i zrobić wszystko z tyłu za jednym razem?? 

Oczywiście, że wszystko zamierzam zrobić za jednym razem, dlatego wezmę się za to dopiero jak się w końcu zdecyduję na zakup klucza do tarczy.

Opublikowano
Godzinę temu, wi5nia napisał:

Amorka jeszcze nie ruszałem, ale pewnie niedługo trzeba będzie się za to wziąć. Lada moment 8kkm...

Oczywiście, że wszystko zamierzam zrobić za jednym razem, dlatego wezmę się za to dopiero jak się w końcu zdecyduję na zakup klucza do tarczy.

Jeśli masz klucz do kasety nie musisz kupowac specjalnego klucza do tarcz. Pasuje po wyjęciu ośki ;)

Opublikowano
17 minut temu, hudezz napisał:

Jeśli masz klucz do kasety nie musisz kupowac specjalnego klucza do tarcz. Pasuje po wyjęciu ośki ;)

Ok, dzięki za info, teraz kumam. Sprawdzę w takim razie w wolnej chwili. Póki co szykuje mi się kolejna wyprawa, tym razem raczej krótka, z Terespola do Białegostoku

Opublikowano
47 minut temu, wi5nia napisał:

do Białegostoku

Moje rodzinne miasto :)

Opublikowano
8 minut temu, jachu76 napisał:

Witam czy za X8 za 2999zl to dobra cena ?

To jak kradzież :D za tą cene nie znajdziesz nic lepszego w tym momencie

Opublikowano
15 minut temu, jachu76 napisał:

Witam czy za X8 za 2999zl to dobra cena ?

A gdzie go znalazłeś??

Opublikowano

Bardzo dobra. 

A mają jeszcze 21"? Będę po południu przejeżdżał w okolicy :)