kmarcin Opublikowano 12 Września 2020 Opublikowano 12 Września 2020 1 minutę temu, hudezz napisał: Czy kupowałeś w sklepie stacjonarnym?? Było -20%?? Czy taki z Ciebie negocjator?? Kupowałem stacjonarnie i było -20%. Chciałem jeszcze coś utargować, ale sprzedający był niestety dość niemiły, więc nic więcej nie dało się "urwać" z ceny.
hudezz Opublikowano 12 Września 2020 Opublikowano 12 Września 2020 @kmarcin 2960 to bardzo dobra cena ja za Swoj zapłaciłem 3899
IOO Opublikowano 12 Września 2020 Opublikowano 12 Września 2020 5 godzin temu, Accent_Szaj napisał: O matko. Czyli za dajmy na to taka Indiana za 3300 to 1k/rok . Biznes życia,a i tak jak Ci zakoszą,to będą jakieś kruczki znajdować. Przecież jak ubezpieczysz dom to piwnica też jest w cenie, a na mieście nie zostawia się drogiego roweru. Pewnie że warto. Tylko nie zastanawiaj się za bardzo, bo zaraz nie będzie nad czym. Tu akurat cena wynika z tego że nie ma kruczków. Tanio nie jest ale jak Ci odetną rower pod praca to przynajmniej kasę dostaniesz.
hudezz Opublikowano 12 Września 2020 Opublikowano 12 Września 2020 31 minut temu, Matejgo napisał: Az mnie dupa piecze przez ta cene Myślałem ze dupe to tylko żal sciska co nie zmienia faktu, że wydaliśmy prawie 1000zł więcej niż kolega, daj znać jak poszło na przeglądzie. Powodzenia w wyciskaniu
qwerty789 Opublikowano 12 Września 2020 Opublikowano 12 Września 2020 (edytowane) Wiecie może, czy Storm X7 też znajduje się na promocji -20% stacjonarnie? I druga sprawa. Czy zamawiając rower online z odbiorem w sklepie. można potem ewentualnie anulować zamówienie na poziomie strony internetowej, bez użerania się? Edytowane 12 Września 2020 przez qwerty789
Accent_Szaj Opublikowano 12 Września 2020 Opublikowano 12 Września 2020 2 godziny temu, Matejgo napisał: moze uda sie cos wycisnac Oni tam mają jakiś zapis,że jak cena się zmieni to zwracają kasę. Parę stron wcześniej o tym było 6 godzin temu, IOO napisał: Tanio nie jest Ja rozumie,ale 1/3wartosci to przegięcie. 10% to cena która jest logiczna i po 2 latach powinna być zniżka,ale kasa,kasa,kasa.
Fat Opublikowano 12 Września 2020 Opublikowano 12 Września 2020 Godzinę temu, qwerty789 napisał: I druga sprawa. Czy zamawiając rower online z odbiorem w sklepie. można potem ewentualnie anulować zamówienie na poziomie strony internetowej, bez użerania się? Jeśli wybierzesz opcję płatności na miejscu w sklepie, to możesz zrezygnować w każdym momencie dopóki nie zapłacisz.
sunder86 Opublikowano 12 Września 2020 Opublikowano 12 Września 2020 A da sie pozniej ten sam rower po anulowaniu kupic go stacjonarne czy blokuja taka opcje I rower jest odsylany do magazynu?
krilan1990 Opublikowano 13 Września 2020 Opublikowano 13 Września 2020 Cześć Który rower waszym zdaniem jest lepszy i mógłby byc podstawa do ewentualnej modernizacji: https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-mtb/rower-indiana-storm-x7-m19 czy https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-mtb/rower-indiana-x-enduro-7-7-m19-szary-czarny-r19 ???
hudezz Opublikowano 13 Września 2020 Opublikowano 13 Września 2020 4 godziny temu, krilan1990 napisał: Cześć Który rower waszym zdaniem jest lepszy i mógłby byc podstawa do ewentualnej modernizacji: https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-mtb/rower-indiana-storm-x7-m19 czy https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-mtb/rower-indiana-x-enduro-7-7-m19-szary-czarny-r19 ??? Storm X7, amor, korba, rama, koła lepsze
baranek8614 Opublikowano 13 Września 2020 Opublikowano 13 Września 2020 Az mnie dupa piecze przez ta cene. Ja swojego dalem 3899, w poniedzialek jade zrobic ten przeglad do gwarancji, moze uda sie cos wycisnac Sorry, ale ja nie bardzo wierzę w to, że aż 1000 zł mniej. Jak pisałem wcześniej, byłem w sklepie w Chojnicach, żeby sprawdzić czy X10 19" nie jest na mnie za duży. Ostatecznie był i nie kupiłem. Ale rozmawiałem ze sprzedawcą i mi wytłumaczył jak to jest. Jeśli rowerów jest mało w skali kraju, jak to było w przypadku X10, to nie obniżą ceny o te 20% bo wiedzą, że na ten model jest popyt i się sprzeda i tak. Promocje dają, ale na rowery które zalegają w magazynach i sklepach, a nowy sezon się zbliża. Po za tym, licząc nawet 20% od 3900, to i tak nie wyjdzie 1000zł nawet nie wyjdzie 800zł.Może się mylę, ale sprzedawcy w marketach nie mają dużych możliwości upustów cen, bo te, są sterowane odgórnie. Co innego w prywatnym sklepie. Może się mylę, nie wiem. Jeśli to jest prawda, to gratuluję.Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
hudezz Opublikowano 13 Września 2020 Opublikowano 13 Września 2020 20 minut temu, baranek8614 napisał: Może się mylę, ale sprzedawcy w marketach nie mają dużych możliwości upustów cen, bo te, są sterowane odgórnie. O tym musiałby się jakiś sprzedawca wypowiedzieć. Myślę że cena 2960 jest jak najbardziej możliwa. Zbliża się koniec sezonu, namioty mają zniknąć, towar musi zostać sprzedany i gonią żeby się wyrobić. Może być cena minimalna za którą trzeba sprzedać, reszta w kwestii sprzedawcy
baranek8614 Opublikowano 13 Września 2020 Opublikowano 13 Września 2020 No ok. Ale jak byłem w ME to było dużo modeli z -20%, a X10 nie. I jasno mi powiedział, że tego modelu jest już mało i nie będzie przeceniany. A jeżeli nawet zostanie, to promocja na niego będzie w zimę, tuż przed wprowadzeniem modeli na 2021r. Pewnie to tylko szeregowy sprzedawca, i nie ma nic wspólnego z planem sprzedażowym, ale wie jak działają wyprzedaże. A i jeszcze jedną ciekawostkę mi powiedział. Mianowicie na niektórych modelach Indiany, na ramach gdzieś od spodu, była nazwa Kross. Nie wiedziałem o tym fakcie.A sam sprzedawca, mówił że ma trekinga Indiany i jest bardzo zadowolony.Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
hudezz Opublikowano 13 Września 2020 Opublikowano 13 Września 2020 2 minuty temu, baranek8614 napisał: No ok. Ale jak byłem w ME to było dużo modeli z -20%, a X10 nie. I jasno mi powiedział, że tego modelu jest już mało i nie będzie przeceniany. A jeżeli nawet zostanie, to promocja na niego będzie w zimę, tuż przed wprowadzeniem modeli na 2021r. Pewnie to tylko szeregowy sprzedawca, i nie ma nic wspólnego z planem sprzedażowym, ale wie jak działają wyprzedaże. A i jeszcze jedną ciekawostkę mi powiedział. Mianowicie na niektórych modelach Indiany, na ramach gdzieś od spodu, była nazwa Kross. Nie wiedziałem o tym fakcie. A sam sprzedawca, mówił że ma trekinga Indiany i jest bardzo zadowolony. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Może w tym sklepie nie mieli już dużo X10? Czy wypowiadał się w skali kraju? Na stronie ME jest wciąż dostępny, więc mają go jeszcze na stanie w magazynach. W temacie o X-pulser jest wzmianka o Kross jako producencie storm jest z Włoch
baranek8614 Opublikowano 13 Września 2020 Opublikowano 13 Września 2020 W tym sklepie był tylko jeden, ale patrzył na stany magazynowe w komputerze. A ja wybrałem się do tego sklepu bo wyskoczyło na stronie ME że kończy się dostępność tego modeluWysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
sunder86 Opublikowano 13 Września 2020 Opublikowano 13 Września 2020 Dzwonilem na infolinie i nie ma mozliwosci, sciagniecia roweru do sklepu z takim rabatem. Co wiecej Pan mi powiedzial ze przecenena roweru 20% to jest indywidualna decyzja sklepu czy chca go puscic taniej czy nie. I tak naprawde zalezy tutaj od tego czy rower przed zima bedzie zalegal czy nie. Z racji tego ze te modele nie sa dostepne stcjonarnie watpie zeby ktos dawal promocje 20% nawet gdy pojawi sie 1 sztuka.
sunder86 Opublikowano 13 Września 2020 Opublikowano 13 Września 2020 (edytowane) Ja mam jeszcze jedno pytanie: 1) Co bedzie lepsze Indiana x8 (lepszy osprzet) czy Indiana x10 (gorszy osprzet + karbonowa rama). Chodzi tu o kwestie odczucia tego 1.5kg vs lepszy sprzet 2) I odrazu mi sie drugie nasunelo. Indiana x6 vs x8/x10. Zastanawiam sie czy doplata ponad 1000zl jest warta i czy to dla mnie. Jestem totalnym laikiem. Czy cos bedzie mnie wkurzac w x6, a pozniej bede zalowal. Albo w druga strone ze kupie rower bardziej wysrubowany, a go nie wykorzystam. Edytowane 13 Września 2020 przez sunder86
maq Opublikowano 13 Września 2020 Opublikowano 13 Września 2020 Po kolejnej wyprawie Indianką (800km) postanowiłem zmienić tylne koło. Mam już dość rwących się szprych i ciągłego centrowania. Wymyśliłem sobie, żeby samemu coś złożyć na maszynowym Novatecu. Chciałem do tego obręcz DT 533d, ale nie chcę mieć presty. Macie może jakieś pomysły, która obręcz byłaby tak samo wytrzymała i nie zrujnowała mojego budżetu?No i co wymyśliłeś? Ja zerwałem drugą szprychę z tyłu. 30 minut i po krzyku. Zastanawiam się, czy w innych kołach tak się nie dzieje? Jeżeli nie, to wydaje się, że u nas wystarczy wymienić szprychy na nowe, lepsze. Wysłane z Tapatalk
hudezz Opublikowano 13 Września 2020 Opublikowano 13 Września 2020 27 minut temu, sunder86 napisał: Ja mam jeszcze jedno pytanie: 1) Co bedzie lepsze Indiana x8 (lepszy osprzet) czy Indiana x10 (gorszy osprzet + karbonowa rama). Chodzi tu o kwestie odczucia tego 1.5kg vs lepszy sprzet 2) I odrazu mi sie drugie nasunelo. Indiana x6 vs x8/x10. Zastanawiam sie czy doplata ponad 1000zl jest warta i czy to dla mnie. Jestem totalnym laikiem. Czy cos bedzie mnie wkurzac w x6, a pozniej bede zalowal. Albo w druga strone ze kupie rower bardziej wysrubowany, a go nie wykorzystam. Ad 1 Jeśli jesteś totalnym laikiem różnicy w działaniu osprzętu nie wychwycisz, a różnicę w wadze wychwycisz Ad 2 Możesz wyczuć różnicę w działaniu amorków, ale tylko przy bezpośrednim porównaniu. Jeśli depniesz mocniej w pedały możesz wyczuć różnicę w sztywności korby, ale tylko w bezpośrednim porównaniu. Jeśli często przewozisz rower i odkręcasz koła, na pewno odczujesz różnicę przy zakładaniu kół może nie warto dopłacać do X8, a tylko trochę do X7? Chyba że chcesz spróbować karbonu
dedkam Opublikowano 13 Września 2020 Opublikowano 13 Września 2020 Gdyby ktos szukał to na allegro X10 19" Z Avans jest za 3700.
sunder86 Opublikowano 13 Września 2020 Opublikowano 13 Września 2020 Przeciez to obecnie normalna cena, sam zamowilem 1h temu za 3699 w ME
wi5nia Opublikowano 14 Września 2020 Opublikowano 14 Września 2020 18 godzin temu, maq napisał: No i co wymyśliłeś? Wymieniłem oba koła. Obręcze DT Swiss 545d + piasty Novatec D032SB i D041SB a do tego szprychy cnSPOKE 2.0. Stare koła sobie przeserwisuję (oprócz szprych, muszę też skasować luz na bębenku, bo zaczął mi już skakać łańcuch) i będą jako drugi komplet z cieńszymi oponami semislick do codziennego jeżdżenia po mieście. Wymiana kół to 3 min. roboty 🙂
maq Opublikowano 14 Września 2020 Opublikowano 14 Września 2020 W Indianie, jedyny minus, który zobaczyłem już po zakupie i pierwszych kilometrach, to szerokość ramy na tylne koło na dole. Ona jest do węższych opon, albo mniejszych 28/27.5. Jak bieżnik złapie kamień, to uderza w ramę i trzeba go usunąć. Ja robię to przystawiając but do opony podczas jazdy. Wypada i wio przed siebie. Jeżeli jednak pęknie szprycha, to nie ma dalszej jazdy. Koło ociera o widelec i klops. Dwie szprychy pękły mi na podwórku, ale mam ze sobą zawsze do nich klucz. W terenie trzeba poluzować tą z drugiej strony od zerwanej i powinno się dojechać do domu. Garaż za to wzbogaciłem o nowe szprychy i klucz do odkręcania kasety. Dwie wymieniałem właśnie z tej strony. Jeszcze muszę kupić taki do odkręcania tarczy hamulcowej, bo tam też pewnie będzie robota. Do tej pory regulowałem tylko linki przerzutek i smarowałem stery na samym początku użytkowania. Poza tym rowerek jest na medal. Aha, no i pozaklejałem newralgiczne miejsca taśmą. Ramę przy tylnym kole, żeby kamienie w oponie jej nie obijały, miejsca pod mocowaniem trójkątnej sakwy (paski rysują słaby, ale ładny lakier) i widelec pod łańcuchem.Wysłane z Tapatalk
krilan1990 Opublikowano 14 Września 2020 Opublikowano 14 Września 2020 W dniu 13.09.2020 o 07:32, hudezz napisał: Storm X7, amor, korba, rama, koła lepsze A co myślisz o osprzęcie??
dedkam Opublikowano 15 Września 2020 Opublikowano 15 Września 2020 Witam, jakie suporty mają Indiany X7-X10 ? Bardzo ciężko gdziekolwiek znaleźć te rowery do przymiarki - w Rzeszowie i okolicy w żadnym sklepie ich nie ma. A ja przy 183cm i 87cm przekroku nie wiem który model wybrać - co radzicie?
Rekomendowane odpowiedzi